Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό tripas » Σάβ 28 Νοέμ, 2015 14:39

Φανταζομαι το 0.35mm είναι το max στις βαλβίδες εξαγωγής αν δεν κάνω λάθος?
Αυτο που καταλαβα ήταν ότι το max για το mazda3 ήταν το .25mm όπως το διάβασα.Γραψε λάθος
Αληθεια απο το εργοστασιο που τα ρυθμίζουν?
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 28 Νοέμ, 2015 15:18

Τις ρυθμιζουν εντος του ευρους που δινουν. Σε 10 ιδια αμαξια να μετρησεις 10 διαφορετικες τιμες θα βρεις.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Σάβ 28 Νοέμ, 2015 22:27

gkazakias έγραψε:
mazda3 έγραψε:Καλημέρα..
Μηχανουργειο πήγε αλλά για ρύθμιση βαλβιδων.. Δλδ είναι περιορισμένες οι φορές που μπορούν να ρυθμιστούν οι βαλβίδες; Και τότε τι έννοια έχει το "αυτορυθμιζομενο κιτ" αν χρειάζεται ρυθμίσεις ?

Ποιος ειπε για αυτορυθμιζομενο κιτ? Δεν υπαρχει τετοιο πραμα. Φτιαχνει ο τεχνικος με λεπτομερεια τον βασικο χαρτη και μεσω obd κανει μικροδιορθωσεις το συστημα.
Αν εννοεις το autocalibration που εχουν τα λογισμικα των κιτ, ειναι μια βασικη ρυθμιση για να λειτουργησει το αμαξι, ομως 99% ειναι εντελως λαθος και συνηθως πολυ φτωχο ή κρυφα φτωχο , και τα αποτελεσματα τα ειδες.

Απ' οτι εχω καταλαβει δεν εχει κανει ιδιεταιρες ρυθμισεις και σε καμια περιπτωση δεν εχει κανει μια ωρα δρομο με δυο ατομα για να ρυθμισουν..θυμαμαι οταν το εγκατεστησε οτι εκανε κατι απλο με τις ταχυτητες και αυτο ηταν..παντως τοσα χιλιομετρα που εχω κανει δεν ειχα κανενα προβλημα..το αμαξι πηγαινε οπως και με την βενζινη και σε ανηφορες και σε κατηφορες και σε μεγαλες ταχυτητες..ολα ηταν μια χαρα..το μονο που μου προεκυψε ηταν αυτο τωρα με τις βαλβιδες..Δλδ μου λες φιλε μου οτι αν ρυθμιστει σωστα δεν θα εχω το προβλημα των βαλβιδων ξανα ? Τι κοστος περιπου εχει αυτο ?
mazda3

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 28 Νοέμ, 2015 23:30

mazda3 έγραψε:
gkazakias έγραψε:
Μηχανουργειο πήγε αλλά για ρύθμιση βαλβιδων.. Δλδ είναι περιορισμένες οι φορές που μπορούν να ρυθμιστούν οι βαλβίδες; Και τότε τι έννοια έχει το "αυτορυθμιζομενο κιτ" αν χρειάζεται ρυθμίσεις ?

Ποιος ειπε για αυτορυθμιζομενο κιτ? Δεν υπαρχει τετοιο πραμα. Φτιαχνει ο τεχνικος με λεπτομερεια τον βασικο χαρτη και μεσω obd κανει μικροδιορθωσεις το συστημα.
Αν εννοεις το autocalibration που εχουν τα λογισμικα των κιτ, ειναι μια βασικη ρυθμιση για να λειτουργησει το αμαξι, ομως 99% ειναι εντελως λαθος και συνηθως πολυ φτωχο ή κρυφα φτωχο , και τα αποτελεσματα τα ειδες.

Απ' οτι εχω καταλαβει δεν εχει κανει ιδιεταιρες ρυθμισεις και σε καμια περιπτωση δεν εχει κανει μια ωρα δρομο με δυο ατομα για να ρυθμισουν..θυμαμαι οταν το εγκατεστησε οτι εκανε κατι απλο με τις ταχυτητες και αυτο ηταν..παντως τοσα χιλιομετρα που εχω κανει δεν ειχα κανενα προβλημα..το αμαξι πηγαινε οπως και με την βενζινη και σε ανηφορες και σε κατηφορες και σε μεγαλες ταχυτητες..ολα ηταν μια χαρα..το μονο που μου προεκυψε ηταν αυτο τωρα με τις βαλβιδες..Δλδ μου λες φιλε μου οτι αν ρυθμιστει σωστα δεν θα εχω το προβλημα των βαλβιδων ξανα ? Τι κοστος περιπου εχει αυτο ?

Καταρχην σου εχω στειλει ενα προσωπικο μηνυμα, δες το ειναι αυτος που σου προτεινω να πας.
Και μενα μια χαρα πηγαινε, αλιμονο και ειχε προβλημα στο δρομο, τοτε σχεδον ολα τα υγραεριοκινητα θα κουτσεναν, αφου σχεδον ολα ειναι ρυθμισμενα στο ποδι. Επειδη λογο των γεγονοτων που ειχα και γω ασχοληθηκα με τα μιγματα κτλ, αγορασα ενα obd scanner και παρακολουθω το αμαξι μου. Η διαφορα μιγματων στη βενζινη σε σχεση με το αεριο με ρυθμιση αρπα κολλα ειναι χαοτικη, στο δρομο βεβαια καμια διαφορα. Οταν ρυθμισα σωστα λοιπον ειδα οτι οι μετρησεις του αεριου ακολουθουσαν πιστά της βενζινης και το αποτελεσμα το ειδα οταν ξαναμετρησα διακενα....καμια φθορα....πιστευω οτι μειωθηκε στο ελαχιστο και θα καθυστερησει παρα πολυ να ξαναπατησουν οι εδρες...
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 00:22

mazda3 έγραψε:
gkazakias έγραψε:

Αν δεν είναι σωστή η ρύθμιση το πρόβλημα σίγουρα θα έρθει νωρίτερα σε οποιοδήποτε αμάξι. Στο δικό σου αμάξι όμως το πρόβλημα θα έρθει έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή λόγω ευαισθησίας.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 01:19

viallesi έγραψε:
mazda3 έγραψε:
gkazakias έγραψε:

Αν δεν είναι σωστή η ρύθμιση το πρόβλημα σίγουρα θα έρθει νωρίτερα σε οποιοδήποτε αμάξι. Στο δικό σου αμάξι όμως το πρόβλημα θα έρθει έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή λόγω ευαισθησίας.

Τώρα που εβγαλε τη βλάβη είναι ποιο ευαίσθητο και θα την ξαναβγάλει νωρίτερα ? (Βέβαια ρυθμιστηκαν οι βαλβίδες με μεγαλύτερο διακανονισμό)
mazda3

Δημοσίευσηαπό dk6 » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 12:10

Χαίρομαι mazda3 που έδωσες λύση στο πρόβλημά σου μόνο με ~350 ευρώ... ωστόσο ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τί συμβαίνει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Για να τα πάρουμε από την αρχή μπας και βγάλουμε ασφαλή συμπερέσματα. Θα μιλήσω για την δική μου περίπτωση.

1. Το αυτοκίνητο με τα 90.000 χιλιόμετρα περίπου μπήκε το ΚΙΤ gas ZAVOLI από πολύ γνωστό εγκαταστάτη Θεσσαλονίκης (Δυτικά - ΚΤΕΛ)
2. Όσες φορές έκανα σερβις και ρώτησα για ρύθμιση βαλβίδων μου λέγανε ότι μπορούμε να τις ελέγξουμε αλλά όχι να τις ρυθμίσουμε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
3. Στα διάκενα που έλεγχα ήταν στα επιτρεπτά όρια αλλά μετά από 90.000 χιλιόμετρα με το ΚΙΤ είχαν παρατηρηθεί οι πρώτες πτώσεις. Για το αυτοκίνητο από ότι εχω δει από τα εγχειρίδια ειναι 0.27~0.33. Εγώ είχα πέσει στα 0.25.
4. Πάλι τους είπα για ρύθμιση αλλά μου είπαν δεν τις πειράζεις....
5. Σε όλα τα 90.000 χιλιόμετρα χρήσης gas δεν είχα κανένα πρόβλημα... έως ότου εκεί εμφανίστηκαν τα γνωστά συμπτώματα όπως εσένα.
6. Πτώση συμπίεσης σε 2 κυλίνδρους και missfires P0300.
7. Ανοίξαμε καπάκι, έγινε πλανιάρισμα και αλλαγή βαλβίδων με ότι φορούσε το αμάξι.
8. Ο μηχανικός μου, κράτησε το διάκενο λίγο παραπάνω σε περίπτωση που συνεχίσω να χρησιμοποιώ το αέριο. Και οι βαλβίδες μου ακούγονται λίγο τώρα να χτυπάνε ωστόσο μου είπε δεν ειναι ανησυχητικό. Επίσης μου είπε ότι καλό ειναι να το ξεχάσω το αέριο γιατί σε πολύ συντομότερο διαστημα το αμάξι πάλι θα το χαλάσω. Απλά μου το κράτησε περισσότερο ανοιχτό σε περίπτωση που το πουλήσω έτσι να μην υπάρχει θέμα για αρκετά χιλιόμετρα.
9. Τώρα το αυτοκίνητο παίζει τέλεια και σε αέριο και σε βενζίνη.

Και τώρα τί κάνω? Εγώ αποφάσισα ότι θα κινούμε πλέον με βενζίνη γιατί τέτοια επισκευή 840 ευρώ δεν θα την ξανα αντέξω. Να πάω να κάνω καινούργια χαρτογράφηση για το άεριο μήπως κατι δεν είχε γίνει σωστά? (είχα βγαλει 90000 χιλιομετρα απροβληματιστα παντως..) εσύ όπως λες στα 35000 εβγαλες τα ίδια προβλήματα.... Τί στο καλό συμβαίνει??? Και εγλω απορώ γιατί μου είπε οτι το αυτοκίνητο πλεον θα είναι πιο ευαίσθητο στο άεριο.... Έχω ζαλιστεί... Μέχρι και OBD καλώδιο σκέφτηκα να πάρω μήπως και το ρυθμίζω εγώ... Αυτό βέβαια προυποθέτει πολύ μελέτη και θεωρία.... Ο εγκαταστάτης μου είναι πολύ γνωστός εδώ και παλιός... αλλά να κάτσει μία ώρα με το λαπτοπ αμφιβάλω... Δεν ξέρω τί να κναω με την χρήση ή οχι του αερίου....

(Επίσης για το καλό της συζήτησης και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασματων από όλους να ζητήσω μια δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ από όσους έχω προσβάλει με τα λεγόμενά μου. Ελπίζω και θέλω να μην δοθούν περισσότερες εξηγήσεις για αυτό και ανακυκλώνουμε άχρηστες συζητήσεις.)
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό donstefano » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 13:10

Φιλε dk6 ειναι το πιο ωραιο ποστ που εχεις γραψει για το θεμα σου!Ενα μπραβο απο μενα για τη συγνωμη σου και σου ευχομαι απο δω και περα καλη και ειρηνικη συνεχεια στο φορουμ!!!

Παμε τωρα στο θεμα σας(λεω σας γιατι ειστε 2 με το Mazda 3) :D
1.Με 90000 χιλ τα χρηματα ειπαμε που κερδισες ειναι πολλα!
2.Λαθος τους το οτι δεν ρυθμιζονται!Τωρα επαθες και εμαθες δυστυχως...Και οποιος στο πε δε ξαναπατας γιατι επαθες σοβαρη ζημια!
3.Στα 0,25 εισαι καλα ακομα.
4,Στα 0,25 δεν τις ρυθμιζεια ακομα καλα σου ειπαν.Αλλα οταν πεσουν πιο κατω ας πουμε 0,15 0,10 ρυθμιση οπωςδηποτε (αποψη μου αλλοι παιζουν και οριακα στο 0,05!)
Για τα 5,6,7 δεν εχω να πω κατι.
8.Με κακη ρυθμιση σιγουρα καποια στιγμη θα ξαναχαλασει...μπορει σε αλλα 90000 χιλ!
9.Μια χαρα τα λεφτα που εδωσες πιασαν τοπο.

Θα πας στον εγκαταστατη και θα του απαιτησεις να στο ρυθμισει σωστα.Βεβαια επειδη οπως λες δεν εχει γινει ρυθμιση βαλβιδων οπως επρεπε παλιοτερα που σου λεγαν δε θελει κτλ.Λογικο μου ακουγετε σε 90000 να κλεισουν.Του εξηγες το story και να στο κανει πλουσιο σε μειγμα βενζινης...Δηλαδη να πεταει και αρκετη βενζινη μαζι με το αεριο.Αν υποστηριζει το αμαξι σου.
Οδηγας συντηρητικα...Δεν το πιεζουμε πολυ κοινως...
Οποτε ελεγχεις βαλβιδες ανα 20000 με 40000 και ρυθμιζεις αναλογα και εισαι οκ
Μην μπλεκεις με καλωδια για την ECU υγραεριου.Χωρις να ξερεις μονο να το καταστρεψεις θα καταφερεις.Παρε ανα OBD Bluetooth reader και με το κινητακι σου να βλεπεις τα Trims αν ειναι φτωχα η πλουσια κτλ...Διαβασε αυτο viewtopic.php?f=14&t=658

Για μενα δε σε συμφαιρει η χρηση βενζινης.Τωρα η τιμη ειναι χαμηλη οποτε αν καις και βενζινη κακο δεν κανεις.Πανε με γνωμωνα να κανεις οικονομια και οχι την απολυτη οικονομια.Και θα πας και οικονομικα και καλα!!!
Ασε που αμα σου κανει τη ρυθμιση υγραεριου σωστα και ελεγχεις τα διακενα και βλεπεις οτι δεν πεφτουν τοτε ολα οκ!Θα εχεις και εικονα.
Και απορω που ο εγκαταστατης υποτιθεται γνωστος ολα αυτα δεν στα ειπε....

Τωρα για το φιλο Mazda3 αν στο ρυθμισει και σενα σωστα το υγραεριο και κοιτας και τα διακενα ετσι πως εγραψα και ρυθμιζεις νομιζω οτι θα εισαι οκ και δεν θα χαλασει γρηγορα....Δηλαδη αν πεφτουν τα διακενα γρηγορα η ρυθμιση δεν ειναι και η καλυτερη!
Ελπιζω να σας βοηθησα!
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 13:22

Καλημερα..φιλε dk6 όσο αφορά τη δικιά μου περίπτωση πιστεύω ότι μου έβγαλε το πρόβλημα τόσο γρήγορα πρώτον γιατί ποτέ δεν έγιναν ρυθμίσεις και δεύτερον γιατί δούλευα το αέριο κυρίως σε εθνική οδό και σε ηψηλες ταχύτητες οπότε σε συνδυασμό με το πρώτο και αν σκεφτούμε και την ευαισθησία του κινητήρα είχα αυτό το αποτέλεσμα..αν εμένα μου έβγαζε 90000 χλμ με αέριο θα πέταγα από τη χαρά μου γιατί θα ήταν πολύ καλό το κέρδος μου...τουλαχιστον τώρα ξέρω τι γίνεται και θα δω αν θα συνεχίσω να το δουλεύω..

Υπάρχει κανένας καλός μάστορας πού να ρυθμίζει GFI κιτ σε Mazda ?
mazda3

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 14:22

donstefano έγραψε:Φιλε dk6 ειναι το πιο ωραιο ποστ που εχεις γραψει για το θεμα σου!Ενα μπραβο απο μενα για τη συγνωμη σου και σου ευχομαι απο δω και περα καλη και ειρηνικη συνεχεια στο φορουμ!!!

Παμε τωρα στο θεμα σας(λεω σας γιατι ειστε 2 με το Mazda 3) :D
1.Με 90000 χιλ τα χρηματα ειπαμε που κερδισες ειναι πολλα!
2.Λαθος τους το οτι δεν ρυθμιζονται!Τωρα επαθες και εμαθες δυστυχως...Και οποιος στο πε δε ξαναπατας γιατι επαθες σοβαρη ζημια!
3.Στα 0,25 εισαι καλα ακομα.
4,Στα 0,25 δεν τις ρυθμιζεια ακομα καλα σου ειπαν.Αλλα οταν πεσουν πιο κατω ας πουμε 0,15 0,10 ρυθμιση οπωςδηποτε (αποψη μου αλλοι παιζουν και οριακα στο 0,05!)
Για τα 5,6,7 δεν εχω να πω κατι.
8.Με κακη ρυθμιση σιγουρα καποια στιγμη θα ξαναχαλασει...μπορει σε αλλα 90000 χιλ!
9.Μια χαρα τα λεφτα που εδωσες πιασαν τοπο.

Θα πας στον εγκαταστατη και θα του απαιτησεις να στο ρυθμισει σωστα.Βεβαια επειδη οπως λες δεν εχει γινει ρυθμιση βαλβιδων οπως επρεπε παλιοτερα που σου λεγαν δε θελει κτλ.Λογικο μου ακουγετε σε 90000 να κλεισουν.Του εξηγες το story και να στο κανει πλουσιο σε μειγμα βενζινης...Δηλαδη να πεταει και αρκετη βενζινη μαζι με το αεριο.Αν υποστηριζει το αμαξι σου.
Οδηγας συντηρητικα...Δεν το πιεζουμε πολυ κοινως...
Οποτε ελεγχεις βαλβιδες ανα 20000 με 40000 και ρυθμιζεις αναλογα και εισαι οκ
Μην μπλεκεις με καλωδια για την ECU υγραεριου.Χωρις να ξερεις μονο να το καταστρεψεις θα καταφερεις.Παρε ανα OBD Bluetooth reader και με το κινητακι σου να βλεπεις τα Trims αν ειναι φτωχα η πλουσια κτλ...Διαβασε αυτο viewtopic.php?f=14&t=658

Για μενα δε σε συμφαιρει η χρηση βενζινης.Τωρα η τιμη ειναι χαμηλη οποτε αν καις και βενζινη κακο δεν κανεις.Πανε με γνωμωνα να κανεις οικονομια και οχι την απολυτη οικονομια.Και θα πας και οικονομικα και καλα!!!
Ασε που αμα σου κανει τη ρυθμιση υγραεριου σωστα και ελεγχεις τα διακενα και βλεπεις οτι δεν πεφτουν τοτε ολα οκ!Θα εχεις και εικονα.
Και απορω που ο εγκαταστατης υποτιθεται γνωστος ολα αυτα δεν στα ειπε....

Τωρα για το φιλο Mazda3 αν στο ρυθμισει και σενα σωστα το υγραεριο και κοιτας και τα διακενα ετσι πως εγραψα και ρυθμιζεις νομιζω οτι θα εισαι οκ και δεν θα χαλασει γρηγορα....Δηλαδη αν πεφτουν τα διακενα γρηγορα η ρυθμιση δεν ειναι και η καλυτερη!
Ελπιζω να σας βοηθησα!

Πολύ καλά τα έθεσες φίλε μου.. Το θέμα είναι υπάρχει κάποιος μάστορας πού θα μας πει αν όντως το αμάξι υποστηρίζει αυτό που λες παραπάνω περί πλούσιο μιγμα βενζίνης? Μήπως αυτό φταίει που τα Mazda βγάζουν το πρόβλημα των βαλβιδων ?
mazda3

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες