Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό rocky » Κυρ 04 Αύγ, 2013 10:26

Τα 450 ευρώ τα είπε η αντιπροσωπεια και πάνω από 300 μου είπαν άλλοι δυο μηχανικοί εκτός αντιπροσωπείας. Τα διάκενα έχουν μειωθεί αρκετά από 0,25 σε 0,11 πράγμα πού σημαίνει οτι η φθορά σε έδρες είναι μεγάλη αρά και να το ρυθμίσω θα χρειαστεί σίγουρα πλανιαρισμα οι έδρες.όπως μου είπαν και οι δυο μηχανικοί αστό μέχρι να κάψει βαλβίδα και μετά επισκευάζει με 750 ευρώ κινητήρα ( βαλβίδες- έδρες).όσο για τα καπέλων α μου είπαν για κόστος άνω των 20 ευρώ το καθένα.
rocky

Δημοσιευσεις: 34

Re: Απ: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό zep » Κυρ 04 Αύγ, 2013 19:46

alexmar έγραψε:Ενας μηχανικός μου ειχε πει οτι τα καπελοτα ειναι πολυ φθηνα και στις αντιπροσωπιες τα πουλανε πανάκριβα
Για ψαχτειτε λιγο ακουω για 3 και 4 κατοστάρικα που λετε και μου φενονται εξωφρενικά
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Υπάρχουν καπελώτα και καπελώτα.Μερικά είναι σε σχήμα κέρματος ας πούμε σε διάφορα μεγέθη και κάνουν 3-7 € και μερικά όπως στο δικό μου είναι είναι φίξ με την καπελωθήκη δλδ σε σχήμα μικρού ποτηριού σαν σφηνάκι ένα πράγμα και κάνουν 18€.Ο πάτος τους είναι αυτό που κάνει το διάκενο και το νούμερο του καπελώτου όπως και το πάχος του καπελώτου σε σχήμα κέρματος και προσαρμόζονται ανάλογα το είδος κινητήρα.Τσπ υπάρχει πολύ υλικό για όποιον θέλει να δει πως είναι είτε τα ""κοκοράκια είτε τα καπελώτα στο διαδίκτυο.Οτι οι αντιπροσωπείες δουλευουν τον κόσμο οικονομικά είναι αξίωμα πλέον....απλά το δεχόμαστε ως έχει :lol: .

hlias έγραψε:
rocky έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση hlias θα πάρω να ρωτήσω.αν και είμαι θεσσαλονίκη θα στείλω κεφαλάρι αθήνα γιατί βαρέθηκα την βλακεία του κάθε μάστορα εδ περα. Γνωρίζεις τίποτα από κόστος?

κοστος δεν ξερω να σου πω (δεν ειναι ο φτηνοτερος αλλα η δουλια του ειναι πολυ καλη) μιλα στο τηλεφωνο με τον Μιχαλη την δευτερα το πρωι, να στειλεις μαζι εκκεντροφορους και καπελωτα για να σου το δωσει ρυθμισμενο και ετοιμο για να το βαλετε πανω.

Πολύ σωστός ο Ηλίας.Για να μην πληρώνει κάποιος νέα καπελώτα για ρύθμιση, όταν προσαρμόσει τις έδρες ο μηχανουργός, παίρνει μέτρα απο όλα τα μέρη που λειτουργούν τις βαλβίδες (εκκεντροφόροι (έκκεντρα) , στέλεχος βαλβίδας κ.α) και με τα υπάρχοντα καπελώτα φέρνει τα διάκενα των βαλβίδων στα μέτρα τους προσαρμόζοντας ανάλογα.Επίσης είναι λάθος που λέμε όντως "κάρφωσε βαλβίδα"(εγώ προσωπικά απο συνήθεια) και άλλα, καθώς το μόνο που συμβαίνει είναι να κάθονται οι έδρες.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΕΔΡΕΣ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ.Εχουν δει πολλά τα μάτια μας.Στο Yaris που αναφέρω παραπάνω μάλλον έσπασε και κομμάτι απο τη βαλβίδα μέσα στο πιστόνι.μην πάτε και για κυλινδροπίστονα...

