Καλησπέρα στην παρέα.
Είμαι νέο μέλος στο Forum.
Πριν δύο μήνες πήρα ένα JEEP GRAND CHEROKEE 2006 που είχε σύστημα υγραερίου OMVL τοποθετημένο στη VIAGAS.
To αυτοκίνητο έχει 103000 χλμ και με το κιτ αερίου έχει 18000 χλμ.
Από την πρώτη επαφή το αυτοκίνητο σε kick down με γυρνούσε σε βενζίνη και χειροκίνητα το γυρνούσα σε αέριο.ς
Μετά από 15 μέρες και αφού κρύωσε ο καιρός στα πρώτα λεπτά λειτουργίας του αυτοκινήτου το αυτοκίνητο ειδικά σε ανηφόρα ρετάρει και τρέμει (σα να μη δουλεύουν όλοι οι κύλινδροι) και κομπιάζει αν όμως το γυρίσω χειροκίνητα σε βενζίνη δουλεύει κανονικά. Κάποιες φορές (ανηφόρα) σα να μυρίζει και κάτι καμμένο. Και φυσικά ανάβει το κίτρινο λαμπάκι της μηχανής δείχνοντας σφάλμα φτωχό μείγμα δεξιά.
Το πήγα στη VIAGAS και μου είπαν φτωχό μείγμα κι ενώ το ρύθμισαν τώρα το αυτοκίνητο ρετάρει και στο ρελαντί αλλά κι εν κινήσει στο φάσμα μεταξύ 1000-2000 στροφών. Επίσης μου είπαν πως το γύρισμα σε βενζίνη οφείλεται σε χαμηλή πίεση του καυσίμου στη δεξαμενή και πως γι αυτό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Οι πολλαπλασιαστές δείχνουν εντάξει άλλαξα και μπουζί χωρίς αποτέλεσμα. Το πρόβλημα συνεχίζεται χωρίς όμως τις τελευταίες μέρες ν ανάβει λαμπάκι. Αξιοσημείωτο ίσως είναι το γεγονός πως όλες αυτές τις μέρες έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες. Ζητάω τη βοήθεια σας γιατί η χαρά της αγοράς ενός νέου αυτοκινήτου τίνει να μετατραπεί σε εφιάλτη