Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Συνεχώς προβλήματα (αντλία,λαμπάκι κτλ)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Συνεχώς προβλήματα (αντλία,λαμπάκι κτλ)

Δημοσίευσηαπό niko999 » Παρ 23 Νοέμ, 2012 00:24

Χωρίς να γίνω κουραστικός, και χωρίς πολύπλοκη τεχνική ορολογία, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου με το υγραέριο.

Μετά από περίπου 13 μήνες χρήση και ~37.000 χλμ, έχω να πώ τα εξής:

1. Αμέσως: Κατά την τοποθέτηση δεν σφίχτηκε σωστά ένα κολάρο νερού, με αποτέλεσμα σε δύο μέρες να αδειάσει το παγούρι του ψυγείου. Ευτυχώς το συνειδητοποίησα έγκαιρα και πρόλαβα τα χειρότερα. Βέβαια ήταν ένα τυχαίο λάθος (το αναγνώρισε ο εγκαταστάτης), που μπορεί να μη συμβεί ποτέ ξανά και σε κανέναν.
2. Στους 3 μήνες: Κάποιες φορές, κατά την εκκίνηση με βενζίνη, με το που ζεσταινόταν και ενεργοποιούσε το υγραέριο, σχεδόν αμέσως μου το ξαναγύριζε σε βενζίνη. Συνήθως με την 2η-3η προσπάθεια το δεχόταν τελικά το υγραέριο, κάποιες φορές με την 10η… Επιπλέον, κάποιες φορές όντας σταματημένος στο ρελαντί, μου έσβηνε τη μηχανή. Ο εγκαταστάτης έκανε κάποιες διορθωτικές ρυθμίσεις και καθάρισε (κατά τα λεγόμενά του) μια ηλεκτροβαλβίδα που κόλλαγε και το πρόβλημα λύθηκε.
3. Στους 9 μήνες: Έμεινα από αντλία βενζίνης. Δεν ξέρω εάν είχε να κάνει με το υγραέριο (αφού ούτως ή άλλως μόνο για ένα λεπτό την ημέρα κατά την εκκίνηση δούλευα βενζίνη και το ρεζερβουάρ ήταν σχεδόν γεμάτο). Σε κάθε περίπτωση, αποφάσισα πλέον να τηρώ το ρεζερβουάρ στη μέση, και να οδηγάω πού και πού για μερικά χιλιόμετρα και με βενζίνη ώστε να την ανανεώνω.
4. Στους 10 μήνες: Σε ένα ταξίδι (πήγαινα για αρκετή ώρα με >150 χαω μεσημέρι καλοκαιριού), και αμέσως μετά από ανεφοδιασμό σε πρατήριο υγραερίου, μου άναψε το λαμπάκι‘check engine’. Έκοψα αμέσως ταχύτητα. Ένιωθα να μην έχω την άμεση απόκριση στο γκάζι που είχα και πριν, συν το ότι σε δύο φανάρια δεν είχα σταθερό ρελαντί και έσβησε ο κινητήρας. Το γύρισα σε βενζίνη για να συνεχίσω το ταξίδι μου… το λαμπάκι δεν έσβησε, αλλά το αυτοκίνητο το ένιωθα πως πήγαινε πλέον κανονικά. Στην επίσκεψή μου στο συνεργείο, έγιναν απλά κάποιες ρυθμίσεις στο μείγμα και επανήλθε. Μετά από κάποιες ημέρες ξαναεμφανίστηκε, πάλι συνεργείο. Τελικά μετά την 3η επίσκεψη στο συνεργείο, δεν ξαναεμφανίστηκε.
5. Στους 12 μήνες: Αργεί να πάρει μπροστά όταν είναι κρύο. Γυρνώντας το μόνιμα σε βενζίνη, το πρόβλημα διορθώνεται μετά από κάποιες εκκινήσεις, αλλά με το που ξαναενεργοποιώ το υγραέριο, το πρόβλημα ξαναεμφανίζεται. Ο εγκαταστάτης το ελέγχει, δεν βρίσκει κάτι ανησυχητικό, απλά συνιστά να βάζω καλύτερη βενζίνη και να του το αφήσω κάποια στιγμή να το ελέγξει διεξοδικά.
6. Στους 13 μήνες: Πλέον το σύστημα μπλόκαρε ολοκληρωτικά… δε λειτουργεί. Θα το πάω άμεσα και πάλι συνεργείο.

Σε γενικές γραμμές δε με έχει αφήσει να ηρεμήσω. Η εξοικονόμηση ήταν της τάξης του 35-40% (δεν υπήρχει το 50% που ευαγγελίζονταν κάποιοι), ενώ πλέον με τη νέα τιμή είναι 20-25%. Επιπλέον έχω μια μικρή μείωση στις επιδόσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μόλις έκανα την απόσβεση της εγκατάστασης και πλέον (όταν ξαναδουλέψει) αρχίζω την εξοικονόμηση, μέχρι την επόμενη βλάβη… 

Αυτά…
niko999

Δημοσιευσεις: 5

Re: Συνεχώς προβλήματα

Δημοσίευσηαπό panosopel » Παρ 23 Νοέμ, 2012 00:53

1. μου εγινε και εμενα απο καλωδιο που τρυπησε
αλλα δν εχει σχεση με lpg ηταν η ωρα του
δηλαδη αυτο που σου ετυχε τυχαινει στον καθενα καποια στιγμη

2.και αυτο μπορει να τυχει σε ολους

3.δικο σου λαθος καθως πρεπει να το δουλευεις σε βενζινη...και εγω για οικονομια μονο υγραεριο παω αλλα μην την παθω με αντλια οπως φιλαρακι

4.μου αναβε check πανω απο 160..δεν ειχε αρκετη παροχη καυσιμου...πλεον δεν το κανει
αλλα γιατι να πας με 150 με υγραεριο?εγω λιγες φορες το κανω..δεν κανεις πολυ οικονομια και σε τετοιες στροφες που πιανεις εμφανιζονται βλαβες

5.μου τυχαινε απο ενα πρατηριο υγραεριου συγκεκριμενο να μην παιρνει μπροστα..μετα εφτιαξε...
και ειναι περιεργο που εφταιγε το υγραεριο γιατι αρχιζει με βενζινη

Επισης χθες μου εκανε τιναγματα..αλλα ηταν οτι πηγα σε πρατηριο με παλιο μιγμα..οταν αλλαζει ο καιρος και εχουν αλλα μιγματα εχεις θεμα καμια φορα

6.ευχομαι να μην μου τυχει

αλλα εχεις βγαλει με 37000 πιο πολλα σιγουρα απ οσα εδωσες εκτος αμα εβαλες συστημα με 2000!
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Re: Συνεχώς προβλήματα (αντλία,λαμπάκι κτλ)

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 23 Νοέμ, 2012 01:40

Kαταρχην τι αμαξι εχεις,τι κινητηρα,τι συστημα αεριου φορας,και ποιος ηταν ο εγκαταστατης σου?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Re: Απ: Συνεχώς προβλήματα (αντλία,λαμπάκι κτλ)

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 23 Νοέμ, 2012 08:56

Ελπιζω να κανω λαθος αλλα πιστευω οτι το θεμα ειναι fake και το υφος απο γνωστο πια troll του site για ευνοητους λογους.
Επαναλαμβανω ελπιζω να κανω λαθος.......
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 23 Νοέμ, 2012 13:26

λες???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό niko999 » Σάβ 24 Νοέμ, 2012 11:13

maevius έγραψε:Ελπιζω να κανω λαθος αλλα πιστευω οτι το θεμα ειναι fake και το υφος απο γνωστο πια troll του site για ευνοητους λογους.
Επαναλαμβανω ελπιζω να κανω λαθος.......

δεν ξερω γιατί το λές αυτό, ούτε τί σημαίνει το 'troll' που γραφεις...
ευτυχώς έχω πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνω απ΄το να γραφω σαχλαμάρες (όπως υπονοείς) σε site kai forum και να σπαταλάω το χρόνο αυτών που μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν και να απαντήσουν...

Πάντα φιλικά και χωρίς παρεξήγηση...
niko999

Δημοσίευσηαπό niko999 » Σάβ 24 Νοέμ, 2012 11:22

chrisd έγραψε:Kαταρχην τι αμαξι εχεις,τι κινητηρα,τι συστημα αεριου φορας,και ποιος ηταν ο εγκαταστατης σου?

Mazda 3, 1600cc... τί σύστημα??... της Lοvato, αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες...
Εγκαταστάτης σε επαρχία... δε θέλω να πώ όνομα... πάντως ήταν πάντα φιλικός και εξυπηρετικός... και χωρίς να παίρνει χρήματα για τους ελέγχους ή τη βεβαίωση του κτεο...
niko999

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 24 Νοέμ, 2012 11:41

Μετα απο τοσα προβληματα εχεις την ιδια γνωμη για τον εγκαταστατη σου;;;;;
Θεωρεις οτι φταιει το υγραεριο γενικα σαν μετατροπη - φιλοσοφια- εγκατασταση η ο εγκαταστατης;;; Τον θεωρεις λαμογιο η ασχετο που σε εξαπατησε η καλο μαστορα και τιμιο που ειχε μια ατυχια με εσενα;;;;
Για εμενα ειναι ασχετος και απο την αρχη (οπως τα λες) εκανε λαθη και δεν δικαιολογουνται τοσες μαζεμενες βλαβες σε εναν "καλο" μαστορα.
Το μετανοιωσες που εβαλες υγραεριο;;;;
Φιλικα και χωρις παρεξηγηση.
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Σάβ 24 Νοέμ, 2012 12:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 24 Νοέμ, 2012 11:57

1 ανθρωπινο λαθος, δυστυχως γινετε, σωστος που το παραδεχτηκε.
2 να πιασει γρεζια η πισω ηλεκτροβαλβιδα γινετε.
3 βενζινα πανω απο το 1/3 της δεξαμενης και ανανεωση μερους αυτης καθε 2-3 μηνες.
4 με τα δεδομενα που λες, μπορει η δυσλειτουργια να οφειλετε σε κακη ποιοτητα καυσιμου.
5 μαλλον πολυ πλουσιο μειγμα στο υγραεριο.
6 αν φορας τον map που ειναι πανω στην μπεκιερα, εχει βγει προβληματικος και θελει αντικατασταση με τον νεο που ειναι πανω στο φιλτρο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό niko999 » Τετ 28 Νοέμ, 2012 01:07

maevius έγραψε:Μετα απο τοσα προβληματα εχεις την ιδια γνωμη για τον εγκαταστατη σου;;;;;
Θεωρεις οτι φταιει το υγραεριο γενικα σαν μετατροπη - φιλοσοφια- εγκατασταση η ο εγκαταστατης;;; Τον θεωρεις λαμογιο η ασχετο που σε εξαπατησε η καλο μαστορα και τιμιο που ειχε μια ατυχια με εσενα;;;;
Για εμενα ειναι ασχετος και απο την αρχη (οπως τα λες) εκανε λαθη και δεν δικαιολογουνται τοσες μαζεμενες βλαβες σε εναν "καλο" μαστορα.
Το μετανοιωσες που εβαλες υγραεριο;;;;
Φιλικα και χωρις παρεξηγηση.

Είναι χρόνια μάστορας.. και από πολλούς θεωρείται καλός... απλά το υγραέριο το γνώρισε τώρα (μάλλον) και μαθαίνει κι αυτός...
Οικονομικά μέχρι τώρα δεν το έχω μετανιώσει... απλά με κουράζει να είμαι συνέχεια σε εγρήγορση μήπως μου συμβεί το επόμενο...

και τελικά που είχε μπλοκάρει: θα μου αλλάξει τον πνεύμονα γιατί κολλάει μια η/βαλβίδα του... και θα το χρεώσει στην εγγύηση...
niko999

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 67 επισκέπτες