Το πρόβλημα είναι όταν κεφαλές σαν το δικό μου που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΕΣ ακριβώς, αλλά είναι επεξεργασμένες πάνω στο κράμα της κεφαλής με επεξεργασία Laser, τι στο διάκο θα κάνει ο μηχανουργός... :-\
Αυτό απαντά και στο ερώτημα του φίλου chrisd για τη κεφαλή του 1ΖΖ μοτέρ του Celica.
Δείτε ένα "μερακλή" αμερικάνο...αξίζει...

http://www.youtube.com/watch?v=QjegWSQgVr8
http://www.youtube.com/watch?v=jjPtco8T8_g
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 04 Αύγ, 2013 19:58

zep έγραψε:
alexmar έγραψε:Ενας μηχανικός μου ειχε πει οτι τα καπελοτα ειναι πολυ φθηνα και στις αντιπροσωπιες τα πουλανε πανάκριβα
Για ψαχτειτε λιγο ακουω για 3 και 4 κατοστάρικα που λετε και μου φενονται εξωφρενικά
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Υπάρχουν καπελώτα και καπελώτα.Μερικά είναι σε σχήμα κέρματος ας πούμε σε διάφορα μεγέθη και κάνουν 3-7 € και μερικά όπως στο δικό μου είναι είναι φίξ με την καπελωθήκη δλδ σε σχήμα μικρού ποτηριού σαν σφηνάκι ένα πράγμα και κάνουν 18€.Ο πάτος τους είναι αυτό που κάνει το διάκενο και το νούμερο του καπελώτου όπως και το πάχος του καπελώτου σε σχήμα κέρματος και προσαρμόζονται ανάλογα το είδος κινητήρα.Τσπ υπάρχει πολύ υλικό για όποιον θέλει να δει πως είναι είτε τα ""κοκοράκια είτε τα καπελώτα στο διαδίκτυο.Οτι οι αντιπροσωπείες δουλευουν τον κόσμο οικονομικά είναι αξίωμα πλέον....απλά το δεχόμαστε ως έχει :lol: .

hlias έγραψε:
rocky έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση hlias θα πάρω να ρωτήσω.αν και είμαι θεσσαλονίκη θα στείλω κεφαλάρι αθήνα γιατί βαρέθηκα την βλακεία του κάθε μάστορα εδ περα. Γνωρίζεις τίποτα από κόστος?

κοστος δεν ξερω να σου πω (δεν ειναι ο φτηνοτερος αλλα η δουλια του ειναι πολυ καλη) μιλα στο τηλεφωνο με τον Μιχαλη την δευτερα το πρωι, να στειλεις μαζι εκκεντροφορους και καπελωτα για να σου το δωσει ρυθμισμενο και ετοιμο για να το βαλετε πανω.

Πολύ σωστός ο Ηλίας.Για να μην πληρώνει κάποιος νέα καπελώτα για ρύθμιση, όταν προσαρμόσει τις έδρες ο μηχανουργός, παίρνει μέτρα απο όλα τα μέρη που λειτουργούν τις βαλβίδες (εκκεντροφόροι (έκκεντρα) , στέλεχος βαλβίδας κ.α) και με τα υπάρχοντα καπελώτα φέρνει τα διάκενα των βαλβίδων στα μέτρα τους προσαρμόζοντας ανάλογα.Επίσης είναι λάθος που λέμε όντως "κάρφωσε βαλβίδα"(εγώ προσωπικά απο συνήθεια) και άλλα, καθώς το μόνο που συμβαίνει είναι να κάθονται οι έδρες.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΕΔΡΕΣ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ.Εχουν δει πολλά τα μάτια μας.Στο Yaris που αναφέρω παραπάνω μάλλον έσπασε και κομμάτι απο τη βαλβίδα μέσα στο πιστόνι.μην πάτε και για κυλινδροπίστονα...

Το πρόβλημα είναι όταν κεφαλές σαν το δικό μου που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΕΣ ακριβώς, αλλά είναι επεξεργασμένες πάνω στο κράμα της κεφαλής με επεξεργασία Laser, τι στο διάκο θα κάνει ο μηχανουργός... :-\
Αυτό απαντά και στο ερώτημα του φίλου chrisd για τη κεφαλή του 1ΖΖ μοτέρ του Celica.
Δείτε ένα "μερακλή" αμερικάνο...αξίζει...

http://www.youtube.com/watch?v=QjegWSQgVr8
http://www.youtube.com/watch?v=jjPtco8T8_g

τρωει με το φρεζοδραπανο (σαν αυτο που ειχε ο αμερικανος στο βιντεο) την περιοχη που χρειαζετε και βαζει νεες ανθεκτικοτερες εδρες, οι οποιες για την χρηση υγραεριου κοβονται με διαφορετικες μοιρες αποτι οι κοινες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό galazoulasa » Δευτ 05 Αύγ, 2013 18:45

Τον Ιανουάριο πήγα για service (159 1.8 ΜΥ08 32.000χλμ) και μέτρησα το διάκενο των βαλβίδων τα αποτελέσματα ήταν:
εισαγωγή 24,24 - 24,26 - 25,24 - 23-23 μέ όριο τα 21-29
εξαγωγή 22,23 - 23,23 - 23,25 - 26,23 με όριο 27-35 άρα οι εξαγωγής είναι όλες εκτός ορίων.
Το αυτοκίνητο έχει Brc plug and drive και είναι ρυθμισμένο να ψεκάζει και βενζίνη μετά τις 2700στρ/λ σε υψηλό φορτίο. Η μετατροπή έγινε στην αλεξανδρούπολη απο άνθρωπο που ασχολείται με το υγρ απο το 2005 είναι απόφοιτος ΤΕΙ και θεωρώ ότι είναι καλός στη δουλειά του. Κινείται με υγρ τα τελευταία 16000 χλμ κυρίως στην εγνατία οδό με ταχύτητες 110-120 χλμ/ώρα, σε υψηλότερες ταχύτητες το γυρνάω σε βενζίνη. Επίσης έχω αλλάξει τα μπουζί με μπός για LPG. Εχω ένα ΟΒD reader και απο το λίγο που το χρησιμοποίησα βλέπω long term fuel trims απο -3.5 έως -6 τόσο σε υγρ όσο και σε βενζίνη, με τις ταχύτητες που ταξιδεύω δεν μπόρεσα να διαπιστώσω διαφορά στην θερμοκρασία καυσαερίων απο την χρήση των δύο καυσίμων. Απο τον δείκτη θερμοκρασίας λαδιού που έχει το αυτοκίνητο στα 110 δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά ενώ στα 120 - 125 είναι το λάδι περίπου 6-7 βαθμούς κελσίου θερμότερο με το υγρ. Μετά την εισαγωγή που έκανα τα ερωτήματά μου είναι δύο:
1. είναι λογικό να έχει μειωθεί τόσο το διάκενο των βαλβίδων εξαγωγής μετά απο 16000 και σχετικά προσεκτική χρήση? ή ήταν εξαρχής εκεί κοντά που είναι τώρα.
2. με αυτό το διάκενο να τις ρυθμίσω τώρα (κόστος 320 ευρό 130 εργ και 8*25=200 τα ποτηράκια), ή να ξαναμετρήσω το διάκενο μετά πχ απο 8000 χλμ για να δω πως πάει?

Τελικά το άφησα όπως ήταν και το διάκενο ξαναμετρήθηκε στις 42.000 χλμ και συνολικά 25000 με lpg. οι μετρήσεις ήταν ίδιες σε όλες τις βαλβίδες εκτός απο την πρώτη εξαγωγής που ήταν 22-23 και έγινε 19-20, παρ ότι συνήθως τα προβλήματα εμφανίζονται στον πρώτο και τον τον τέταρτο κύλινδρο, δεν είναι λίγο περίεργο που μειώθηκε μόνο έναν; την μέτρηση την έκανε το ίδιο άτομο και τις δύο φορές. Τα σχόλιά - προτάσεις σας παρακαλώ.
Alfa 159 1.8 με BRC Plug and Drive
galazoulasa

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 06 Αύγ, 2013 09:20

Αν βλέπεις προοδευτικά τέτοια φθορά, Χρειάζεται να ενισχύσεις την αυτολίπανση μέσα από το πρόγραμμα της BRC. Επίσης μην αφήσεις το διάκενο να πέσει κάτω από 15-18. Από εκεί ξεκίνα η κατηφόρα…
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό rocky » Τρί 06 Αύγ, 2013 18:03

