Φίλοι μου γεια σας.
θα ήθελα τις γνώμες σας στο πρόβλημά μου:
έχω ένα BORA 1,6/2002 και έχω εγκαταστήσει ένα σύστημα Lovato (τον Ιούλιο του '12) και τελευταία μου κάνει κομπιάσματα και ρεταρίσματα, μάλιστα σε μποτιλιάρισμα και κίνηση πόλης οι στροφές πέφτουν, ανεβαίνουν και τελικά αν συνεχιστεί αυτό σβήνει και η μηχανή (μου το έχει κάνει αρκετές φορές).
Πήγα στον εγκαταστάτη, εκεί το διαγνωστικό δεν έδειξε τίποτα (!) και απλά κάναμε Update του software του κιτ και έφυγα.
το πρόβλημα όμως δεν έφυγε! λες και φοβήθηκε τον μάστορα.
με συμβούλεψε να καθαρίσω πεταλούδα. έκανα στο ενδιάμεσο σερβις (λαδια, πεταλούδα) και βρήκα ότι ένας αισθητήρας στο ψυγείο είχε πρόβλημα. ενώ το αυτοκίνητο πήγε καλά για 1.000 χλμ, μετά τα ίδια.
ξανά στους δρόμους της θεσνικης και σβήνει.
ξαναπήγα στον μαστορα και πάλι, το αυτοκίνητο 20 λεπτά στο ρελαντί ούτε που κούνησε τη βελόνα των στροφών! μόνο όταν "έμπαινε" το βεντιλατέρ λίγο κουνιόταν το αυτοκίνητο. ο μάστορας ελάττωσε το χρόνο ψεκασμού (πολύ λίγο) μήπως και μπούκωνε από κάυσιμο το αυτοκίνητο.
το πρόβλημα πάλι έμεινε.
σε ψηλές στροφές και ταξίδι πάει πολύ καλά. δεν αισθάνομαι να τραντάζει ή να κόβει. μεσα στην πόλη όμως όταν έχει και λίγη ζέστη στην πόλη είναι σαν να κάνει αρρυθμίες και του δίνω μερικές στροφές παραπάνω να μην σβήσει στα φανάρια.
η σκέψη μου ήταν η θερμοκρασία (κίνηση σε πόλη στο ρελαντί), έβαλα παραπάνω νερό G12 στο ψυγείο, αλλα και πάλι. πήγα σε ψυγειά και μου το καθάρισε καλά (καθάρισμα και πλύσιμο με πίεση να φύγουν και οι λάσπες/χώματα/σκόνη).
ωστόσο το πρόβλημα είναι πρόβλημα και αρχισα να το γυρνάω στη βενζίνη να μου φύγει η ιδέα.
έχει κάποιος/α ίδιο πρόβλημα που να το έχει λύσει; αυτό που φοβάμαι είναι μήπως κάνω ζημιά στον κινητήρα με τα ρεταρίσματα.
στη βενζίνη δεν το κάνει αυτό και ποτέ δεν μου έχει σβήσει στο δρόμο με βενζίνη.
το κιτ μπήκε στα 157.000 χλμ και έχει κάνει 13.000 χλμ με υγραέριο, η κατανάλωση είναι σε λογικά πλαίσια (περίπου 8,5λιτ.LPG/100χλμ + 1,5 λιτ.βενζίνη/100χλμ).
πείτε μου ιδέες!