Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Icom JTG απευθειας εκκινηση με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Icom JTG απευθειας εκκινηση με LPG

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Τετ 29 Μάιος, 2013 16:34

Μια λογική εξήγηση θα ήταν αν η ecu από το αμάξι σου βλέπει χαμηλή πίεση βενζίνης και δεν αφήνει τον κινητήρα να εκκινήσει. Δεν ξέρω όμως αν βλέπει απο κάποου πίεση βενζίνης
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 29 Μάιος, 2013 19:30

rogerius έγραψε:avth h "dikh tou grammh ravmatos" apo pou pernei revma?

Κατευθειαν απο μπαταρια και με ξεχωριστή ασφαλεια.

odys2008 έγραψε:Μια λογική εξήγηση θα ήταν αν η ecu από το αμάξι σου βλέπει χαμηλή πίεση βενζίνης και δεν αφήνει τον κινητήρα να εκκινήσει. Δεν ξέρω όμως αν βλέπει απο κάπου πίεση βενζίνης

Δυσκολο το βλεπω αλλα θα ηταν λογικο :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 30 Μάιος, 2013 08:13

den to katalava avto...
pos pernei katevtheian apo thn mpataria? den mesolavei to kleidi?den mesolavei reles?den mesolavei to kykloma pou katheisterei merika devterolepta meta thn ekkinish me venzinh? kati allo issos? an ta katalavoume avta, tha katalavoume giati den ekkinei ap'evtheias!
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό zgouriazmenos » Πέμ 30 Μάιος, 2013 20:30

Βασίλη εγω ειχα θέμα με τον παλιό εγκέφαλο και δεν εκκινούσε πάντα με υγραέριο παρόλο που έκανα όλη τη διαδικασία όπως περιγράφεται στο 1ο ποστ. Με το που έβαλα το νέο εγκέφαλο απλά γυρίζω κλειδί κρατάω πατημένο κουμπί για 7 με 10 δευτερόλεπτα και γυρίζει κατευθείαν. Ζεστό κρύο δεν έχει σημασία.
zgouriazmenos

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 30 Μάιος, 2013 23:06

Δεν θα έπρεπε καν να κρατάς το κουμπί για τόσο εδω καθαρα θεμα του λειτουργικου του συστήματος στα ΑΕΒ υπαρχει η επιλογή start on gas.. πάντα δηλαδη να μην έχεις ποτε εκκίνηση με βενζίνη , και ας είναι με πνεύμονα το κιτ , βέβαια μέχρι να στρώσει η εκκίνηση θέλει λίγη ώρα αλλα αν γίνετε στον αέριο ψεκασμο στον υγρο τα πράγματα ειναι σαφέστατα πιο εύκολα.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 01 Ιουν, 2013 16:28

rogerius έγραψε:den to katalava avto...
pos pernei katevtheian apo thn mpataria? den mesolavei to kleidi?den mesolavei reles?den mesolavei to kykloma pou katheisterei merika devterolepta meta thn ekkinish me venzinh? kati allo issos? an ta katalavoume avta, tha katalavoume giati den ekkinei ap'evtheias!

Δεν εχεις αδικο. Απλα, παλια η τροφοδοσια του ρευματος της αντλιας σε ολα τα icom δεν ηταν σταθερη για καποιο λογο και η εταιρια εβγαλε σχεδιο να περνα καινουρια γραμμη ρευματος παιρνοντας απο μπαταρια. Προφανως υπαρχει συνδεση μετον εγκεφαλο του υγραεριου αλλα παρ'ολα αυτα δεν μπορω να καταλαβω το συσχετισμο με το προβλημα με τη βενζινη απο την ωρα που το συστημα του υγραεριου δεν ειναι συνδεμενο και με κανενα αισθητήρα του αμαξιου. Μονο ρευμα περνει και στην καταλληλη στιγμη κοβει τα μπεκ βενζινης και δινει στα μπεκ υγραεριου. Λογικα εφ'οσον ολα τα υπολοιπα δουλευουν σωστα και δωσεις υγραεριο στη μηχανη, αυτη θα πρεπει να παρει.

Επαναλαμβανω οτι ενω ολα δουλευαν σωστα (μιζα, ρευμα κτλ)αλλα δεν εφτανε βενζινη στα μπεκ, τοτε η εκτακτη εκκινηση υγραεριου δεν δουλευε. Οταν διορθωθηκε η πιεση στο συστημα τροφοδοσια βενζινης, η εκτακτη εκκινηση υγραεριου επαιρνε με την πρωτη... 8-}

zgouriazmenos έγραψε:Βασίλη εγω ειχα θέμα με τον παλιό εγκέφαλο και δεν εκκινούσε πάντα με υγραέριο παρόλο που έκανα όλη τη διαδικασία όπως περιγράφεται στο 1ο ποστ. Με το που έβαλα το νέο εγκέφαλο απλά γυρίζω κλειδί κρατάω πατημένο κουμπί για 7 με 10 δευτερόλεπτα και γυρίζει κατευθείαν. Ζεστό κρύο δεν έχει σημασία.

Δε νομιζω να ειναι ο εγκεφαλος του υγραεριου γιατι εκτατη εκκινηση κανει κανονικοτατα καθως επισης ειναι και εντελως απιθανο να μπορει να εντοπισει αν παει κατι στραβα π.χ σαν το τελευταιο που περιγραφω.
Βεβαια η εκκινηση που κανω ειναι αναλυτικά αυτη εδω http://autogasforum.gr/viewtopic.php?f=14&t=1023 . Αν κανεις κατι διαφορετικο, στειλε πμ.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό savvas31 » Κυρ 02 Ιουν, 2013 08:41

Παιδιά έχω και εγώ ο ίδιο σύστημα.
Το έβαλα στον Μπίρμπο και όταν μου έδειχνε το σύστημα που μου έβαλε μου έδειξε πως μπορώ ανά πάσα ώρα και στιγμή να το βάζω μπρος καθ ευθείαν σε γκάζι (βέβαια δεν θυμάμαι πως αλλά γίνεται :D) .
Μάκιστα μου είχε πει αν μείνεις από αντλία ποτέ (βενζίνης και δεν μπορείς να βάλεις μπροστά κάνε αυτό........(δεν θυμάμαι). Νομίζω πατάς συνεχόμενα το κουμπί του lpg...

Κατά τα άλλα είμαι σούπερ ικανοποιημένος από το σύστημα μέχρι τώρα έχοντας κάνει 4500 χλμ σε τρεις μήνες.....
NISSAN XTRAIL 2.5 2005 ME ICOM JTG
savvas31

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 02 Ιουν, 2013 11:12

Αληθεια, ετυχε σε κανεναν με icom κατι αντιστοιχο. Δηλαδη να τον αφησει το αμαξι απο τροφοδοσια βενζινης(τρομπα ή να του τελειωσει η βενζινη) και να χρειαστει να εκκινησει με υγραεριο ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Re: Απ: Icom JTG απευθειας εκκινηση με LPG

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Σάβ 06 Ιούλ, 2013 00:52

Μάλλον έχω μείνει από αντλια. Το αμάξι δεν πέρνει με τίποτα μπροστά. Έκανα το κόλπο με την απευθείας εκκίνηση. Μετά το 5ο πάτημα άκουσα την αντλία να πέρνει μπροστά. Το πράσινο λαμπάκι σταθεροποιήθηκε, έδωσα μιζιά και πήγε μπρός, αλλά μετά από 2 δευτερόλεπτα μου έσβησε. Το προσπάθησα 3 φορές αλλά τα ίδια. Θα προσπαθήσω πάλι αύριο.

From Galaxy Note 2 with Swype "talk and type"
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Re: Απ: Icom JTG απευθειας εκκινηση με LPG

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 06 Ιούλ, 2013 08:11

MeddlingMageGR έγραψε:Μάλλον έχω μείνει από αντλια. Το αμάξι δεν πέρνει με τίποτα μπροστά. Έκανα το κόλπο με την απευθείας εκκίνηση. Μετά το 5ο πάτημα άκουσα την αντλία να πέρνει μπροστά. Το πράσινο λαμπάκι σταθεροποιήθηκε, έδωσα μιζιά και πήγε μπρός, αλλά μετά από 2 δευτερόλεπτα μου έσβησε. Το προσπάθησα 3 φορές αλλά τα ίδια. Θα προσπαθήσω πάλι αύριο.

Ειδες τι σπαστικο που ειναι ρε φιλε !!! :x Να εχεις εκτακτη εκκινηση και να μην μπορεις να την χρησημοποιησεις.....την τρελα μου :x :x :think:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες