alexmar έγραψε:Ενας μηχανικός μου ειχε πει οτι τα καπελοτα ειναι πολυ φθηνα και στις αντιπροσωπιες τα πουλανε πανάκριβα
Για ψαχτειτε λιγο ακουω για 3 και 4 κατοστάρικα που λετε και μου φενονται εξωφρενικά
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
hlias έγραψε:rocky έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση hlias θα πάρω να ρωτήσω.αν και είμαι θεσσαλονίκη θα στείλω κεφαλάρι αθήνα γιατί βαρέθηκα την βλακεία του κάθε μάστορα εδ περα. Γνωρίζεις τίποτα από κόστος?
κοστος δεν ξερω να σου πω (δεν ειναι ο φτηνοτερος αλλα η δουλια του ειναι πολυ καλη) μιλα στο τηλεφωνο με τον Μιχαλη την δευτερα το πρωι, να στειλεις μαζι εκκεντροφορους και καπελωτα για να σου το δωσει ρυθμισμενο και ετοιμο για να το βαλετε πανω.
zep έγραψε:alexmar έγραψε:Ενας μηχανικός μου ειχε πει οτι τα καπελοτα ειναι πολυ φθηνα και στις αντιπροσωπιες τα πουλανε πανάκριβα
Για ψαχτειτε λιγο ακουω για 3 και 4 κατοστάρικα που λετε και μου φενονται εξωφρενικά
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Υπάρχουν καπελώτα και καπελώτα.Μερικά είναι σε σχήμα κέρματος ας πούμε σε διάφορα μεγέθη και κάνουν 3-7 € και μερικά όπως στο δικό μου είναι είναι φίξ με την καπελωθήκη δλδ σε σχήμα μικρού ποτηριού σαν σφηνάκι ένα πράγμα και κάνουν 18€.Ο πάτος τους είναι αυτό που κάνει το διάκενο και το νούμερο του καπελώτου όπως και το πάχος του καπελώτου σε σχήμα κέρματος και προσαρμόζονται ανάλογα το είδος κινητήρα.Τσπ υπάρχει πολύ υλικό για όποιον θέλει να δει πως είναι είτε τα ""κοκοράκια είτε τα καπελώτα στο διαδίκτυο.Οτι οι αντιπροσωπείες δουλευουν τον κόσμο οικονομικά είναι αξίωμα πλέον....απλά το δεχόμαστε ως έχει.
hlias έγραψε:rocky έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση hlias θα πάρω να ρωτήσω.αν και είμαι θεσσαλονίκη θα στείλω κεφαλάρι αθήνα γιατί βαρέθηκα την βλακεία του κάθε μάστορα εδ περα. Γνωρίζεις τίποτα από κόστος?
κοστος δεν ξερω να σου πω (δεν ειναι ο φτηνοτερος αλλα η δουλια του ειναι πολυ καλη) μιλα στο τηλεφωνο με τον Μιχαλη την δευτερα το πρωι, να στειλεις μαζι εκκεντροφορους και καπελωτα για να σου το δωσει ρυθμισμενο και ετοιμο για να το βαλετε πανω.
Πολύ σωστός ο Ηλίας.Για να μην πληρώνει κάποιος νέα καπελώτα για ρύθμιση, όταν προσαρμόσει τις έδρες ο μηχανουργός, παίρνει μέτρα απο όλα τα μέρη που λειτουργούν τις βαλβίδες (εκκεντροφόροι (έκκεντρα) , στέλεχος βαλβίδας κ.α) και με τα υπάρχοντα καπελώτα φέρνει τα διάκενα των βαλβίδων στα μέτρα τους προσαρμόζοντας ανάλογα.Επίσης είναι λάθος που λέμε όντως "κάρφωσε βαλβίδα"(εγώ προσωπικά απο συνήθεια) και άλλα, καθώς το μόνο που συμβαίνει είναι να κάθονται οι έδρες.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΕΔΡΕΣ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ.Εχουν δει πολλά τα μάτια μας.Στο Yaris που αναφέρω παραπάνω μάλλον έσπασε και κομμάτι απο τη βαλβίδα μέσα στο πιστόνι.μην πάτε και για κυλινδροπίστονα...
Το πρόβλημα είναι όταν κεφαλές σαν το δικό μου που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΕΣ ακριβώς, αλλά είναι επεξεργασμένες πάνω στο κράμα της κεφαλής με επεξεργασία Laser, τι στο διάκο θα κάνει ο μηχανουργός...![]()
Αυτό απαντά και στο ερώτημα του φίλου chrisd για τη κεφαλή του 1ΖΖ μοτέρ του Celica.
Δείτε ένα "μερακλή" αμερικάνο...αξίζει...
http://www.youtube.com/watch?v=QjegWSQgVr8
http://www.youtube.com/watch?v=jjPtco8T8_g
rocky έγραψε:δηλαδή οταν λέμε ανθεκτικότερες έδρες ενοούμε οτι απλώς το φρεζοτρύπανο λειαίνει και αλλάζει την κλίση της έδρας και το υλικό παραμένει το ίδιο ή αφαιρείται όλη ή έδρα απο το κεφαλάρι και αντικαθήστατε απο νέα ανθεκτικότερη στο υγραέριο;
hlias έγραψε:rocky έγραψε:δηλαδή οταν λέμε ανθεκτικότερες έδρες ενοούμε οτι απλώς το φρεζοτρύπανο λειαίνει και αλλάζει την κλίση της έδρας και το υλικό παραμένει το ίδιο ή αφαιρείται όλη ή έδρα απο το κεφαλάρι και αντικαθήστατε απο νέα ανθεκτικότερη στο υγραέριο;
αφαιρειται η παλια και μπαινει νεα.

zep έγραψε:hlias έγραψε:rocky έγραψε:δηλαδή οταν λέμε ανθεκτικότερες έδρες ενοούμε οτι απλώς το φρεζοτρύπανο λειαίνει και αλλάζει την κλίση της έδρας και το υλικό παραμένει το ίδιο ή αφαιρείται όλη ή έδρα απο το κεφαλάρι και αντικαθήστατε απο νέα ανθεκτικότερη στο υγραέριο;
αφαιρειται η παλια και μπαινει νεα.
Δλδ Ηλία θα κάνει "πατούρα" σε ορθή γωνία με το δράπανο και θα κολλήσει έδρες σαν και αυτές;
Το "κόλλημα" για στεγανοποίηση θα το κάνει με ειδικό υλικό ή απλά τις κόβει οριακά και τις "σφίγγει" στη θέση τους;
Έχω δεί σε κεφαλές που συστέλλουν τις έδρες σε υγρό άζωτο και μετά τις κουμπώνουν στη θέση τους...αλλά αφορούσε Ferrari και continental μηχανές![]()
Οι βαλβίδες θα κοπούν οι ίδιες (εφὀσον είναι ο.κ) στις αντίστοιχες μοίρες ή θα μπούν κοβαλτίου-χρωμίου σαν τις έδρες;
Σγν για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα απο μηχανουργικά για να ξέρω τι να περιμένω μιας και θα μπούμε στον "τόρνο"...

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 15 επισκέπτες
|
|
|