Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με τον PC μας

Δημοσίευσηαπό Giannis » Κυρ 29 Ιαν, 2012 22:22

Χωρίς να είμαι ειδικός, προτείνω να περιμένεις να αδειάσεις και να γεμίσεις ακόμη μία φορά τουλάχιστον.
Επιπλέον, τα led δεν είναι βέβαιο ότι θα σβήνουν στα ίδια χιλιόμετρα.
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό hunter » Κυρ 29 Ιαν, 2012 23:27

Πρέπει να κάνεις αρκετά φουλαρίσματα για να καταλήξεις στην τελική χωρητικότητα της μπουκάλας.
Και επίσης αρκετά γεμίσματα με μηδένισμα του οδομέτρου για να καταλήξεις στην κατανάλωση.
Suzuki Jimny mod. 2000 + Mygas + Λαδιέρα υποπίεσης
hunter

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Δευτ 30 Ιαν, 2012 01:03

Batfalcon έγραψε:Εκτιμώ ότι η κατανάλωση του Panda έχει ανέβει πολύ με το υγραέριο. Και λέω εκτιμώ διότι μέχρι τώρα έχω γεμίσει μόνο μία φορά, ακόμα δεν έχει αδειάσει οπότε μόνο εκτιμήσεις μπορώ να κάνω. Το trip computer από την άλλη γράφει 11,6 l /100 km και αν κρίνω από το πόσα led έχουν μείνει αναμμένα μετά από τα χιλιόμετρα που έχω κάνει, πιθανολογώ ότι τα λέει σωστά.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ τα λέει σωστά, τι προτείνετε; Θέλω την τεκμηριωμένη άποψη των ειδικών, για να μη μου λέει μπούρδες ο εγκαταστάτης. Ισως να μου πει ότι τα μπεκ ψεκάζουν για μεγάλο διάστημα, δεν ξέρω... Είναι κάτι που ισχύει αυτό, η θα λέει ότι του έρθει.
Τι άλλο πιθανόν να ευθύνεται για μια αυξημένη κατανάλωση; Σημειωτέον ότι με βενζίνη, η κατανάλωση ήταν μεταξύ 8,5 και 9 ανάλογα το πήξιμο στην Αθήνα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αδερφε εγω δεν εχω απαντηση στο ερωτημα σου, εχω ομως μια ερωτηση να σου κανω. Με ποια λογικη εβαλες αυτη την ερωτηση, στη συγκεκριμενη κατηγορια με τιτλο "ρυθμισεις ecu με το pc μας". Δεν ειναι αυτονοητο οτι το θεμα σου μπαινει σε αλλη κατηγορια? Πχ στη "γενικη συζητηση" η στο " αντιμετωπιζετε προβλημα"? Όχι τιποτα άλλο, αλλα οι ερωτησεις που αφορουν την κατηγορια απλα καλυφθηκαν με κατι ασχετο.
Mazda 323F 1.5, Σύστημα Europegas Oscar N-Plus Αέριου ψεκασμού
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Δευτ 30 Ιαν, 2012 11:08

Εχεις δίκιο. Παρακαλώ την Διαχείριση να μεταφέρει τα 4 τελευταία ποστ σε άλλη ενότητα. Συγνώμη για την αναστάτωση.
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Δευτ 30 Ιαν, 2012 17:14

Batfalcon έγραψε:Εχεις δίκιο. Παρακαλώ την Διαχείριση να μεταφέρει τα 4 τελευταία ποστ σε άλλη ενότητα. Συγνώμη για την αναστάτωση.

Προς θεού, δεν τίθεται θέμα αναστάτωσης!
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Παρ 03 Φεβ, 2012 19:02

Μετά από μια μικρορύθμιση και 200χλμ, έπεσα 4lt/100!!!
Για να δούμε, γιατί το γαργάλησα λίγο ακόμα
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Παρ 03 Φεβ, 2012 22:26

vanleiv έγραψε:Μετά από μια μικρορύθμιση και 200χλμ, έπεσα 4lt/100!!!
Για να δούμε, γιατί το γαργάλησα λίγο ακόμα

Ωραίος!!!
Δώσε λεπτομέρειες, τι περιλαμβάνει αυτή η μικρορύθμιση;
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Σάβ 04 Φεβ, 2012 09:42

Κοίτα, εμένα είναι και λίγο ιδιαίτερο το αυτ/το, αλλά με βάση το πυρόμετρο και το air/fuel, πείραξα την καμπύλη πλέον στα χαμηλά επίπεδα, εκεί δλδ που ταξιδεύει ξεκούραστα το αμάξι από λίγη υποπίεση έως 0,3bar και το φτώχηνα λιγάκι...
Θα κάνω αρκετές δοκιμές ακόμα στο δρόμο και σε ταξίδι και με tank κατά 50-75% γεμάτο, για να καταλήξω σε 2-3 ρυθμίσεις που θα έχω χειμώνα-καλοκαίρι...
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό bilacos » Τρί 07 Φεβ, 2012 16:43

την καλησπερα μου σε ολους τους συμφορουμιτες - συναδελφους (στην καταναλωση υγραεριου) και συμπασχοντες (απο τους μηχανικους με @@ που εχουμε μπλεξει) :crazy:

θα ηθελα να κανω μια δυο ερωτησεις και αν ειναι οφ τοπικ παρακαλω τους διαχειριστες να το μεταφερουν στο σωστο τοπικ.

αρχιζω λοιπον...

το αυτοκινητο μου ειναι το ford maverick 3.0 v6 του 2002.
αποφασισα λοιπον πριν απο λιγο καιρο να εγκαταστησω ενα συστημα υγραεριου το οποιο ο ειδημων απεφανθη οτι πρεπει να μπει το brc με bardolini εγκεφαλο. θα με ρωτησετε τι αλλο εχει επανω το συστημα? ελα που δεν ξερω...οσες φορες και αν ρωτησα ποτε δεν πηρα μια σαφη απαντηση...τεσπα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια για διαφορετικο τοπικ.

οι ερωτησεις μου λοιπον ειναι οι εξης:

α) υπαρχει τροπος να εξακριβωσω εγω ποια εξαρτηματα εχει τοποθετησει ο μαστορας με ακριβεια?

β) θελω να πειραματιστω με τις ρυθμισεις καθως ποτε δεν εμεινα ευχαριστημενος, ξερετε που μπορω να προμηθευτω καλωδιο usb για το συγκεκριμενο εγκεφαλο? το προγραμμα το εχω ηδη κατεβασει.

γ) γνωριζει καποιος αν υπαρχουν καποιες "ετοιμες" ρυθμισεις φτιαγμενες απο καποιους με ιδιο αυτοκινητο ωστε να μπορω να πειραματιστω πανω σε αυτες?

δ) καπου μεσα στο φορουμ καποιος ανεφερε οτι με καποιο προγραμα κατεασε ο τεχνιτης τις ρυθμισεις του εγκεφαλου της βενζινης και τις περασε στου υγραεριου. ποιο ειναι αυτο το προγραμμα? λειτουργει με το δικο μου συστημα?

αυτα τα ολιγα προς το παρον...
ελπιζω να εχω καποιες απαντησεις και ζητω συγνωμη αν εγινα κουραστικος.

Βασιλης.
bilacos

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 07 Φεβ, 2012 21:03

στο δικο μου καθε βασικό εξαρτημα γραφει επανω την μαρκα.. φανταζομαι σε ολες τι μαρκες ισχυει το ιδιο....

τι τεχνικό υποβαθρο εχεις ωστε να προχωρησεις σε ρυθμισεις μονος σου? με τι εργαλεια περαν του λαπτοπ... εκτός αν ξερεις το αυτοκινητο σου ΤΟΣΟ καλα που μπορεις να καταλαβεις με το..... "ποπομετρο" αν τραβαει καλυτερα ή οχι... Το καλωδιο ειναι ευκολο ειδικά για επωνυμα συστηματα οπως το δικό σου, το google να ειναι καλα...

Απο οσο ξερω ΔΕΝ υπαρχουν ετοιμες ρυθμισεις... μπορει να πεφτω κι εξω.. αλλα μου φαινεται δυσκολο..
Θα πρεπει να πιλαμε για ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο αυτοκινητο με ΑΚΡΙΒΩς ΙΔΙΟ συστημα υγραεριου και πανω κατω στην ιδια μηχανική κατασταση.... Δυσκολο....

Μηπως θα ηταν πιο απλό να αλλαζες μαστορα?????

Φιλικά παντα και με καμια διαθεση "πωλησης εξυπναδας"... Δικα σου λεφτα δικο σου αυτοκινητο εσυ εχεις την τελική αποφαση...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 20 επισκέπτες