Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό theomech » Τρί 21 Φεβ, 2012 14:33

Παιδιά χαιρετώ.Είμαι νέο μέλος και ενδιαφέρομαι να βάλω LPG.Έχω ένα Octavia 5 rs 2.0 TFSI .Πήρα σε πολλούς εγκαταστάτες και οι πιο πολλοί μου είπαν ότι δεν γίνεται.Από αυτούς που μου είπαν ότι γίνεται ξεχώρισα 2-3.
Ο ένας βάζει icom και ο άλλος prins αλλά αυτός με το prins μου είπε ότι είναι αέριου ψεκασμού και δεν ξέρω τι να κάνω.Δώστε μου σας παρακαλώ τα φώτα σας.
theomech

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 21 Φεβ, 2012 14:54

Φίλε,

έχω octavia με το παλιό 20v και το έχω στα 250-260 άλογα.
Ξέρω ότι ο Μπίρμπος (αντιπρόσωπος της Icom) έχει τρόπο να περάσει το υγράεριο μέσα στα ΜΑΜΑ μπεκ.
Θεωρώ ότι στο εν λόγω μοτέρ ο υγρός ψεκασμός είναι μονόδρομος.
Εγώ που έχω ήδη Icom (και παρά τα μικρο-προβληματάκια μου κυρίως στη κρύα εκκίνηση που θέλει περισσότερο μιζάρισμα απο ότι συνήθως) είμαι κατενθουσιασμένος, αξίζει το κάθε cent, τρελλή οικονομία γενικότερα σε σχέση με τη 100άρα που έβαζα και γενικά...και να το ξύλωνα πάλι icom θα έβαζα.

Σαν μάστορες, ο Στάθης για εμένα είναι εγγύηση... ότι μου έχει πει μέχρι τώρα έχει επαληθευτεί στο έπακρο.
Μόνο, αν πάς σε Icom, θα βρεθούμε να σου δείξω τι παπλωματάκι θα χρειαστείς...για να ξεφορτωθείς μια και καλή τον ήχο της αντλίας :mrgreen:
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 21 Φεβ, 2012 16:03

Τεταρτης γενιας σε tfsi δυσκολο πολυ.υγρου μονο και ξερω οτι το κιτ ερχεται ρυθμισμενο για τον συγκεκριμενο κινητήρα, ο μαστορας μονο το περναει..δεν νομιζω ουτε το icom να δουλέψει

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό theomech » Τρί 21 Φεβ, 2012 16:44

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.Όσο περισσότερα μαθαίνεις τόσο πιο εύκολο γίνεται να αποφύγεις τις κακοτοπιές γιατί τα φράγκα είναι αρκετά και δεν είναι τέτοιες εποχές να παίζουμε με αυτά
theomech

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 21 Φεβ, 2012 16:54

tsopirs έγραψε:Τεταρτης γενιας σε tfsi δυσκολο πολυ.υγρου μονο και ξερω οτι το κιτ ερχεται ρυθμισμενο για τον συγκεκριμενο κινητήρα, ο μαστορας μονο το περναει..δεν νομιζω ουτε το icom να δουλέψει

είπα ότι ειδικά ο Μπίρμπος και το σύστημα Icom περνάει απο τα μαμά μπεκ το υγραέριο απο ότι ξέρω
(ότι καλύτερο δηλαδή με τις minimum επεμβάσεις!)

Οπότε το "δε νομίζω ούτε το icom να δουλέψει"....ειλικρινά δε το καταλαβαίνω που το στηρίζεις.
Αν πας στο Μπίρμπο, συνήθως θα φτιάχνει κάποιο tfsi... οπότε θα δεις και επι τόπου τι γίνεται... να σου λυθούν οι αμφιβολίες γιατι "νομίζεις" πολύ λάθος φίλε μου. Προχθές ήμουνα για τον έλεγχο των 1000 χλμ και έφτιαχνε ένα audi S3.

Τα "ερχεται ρυθμισμένο" για το συγκεκριμένο κινητήρα με συγχωρείς αλλα τα ακούω λίγο κάπως...
έτσι μου είπανε και εμένα, και σε ανάλογη περίπτωση μας πήρε κάμποσες ημέρες για να υποβάλλουμε στη "τρόικα" το ερώτημα αν μπορούν να φτιάξουν ένα απλό πρώτο στάδιο 20vτ με 5 πραγματάκια που φοράνε το 60% των ίδιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα...και μέχρι να στείλουν απάντηση "οτι ναι...γίνεται"...εγώ το είχα πάει στο Μπίρμπο, το είχε κάνει ήδη υγραέριο και το είχα παραλάβει κιόλας :lol:
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό theomech » Τρί 21 Φεβ, 2012 19:56

Πήρα τηλέφωνο το Μπίρμπο και μου φάνηκε αρκετά ειλικρινής .Μου είπε πως πρέπει να περάσω από εκεί να δεί την αντλία και πως θα κοστίσει περίπου 2500€.Μου είπε βέβαια πως αν δεν κάνεις τουλάχιστον 15000χλμ το χρόνο δεν αξίζει να το βάλεις.Την τιμή πως τη βλέπετε?
theomech

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 21 Φεβ, 2012 20:04

εαν ειναι δυνατον με τετοια κριση και με τετοια τιμη πλεον το lpg να ζηταει 2500 ευρω...ελεος.... :wtf: @-)
Τελευταία επεξεργασία από vaxalis και Τρί 21 Φεβ, 2012 20:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 21 Φεβ, 2012 20:22

Κοιτα δεν καταλαβα τι εννοείς με το να περνα το αεριο απο τα εργοστασιακα μπεκ ?δεν μενω Αθήνα, εδω παντως ξερω οτι φιλος ψαχνει να βαλει σε seat tfsi και μου ειπε αυτο το πράγμα.

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό theomech » Τρί 21 Φεβ, 2012 21:50

Παιδιά για τα συστήματα prins έχει κανένας ιδία άποψη?Απο μια ματιά που έριξα σε άλλα topic βλέπω καλά λόγια.Ρωτάω γιατί το συγκεκριμένο μου βγαίνει 400€ λιγότερο.Με κολάει βέβαια που είναι αέριου ψεκασμού
αλλά ο τύπος επιμένει ότι είναι το καλύτερο συστημα.
Από την άλλη έχω ακούσει ότι με υγρό ψεκασμό έχεις περισσότερη οικονομία.Πείτε μου αν αυτό ισχύει.
Έιμαι μπερδεμένος και δεν θέλω να πέσω σε λούμπα.Καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω αν είναι να τραβάω τα μαλιά μου μετά.
theomech

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 21 Φεβ, 2012 22:18

Η Prins είναι από τις κορυφαίες στο χώρο της υγραεριοκίνησης. Έχει και σύστημα υγρού ψεκασμού για κινητήρες άμεσου ψεκασμού, αλλά ακόμη δεν έχει έλθει το σύστημα στην Ελλάδα (...νομίζω).
Επιπλέον, είναι γνωστό οτι έχει συγκεκριμένα kit ξεχωριστά για κάθε αυτοκίνητο, με πλήρεις οδηγίες τοποθέτησης. Ζήτησε να σου δείξουν ότι διαθέσιμο "υλικό" υπάρχει σχετικά με την τοποθέτηση στο αυτοκίνητό σου.
Ψάξε επίσης σε διάφορα sites / forums σχετικά με το αυτοκίνητό σου να βρεις άλλες επιτυχημένες μετατροπές με υγραέριο. Το google και ίσως το spritmonitor.de να είναι μια καλή αρχή για αναζήτηση.
Πάντως εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα μόνο σε σύστημα υγρού ψεκασμού.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες