Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση toyota corola 1300 cc του 1999

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: καταναλωση toyota corola 1300 cc του 1999

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 23 Οκτ, 2013 14:55

Παιδιά εγώ με αναλύσεις επί χάρτου και τέτοια δεν ασχολούμαι.Σύμφωνα με τα χαρτιά που παρουσιάζετε έχετε δίκιο
Αυτά έιναι για τους στατικολόγους.Εγώ είμα της πράξης.
Το αυτοκίνητό μου είχε μια αύξηση κατανάλωσης όχι πάνω από 15%.
Τώρα μου λέτε αν κάποιο είναι κακοσυντηρημένο θάχει μεγαλίτερη κατανάλωση υγραερίου.Μα αν είναι κακοσυντηρημένο
θα είχε και μεγαλίτερη κατανάλωση βενζίνης από ένα καλοσυντηρημένο.

Εάν αυτό που λέτε είναι σωστό και στέκει τότε κακώς κάποιοι ρισκάρουν και βάζουν υγραέριο γιατί αν το
αυτοκίνητό τους καίει 30% πάνω σε υγραέριο την πάτησαν.Ας καθόντουσαν με τη βενζίνη νάχουν και το κεφαλάκι τους
ήσυχο και να μην τρέμει το φυλλοκάρδι τους μην πάθουν και καμιά ζημιά και τότε άστα να πάνε..
Και να πω και κάτι άλλο.Μηπως αυτοί οι στατικολόγοι μέτρησαν την κατανάλωση από ένα καινούργιο καλοσυντηρημένο
αυτοκίνητο σε βενζίνη και ένα ίδιο΄μοντέλο αλλά μεγαλίτερης ηλικίας και κακοσυντηρημένο σε υγραέριο.

Για μένα θα ήταν σωστά τα αποτελέσματά τους και θα τα σεβόμουν αν έκαναν π.χ. επί ένα μήνα μετρήσεις σε βενζίνη
σε ένα αυτοκίνητο στη συνέχεια το μετέτρεπαν σε υγραέριο και έκαναν πάλι τις ίδιες μετρήσεις στις ίδιες
αποστάσεις με τις ίδιες ταχύτητες.

Και να σου πώ και κάτι άλλο.Στα καφενεία πολλές φορές γίνονται πολύ καλίτερες συζητήσεις από αυτέςπου γίνονται
σε καρέκλεςπίσω από κάποια γραφεία.Και πολλές φορές βγαίνουν πιό χρήσιμα συμπεράσματα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 23 Οκτ, 2013 15:05

papoys έγραψε:Παιδιά εγώ με αναλύσεις επί χάρτου και τέτοια δεν ασχολούμαι.Σύμφωνα με τα χαρτιά που παρουσιάζετε έχετε δίκιο
Αυτά έιναι για τους στατικολόγους.Εγώ είμα της πράξης.
Το αυτοκίνητό μου είχε μια αύξηση κατανάλωσης όχι πάνω από 15%.
Τώρα μου λέτε αν κάποιο είναι κακοσυντηρημένο θάχει μεγαλίτερη κατανάλωση υγραερίου.Μα αν είναι κακοσυντηρημένο
θα είχε και μεγαλίτερη κατανάλωση βενζίνης από ένα καλοσυντηρημένο.

Εάν αυτό που λέτε είναι σωστό και στέκει τότε κακώς κάποιοι ρισκάρουν και βάζουν υγραέριο γιατί αν το
αυτοκίνητό τους καίει 30% πάνω σε υγραέριο την πάτησαν.Ας καθόντουσαν με τη βενζίνη νάχουν και το κεφαλάκι τους
ήσυχο και να μην τρέμει το φυλλοκάρδι τους μην πάθουν και καμιά ζημιά και τότε άστα να πάνε..
Και να πω και κάτι άλλο.Μηπως αυτοί οι στατικολόγοι μέτρησαν την κατανάλωση από ένα καινούργιο καλοσυντηρημένο
αυτοκίνητο σε βενζίνη και ένα ίδιο΄μοντέλο αλλά μεγαλίτερης ηλικίας και κακοσυντηρημένο σε υγραέριο.

Για μένα θα ήταν σωστά τα αποτελέσματά τους και θα τα σεβόμουν αν έκαναν π.χ. επί ένα μήνα μετρήσεις σε βενζίνη
σε ένα αυτοκίνητο στη συνέχεια το μετέτρεπαν σε υγραέριο και έκαναν πάλι τις ίδιες μετρήσεις στις ίδιες
αποστάσεις με τις ίδιες ταχύτητες.

Και να σου πώ και κάτι άλλο.Στα καφενεία πολλές φορές γίνονται πολύ καλίτερες συζητήσεις από αυτέςπου γίνονται
σε καρέκλεςπίσω από κάποια γραφεία.Και πολλές φορές βγαίνουν πιό χρήσιμα συμπεράσματα.

αυτος ειναι ο σωστος τροπος (οχι ενα μηνα, μερικες μερες αρκουν) αλλα βλεπεις οτι και ο φιλος που εχει ανοιξει το θεμα, σε βενζινη εχει μετρησει μονο καταναλωση σε ταξιδι με οικονομικη οδηγηση, υποθετει για καταναλωση στην πολη προσπαθει να συγκρινει διαφορετικα αυτοκινητα μεταξυ τους και το καλυτερο ολων οτι μερικοι "γνωστες" του εχουν δωσει και απαντηση οτι πραγματικα εχει μεγαλη καταναλωση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 23 Οκτ, 2013 16:39

Έχουμε εγκαταστήσει συστήματα BRC σε 4ψηφιο αριθμό αυτοκίνητων. Κανένα δεν είχε πάνω από 18% αύξηση κατανάλωσης. Ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 15%.
Τα νούμερα καταναλώσεων που γράφουν τα manual των αυτοκίνητων τα θεωρώ μη επιτεύξιμα. Δεν μπορεί να σου γράφει για ένα Subaru 2.5lt, 11 κατανάλωση μέσα στην πόλη και να μην πέφτει κάτω από 13 σε καμία περίπτωση. Η ότι στην Εθνική και το Corolla 5.4lt, και δεν πέφτει κάτω από τα 7 ποτέ, εκτός αν πηγαίνεις άδειος, δίχως επιβάτες, αποσκευές και οδηγείς με 70χλμ/ωρα.
Οκ αλλα, στον πραγματικό κόσμο δεν πετυχαίνονται τα νούμερα αυτά.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 23 Οκτ, 2013 19:36

εγώ θα πω ότι το συγκεκριμμένο δεν είναι και το πιο οικονομικό γενικότερα το έχει ο πατέρας μου και μπορώ να σου πω ότι το Accent μου καίει πολύ λιγότερο και πιστεύω ότι οφείλεται στο πιο κοντό κιβώτιο του. Στο δικό μου είμαι με 5η 500 + στροφές κάτω στα ίδια χιλιόμετρα. Εθνική τα 8 λ στα 100 βενζίνη τα έχει για πλάκα
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό ANDYK » Κυρ 22 Δεκ, 2013 22:22

Λοιπον παιδια εγω που ανοιξα το θεμα επανερχομαι .
Μετα απο καποια χιλιομετρα (3000 ΧΙΛ.) για να στρωσει το συστημα , κανω ξανα μετρηση της καταναλωσης και βλεπω τα εξης 510 χιλ. με 50,7 λιτρα υγραεριο . Αν καποιος νομιζει οτι μπορω να κανω ρυθμηση για να μειωσω την καταναλωση ας μου δωσει τα φωτα του (το συνεργειο που το εβαλα μου λεει οτι δεν ρυθμιζεται) . Νομιζω οτι καιει πολλα .
Επαναλαμβανω εχω toyota corola 1300 cc του 1999 και εβαλα BRC Sequent 24
Επισης τα λαμπακια που δειχνουν την καταναλωση δειχνουν οτι να ειναι , και το συνεργειο λεει επισης οτι δεν ρυθμιζονται .

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ !!!!
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ???? ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ????
ANDYK

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 23 Δεκ, 2013 06:15

ANDYK έγραψε:Λοιπον παιδια εγω που ανοιξα το θεμα επανερχομαι .
Μετα απο καποια χιλιομετρα (3000 ΧΙΛ.) για να στρωσει το συστημα , κανω ξανα μετρηση της καταναλωσης και βλεπω τα εξης 510 χιλ. με 50,7 λιτρα υγραεριο . Αν καποιος νομιζει οτι μπορω να κανω ρυθμηση για να μειωσω την καταναλωση ας μου δωσει τα φωτα του (το συνεργειο που το εβαλα μου λεει οτι δεν ρυθμιζεται) . Νομιζω οτι καιει πολλα .
Επαναλαμβανω εχω toyota corola 1300 cc του 1999 και εβαλα BRC Sequent 24
Επισης τα λαμπακια που δειχνουν την καταναλωση δειχνουν οτι να ειναι , και το συνεργειο λεει επισης οτι δεν ρυθμιζονται .

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ !!!!
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ???? ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ????

Τα λαμπάκια σίγουρα ρυθμίζονται. Τα 10λ/100 για μέσα στην πόλη δεν μου φαίνονται και πολλά. Βενζίνη πόσο καίει;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 23 Δεκ, 2013 07:09

Είπαμε ότι οι συγκρίσεις για το αν καίει πολύ ή λίγο γίνονται με το τι μας καίει βενζίνη σε αντίστοιχες διαδρομές με τον
ίδιο περίπου τρόπο οδήγησης.
Αν σου καίει βενζίνη από 8,5 λίτρα και πάνω σε αντίστοιχες διαδρομές καλά είσαι.
Αν σου και καίει βενζίνη από 8 λίτρα και κάτω σίγουρα είναι πολύ το υγραέριο που σου καίει.

Κάποιοι λένε ότι με υγραέριο μπορεί η διαφορά να φτάσει και 30%.
Προσωπικά θεωρώ πως αν η διαφορα κατανάλωσης βενζίνης υγραερίου ξεπερνάει το 20% είναι πολύ, το 30% είναι
υπερβολική,και πλέον το 30% συμφαίρει μόνο σε μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα με πολύ μεγάλες καταναλώσεις.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες