Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 13 Νοέμ, 2015 20:52

Πρόσοχη!!! Βγήκανε οι μαϊμού Κυριάκοι και άρχισαν τις τρολιες
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Re: Απ: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό astam » Παρ 13 Νοέμ, 2015 21:18

apagogeas έγραψε:
astam έγραψε:Για όσους πιστεύουν ότι αν είναι από μαμα υγραέριο δεν παθένει τίποτα ας δούν το παρακάτω
http://uk.rec.cars.fuel.lpg.narkive.com/YELa3kAe/ford-focus-factory-fitted-lpg-issue-with-valve-seat-recession

Αυτό το post είναι 9 ετών. Δεν είχα ιδέα ότι από τότε έκαναν "εργοστασιακές" εγκαταστάσεις και βγαίνανε με LPG από το εργοστάσιο.

Και ομως εβγαζαν. Και το mondeo mk3 το εβγαζε με υγραεριο αλλα προοριζονταν,νομιζω, για τις σκανδιναβικες χωρες. Στην ελλαδα δεν ηρθε ποτε. Το μονο που αλλαζε απο το κοινο mondeo ειναι το καπακι το οποιο ηταν ενισχυμενο γι αυτο και πολλοι "φωναζουν" και λενε ενισχυμενες βαλβιδες και εδρες κατι με το οποιο ειμαι συμφωνος κ εγω.
maevius αν το σχολιο σου πηγαινε και για μενα τοτε κανεις λαθος. Το συγκεκριμενο post το ανεβασα για να δειξω οτι ουτε τα μαμα υγραεριοκινητα δεν ειναι 100% αξιοπιστα. Την αποψη μου για το υγρεριο την εχω πει σε παλεοτερο post αν το διαβασεις θα δεις πως δεν κυριακιζω :-P Αν τελικα δεν αναφεροσουν σε μενα τοτε ζητω συγνωμη προκαταβολικα.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Σάβ 14 Νοέμ, 2015 20:48

Γεια χαρα σε ολους.
Ειμαι κατοχος ενος mazda3 1.6 με υγραεριο GFI. Εχει 183.000 χλμ απο τα οποια με το αεριο τα 66.000 με αεριο.. Πριν λιγες μερες αρχισε να ρεταρει πολυ (το πρωι κυριως) και γενικα οποτε ειναι στο ρελαντι καθως και δεν ξεκιναει με δυναμη.. Πηγα στο συνεργειο που κανω το σερβις (εκει εβαλα και το υγραεριο) και αφου αρχικα μου αλλαξε τα μπουζι (τα ειχα αλλαξει πριν ενα μηνα περιπου) παρατηρησε οτι κανει το ιδιο και μου ειπε οτι 2 κυλινδροι εχουν χαλασει και πρεπει να ανοιχτει το καπακι και να παει για ρυθμιση βαλβιδων και οτι προκυψει..Εγω παρατηρω οτι ναι μεν παλι ρεταρει αλλα πολυ λιγοτερο απ οτι πριν την αλλαγη των μπουζι..Μηπως φταει κατι αλλο και δεν ειναι οι βαλβιδες ?

Ευχαριστω πολυ
mazda3

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό george7009 » Σάβ 14 Νοέμ, 2015 21:08

mazda3 έγραψε:Γεια χαρα σε ολους.
Ειμαι κατοχος ενος mazda3 1.6 με υγραεριο GFI. Εχει 183.000 χλμ απο τα οποια με το αεριο τα 66.000 με αεριο.. Πριν λιγες μερες αρχισε να ρεταρει πολυ (το πρωι κυριως) και γενικα οποτε ειναι στο ρελαντι καθως και δεν ξεκιναει με δυναμη.. Πηγα στο συνεργειο που κανω το σερβις (εκει εβαλα και το υγραεριο) και αφου αρχικα μου αλλαξε τα μπουζι (τα ειχα αλλαξει πριν ενα μηνα περιπου) παρατηρησε οτι κανει το ιδιο και μου ειπε οτι 2 κυλινδροι εχουν χαλασει και πρεπει να ανοιχτει το καπακι και να παει για ρυθμιση βαλβιδων και οτι προκυψει..Εγω παρατηρω οτι ναι μεν παλι ρεταρει αλλα πολυ λιγοτερο απ οτι πριν την αλλαγη των μπουζι..Μηπως φταει κατι αλλο και δεν ειναι οι βαλβιδες ?

Ευχαριστω πολυ

Κάνε πρώτα έναν έλεγχο συμπίεσης στους κυλίνδρους .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό anikologr » Σάβ 14 Νοέμ, 2015 21:54

Ιδέα μου είναι η μήπως άρχισαν όλο και πιο συχνά να βυθίζονται οι βαλβίδες βαθιά μέσα στις έδρες?
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 14 Νοέμ, 2015 22:05

χωρις να τον εχουμε μπροστα τον κινητηρα δεν μπορουμε να συμπερανουμε κατι, αλλα απο τη στιγμη που ο μηχανικος σου εκανε διαγνωση οτι αυτο ειναι το προβλημα....
αυτο που μπορεις να κανεις απο τη μερια σου ειναι να επισκεπτεις να παρεις και αλλη γνωμη απο συνεργειο και πραττεις αναλογα
antonis132

Δημοσιευσεις: 479

Δημοσίευσηαπό erimitis » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 11:16

Βυθιστειτε.
Σε λιγο θα κανουμε κομμα.Ελληνες υγραεριοκαμενοι
Αποτυχημενοι Υγραεριοκινητοι
Θα παρουμε πολλους ψηφους νομιζω.

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 12:22

Πολλές "καμένες βαλβίδες" σκάσανε ξαφνικά μύτη στήν "πιάτσα" απο καινουργιογραμμένους... :D :D :D

Λές ο Maevius παραπάνω να ξέρει κάτι περισσότερο???? :mrgreen:

Και για να μη παρεξηγηθώ , δεν υπονοώ τίποτα , μια ερώτηση κάνω.. :ymdevil:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 14:00

Δεν είναι οι καμμένες βαλβίδες που στο κάτω κάτω είναι ενδεχόμενο ρίσκο και προσωπικά μετά από 110.000 χλμ με υγραεριο δεν τις θεωρώ απίθανο να μου βγάλει είναι ή καταστροφολογια τύπου "πάει το αμάξι σβήνει σιγά σιγά καταστρεφεις τον κινητήρα σου χρειάστηκε και αυτό και εκείνο και το αλλο" και άλλα τέτοια ωραία που μόνο άσχετος ή εμπαθής μπορεί να γράψει για να πετύχει τον σκοπό του...............
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 14:05

O Valsam λειπει να αρχισει τα VSR απο δω VSR απο κει.... :D :D :D
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες