Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραέριο σε εξωλέμβια δίχρονη V6 με 6 καρπυρατερ

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Υγραέριο σε εξωλέμβια δίχρονη V6 με 6 καρπυρατερ

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 01 Φεβ, 2012 10:59

Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει με υγραέριο τέτοιος κινητήρας;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Re: Υγραέριο σε εξωλέμβια δίχρονη V6 με 6 καρπυρατερ

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 01 Φεβ, 2012 12:55

antonis8via έγραψε:Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει με υγραέριο τέτοιος κινητήρας;

Ειχα ακουσει απο τον αδελφο μου για εναν στην κερκυρα που ειχε μετατρεψει το σκαφος εδω και πολλα χρονια αλλα δεν ξερω τι κινητηρα ειχε, μαλλον διχρονος θα ηταν. Βεβαια η δεξαμενη επαιρνε τρελα λιτρα υγραεριο...
Το βλεπω απολυτως εφικτο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 01 Φεβ, 2012 14:35

Για εξωλέμβια έχει κάποια τεχνικά θέματα πιστεύω.
Δεν υπάρχει χώρος κάτω από το καπάκι να βολέψεις τα παρελκόμενα (πνεύμονα μπεκ εγκέφαλο κλπ)
Από όσο ξέρω είναι μεν υδρόψυκτες αλλά βασίζονται στο νερό της θάλασσας για την ψύξη και δεν υπάρχουν ζεστά νερά και κλειστό κύκλωμα άρα δεν ξέρω αν μπορεί να συνδεθεί και να δουλέψει ο πνεύμονας
Το κόψε ράψε στα καλώδια δεν είναι και ότι καλύτερο στο περιβάλλον λειτουργίας της, ίσως λόγο μείκτη να είναι πιο απλό το ηλεκτρολογικό αλλά και πάλι ίσως
Πρέπει να βρεις εύκαμπτο σωλήνα τροφοδοσίας υγραερίου ώστε να στρίβει μαζί με την μηχανή.
Για την δεξαμενή πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι φορητό ώστε να μπορείς να την γεμίσεις. Η κυλινδιρκή 10κιλη ίσως είναι μια λύση αλλά πόσες ώρες αυτονομίας θα έχεις σε μια μηχανή με 6!! καρμπυρατέρ.
Επίσης πρέπει να ψάξεις το ζήτημα της νομιμότητας σε περίπτωση ελέγχου από το λιμενικό.
Αυτά από τα λίγα που ξέρω από την βάρκα του πατέρα μου και μπορώ να σκεφτώ δεν ξέρω τι ισχύει για μια τόσο μεγάλη μηχανή και αν είναι διαφορετικά τα πράγματα. Για έσω - 'εξω μάλλον είναι πιο εύκολα τα πράγματα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 01 Φεβ, 2012 19:41

δεν γινετε σε διχρονες γίνετε σε τετραχρονες χωρις προβλημα εγω εχω σε μια volvo penta 190 hp με καρπυρατερ μια χαρα :lol: :lol: :lol:
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Τετ 01 Φεβ, 2012 22:23

Γιατί να μην δουλέψει? Επειδή είναι δίχρονη? Θα βάλεις σύστημα με μίκτη στο καρμπυρατέρ και καλό ταξίδι...
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 01 Φεβ, 2012 22:28

Μιας και μάλλον το κατέχετε το σπορ για βοηθήστε έστω και από εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον μιας και δεν ανήκω στους σκαφάτους αλλά ότι μαθαίνεις χρήσιμο είναι: :)

gakost έγραψε:Δεν υπάρχει χώρος κάτω από το καπάκι να βολέψεις τα παρελκόμενα (πνεύμονα μπεκ εγκέφαλο κλπ)
Από όσο ξέρω είναι μεν υδρόψυκτες αλλά βασίζονται στο νερό της θάλασσας για την ψύξη και δεν υπάρχουν ζεστά νερά και κλειστό κύκλωμα άρα δεν ξέρω αν μπορεί να συνδεθεί και να δουλέψει ο πνεύμονας
Το κόψε ράψε στα καλώδια δεν είναι και ότι καλύτερο στο περιβάλλον λειτουργίας της, ίσως λόγο μείκτη να είναι πιο απλό το ηλεκτρολογικό αλλά και πάλι ίσως
Πρέπει να βρεις εύκαμπτο σωλήνα τροφοδοσίας υγραερίου ώστε να στρίβει μαζί με την μηχανή.
Για την δεξαμενή πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι φορητό ώστε να μπορείς να την γεμίσεις. Η κυλινδιρκή 10κιλη ίσως είναι μια λύση αλλά πόσες ώρες αυτονομίας θα έχεις σε μια μηχανή με 6!! καρμπυρατέρ.

Ειδικά για την αυτονομία σκεφτείτε για να έχει 6 !! καρμπυρατερ μιλάμε για πολλά κυβικά και άλογα
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 01 Φεβ, 2012 23:31

VasiliS3 έγραψε:Γιατί να μην δουλέψει? Επειδή είναι δίχρονη? Θα βάλεις σύστημα με μίκτη στο καρμπυρατέρ και καλό ταξίδι...

δεν πας καλά έχεις δει δίχρονο με υγραεριο ? να καιει και λάδι μαζι ? δοκιμες κανουμε αρκετες αν και ειναι παρανομες ακομα εχουμε βρει μεχρι και μπουκαλες με χωρισματα και ανθρακονημτα ωστε να τις παιρνεις μαζι οταν φευγεις σε σειρα πχ 4 = 100 λιτρα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Πέμ 02 Φεβ, 2012 00:16

Ρε παιδιά εδώ υπάρχουν έτοιμα κιτ υγραερίου για σκάφη...
Αυτά δεν είναι προβλήματα:
1. Τα νερά τα έχει ο πνεύμονας για να μην παγώσει δεν χρειάζεται να είναι ζεστά, το νερό της θάλασσας αρκεί.
2. Τα καλώδια δεν έχουν πρόβλημα, τα σκάφη δεν έχουν καλωδίωση δλδ?
3. Εύκαμπτος σωλήνας σαφώς υπάρχει θα χρησιμοποιήσεις θερμοπλαστική σωλήνα. Δεν πιστεύω να σκεφτόσουν χαλκοσωλήνα?
4. Είναι αλήθεια ότι δεν έχω δει δίχρονο με υγραέριο αλλά δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι η λίπανση μιας που αυτό το αναλαμβάνει το ειδικό λάδι και όχι το καύσιμο
Γιατί οι δοκιμές είναι παράνομες?
Στο εξωτερικό υπάρχουν και μαρίνες που γεμίζεις υγραέριο στο σκάφος σου κατευθείαν.
Τελικά που κολλήσατε στις δοκιμές σας?
AUDI S3 600Ηp ICOM
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 02 Φεβ, 2012 00:33

VasiliS3 έγραψε:

...δεν έχω δει δίχρονο με υγραέριο αλλά δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι η λίπανση μιας που αυτό το αναλαμβάνει το ειδικό λάδι και όχι το καύσιμο

Δίχρονο κινητήρα γενικότερα (όχι απέξω) έχεις δει;

Καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί η λίπανση στο στροφαλοθάλαμο στους δίχρονους κινητήρες που καίνε μίγμα λαδιού - βενζίνης;
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Πέμ 02 Φεβ, 2012 21:53

Διακρίνω μια ελαφριά ειρωνεία στο ύφος σου και ελπίζω να κάνω λάθος. Για να σου απαντήσω: ναι έχω δει δίχρονο λυμένο από σκούτερ που του βάλαμε νίτρο και πήρε κύπελο στα ντράγκστερ (του Παναγιώτη από την Αγία Παρασκευή που κέρδισε καμιά δεκαριά κύπελα για να μην νομίζεις ότι λέω αερολογίες) και όχι από εξωλέμβια και πιστεύω κατά βάση να είναι ίδιοι. Θα προτιμούσα να μου εξηγήσεις τι θέλεις να πεις από το να με ρωτάς συνέχεια αν ξέρω πως δουλεύει ο δίχρονος :x :(
AUDI S3 600Ηp ICOM
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες