Φανταζομαι το 0.35mm είναι το max στις βαλβίδες εξαγωγής αν δεν κάνω λάθος?
Αυτο που καταλαβα ήταν ότι το max για το mazda3 ήταν το .25mm όπως το διάβασα.Γραψε λάθος
Αληθεια απο το εργοστασιο που τα ρυθμίζουν?
gkazakias έγραψε:mazda3 έγραψε:Καλημέρα..
Μηχανουργειο πήγε αλλά για ρύθμιση βαλβιδων.. Δλδ είναι περιορισμένες οι φορές που μπορούν να ρυθμιστούν οι βαλβίδες; Και τότε τι έννοια έχει το "αυτορυθμιζομενο κιτ" αν χρειάζεται ρυθμίσεις ?
Ποιος ειπε για αυτορυθμιζομενο κιτ? Δεν υπαρχει τετοιο πραμα. Φτιαχνει ο τεχνικος με λεπτομερεια τον βασικο χαρτη και μεσω obd κανει μικροδιορθωσεις το συστημα.
Αν εννοεις το autocalibration που εχουν τα λογισμικα των κιτ, ειναι μια βασικη ρυθμιση για να λειτουργησει το αμαξι, ομως 99% ειναι εντελως λαθος και συνηθως πολυ φτωχο ή κρυφα φτωχο , και τα αποτελεσματα τα ειδες.
mazda3 έγραψε:gkazakias έγραψε:mazda3 έγραψε:Καλημέρα..
Μηχανουργειο πήγε αλλά για ρύθμιση βαλβιδων.. Δλδ είναι περιορισμένες οι φορές που μπορούν να ρυθμιστούν οι βαλβίδες; Και τότε τι έννοια έχει το "αυτορυθμιζομενο κιτ" αν χρειάζεται ρυθμίσεις ?
Ποιος ειπε για αυτορυθμιζομενο κιτ? Δεν υπαρχει τετοιο πραμα. Φτιαχνει ο τεχνικος με λεπτομερεια τον βασικο χαρτη και μεσω obd κανει μικροδιορθωσεις το συστημα.
Αν εννοεις το autocalibration που εχουν τα λογισμικα των κιτ, ειναι μια βασικη ρυθμιση για να λειτουργησει το αμαξι, ομως 99% ειναι εντελως λαθος και συνηθως πολυ φτωχο ή κρυφα φτωχο , και τα αποτελεσματα τα ειδες.
Απ' οτι εχω καταλαβει δεν εχει κανει ιδιεταιρες ρυθμισεις και σε καμια περιπτωση δεν εχει κανει μια ωρα δρομο με δυο ατομα για να ρυθμισουν..θυμαμαι οταν το εγκατεστησε οτι εκανε κατι απλο με τις ταχυτητες και αυτο ηταν..παντως τοσα χιλιομετρα που εχω κανει δεν ειχα κανενα προβλημα..το αμαξι πηγαινε οπως και με την βενζινη και σε ανηφορες και σε κατηφορες και σε μεγαλες ταχυτητες..ολα ηταν μια χαρα..το μονο που μου προεκυψε ηταν αυτο τωρα με τις βαλβιδες..Δλδ μου λες φιλε μου οτι αν ρυθμιστει σωστα δεν θα εχω το προβλημα των βαλβιδων ξανα ? Τι κοστος περιπου εχει αυτο ?
mazda3 έγραψε:gkazakias έγραψε:mazda3 έγραψε:Καλημέρα..
Απ' οτι εχω καταλαβει δεν εχει κανει ιδιεταιρες ρυθμισεις και σε καμια περιπτωση δεν εχει κανει μια ωρα δρομο με δυο ατομα για να ρυθμισουν..θυμαμαι οταν το εγκατεστησε οτι εκανε κατι απλο με τις ταχυτητες και αυτο ηταν..παντως τοσα χιλιομετρα που εχω κανει δεν ειχα κανενα προβλημα..το αμαξι πηγαινε οπως και με την βενζινη και σε ανηφορες και σε κατηφορες και σε μεγαλες ταχυτητες..ολα ηταν μια χαρα..το μονο που μου προεκυψε ηταν αυτο τωρα με τις βαλβιδες..Δλδ μου λες φιλε μου οτι αν ρυθμιστει σωστα δεν θα εχω το προβλημα των βαλβιδων ξανα ? Τι κοστος περιπου εχει αυτο ?
viallesi έγραψε:mazda3 έγραψε:gkazakias έγραψε:mazda3 έγραψε:Καλημέρα..
Αν δεν είναι σωστή η ρύθμιση το πρόβλημα σίγουρα θα έρθει νωρίτερα σε οποιοδήποτε αμάξι. Στο δικό σου αμάξι όμως το πρόβλημα θα έρθει έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή λόγω ευαισθησίας.
donstefano έγραψε:Φιλε dk6 ειναι το πιο ωραιο ποστ που εχεις γραψει για το θεμα σου!Ενα μπραβο απο μενα για τη συγνωμη σου και σου ευχομαι απο δω και περα καλη και ειρηνικη συνεχεια στο φορουμ!!!
Παμε τωρα στο θεμα σας(λεω σας γιατι ειστε 2 με το Mazda 3)![]()
1.Με 90000 χιλ τα χρηματα ειπαμε που κερδισες ειναι πολλα!
2.Λαθος τους το οτι δεν ρυθμιζονται!Τωρα επαθες και εμαθες δυστυχως...Και οποιος στο πε δε ξαναπατας γιατι επαθες σοβαρη ζημια!
3.Στα 0,25 εισαι καλα ακομα.
4,Στα 0,25 δεν τις ρυθμιζεια ακομα καλα σου ειπαν.Αλλα οταν πεσουν πιο κατω ας πουμε 0,15 0,10 ρυθμιση οπωςδηποτε (αποψη μου αλλοι παιζουν και οριακα στο 0,05!)
Για τα 5,6,7 δεν εχω να πω κατι.
8.Με κακη ρυθμιση σιγουρα καποια στιγμη θα ξαναχαλασει...μπορει σε αλλα 90000 χιλ!
9.Μια χαρα τα λεφτα που εδωσες πιασαν τοπο.
Θα πας στον εγκαταστατη και θα του απαιτησεις να στο ρυθμισει σωστα.Βεβαια επειδη οπως λες δεν εχει γινει ρυθμιση βαλβιδων οπως επρεπε παλιοτερα που σου λεγαν δε θελει κτλ.Λογικο μου ακουγετε σε 90000 να κλεισουν.Του εξηγες το story και να στο κανει πλουσιο σε μειγμα βενζινης...Δηλαδη να πεταει και αρκετη βενζινη μαζι με το αεριο.Αν υποστηριζει το αμαξι σου.
Οδηγας συντηρητικα...Δεν το πιεζουμε πολυ κοινως...
Οποτε ελεγχεις βαλβιδες ανα 20000 με 40000 και ρυθμιζεις αναλογα και εισαι οκ
Μην μπλεκεις με καλωδια για την ECU υγραεριου.Χωρις να ξερεις μονο να το καταστρεψεις θα καταφερεις.Παρε ανα OBD Bluetooth reader και με το κινητακι σου να βλεπεις τα Trims αν ειναι φτωχα η πλουσια κτλ...Διαβασε αυτο viewtopic.php?f=14&t=658
Για μενα δε σε συμφαιρει η χρηση βενζινης.Τωρα η τιμη ειναι χαμηλη οποτε αν καις και βενζινη κακο δεν κανεις.Πανε με γνωμωνα να κανεις οικονομια και οχι την απολυτη οικονομια.Και θα πας και οικονομικα και καλα!!!
Ασε που αμα σου κανει τη ρυθμιση υγραεριου σωστα και ελεγχεις τα διακενα και βλεπεις οτι δεν πεφτουν τοτε ολα οκ!Θα εχεις και εικονα.
Και απορω που ο εγκαταστατης υποτιθεται γνωστος ολα αυτα δεν στα ειπε....
Τωρα για το φιλο Mazda3 αν στο ρυθμισει και σενα σωστα το υγραεριο και κοιτας και τα διακενα ετσι πως εγραψα και ρυθμιζεις νομιζω οτι θα εισαι οκ και δεν θα χαλασει γρηγορα....Δηλαδη αν πεφτουν τα διακενα γρηγορα η ρυθμιση δεν ειναι και η καλυτερη!
Ελπιζω να σας βοηθησα!
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες
|
|
|