Φίλε μου,
έχω γράψει νομίζω αρκετά "σεντόνια",
δεν υπάρχει λόγος να ξαναλέμε τα ίδια.
όλα αυτά "δουλεύουν" βοηθούμενα σε τεράστιο βαθμό απο το κύκλωμα βενζίνης.
Οσο πιο πολύ τα ζορίζεις, τόσο πιο πολύ ρουφάνε βενζίνα.
Οταν τα πας ήρεμα, ρουφάνε απο ελάχιστα έως καθόλου.
Τα μπεκάκια αυτής της τεχνολογίας είναι πολύ απλοικά, στάζουν και δημιουργούν misfires ενώ είναι και "αργά".
Οποιος έχει σχετικό software και λίγες σχετικές γνώσεις (πχ. vagcom για τα vag) και λογκάρει, απλά θα φρίξει με αυτά που θα δει πάνω στις εναλλαγές (όπως έφριξα και εγώ).
Οποιος δε γνωρίζει τίποτα και δε ψάχνεται καθόλου, το καβαλάει και τέλος, απλά γεμίζει το τεπόζιτο βενζίνης κάθε 2000-3000 χλμ ανάλογα πόσο ήρεμα πάει.
Είναι το ίδιο με την αγράμματη γιαγιά που πάει να κάνει εγχείρηση καταράκτη στο πρώτο οφθαλμίατρο που θα βρει μπροστά της και αν είναι τυχερή μετά την εγχείρηση θα βλέπει καλύτερα, αν είναι λίγο άτυχη παίζει να βλέπει και το ίδιο ή χειρότερα επειδή ο επιστήμονας θα της πει "ήτανε δύσκολη η περίπτωσή σου και δε πέτυχε."
Το γιατι "δε πετυχε" δε θα τη προβληματίσει και απλά θα σιχτιρίζει το Θεό, τη τύχη της κλπ.
Ολα τα συστήματα αυτής της γενιάς στηρίζονται πάνω στο παράλληλο εγκεφαλάκο πολύ απλά διότι το σύστημα εύκολα γίνεται ανεπαρκές υπό πολλές συνθήκες...
συνήθη παρατράγουδα του παράλληλου είναι οι αυξημένες βλάβες των "λ", των καταλυτών, και σε τουρμπάτα που τα κυνηγάνε λίγο οι ιδιοκτήτες, οι πνεύμονες τα παίζουν σε 20.000-30.000 χλμ
Ευτυχώς...
Όσοι έχουν πειραγμένα τουρμπάτα, βάζουν υγραέριο συμβιβασμένοι ότι δε θα τα πατάνε και έτσι αποφεύγουν και τα μπαμ.
Οσοι επίσης δεν οδηγούν πειραγμένα τουρμπάτα, υπο τη προστασία του μαμά προγράμματος με τις άπειρες δικλείδες ασφαλείας επίσης αποφεύγουν τα μπαμ και απλά τρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι στον εγκαταστάτη λέγοντας "μου γύρισε σε βενζίνη", " μου άναψε λαμπάκι" κλπ οπότε ευτυχώς και αυτοί αποφεύγουν τα πυροτεχνήματα.
Δε πάυουν όμως και οι 2 κατηγορίες να οδηγούν κακοφτιαγμένα projects υγραεριοκίνησης.