Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό dimi198201 » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 15:31

Εμένα θα μου πείτε γιατί οι βαλβίδες(εισαγωγής) μου στο άστρα h 1.4 κολουσαν ανοιχτες και πιάσαν πουρί επανω.
Ούτε κάηκαν ούτε χάλασαν οι έδρες απλά κολουσαν ανοιχτες γιατί είχαν πιάσει επάνω μια καφεδι μεμβράνη και κάτω από το στρογγυλό μέρος της βαλβίδας είχε κάτι λες και έκαιγε μαζούτ.
Μια θεωρία μου λέει ότι λόγω ότι έκαιγε αρκετά λαδι απ τα τσιμουχακια μάλλον έπιασε αυτό το πουρί στη βάση και την μεμβράνη στο στέλεχος της βαλβίδας (αυτό που μπαινοβγαίνει μέσα στους οδηγούς)!
Το συνεργείο(που έκανε την εγκατάσταση υγραερίου) και το ρεκτιφιε μου είπαν ότι είναι από παλιά βενζινα(δεν ήταν πάνω από 2- 2.5 μηνών).
Αλλά συνεργεία μου είπαν ότι φταίει ξεκάθαρα το υγραεριο, το αυτοκίνητο δούλευε τέλεια στο αέριο αλλά άρχησε να δυσκολεύεται να πάρει μπρος λόγω ότι οι βαλβίδες εισαγωγής μέναν ανοιχτες και στα τελευταία πετούσε και τα κοκορακια!
Εγώ λόγω του ότι δεν είμαι άσχετος με τα αυτοκινητα, έχω πτυχίο μηχανικού αυτοκινήτου και δουλεψα και 3-4 χρόνια σε συνεργειο(προ Χριστού βέβαια), επιμενω πως μάλλον τα τσιμουχακια την κάναν την δουλειά.
Τώρα μπήκε άλλο μοτέρ και δουλεύει πάλι μια χαρά και βενζινα και αεριο,το κεφαλάρι το κρατησα για τυχόν πρόβλημα ξανά,βλέπεις φοβάμαι μην έχω ξανά τα ίδια.
Το σύστημα υγραεριου είναι nevo εγκεφαλος hana μπεκιερα και magic πνεύμονας!
Οποίος μπορεί να βγάλει άκρη ελεύθερα ακούω γνωμες
dimi198201

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 15:41

Φίλοι ,μακάρι να διαψευστώ, αλλα θα πολλαλπασιατουν με εκθετικο ρυθμο οι δυσαρεστημενοι απο το LPG και είναι λογικο καθώς το παρτι με το LPG ξεκίνησε στις αρχές του 2010 όταν αυτοι οι δυσαρεστημένοι γονυπετείς παρακάλαγαν τους "χιλιάδες εμπειρους τότε εγκαταστατες" να τους τοποθετήσουν LPG.
Φυσικά οι βλαβες βγαίνουν κοντα στα 70.000km σε όσα εχουν ευαισθησια στις βαλβίδες, πλην του ford mondeo 1.8 που είναι μια κατηγορια μονο του, επομένως το 2016 είναι ο χρόνος που θα τα έχουν συμπληρώσει.
Τέλος και μια προβλέψη ,όσοι εχουν οχήματα που είναι φιλικα προς το υγραέριο πιστευω θα ευνοηθουν απο την πτωση της ζητησης του LPG.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 15:57

Φίλε μου , απο που βγαίνει ότι στα 70000 χλμ χαλάνε οι βαλβίδες στα υγραεριοκίνητα ???..
Τεκμηριωμένη απάντηση αν μπορείς σε παρακαλώ και όχι γιατί το είπε "μαστρομήτσος" κλπ . κλπ...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 16:04

Επειδή δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εταιρεία που να σου δώσει "τεκμηριωμένη απάντηση" , ποσω μάλλον εγω , το στατιστικο δείγμα το λέει.
Κατα ένα βαθμο τεκμηριωμένη απάντηση μπορω να σου δώσω γιατι αντέχουν οι υδραυλικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 17:04

tripas έγραψε:Επειδή δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εταιρεία που να σου δώσει "τεκμηριωμένη απάντηση" , ποσω μάλλον εγω , το στατιστικο δείγμα το λέει.
Κατα ένα βαθμο τεκμηριωμένη απάντηση μπορω να σου δώσω γιατι αντέχουν οι υδραυλικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες.

Ωραία , για να μαθαίνουμε και εμείς που δεν κάνουμε συζήτηση τύπου valsam και kyriak , αν μπορείς δώσε λίνκ ποιός έχει κάνει αυτή τη μελέτη και έβγαλε το στατιστικό δείγμα...

Επίσης επειδή έχω υδραυλικές ( Fiat Stilo 1,6 ) και έχουν και πολλοί άλοι εδώ μέσα , αν δεν σου κάνει κόπο δώσε και την απάντηση γιατί αντέχουν..

many thanks
NickSt

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 17:29

Υπάρχουν πολλές αναφορές ήδη εδώ στο forum απο μέλη δες τα χιλιομετρα τους , υπαχει ο ακαταλογος της prins κάπου εδω μέσα απο αναφορές πελατων και είναι ευρέως γνωστο στις περισσότερες αντιπροσωπειες αυτοκινήτων ότι γυρω στα 70.000Km αρχίζουν τα προβληματα και ξαναλέω μονο σε αυτα που έχουν ευαισθησία στις βαλβίδες.

Και στην δεύτερη ερώτηση σου θα απαντήσω με ερώτηη στην κλειστή θέση τους οι βαλβίδες είναι σε συνεχή επαφή με τις έδρες τους όταν πλέον έχουν αλλάξει έστω και ελάχιστα τα διάκενα?

Μια προσωπική μου άποψη ,όπως πολυ συχνα θα ακουτε απο σοβαρούς εγκαταστατες έλεγχος βαλβίδων και μετα τοποθέτηση αεριου, αν ο έλεγχος και η ρύθμιση είναι όπως στα honda απλή και φθηνη επανέλεγχος μετα απο τα πρώτα 5.000 - 10.000km ώτσε να εξαλείψετε το αρχικη φθορα των εδρών απο την αλλαγή καυσίμου.

Η BRC για να έχει καλυμμένα τα οπισθια της αναφέρει έλεγχος βαλβιδών καθε 20.000km.
Μην ξεχναμε ότι η BRC και άλλοι έβγαλε το περιφημο VSR το 2012 και μετα . Το πάρι του LPG ξεκινησε το 2010 με τις λαδιέρες .
Τέλος γι αυτους που λένε μα είναι σε συνεργασία της BRC με την Hyundai ι30 πχ δειτε το ακολουθο link για να καταλεβετε για τι ποσοστό ψεκασμου βενζινας μιλαμε και απο ποσο χαμηλες στροφές αρχίζει.
http://www.brcgasequipment.ua/documents/new_user_manual/BRC%20VSR%20Experience.pdf

Φίλοι συνχορέστεμε μάζευα ελιες τις τρεις τελευταιες μέρες και σημερα κάνω αποθεραπεια και έχω συγγραφικο οιστρο :)
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 19:13

mazda3 έγραψε:Γεια χαρα σε ολους.
Ειμαι κατοχος ενος mazda3 1.6 με υγραεριο GFI. Εχει 183.000 χλμ απο τα οποια με το αεριο τα 66.000 με αεριο.. Πριν λιγες μερες αρχισε να ρεταρει πολυ (το πρωι κυριως) και γενικα οποτε ειναι στο ρελαντι καθως και δεν ξεκιναει με δυναμη.. Πηγα στο συνεργειο που κανω το σερβις (εκει εβαλα και το υγραεριο) και αφου αρχικα μου αλλαξε τα μπουζι (τα ειχα αλλαξει πριν ενα μηνα περιπου) παρατηρησε οτι κανει το ιδιο και μου ειπε οτι 2 κυλινδροι εχουν χαλασει και πρεπει να ανοιχτει το καπακι και να παει για ρυθμιση βαλβιδων και οτι προκυψει..Εγω παρατηρω οτι ναι μεν παλι ρεταρει αλλα πολυ λιγοτερο απ οτι πριν την αλλαγη των μπουζι..Μηπως φταει κατι αλλο και δεν ειναι οι βαλβιδες ?

Ευχαριστω πολυ

Αν το καθυστερήσω καμιά βδομάδα να το φτιάξω υπάρχει πρόβλημα? Τώρα το δουλεύω μόνο στη βενζίνη..
mazda3

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 20:18

tripas έγραψε:Υπάρχουν πολλές αναφορές ήδη εδώ στο forum απο μέλη δες τα χιλιομετρα τους , υπαχει ο ακαταλογος της prins κάπου εδω μέσα απο αναφορές πελατων και είναι ευρέως γνωστο στις περισσότερες αντιπροσωπειες αυτοκινήτων ότι γυρω στα 70.000Km αρχίζουν τα προβληματα και ξαναλέω μονο σε αυτα που έχουν ευαισθησία στις βαλβίδες.

Και στην δεύτερη ερώτηση σου θα απαντήσω με ερώτηη στην κλειστή θέση τους οι βαλβίδες είναι σε συνεχή επαφή με τις έδρες τους όταν πλέον έχουν αλλάξει έστω και ελάχιστα τα διάκενα?

Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του , όπως και εγώ την δική μου .

Απο όσα γνωρίζω , η Στατιστική είναι Επιστήμη .
Θα μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή στατιστικά στοιχεία αν π.χ σε δέκα - είκοσι ίδια αυτοκίνητα ,
με τα ίδια χιλιόμετρα στο κοντέρ τους είχαν εγκατασταθεί ακριβώς τα ίδια συστήματα απο τον ίδιο εγκαταστάτη και είχαν όλα την ίδια ρύθμιση !!!..
Τότε θα μπορούσαμε να δούμε τι θα παρουσίαζαν λίγο ή πολύ μετά πχ 70000 χλμ με χρήση Lpg

Από τις αναφορές των χρηστών εδώ μέσα όπως λές , δεν μπορεί να βγεί κανένα στατιστικό στοιχείο για χίλιους δυό λόγους οπως πχ = 30-40 διαφορετικά συστήματα , εγκατάσταση συστήματος σε πολλούς διαφορετικούς τύπους αυτοκινήτων , διαφορετικής χρονολογίας έκδοσης κινητήρων , εγκατάσταση του συστήματος σε αυτοκίνητα που έχουν χαοτικές διαφορές στα χιλιόμετρα που έχουν γράψει πρίν την εγκατάσταση , εγκατάσταση απο εγκαταστάτες που πρίν ήταν...λαστιχάδες !!! και πόσα ακόμα θέλεις να σου πώ?? . Για ποιά στατιστικά να μιλήσουμε φίλε μου ????

Όσο για την απάντηση που δίνεις σχτικά με τις υδραυλικές βαλβίδες , ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τίποτα . Τι εννοείς όταν η απάντηση σου είναι με ερώτηση όπως "αν οι βαλβίδες είναι σε συνεχή επαφή με τις έδρες τους όταν είναι κλειστές" κλπ?? . Από τα όσα γνωρίζω όταν η βαλβίδα για όσο διάστημα πρέπει να βρίσκεται στη θέση "κλειστή" πρέπει και να είναι σε απόλυτη επαφή με τήν έδρα της προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη στεγανότητα του κυλίνδρου.
Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα απο την απάντηση σου .

Με βάση τα παραπάνω , σέβομαι την άποψη σου αλλά προσωπικά εγώ δεν καλύπτομαι απο τις απαντήσεις σου.
Αν έχεις κάτι άλλο πιο τεκμηριωμένο ,οκ , διαφορετικά ας το κλείσουμε εδώ και σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες .

Τελειώνοντας να προσθέσω ότι σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν θα ισχυριστώ ότι "όλα είναι τέλεια με το θέμα υγραεριοκίνηση " . Αντίθετα μπορεί να είναι και χειρότερα απο τα όσα λέγονται πιο πάνω .
Δεν θα δεχτώ όμως και ποτέ έτσι "αβασάνιστα" τα όσα λέγονται για το "πόσο κακή είναι η υγραεριοκίνηση"!!!..
Τελευταία επεξεργασία από NickSt και Κυρ 15 Νοέμ, 2015 21:23, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά
NickSt

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 20:38

tripas έγραψε:Υπάρχουν πολλές αναφορές ήδη εδώ στο forum απο μέλη δες τα χιλιομετρα τους , υπαχει ο ακαταλογος της prins κάπου εδω μέσα απο αναφορές πελατων και είναι ευρέως γνωστο στις περισσότερες αντιπροσωπειες αυτοκινήτων ότι γυρω στα 70.000Km αρχίζουν τα προβληματα και ξαναλέω μονο σε αυτα που έχουν ευαισθησία στις βαλβίδες.
:)

? Παρόλο που έχω διαβάσει τα πάντα σχεδόν εδώ μέσα, τέτοιες αναφορές δε θυμάμαι να είδα, οκ σίγουρα μερικοί αντιμετώπισαν θέματα αλλά αυτό που λες είναι μαζική γενίκευση χωρίς να βασίζεται κάπου. Εγώ σαν αντιπαράδειγμα θα σου πω περίπτωση που ξέρω (και ο λόγος που αποφάσισα να βάλω στο δικό μου υγραέριο), ο τύπος έχει σχολή οδηγών και το Corsa D 1.4 που έχει (ίδιο με το δικό μου) μόλις πέρασε τα 95000χλμ με υγραέριο και χωρίς κανένα θέμα, μπορείς να φανταστείς και πόσο χειρότερη λειτουργία του κινητήρα κάνει με τους μαθητευόμενους με 1η/2η/3η συνέχεια σταμάτα, ξεκίνα μέσα στη πόλη. Υποτίθεται και το Corsa D έχει ευαίσθητες βαλβίδες/έδρες.
Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να παρουσιάσεις για τα 70000χλμ, να το πεις, αλλά τέτοιες γενικεύσεις χωρίς να βασίζεται κάπου είναι άτοπες.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 20:40

mazda3 έγραψε:
mazda3 έγραψε:Γεια χαρα σε ολους.
Ειμαι κατοχος ενος mazda3 1.6 με υγραεριο GFI. Εχει 183.000 χλμ απο τα οποια με το αεριο τα 66.000 με αεριο.. Πριν λιγες μερες αρχισε να ρεταρει πολυ (το πρωι κυριως) και γενικα οποτε ειναι στο ρελαντι καθως και δεν ξεκιναει με δυναμη.. Πηγα στο συνεργειο που κανω το σερβις (εκει εβαλα και το υγραεριο) και αφου αρχικα μου αλλαξε τα μπουζι (τα ειχα αλλαξει πριν ενα μηνα περιπου) παρατηρησε οτι κανει το ιδιο και μου ειπε οτι 2 κυλινδροι εχουν χαλασει και πρεπει να ανοιχτει το καπακι και να παει για ρυθμιση βαλβιδων και οτι προκυψει..Εγω παρατηρω οτι ναι μεν παλι ρεταρει αλλα πολυ λιγοτερο απ οτι πριν την αλλαγη των μπουζι..Μηπως φταει κατι αλλο και δεν ειναι οι βαλβιδες ?

Ευχαριστω πολυ

Αν το καθυστερήσω καμιά βδομάδα να το φτιάξω υπάρχει πρόβλημα? Τώρα το δουλεύω μόνο στη βενζίνη..

Πριν κάνεις άνοιγμα μηχανής, δες τους πολλαπλασιαστές μήπως έχουν αρχίσει να χάνουν απόδοση. Το ότι βελτιώθηκε με την αλλαγή μπουζί προς τα εκεί δείχνει σε μεγάλο βαθμό. Οποσδήποτε μέτρα και συμπίεση μετά τον έλεγχο του πολ/σιαστή και σίγουρα πάρε και 2η γνώμη από άλλο συνεργείο πριν ανοίξεις μηχανή. Όταν λειτουργείς βενζίνη στο κάνει; Αν όχι, τότε δες για μπουκωμένα μπεκ όπως και γενικά πολλά μπορεί να είναι πέρα από βαλβίδες. Δες όλα τα άλλα πρώτα και μετά τις βαλβίδες.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες