Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λιπαντικό LPG Selenia

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Λιπαντικό LPG Selenia

Δημοσίευσηαπό zep » Δευτ 28 Ιαν, 2013 01:06

Λάδια υπάρχουν πάρα πολλά και καλά...Θα προσπαθήσω να μην μπώ στον πειρασμό να κατηγορήσω συγκεκριμένες εταιρείες γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος συμφορουμίτης που θα έχει άλλη θετική εμπειρία.
Σε παλιότερο πόστ είχα γράψει στην ενότητα για λάδια συγκεκριμένα περιστατικά ΣΕ ΛΆΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΎΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PIAGGIO ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΦΙΡΜΕΣ ΓΡΗΓΟΡΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ SELENIA ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΕΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕIΛΟΝΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΑΔΙΟΥ.Η σκηνή να βγαίνουν κομπιασμένα κομμάτια στην αλλαγή λαδιού απο το κάρτερ μηχανών δεν ξεχνιέται το 2002 έως 2004.
Απο τότε εχουν περάσει χρόνια και η SELENIA έχει αλλάξει δέκα χέρια μετοχικού κεφαλαίου και ίσως και ποιότητα λαδιού.Απο το SITE της φαίνετε πιο σοβαρή ίσως λόγω αλλαγής στην petrona που είναι κολλοσός στα πετερλαιοειδή.

http://www.flitalia.it/en/fl/component/option,com_frontpage/Itemid,1/

Πολλοί φίλοι μπορεί να έχουν καλή εμπειρία σε ιταλικά αμάξια με Selenia (έτσι και αλλιώς *Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει* αφού η εταιρεία έχει καλή σχέση με όλες τις Ιταλικές φίρμες όπως λέει στο site της αλλά και στο αυτοκόλητο στη μηχανή όλων των Fiat Lancia Alfa με την φίρμα selenia, προφανώς με το αζημείωτο*.Τώρα δεν ξέρω αν το κάνει.).
αλλά εγώ ξέρω άλλα 10 αμάξια συν ένα παλαιότερα Lancia Delta δικό μου που δεν πήγαν πάνω απο 150.000 - 200.000 χλμ με τα συγκεκριμένα λάδια σε εύρος 15 ετών μέχρι το 2005.
Ευτυχώς στο piaggio που είχα το 2004 το γλύτωσα με προτροπή μηχανικών για οποιοδήποτε άλλο λάδι πλήν αυτού.
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό macmac » Δευτ 28 Ιαν, 2013 10:40

runner έγραψε:Από το 1999 και την 1η μου alfa έβαζα selenia μέχρι πριν 2 χρόνια.H selenia αγοράστηκε από την petronas και τέλος.Πλέον μόνο torco.Όσο για τις ζημιές που πάθαιναν με τα selenia έχοντας γράψει συνολικά πάνω από 850.000 χμ σε 3 αυτοκίνητα δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα..

850.000 χλμ. /3 αυτοκίνητα = 283.000 χλμ με κάθε αυτοκίνητο. Αν και τα τρία είναι alfa τότε,
η προσωπική μου πείρα λέει ότι: "Μάλλον πρέπει να είσαι ο μόνος χωρίς πρόβλημα".
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό KUKOS » Πέμ 31 Ιαν, 2013 00:44

Γνωστός μου με Fiat Tipo (το θυμάστε?) 500.000 χλμ με SELENIA και ακόμα πάει. Γι΄αυτό καλό είναι να αφήνουμε τις γενικεύσεις. ;) ;)
KUKOS

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 11 Απρ, 2013 13:34

Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα λάδια ειδικά για LPG είναι προιόν μάρκετινγκ και τίποτα περισσότερο. Παρόλα αυτά θέλω να ανοίξω εδώ ένα θέμα συζήτησης άσχετο με το υγραέριο αλλά σχετικό με τα λάδια.
Θα ήθελα να διαβάσω απόψεις σχετικά με τα ενισχυτικά λαδιών. Προιόντα που διαφημίζονται πολύ στην τηλεόραση ότι μπαίνουν στον κινητήρα μαζί με το λάδι του και κάνουν μέχρι και "θαύματα". Ας πει ο καθένας την άποψή του ή την εμπειρία του.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό rover214 » Παρ 12 Απρ, 2013 10:11

Γενικά δεν έχω κάποια εμπειρία με ενισχυτικά λαδιών κλπ γιατί πολλά έχω ακούσει κατά καιρούς και είπα να μη ρίχνω διάφορα ματζούνια στη μηχανή μου.Το πρώτο και κυριότερο που ακούω και διαβάζω είναι ότι πολλά από αυτά αλλάζουν το ιξώδες του λαδιού καθώς αντιδρούν μαζί του, με αποτέλεσμα να αλλάζουν και οι ιδιότητές του (πράγμα που δε νομίζω πως θέλουμε).

Τώρα τελευταία βέβαια ακούω καλά λόγια για το motorkotte.Είναι αντιτριβικό μετάλλων λέει και το ρίχνεις σε κινητήρα, κιβώτιο κλπ.Δύο γνωστοί που το δοκίμασαν πάντως λένε πως είδαν το κιβώτιο να μαλακώνει.Τώρα το αν όντως προσφέρει προστασία στον κινητήρα μας αυτό δεν το ξέρει και κανείς.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 12 Απρ, 2013 10:42

rover214 έγραψε:Γενικά δεν έχω κάποια εμπειρία με ενισχυτικά λαδιών κλπ γιατί πολλά έχω ακούσει κατά καιρούς και είπα να μη ρίχνω διάφορα ματζούνια στη μηχανή μου.Το πρώτο και κυριότερο που ακούω και διαβάζω είναι ότι πολλά από αυτά αλλάζουν το ιξώδες του λαδιού καθώς αντιδρούν μαζί του, με αποτέλεσμα να αλλάζουν και οι ιδιότητές του (πράγμα που δε νομίζω πως θέλουμε).

Τώρα τελευταία βέβαια ακούω καλά λόγια για το motorkotte.Είναι αντιτριβικό μετάλλων λέει και το ρίχνεις σε κινητήρα, κιβώτιο κλπ.Δύο γνωστοί που το δοκίμασαν πάντως λένε πως είδαν το κιβώτιο να μαλακώνει.Τώρα το αν όντως προσφέρει προστασία στον κινητήρα μας αυτό δεν το ξέρει και κανείς.

για το αν κανει δουλεια ή οχι υπαρχουν πολλες και διφορουμενες αποψεις, αυτο που θα σου πω ειναι στο σαζμαν να μην βαλεις καποιο αντιτριβικο, λογο του οτι τα συγχρονιζε μεσω της τριβης κανουν την δουλεια τους δηλαδη να εξισοροπουν την διαφορετικη ταχυτητα περιστροφης των δυο αξονων του σαζμαν.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες