Για χαρά σε όλους του φίλους του forum...
Είμαι κάτοχος ενός ASTRA GTC 1.6 115hp έκδοσης sport του 2007 και έχω εγκατεστημένο σύστημα υγραερίου lovato. Πριν αρκετό καιρό καλοκαίρι σε απόλυτο καύσωνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το αμάξι εκεί που ξεκίνησα από φανάρι έσβησε βίαια για 2 περίπου δευτερόλεπτα και ξαναπήρε ρετάροντας. Στο συνεργείο η διάγνωση ήταν πολλαπλασιαστής. Έκτοτε έχω παρατηρήσει αστάθεια στις στροφές του κινητήρα όταν είναι κρύο(και στα 2 καύσιμα- οι στροφές έχουν αστάθεια μόνο στην επαναφορά μετά από γκαζιά, όχι να παίζουν σε κατάσταση ρελαντί) και όταν ξεκουμπώνω ταχύτητα σε νεκρά μόνο όμως επιβραδύνοντας (πέφτουν οι στροφές του κινητήρα μέχρι τις 500 και για να μη σβήσει από μόνος του κάνει μια μικρή γκαζιά έως τις 1.100 για να διορθώσει τελικά εκεί περίπου στις 800 - όχι κάθε φορά), επίσης όταν είναι κρύο και ξεκινάω δεν δίνει καλά σαν να είναι μπουκωμένο και μόλις περάσει τις 2.000 στοφές σε τινάζει πισω και όλα κομπλέ. Βλάβη δεν βγάζει στον εγκέφαλο. Μετά από κάποια χιλιόμετρα(20.000-30.000) το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο μέχρι που σβήνει και ο κινητήρας και στην επανεκκίνηση του η μίζα θέλει κράτημα παραπάνω. Πριν ένα μήνα άλλαξα μπαταρία, και πριν 2 μέρες άλλαξα μπουζί (δοκίμασα ιριδίου ngk) και πολλαπλασιαστή. Έχω βελτίωση κατά 90% αλλά όχι λύση. Διαρροή ρεύματος δεν έχω - μου το μέτρησαν στο συνεργείο. Λάδια δεν καίει. Δεν ξέρω που να ψάξω. Αντλία βενζίνης? Βαλβίδες - τσιμουχάκια? Αισθητήρα στροφών?