δηλαδή οταν λέμε ανθεκτικότερες έδρες ενοούμε οτι απλώς το φρεζοτρύπανο λειαίνει και αλλάζει την κλίση της έδρας και το υλικό παραμένει το ίδιο ή αφαιρείται όλη ή έδρα απο το κεφαλάρι και αντικαθήστατε απο νέα ανθεκτικότερη στο υγραέριο;
rocky

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 06 Αύγ, 2013 18:10

rocky έγραψε:δηλαδή οταν λέμε ανθεκτικότερες έδρες ενοούμε οτι απλώς το φρεζοτρύπανο λειαίνει και αλλάζει την κλίση της έδρας και το υλικό παραμένει το ίδιο ή αφαιρείται όλη ή έδρα απο το κεφαλάρι και αντικαθήστατε απο νέα ανθεκτικότερη στο υγραέριο;

αφαιρειται η παλια και μπαινει νεα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό zep » Παρ 09 Αύγ, 2013 09:40

hlias έγραψε:
rocky έγραψε:δηλαδή οταν λέμε ανθεκτικότερες έδρες ενοούμε οτι απλώς το φρεζοτρύπανο λειαίνει και αλλάζει την κλίση της έδρας και το υλικό παραμένει το ίδιο ή αφαιρείται όλη ή έδρα απο το κεφαλάρι και αντικαθήστατε απο νέα ανθεκτικότερη στο υγραέριο;

Δλδ Ηλία θα κάνει "πατούρα" σε ορθή γωνία με το δράπανο και θα κολλήσει έδρες σαν και αυτές;
Εικόνα
Το "κόλλημα" για στεγανοποίηση θα το κάνει με ειδικό υλικό ή απλά τις κόβει οριακά και τις "σφίγγει" στη θέση τους;
Έχω δεί σε κεφαλές που συστέλλουν τις έδρες σε υγρό άζωτο και μετά τις κουμπώνουν στη θέση τους...αλλά αφορούσε Ferrari και continental μηχανές :lol:

Οι βαλβίδες θα κοπούν οι ίδιες (εφὀσον είναι ο.κ) στις αντίστοιχες μοίρες ή θα μπούν κοβαλτίου-χρωμίου σαν τις έδρες;
Σγν για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα απο μηχανουργικά για να ξέρω τι να περιμένω μιας και θα μπούμε στον "τόρνο"... :lol:
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 09 Αύγ, 2013 10:15

zep έγραψε:
hlias έγραψε:

Δλδ Ηλία θα κάνει "πατούρα" σε ορθή γωνία με το δράπανο και θα κολλήσει έδρες σαν και αυτές;
Εικόνα
Το "κόλλημα" για στεγανοποίηση θα το κάνει με ειδικό υλικό ή απλά τις κόβει οριακά και τις "σφίγγει" στη θέση τους;
Έχω δεί σε κεφαλές που συστέλλουν τις έδρες σε υγρό άζωτο και μετά τις κουμπώνουν στη θέση τους...αλλά αφορούσε Ferrari και continental μηχανές :lol:

Οι βαλβίδες θα κοπούν οι ίδιες (εφὀσον είναι ο.κ) στις αντίστοιχες μοίρες ή θα μπούν κοβαλτίου-χρωμίου σαν τις έδρες;
Σγν για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα απο μηχανουργικά για να ξέρω τι να περιμένω μιας και θα μπούμε στον "τόρνο"... :lol:

να στο πω λιγο μπακαλιστικα η εδρα ειναι λιγο πιο μεγαλη η τρυπα πιο μικρη, παγωνεις την εδρα μικρενει αυτη λογο συστολης ζεστενεις το καπακι μεγαλονει η τρυπα λογο διαστολης και κανεις την εφαρμογη, κολλα δεν μπαινει, το φρεζαρισμα γινεται καθετα ως προς την επιφανεια της εδρας. βαλβιδες καλο ειναι να μπουν ανθεκτικοτερες απο στερλιτη συνηθως. το βασικο μετα απο αυτη την κατεργασια ειναι να γινει σωστη ρυθμιση υγραεριου αλλιως οτι υλικο και να βαλεις σε εδρες και βαλβιδες θα εχεις προβλημα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό rocky » Παρ 09 Αύγ, 2013 13:15

Ποσό έχουν άραγε αυτές οι έδρες και ποσό τα τεχνικά?το κόβω μετά το ceed μετά από αυτό fast and the furious 1,2,3,4,5,6 και 7 μαζι =))
rocky

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες