Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρετάρισμα κινητήρα όταν είναι κρύο σε βενζίνη και υγραέριο

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ρετάρισμα κινητήρα όταν είναι κρύο σε βενζίνη και υγραέριο

Δημοσίευσηαπό grizopoulos » Δευτ 12 Ιαν, 2015 20:58

Για χαρά σε όλους του φίλους του forum...

Είμαι κάτοχος ενός ASTRA GTC 1.6 115hp έκδοσης sport του 2007 και έχω εγκατεστημένο σύστημα υγραερίου lovato. Πριν αρκετό καιρό καλοκαίρι σε απόλυτο καύσωνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το αμάξι εκεί που ξεκίνησα από φανάρι έσβησε βίαια για 2 περίπου δευτερόλεπτα και ξαναπήρε ρετάροντας. Στο συνεργείο η διάγνωση ήταν πολλαπλασιαστής. Έκτοτε έχω παρατηρήσει αστάθεια στις στροφές του κινητήρα όταν είναι κρύο(και στα 2 καύσιμα- οι στροφές έχουν αστάθεια μόνο στην επαναφορά μετά από γκαζιά, όχι να παίζουν σε κατάσταση ρελαντί) και όταν ξεκουμπώνω ταχύτητα σε νεκρά μόνο όμως επιβραδύνοντας (πέφτουν οι στροφές του κινητήρα μέχρι τις 500 και για να μη σβήσει από μόνος του κάνει μια μικρή γκαζιά έως τις 1.100 για να διορθώσει τελικά εκεί περίπου στις 800 - όχι κάθε φορά), επίσης όταν είναι κρύο και ξεκινάω δεν δίνει καλά σαν να είναι μπουκωμένο και μόλις περάσει τις 2.000 στοφές σε τινάζει πισω και όλα κομπλέ. Βλάβη δεν βγάζει στον εγκέφαλο. Μετά από κάποια χιλιόμετρα(20.000-30.000) το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο μέχρι που σβήνει και ο κινητήρας και στην επανεκκίνηση του η μίζα θέλει κράτημα παραπάνω. Πριν ένα μήνα άλλαξα μπαταρία, και πριν 2 μέρες άλλαξα μπουζί (δοκίμασα ιριδίου ngk) και πολλαπλασιαστή. Έχω βελτίωση κατά 90% αλλά όχι λύση. Διαρροή ρεύματος δεν έχω - μου το μέτρησαν στο συνεργείο. Λάδια δεν καίει. Δεν ξέρω που να ψάξω. Αντλία βενζίνης? Βαλβίδες - τσιμουχάκια? Αισθητήρα στροφών?
grizopoulos

Δημοσιευσεις: 4

Re: Ρετάρισμα κινητήρα όταν είναι κρύο σε βενζίνη και υγραέρ

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 12 Ιαν, 2015 23:38

Λαθος μιγματα?
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 13 Ιαν, 2015 01:14

τον κοβω για ακομη 1 δυσαρεστημενο πελατη απο τον γαβριηλιδη που δεν θελει να του καλυψει εξαρτημα μεσω εγγυησης
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 13 Ιαν, 2015 12:48

Φαντάσου νάσαι Θεσσαλονίκη να κάνης μετατροπή και να σου κάτσουν και τα παραπάνω.
Τι να πω ρε φίλε.Κινητήρα έχεις σαν το δικό μου απλά εσένα είναι δύο χρόνια νεώτερο το αμάξι.
Εγώ βέβαια το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν μία καμένη αντλία βενζίνης στα 25.000 χιλ. με lpg.Από όσα θυμάμαι
πριν καεί δεν μου είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.Όλα ήταν οκ.Ξαφνικά μία μέρα δεν έπαιρνε μπρός.

Τι να πω ειδικός δεν είμαι,ούτε κατέχω πολλά πράγματα από τεχνικά,οπότε δεν μιλάω να μην πω και καμία
βλακεία.Ας μιλήσουν πιο ειδικοί και γνώστες του θέματος.Πάντως ένας γνωστός μου με άλλη μάρκα αυτοκινήτου
που είχε σοβαρά προβλήματα ρεταρίσματος ,όταν ήταν κρύο, απεδείχθη ότι ήταν από βουλωμένα
μπεκ βενζίνης.Όταν γύριζε υγραέριο έστρωνε.Εσένα σου το κάνει και ζεστό όπως λές.Οπότε πιθανό να μην είναι εκεί.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό grizopoulos » Τρί 13 Ιαν, 2015 17:44

Τα μίγματα φαντάζομαι να είναι οκ γιατί δεν μου βγάζει πρόβλημα ούτε έχω υπερβολικές καταναλώσεις. Φανταζόμουν για αντλία βενζίνης, αλλά ρετάρει και σε αέριο. Έχω απενεργοποιήσει το αέριο τελείως(αφαιρώντας και την ασφάλεια) τις τελευταίες μέρες και δουλεύω μόνο βενζίνη - τζίφος!!! Όταν ζεσταθεί στρώνει - βέβαια τα βυθίσματα κατά την επιβράδυνση υπάρχουν που και που και ζεστό. Τι να πω... Πήγα στην opel, σε συνεργεία έξω, σε αεριοεγκαταστάτες, κανείς δεν βρίσκει τίποτα... Πρόβλημα δεν γράφει στον εγκέφαλο. Ρύθμιση βαλβίδων ίσως? Μπορεί να γίνει σε αυτό το μοτέρ η είναι αυτορυθμιζόμενες?
grizopoulos

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 13 Ιαν, 2015 18:35

δεν το διευκρινησες οτι το προβλημα υπαρχει και στη βενζινη
να ελεγξετε εκει που τρυπησε στην πολλαπλη εισαγωγης αν εχει διαρροη, μετα ελεγχο συμπιεσης και τελος τουρμπινα
antonis132

Δημοσίευσηαπό grizopoulos » Τρί 13 Ιαν, 2015 21:56

Φίλε Αντώνη τουρμπίνα δεν έχω, το αυτ/το είναι ατμοσφαιρικό. Αν είχε διαρροή στην εισαγωγή δεν θα μύριζε υγραέριο? Σε έλεγχο ΚΤΕΟ που πέρασα, έγινε έλεγχος με μηχάνημα διαρροής υγραερίου και δεν χάνω από κάπου. Πόσο πιθανό επίσης μπορεί να τα έχει παίξει ο αισθητήρας θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού(βλάβη δεν βγάζει πουθενά). Κάτι ακόμα, όταν βάζω μπροστά το πρωί ( τέρμα κρύο το αυτ/το) το ρελαντί μου είναι 900-950 στροφές. Είναι φυσιολογικές αυτές οι στροφές?
grizopoulos

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 14 Ιαν, 2015 01:45

ειδα gtc και το μπερδεψα με το corsa opc, καλα οτι να ναι :oops:
οταν χαλασει το μονωτικο υλικο στην πολλαπλη εισαγωγης η τα σημεια που εχει τρυπησει εβαλε κολλα και βιδωσε υποδοχες, δεν θα μυρισεις υγραεριο λογω υποπιεσης ρουφαει το υγραεριο, αναμμενο με κινητηρα στο ρελαντι ψεκαζουν με ενα ειδικο σπρευ εκει κοντα και αν σβησει ο κινητηρας σημαινει οτι εχει θεμα σε εκεινο το σημειο, απλα αναφερω μια περιπτωση που μπορει να μην παει το μυαλο το δικο σου η του μηχανικου εκεινη τη στιγμη
στα περισσοτερα αυτοκινητα αυτης της χρονολογιας ο αισθητηρας νερου οταν χαλασει καταγραφεται σαν σφαλμα, αλλα σαν κοστος κυμαινεται στα 15-20Ε περιπου + αντιψυκτικο
οταν το αυτοκινητο δουλευε ομαλα ποσο ηταν το ρελαντι σου κρυο;
το αυτοκινητο το κυκλοφορεις μονο με βενζινη και συνεχιζεις και εχεις αυτα τα θεματα; εχεις κανει ας πουμε 200χιλιομετρα μονο με βενζινη να δεις μηπως εξαλειφθηκαν αυτα τα προβληματα
μπουζι βαλατε αυτα που προτεινει ο κατασκευαστης;
ενα η περισσοτερα μπεκ ειναι βρωμικα και δεν ψεκαζουν σωστη ποσοτητα καυσιμου
ειναι αρκετα που πρεπει να ελεγχθουν με υπομονη και να αποκλειστουν αυτα που πρεπει μεχρι να βρεθει το προβλημα, χωρις να εχω μπροστα μου το αυτοκινητο
τελος, καντε και εναν ελεγχο συμπιεσης για να μην ψαχνεστε και σπαταλας χρηματα για διαφορα ανταλλακτικα μεχρι να το βρειτε
antonis132

Δημοσίευσηαπό grizopoulos » Πέμ 12 Φεβ, 2015 19:16

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τη βοήθειά τους στο πρόβλημά μου. Τελικά μετά από έλεγχο συμπίεσης που πραγματοποίησα, διαπιστώσαμε στο συνεργείο πως υπήρχε διαφορά μεταξύ των κυλίνδρων. Οι κινητήρες Ζ16XER δεν έχουν αυτορυθμιζόμενες βαλβίδες με αποτέλεσμα να θέλουν έλεγχο αν 40.000km. Στην δική μου περίπτωση, μετά από μέτρηση που έγινε, κάποιες από τις βαλβίδες παρέμεναν κλειστές κατά την λειτουργία του κινητήρα. Ο μηχανικός μου αντικατέστησε τα μανήσια "ποτήρια" των βαλβίδων με καινούρια διαφορετικού πάχους και το αμάξι δουλεύει ρολόι(κόστος €180). Δυστυχώς οι συγκεκριμένοι κινητήρες από όσο πληροφορήθηκα θέλουν φροντίδα και τακτικό έλεγχο όταν μετατρέπονται για καύση υγραερίου.
grizopoulos

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες