Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Σάβ 11 Φεβ, 2012 13:12

Φίλε μου,

έχω γράψει νομίζω αρκετά "σεντόνια",

δεν υπάρχει λόγος να ξαναλέμε τα ίδια.
όλα αυτά "δουλεύουν" βοηθούμενα σε τεράστιο βαθμό απο το κύκλωμα βενζίνης.
Οσο πιο πολύ τα ζορίζεις, τόσο πιο πολύ ρουφάνε βενζίνα.
Οταν τα πας ήρεμα, ρουφάνε απο ελάχιστα έως καθόλου.
Τα μπεκάκια αυτής της τεχνολογίας είναι πολύ απλοικά, στάζουν και δημιουργούν misfires ενώ είναι και "αργά".
Οποιος έχει σχετικό software και λίγες σχετικές γνώσεις (πχ. vagcom για τα vag) και λογκάρει, απλά θα φρίξει με αυτά που θα δει πάνω στις εναλλαγές (όπως έφριξα και εγώ).

Οποιος δε γνωρίζει τίποτα και δε ψάχνεται καθόλου, το καβαλάει και τέλος, απλά γεμίζει το τεπόζιτο βενζίνης κάθε 2000-3000 χλμ ανάλογα πόσο ήρεμα πάει.

Είναι το ίδιο με την αγράμματη γιαγιά που πάει να κάνει εγχείρηση καταράκτη στο πρώτο οφθαλμίατρο που θα βρει μπροστά της και αν είναι τυχερή μετά την εγχείρηση θα βλέπει καλύτερα, αν είναι λίγο άτυχη παίζει να βλέπει και το ίδιο ή χειρότερα επειδή ο επιστήμονας θα της πει "ήτανε δύσκολη η περίπτωσή σου και δε πέτυχε."

Το γιατι "δε πετυχε" δε θα τη προβληματίσει και απλά θα σιχτιρίζει το Θεό, τη τύχη της κλπ.

Ολα τα συστήματα αυτής της γενιάς στηρίζονται πάνω στο παράλληλο εγκεφαλάκο πολύ απλά διότι το σύστημα εύκολα γίνεται ανεπαρκές υπό πολλές συνθήκες...

συνήθη παρατράγουδα του παράλληλου είναι οι αυξημένες βλάβες των "λ", των καταλυτών, και σε τουρμπάτα που τα κυνηγάνε λίγο οι ιδιοκτήτες, οι πνεύμονες τα παίζουν σε 20.000-30.000 χλμ

Ευτυχώς...
Όσοι έχουν πειραγμένα τουρμπάτα, βάζουν υγραέριο συμβιβασμένοι ότι δε θα τα πατάνε και έτσι αποφεύγουν και τα μπαμ.
Οσοι επίσης δεν οδηγούν πειραγμένα τουρμπάτα, υπο τη προστασία του μαμά προγράμματος με τις άπειρες δικλείδες ασφαλείας επίσης αποφεύγουν τα μπαμ και απλά τρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι στον εγκαταστάτη λέγοντας "μου γύρισε σε βενζίνη", " μου άναψε λαμπάκι" κλπ οπότε ευτυχώς και αυτοί αποφεύγουν τα πυροτεχνήματα.
Δε πάυουν όμως και οι 2 κατηγορίες να οδηγούν κακοφτιαγμένα projects υγραεριοκίνησης.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 11 Φεβ, 2012 22:37

antonis8via έγραψε:Φίλε μου,

έχω γράψει νομίζω αρκετά "σεντόνια",

δεν υπάρχει λόγος να ξαναλέμε τα ίδια.
όλα αυτά "δουλεύουν" βοηθούμενα σε τεράστιο βαθμό απο το κύκλωμα βενζίνης.

Έχεις λάθος πληροφόρηση μπορούν μέχρι τα κόκκινα χωρίς σταγόνα βενζίνης
Οσο πιο πολύ τα ζορίζεις, τόσο πιο πολύ ρουφάνε βενζίνα.

Καθολου
Οταν τα πας ήρεμα, ρουφάνε απο ελάχιστα έως καθόλου.
Τα μπεκάκια αυτής της τεχνολογίας είναι πολύ απλοικά, στάζουν και δημιουργούν misfires ενώ είναι και "αργά".

Λάθος μεγαλο μέχρι 63 άλογα ανά κυλινδρο χωρίς πρόβλημα Δες εδω http://carven.nl/products/components/in ... ctors.html
Οποιος έχει σχετικό software και λίγες σχετικές γνώσεις (πχ. vagcom για τα vag) και λογκάρει, απλά θα φρίξει με αυτά που θα δει πάνω στις εναλλαγές (όπως έφριξα και εγώ).

Οποιος δε γνωρίζει τίποτα και δε ψάχνεται καθόλου, το καβαλάει και τέλος, απλά γεμίζει το τεπόζιτο βενζίνης κάθε 2000-3000 χλμ ανάλογα πόσο ήρεμα πάει.

Είναι το ίδιο με την αγράμματη γιαγιά που πάει να κάνει εγχείρηση καταράκτη στο πρώτο οφθαλμίατρο που θα βρει μπροστά της και αν είναι τυχερή μετά την εγχείρηση θα βλέπει καλύτερα, αν είναι λίγο άτυχη παίζει να βλέπει και το ίδιο ή χειρότερα επειδή ο επιστήμονας θα της πει "ήτανε δύσκολη η περίπτωσή σου και δε πέτυχε."

Το γιατι "δε πετυχε" δε θα τη προβληματίσει και απλά θα σιχτιρίζει το Θεό, τη τύχη της κλπ.

Ολα τα συστήματα αυτής της γενιάς στηρίζονται πάνω στο παράλληλο εγκεφαλάκο πολύ απλά διότι το σύστημα εύκολα γίνεται ανεπαρκές υπό πολλές συνθήκες...

Ο εγκεφαλάκος που λες είναι Bosch και ανώτερος του εγκεφάλου του αμαξιου σου επίσης τον προγραμματίζει ο εγκαταστατης. Διότι έιναι αγρσφος όταν έρχεται

συνήθη παρατράγουδα του παράλληλου είναι οι αυξημένες βλάβες των "λ", των καταλυτών, και σε τουρμπάτα που τα κυνηγάνε λίγο οι ιδιοκτήτες, οι πνεύμονες τα παίζουν σε 20.000-30.000 χλμ.

Μπαααααααααα. Με όσο κυνήγι θες δεν παθαίνει τίποτα

Ευτυχώς...
Όσοι έχουν πειραγμένα τουρμπάτα, βάζουν υγραέριο συμβιβασμένοι ότι δε θα τα πατάνε και έτσι αποφεύγουν και τα μπαμ.
Οσοι επίσης δεν οδηγούν πειραγμένα τουρμπάτα, υπο τη προστασία του μαμά προγράμματος με τις άπειρες δικλείδες ασφαλείας επίσης αποφεύγουν τα μπαμ και απλά τρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι στον εγκαταστάτη λέγοντας "μου γύρισε σε βενζίνη", " μου άναψε λαμπάκι" κλπ οπότε ευτυχώς και αυτοί αποφεύγουν τα πυροτεχνήματα.
Δε πάυουν όμως και οι 2 κατηγορίες να οδηγούν κακοφτιαγμένα projects υγραεριοκίνησης.

Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλα παίζει ρολο το σύστημα όχι το πείραγμα δεν μπορει ένα turbo 2000 cc να πηγαίνει στα κόκκινα κάθε μέρα χωρίς πρόβλημα κανένα και εσυ να γράφεις σεντόνια περι αντιθέτου .....
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Σάβ 11 Φεβ, 2012 23:35

Φίλε μου,

θες να βρεθούμε....να δεις το χαρτί του εγκαταστάτη μου;
Θες...να δεις...ποιός...πήγε να με εξαπατήσει...και έβαλε εν τέλει την ουρά στα σκέλια;
Μη με κάνεις...να ξεμπροστίσω...γνωστούς εγκαταστατες.....
εγώ δεν έχω καταλάβει;

Η εσυ δεν έχεις καταλάβει;
Θα μου πεις ότι ο κάθε παραλληλος zavoli-bigas-BRC είναι καλύτερος απο το κάθε εργοστασιακό ECU ενός Opel Astra (ακόμη και του 1.6T) ή μιας octavia, golf, mercedes, S3;

έχεις δει απο κοντά ποτέ σου ECU κανενός απο τα παραπάνω αμάξια;
έχεις δει τη πλεξούδα τους και το πλεξουδάκι του κάθε παράλληλου;

Εχεις δει ποτέ προγραμματιστή να προγραμματίζει TSI ή 20v και τους εκατοντάδες χάρτες που υπάρχουν;
Ξέρεις ο δικός μου προγραμματιστής πόσα λογκαρίσματα έκανε, πόση βενζίνα σε δοκιμές και σε δυναμόμετρα φάγαμε μαζι, και θα μου πεις ότι ο κάθε κυρ-Μήτσος που έχει το software της πλάκας που μπορείς να βρεις και εσυ απο το web με τη μπιλίτσα που κοιτάει το AFR θα τολμήσει να αποκαλέσει τον εαυτό του "προγραμματιστή" που προγραμματίζει "άγραφους" παράλληλους;
=)) =)) =)) =)) =)) =))

Ξέρεις πόσο κοστίζει ένας καλός "άγραφος" σε σχέση με τα παραλληλάκια των κιτ υγραερίου;

Μιλάς για θέματα που δεν έχεις ιδέα αγαπητέ μου!

Ανθρωποι γνώστες του χώρου και της 4ης γεννιας συστημάτων (πχ. Σπάθης, Motion Gas, κλπ) παραδέχτηκαν ότι για τα 250 ψοφάλογα μου και τα 38 κιλά ροπής μου θα με γυρίζουν σε βενζίνη απο τις 4000-4500 στο 100% έστω και στιγμιαία θα βλέπω και το λαμπακι της βενζίνας και μου λες εσυ ότι τα εν λόγω μπεκ αντέχουν για μέχρι κόφτες χωρίς στάλα βενζίνα;

Πάμε φίλε μου σε όποιο αμάξι θες πάνω απο 200 άλογα (4-κύλινδρο & τούρμπο εννοείται)...που γνωρίζεις εσυ να ξεφυσώσουμε την αντλία βενζίνης και να μου κάνεις ένα πάτημα με 4η... απο 1000 μέχρι 6000 εγώ σου λέω...όχι κόφτες....
όποτε θες...το κανονίζουμε να μου δείξεις πόσο λάθος κάνω.... και να πάω να ξυλώσω το ICOM την επόμενη μέρα το ICOM να βάλω πνεύμονα να κερδίσω και κάνα χιλιάρικο να πληρώσω το χαράτσι...
είμαι σίγουρος ότι ο Μπίρμπος θα μου δώσει τα λ7 πίσω... όταν του το πάω με πνεύμονα και του δείξω με αποσυνδεμένη αντλία βενζίνης πως κοφτιάζει η 4η και η 5η... ;)

Δε σκοπεύω να συνεχίσω την αντιπαράθεση άλλο,

Αν θες στείλε μου PM να βρεθούμε να μου δείξεις αμάξι τουρμπο 4-κύλινδρο πάνω απο 200 άλογα με πνεύμονα και θα αποσυνδέσουμε την αντλία βενζίνης (εύκολο είναι) και θα μου κάνεις ένα demo…γιατι ειλικρινά θέλω να το δω αυτό που περιγράφεις, εγώ για πνεύμονα ξεκίνησα ώστε να μη πληρώσω μία περιουσία σε ένα αμάξι που δε πιάνει ούτε 4000 ευρώ πλέον cash, αλλα δυστυχώς μετά απο ταλαιπωρία αντιλήφθηκα ότι ο υγρός ήτανε μονόδρομος στη περίπτωσή μου και χωρίς να έχω κάνα τέρας 500 άλογα.

Ομως...δεν ήθελα να τρέχω κάθε λίγο στο μάστορα και να γεμίζω και κάθε 1500 χλμ (με το τρόπο που οδηγώ) τη δεξαμενή βενζίνας (με πανάκριβη καταστάρα) και επίσης το αμάξι δεν πήγαινε καλά (κάτι που το επιβεβαίωσε και το VAG COM με misfires και διάφορα άλλα που παρατήρησα...ακόμη και το intake temperature στο ΡΕΛΑΝΤΙ αν το πιστεύεις ανέβαινε 1 βαθμό... απο ότι με βενζίνη).
Τελευταία επεξεργασία από antonis8via και Σάβ 11 Φεβ, 2012 23:55, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Σάβ 11 Φεβ, 2012 23:46

insano έγραψε:για να καταλαβω κιεγω θελετε γκαζι με υγραεριο σε μαμα μοτερ?? :wtf:
σοβαρευτείτε η επισκευή κοστίζει.....

με υγρό ψεκασμό φίλε, λένε ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μένει να αποδειχθεί στη δική μου περίπτωση που εδώ και 1100 χλμ...συνεχίζω τις κακές συνήθειες ....(δηλ. κοφτιάσματα και ανοιγματάκια όταν και όποτε μου τη δίνει... για "ψυχική ανάταση" ) :mrgreen:
antonis8via

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 12 Φεβ, 2012 02:09

To ιδιο προβλημα έχεις δεν υπαρχει διάφορα, ειτε υγρου ειτε αεριουυ ψεκασμου και τα δυο τα ιδια κακα προκαλούν, εξαλου στην εισαγωγη και το υγρό αεριο γίνεται

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό insano » Κυρ 12 Φεβ, 2012 02:21

ακριβως οπως το ειπες ''λενε'' :wave:
insano

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 12 Φεβ, 2012 03:51

antonis8via έγραψε:Φίλε μου,

θες να βρεθούμε....να δεις το χαρτί του εγκαταστάτη μου;
Θες...να δεις...ποιός...πήγε να με εξαπατήσει...και έβαλε εν τέλει την ουρά στα σκέλια;
Μη με κάνεις...να ξεμπροστίσω...γνωστούς εγκαταστατες.....
εγώ δεν έχω καταλάβει;

Καταρχήν δεν έχουμε αντιπαράθεση !!!

Η εσυ δεν έχεις καταλάβει;
Θα μου πεις ότι ο κάθε παραλληλος zavoli-bigas-BRC είναι καλύτερος απο το κάθε εργοστασιακό ECU ενός Opel Astra (ακόμη και του 1.6T) ή μιας octavia, golf, mercedes, S3;

Δεν είναι όλα τα ίδια αλλα αν πω τίποτα θα άρχισουν πάλι εδω τα καλα περι αβανταδορων αυτός σου θυμίζει κάτι ?
http://imageshack.us/photo/my-images/43/imageauv.jpg
έχεις δει απο κοντά ποτέ σου ECU κανενός απο τα παραπάνω αμάξια;
έχεις δει τη πλεξούδα τους και το πλεξουδάκι του κάθε παράλληλου;

[color=#FF0000]Ναι πολυ καλα κοίτα τον λίγο !!

Εχεις δει ποτέ προγραμματιστή να προγραμματίζει TSI ή 20v και τους εκατοντάδες χάρτες που υπάρχουν;
Ξέρεις ο δικός μου προγραμματιστής πόσα λογκαρίσματα έκανε, πόση βενζίνα σε δοκιμές και σε δυναμόμετρα φάγαμε μαζι, και θα μου πεις ότι ο κάθε κυρ-Μήτσος που έχει το software της πλάκας που μπορείς να βρεις και εσυ απο το web με τη μπιλίτσα που κοιτάει το AFR θα τολμήσει να αποκαλέσει τον εαυτό του "προγραμματιστή" που προγραμματίζει "άγραφους" παράλληλους;
=)) =)) =)) =)) =)) =))

Ξέρεις πόσο κοστίζει ένας καλός "άγραφος" σε σχέση με τα παραλληλάκια των κιτ υγραερίου;

Πολλα απο 1500 -2500 κτλ δεν λέει κάτι

Μιλάς για θέματα που δεν έχεις ιδέα αγαπητέ μου!

Ναι ; νομίζω ένα octavia με revo στα 220 άλογα TSI μια χαρα παει με αέριο ρε συ τα πάντα όλα το έχω πάντως δει με τα μάτια μου

Ανθρωποι γνώστες του χώρου και της 4ης γεννιας συστημάτων (πχ. Σπάθης, Motion Gas, κλπ) παραδέχτηκαν ότι για τα 250 ψοφάλογα μου και τα 38 κιλά ροπής μου θα με γυρίζουν σε βενζίνη απο τις 4000-4500 στο 100% έστω και στιγμιαία θα βλέπω και το λαμπακι της βενζίνας και μου λες εσυ ότι τα εν λόγω μπεκ αντέχουν για μέχρι κόφτες χωρίς στάλα βενζίνα;

Δεν παίζει αυτοί οι κύριοι που αναφερεις δεν έχουν ιδέα δεν μου απαντήσεις για το μερσεντες σε προηγούμενο πόστ πως δουλεύει 186 άλογα σε όλο το φάσμα γκάζι απρόβληματιστα ;

Πάμε φίλε μου σε όποιο αμάξι θες πάνω απο 200 άλογα (4-κύλινδρο & τούρμπο εννοείται)...που γνωρίζεις εσυ να ξεφυσώσουμε την αντλία βενζίνης και να μου κάνεις ένα πάτημα με 4η... απο 1000 μέχρι 6000 εγώ σου λέω...όχι κόφτες....
όποτε θες...το κανονίζουμε να μου δείξεις πόσο λάθος κάνω.... και να πάω να ξυλώσω το ICOM την επόμενη μέρα το ICOM να βάλω πνεύμονα να κερδίσω και κάνα χιλιάρικο να πληρώσω το χαράτσι...
είμαι σίγουρος ότι ο Μπίρμπος θα μου δώσει τα λ7 πίσω... όταν του το πάω με πνεύμονα και του δείξω με αποσυνδεμένη αντλία βενζίνης πως κοφτιάζει η 4η και η 5η... ;).

Δεν χρειάζεται να ξέφυσωσεις τίποτα μια χαρα θα πηγαίνει μόνο με γκάζι χωρίς πρόβλημα και 250 άλογα τουρμπο διότι το σύστημα που λέω δεν έχει επιλογή γυρνα βενζίνη σε κάποιες στροφές απλα !!!

Δε σκοπεύω να συνεχίσω την αντιπαράθεση άλλο,

Αν θες στείλε μου PM να βρεθούμε να μου δείξεις αμάξι τουρμπο 4-κύλινδρο πάνω απο 200 άλογα με πνεύμονα και θα αποσυνδέσουμε την αντλία βενζίνης (εύκολο είναι) και θα μου κάνεις ένα demo…γιατι ειλικρινά θέλω να το δω αυτό που περιγράφεις, εγώ για πνεύμονα ξεκίνησα ώστε να μη πληρώσω μία περιουσία σε ένα αμάξι που δε πιάνει ούτε 4000 ευρώ πλέον cash, αλλα δυστυχώς μετά απο ταλαιπωρία αντιλήφθηκα ότι ο υγρός ήτανε μονόδρομος στη περίπτωσή μου και χωρίς να έχω κάνα τέρας 500 άλογα.

Ομως...δεν ήθελα να τρέχω κάθε λίγο στο μάστορα και να γεμίζω και κάθε 1500 χλμ (με το τρόπο που οδηγώ) τη δεξαμενή βενζίνας (με πανάκριβη καταστάρα) και επίσης το αμάξι δεν πήγαινε καλά (κάτι που το επιβεβαίωσε και το VAG COM με misfires και διάφορα άλλα που παρατήρησα...ακόμη και το intake temperature στο ΡΕΛΑΝΤΙ αν το πιστεύεις ανέβαινε 1 βαθμό... απο ότι με βενζίνη).

Έχεις λάθος για κάποια συστηματα θα σου στείλω πμ
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Κυρ 12 Φεβ, 2012 13:10

tsopirs έγραψε:To ιδιο προβλημα έχεις δεν υπαρχει διάφορα, ειτε υγρου ειτε αεριουυ ψεκασμου και τα δυο τα ιδια κακα προκαλούν, εξαλου στην εισαγωγη και το υγρό αεριο γίνεται

εντάξει φίλε μου,
για να το λες με τόση βεβαιότητα ότι και να πω...ότι και να γράψω τσάμπα ο κόπος.

Είπαμε στα fora κάποιος μπορεί να διαβάσει και σωστά και λάθος πράγματα... αυτό είναι το κακό.
Αφου προκαλούν ίδια κακά...θα μας εξηγήσεις γιατι σηκώνω 1-2 μοίρες παραπάνω σε όλο το φάσμα απο μέτρια 100άρα βενζίνα, θα μας εξηγήσεις γιατι στα 200 χλμ έχω κοντά 100 βαθμούς κάτω πυρόμετρο απο φτηνή 100άρα και τέλος θα μας εξηγήσεις γιατι intake temp έχω απο το ρελαντί με 820 στροφές ήδη 1-2 βαθμούς κάτω και με intercooler cupra έχω 4-5 βαθμούς διαφορά απο εξωτερική θερμοκρασία απο εκεί που είχα +10-15;;;
και όλα αυτά συνηγορούν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορα...με τον αέριο ψεκασμό... :silent:
antonis8via

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 12 Φεβ, 2012 13:42

Είναι γνωστό ότι η μετάβαση από την υγρή φάση στην αέρια χρειάζεται θερμότητα που απορροφάται από το περιβάλλον. Αυτό δεν ανακαλύφθηκε τώρα, είναι γνωστό εδώ και αιώνες.

Όταν ψεκάζουμε υγρό, τότε τοπικά θα πέσει η θερμοκρασία κατά τη μετάβαση του υγρού σε αέριο, αν η εφαρμογή είναι κρίσιμη όσο αφορά υψηλές θερμοκρασίες, τότε η διαφορά που θα προκύψει μπορεί να μας ενδιαφέρει πολύ και εξ αυτού να επιλέξουμε τέτοιο σύστημα.

Σε κινητήρα εσωτερικής καύσης, η διαφορά θερμοκρασίας στην εισαγωγή θα τροποποιήσει όλη την καμπύλη θερμοκρασιών στα μέρη του κινητήρα από όπου διέρχονται τα αέρια καύσης, τόσο περισσότερο, όση περισσότερη ποσότητα υγρού εξαερώνεται στη μονάδα του χρόνου.

Οι τοπικές θερμοβαθμίδες που σχηματίζονται στο σημείο ψεκασμού του υγρού που θα εξαερωθεί πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όσο αφορά την επιλογή σημείου, κατεύθυνσης κτλ σε συνάρτηση με την αντοχή σε θερμικά πλήγματα των υλικών που υπάρχουν εκεί.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 12 Φεβ, 2012 15:03

Θεωρω τα υγρου καλύτερα σε Turbo και βελτιωμενα λογω οτι ριχνει λιγο την θερμοκρασία στην εισαγωγή απο εκει και πέρα όμως κανει το ιδιο κακο στο κεφαλαρι μιας και με το που ψεκαζεται αεροποιητε.σε ενα καλορυθμισμενο σύστημα τουλαχιστον που η θερμοκρασίες δεν διαφερουν πολυ σε σχεση με την βενζινη.ασχετο με το αν λειτουργουν και με βενζινη η οχι.ο εγκαταστατης μου εχει φτιαξει δυο insignia turbo που καινε μονο αεριο.το εννα προ διμηνου το ειχανε φτιαξει κατ απαίτηση το ιδιοκτητη να καιει μετα της 5000σαλ μονο αεριο λογω του γιου του που το επερνε καμια φορα.το πρωτο λειτουργούσε πριν 1μηνα που το ειχα δει τελευταια φορα τέλεια...απο εκεινον πηρα το παράδειγμα και αγορασα το αμάξι, βεβαια ο μηχανικός μου-εγκαταστατης και πρωην ιδιοκτητης μου ειπε οτι σε καποιες στροφές με το γκαζι στο πατωμα το δικο μου θα καιει βενζινη διοτι ειναι πολυ πιο αγριο χαμηλα μιας και εχει 27κιλα ροπη απο της 1750στροφες..συμφωνησα και του ειπα ψιλα να καίει μικροποσοτητες για προστασία...

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 36 επισκέπτες