konos έγραψε:Τώρα με τα πολλά τα κρύα όταν βάζω μπρος το πρωί και δεν ξεκινήσω αμέσως να κινούμαι (π.χ. μισό λεπτό ή και λιγότερο) ανάβει η ένδειξη χαμηλής θερμοκρασίας. Αν σβύσω και βάλω μπρος χάνεται εφόσον το αμάξι κινηθεί. Έχω σύστημα αέριου ψεκασμού (Prins). Εννοείται ότι όλα αυτά συμβαίνουν στη βενζίνη. Αν δεν σβύσω τη μηχανή η ένδειξη δεν χάνεται μόνη της όσο και αν ζεσταθεί το όχημα. Το αμάξι δουλεύει κανονικότατα και απροβλημάτιστα και στα δύο καύσιμα και με το κρύο το πρωί γυρίζει σε γκάζι σε πολύ λογικό διάστημα (2 λεπτά το μέγιστο στη Νέα Σμύρνη, το ανώτερο 6 στην επαρχία σε υψόμετρο 700 μέτρα με ψοφόκρυο). Το καλοκαίρι είχα αλλάξει θερμοστάτη γιατί τα είχε παίξει. Υπάρχει περίπτωση να εμπλέκεται η εγκατάσταση του LPG, ή είναι θέμα αυτοκινήτου (Seat Leon, 2005, 1.6 cc); Υποπτεύομαι ότι είναι θέμα εξαέρωσης. Μήπως όταν μπήκε ο νέος θερμοστάτης δεν έγιναν οι συνδέσεις όπως έπρεπε; Η στάθμη του νερού στο ψυγείο είναι η αναμενόμενη.
Λέω να συνδυάσω το service με την επίσκεψη για αλλαγή φίλτρων του PRINS (διαφορετικά συνεργεία) σε συνεχόμενες ημέρες (μην πω την ίδια) έτσι, ώστε αν προκύψει κάτι από τον μηχανικό όταν τσεκάρει τον θερμοστάτη και τα νερά, να το κοιτάξει αμέσως ο μηχανικός του Prins.
Ιδέες;
mazda323F έγραψε:Πολλοί δεν είναι οι 65 βαθμοί, εμένα βρέξει χιονίσει μου αλλάζει στους 35 βαθμούς χωρίς προβλήματα.

dathens έγραψε:για να μην γινω παλι περιεργος για μερικους ο μικρος πνευμονας της ολλανδικης στην υπογραφη μου με εξοδο 6 χιλ εχει 180 αλογα και ειναι τουρμπο μαμα με τις δυο υποπιεσεις και φτανει μεχρι τα 3.5 μπαρ μετά κλειδωνει το συστημα ! ο μεγαλος τουρμπατος φτάνει τα 400 αλογατα μεσα εδω υπηρχε και αλλος kompressor με τα ιδια προβλήματα και χειροτερα διαβασε τι εκανε ο φιλος !!!
konos έγραψε:Τώρα με τα πολλά τα κρύα όταν βάζω μπρος το πρωί και δεν ξεκινήσω αμέσως να κινούμαι (π.χ. μισό λεπτό ή και λιγότερο) ανάβει η ένδειξη χαμηλής θερμοκρασίας. Αν σβύσω και βάλω μπρος χάνεται εφόσον το αμάξι κινηθεί. Έχω σύστημα αέριου ψεκασμού (Prins). Εννοείται ότι όλα αυτά συμβαίνουν στη βενζίνη. Αν δεν σβύσω τη μηχανή η ένδειξη δεν χάνεται μόνη της όσο και αν ζεσταθεί το όχημα. Το αμάξι δουλεύει κανονικότατα και απροβλημάτιστα και στα δύο καύσιμα και με το κρύο το πρωί γυρίζει σε γκάζι σε πολύ λογικό διάστημα (2 λεπτά το μέγιστο στη Νέα Σμύρνη, το ανώτερο 6 στην επαρχία σε υψόμετρο 700 μέτρα με ψοφόκρυο). Το καλοκαίρι είχα αλλάξει θερμοστάτη γιατί τα είχε παίξει. Υπάρχει περίπτωση να εμπλέκεται η εγκατάσταση του LPG, ή είναι θέμα αυτοκινήτου (Seat Leon, 2005, 1.6 cc); Υποπτεύομαι ότι είναι θέμα εξαέρωσης. Μήπως όταν μπήκε ο νέος θερμοστάτης δεν έγιναν οι συνδέσεις όπως έπρεπε; Η στάθμη του νερού στο ψυγείο είναι η αναμενόμενη.
Λέω να συνδυάσω το service με την επίσκεψη για αλλαγή φίλτρων του PRINS (διαφορετικά συνεργεία) σε συνεχόμενες ημέρες (μην πω την ίδια) έτσι, ώστε αν προκύψει κάτι από τον μηχανικό όταν τσεκάρει τον θερμοστάτη και τα νερά, να το κοιτάξει αμέσως ο μηχανικός του Prins.
Ιδέες;
christoi έγραψε:dathens έγραψε:...και καταναλωνουν παραπανω βενζινη...
Αυτό ξαναπές το!
Μισό ντεπόζιτο (~25 λίτρα) σε ~3.000 km. Ούτε 1 μήνας δεν πέρασε από το γέμισμα και τον βλέπω στο 1/2 !!
Το καλοκαίρι, ήθελα κοντά στα 25 λίτρα κάθε 4.500-5.000 km![]()
Και να φανταστεί κανείς, ότι μερικές μέρες αφότου το πέρασα, μου έκατσαν € και θα έβαζα υγρού ψεκασμού!
Α ρε γμτ, χτυπάω το κεφάλι μου!!
Στο θέμα, όμως, για τον κρύο καιρό, πρέπει να αλλαχτεί η ρύθμιση του υγραερίου; Περιμένω μέχρι 60+ βαθμούς για την αλλαγή σε υγραέριο.
dathens έγραψε:Α . Σιγά και μη γυρνάει στους 90 έχεις σε λάθος σημείο τον πνεύμονα η λάθος νερά το πολυ στους 45 βαθμούς

taxtsom έγραψε:Καλησπέρα στο φόρουμ!
Θερμοκρασία περ/ντος 8-10 C, πλήρη επιτάχυνση (σχεδόν τερμα γκάζι) με 4η σχεση στο σασμάν για να προσπεράσω ένα φορτηγό και μόλις έπιασε τις 3000 στρ αμέσως γυρισε στη βενζίνη!
Το ξαναδοκίμασα και με 2α και με 3η και με 5η ακόμα και με 6η και πάντα με τέρμα γκάζι το ίδιο αποτέλεσμα: μολις επιανα τις 3000 στρ γυριζε σε βενζίνη!![]()
Πρώτη φορά μου ο έκανε αυτό σήμερα. Βέβαια υγραέριο το αυτοκίνητο (C200 kompressor) εχει εδώ και μόλις ένα μήνα χωρίς να χω κάνει πα΄νω από 1000 χλμ. με LPG.
πήγα στον εγκαταστάτη μου (ΟMVL)- Χαλκιδα, αλλά αφού το έβαλε στο διαγνωστικό για κανα τέταρτο και δεν βρήκε καποιο πρβλ πήρε τηλ τον κεντρικό εισαγωγέα της OMVL στη Θεσ/νίκη και ο 2ος του είπε ότι το πρβλ οφείλεται στις χαμηλές θερμ/σίες περ/ντος και στην κακή αναλογία ή και νοθεία του μίγματος (βλ. Xαρλαβάνης εδω- 0,92 ευρώ/λτ από χθες το βράδυ)
Ανέφερε μαλιστα ότι εκεί στη Θεσ/νίκη είναι πιο έντονο αυτό το φαινόμενοστα Kompressor.
YΓ. 1.Να σημειώσω ότι με ελαφρύ πάτημα του γκαζιού ακόμα και με 2α δούλευε χωρίς κανένα πρβλ( χωρίς να γυρίζει σε βενζίνη) ακόμα και μεχρι τις 5000στρ!
2. Επίσης, πριν κανα μήνα όταν μου το παρέδωσε ο εγκαταστάτης στη Χαλκίδα βγήκαμε στον περ/κό Χαλκίδας - Σχηματαρίου με περίπου 18-20 C οδηγώντας εγώ και σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του ο κινητηρας είτε με τερμα γκάζι είτε με ελαφρύ γκαζι το αμαάξι δούλευε ΤΕΛΕΙΑ.
3. Πριν 5000 χλμ - 5μηνες στο αμάξι έγινε πλήρες σερβις (λαδια , φίλτρα, μπουζί κλπ). Γκάζι έβαλα εδώ κ ένα μήνα ~ 1000 χλμ
Τι να κοιτάξω? Τι μου προτείνετε?
Ευχαριστώ Ταξιάρχης

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες
|
|
|