Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Άδειασμα (εκφόρτιση) μπαταρίας

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Άδειασμα (εκφόρτιση) μπαταρίας

Δημοσίευσηαπό rets » Δευτ 25 Αύγ, 2014 15:01

Αγαπητοί φιλοι έχω εγκατεστημένο εδώ και περίπου δυόμιση χρόνια σύστημα υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητό μου Renault Megane classic 1400cc του 2000 το Autogas Aitalia γιά να είμαι ειλικρινής χωρίς προβλήματα, τώρα βέβαια
θα μου πείτε πως είναι δυνατόν να λέω χωρίς και παράλληλα να σας παρουσιάζω ένα πρόβλημά μου.
Τέλος πάντων άς αναφερθώ συγκεκριμμένα:
1. Μετά από 8 μήνες από την εγκατάσταση ένα πρωινό διαπιστώνω άδεια τελείως την μπαταρία, λογικό να υποθέσω
ότι κάποιο φορτίο έμεινε αναμμένω και μου την άδειασε ή η μπαταρία έφτασε στο τέλος της ζωής της.
α. Αφού έγιναν οι απαραίτοι έλεγχοι σε ηλεκτρολόγο καθώς και αντικατάσταση μπαταρίας μέσα σε μιά βδομάδα
ξανά τα ίδια ο φίλος ηλεκτρολόγος προθυμοποιήθηκε να μου αντικαταστήση την μπαταρία με μία δεύτερη καινούργια
υποθέτοντας ότι βγήκε ελλατωματική.
2. Μετά από δύο μήνες ξανά τα ίδια, έλεγχος σε δύο διαφορετικά ηλεκτρολογία δεν βρέθηκε κάτι ανώμαλο και αυτό
λέγοντας ότι εάν το πρόβλημα όταν είναι συμπτωματικό είναι αδύνατον βα βρεθεί η λύσις.
3. Στην λύση που κατέληξα ήταν να έχω πάντα μία δεύτερη μπαταρία φορτισμένη στο πορτπαγκάζ καθώς και καλώδια.
4. Έτσι παρήλθαν οι μήνες ενώ κατά διαστήματα πρωινά ήμουν υποχρεωμένος να κάνω χρήση της εφεδρικής μπαταρίας.
5. Πρίν από δύο μήνες όλως τυχαία ανακάλυψα το πρόβλημα.
6. Μετά από σβήσιμο του κινητήρα παρατήρησα ότι τα ενδεικτικά leds γέμισης δεξαμενής υγραερίου παρέμεναν αναμμένα αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άλλη μέρα να είναι άδεια η μπαταρία.
7. Ετσι μετά από κάθε σβήσιμο του κινητήρα εάν τα leds έχουν σβήσει αποχωρώ από το αυτοκίνητο ειδάλως είμαι
υποχρεωμένος να βάζω μπρός τον κινητήρα μέχρι να πετύχω jackpot.
8. Δυστυχώς το συνεργείο που μου τοποθέτησε την συσκευή υγραεριοκίνησης έκλεισε και ο Αρχιμάστορας έιναι
από ότι έμαθα στο Βέλγιο, μέχρι τώρα δεν επιχείρησα να πάω σε κάποιον άλλον άν και εδώ που ζώ στο Αλιβέρι
υπάρχουν δύο που ασχολούνται με τοποθέτηση και αυτό γιατί στην επαρχία η εύκολη απάντηση είναι "να πας εκεί που στο βάλανε".
Όλα τα παραπάνω τα έγραψα πρώτον εάν είναι δυνατόν να βρεθεί η λύση και δεύτερον να βοηθήσω τυχόν άλλους
χρήστες υγραεριοκίνησης.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
και συγνώμη γιά την πολυλογία
Φιλικά
Κωστής
rets

Δημοσιευσεις: 7

Re: Άδειασμα (εκφόρτιση) μπαταρίας

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 26 Αύγ, 2014 15:20

Τα λεντάκια αυτά καθ'αυτά χλωμό να αδειάζουν έτσι τη μπαταρία, κάτι mA καταναλώνουν. Αυτό που σχετίζεται με τα λεντάκια του υγραερίου και μπορεί να συμβαίνει είναι να μη κλείνει ο εγκέφαλος του υγραερίου όταν σβήνεις τη μηχανή και να αδειάζει τη μπαταρία και συμπτωματικά καταλαβαίνεις αν έχει κλείσει από τα λεντάκια. Πιθανότατα το έχεις το θέμα από τη πρώτη μέρα εγκατάστασης.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό rets » Τρί 26 Αύγ, 2014 16:54

Αγαπητέ φίλε appagogea (μου επιτρέπεις το φίλε) ευχαριστώ γιά την απάντηση και σωστά λές ότι από μόνα τους
τα Leds καταναλώνουν ελάχιστα μιλιαμπέρ το σίγουρο και εκεί καταλήγω ότι είναι 100% θέμα εγκεφάλου αυτό
που δεν ξέρω εάν είναι γιά αντικατάσταση ή πιθανόν κάποιας ρύθμισης παραμέτρου με την χρήση laptop.
Όσο εάν είναι από την πρώτη ημέρα εγκατάστασης δεν είναι σίγουρο γιατί το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά
από 8 μήνες και συνεχίζει να παρουσιάζεται σε τυχαία διαστήματα δηλαδή θα το παρουσιάσει απανωτά σε δύο ημέρες π.χ. ή μετά απο δύο έως και τέσσερις μήνες και βάλε.
rets

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 26 Αύγ, 2014 18:51

χρειαζεται ψαξιμο η υποθεση σε εγκαταστατη η σε ηλεκτρολογο, μπορει να εχει τραβηξει απο λαθος σημειο ρευμα-απογυμνωμενα καλωδια η κατι τελος παντων που να καταναλωνει μεγαλες ποσοτητες ρευματος ρευματος χωρις να καιει ασφαλεια στα ηλεκτρικα σου
σκεψου πως τα καλωδια που πηγαινουν στην ηλεκτροβαλβιδα του πορτμπαγκαζ αν τα εχει περασει ''χυμα'' κατα μηκος του σασι και κοβονταν το + σε καποιο σημειο που να ακουμπαει σασι θα εκαιγε καπου ασφαλεια, κατι το ηλεκτρικο σου καταναλωνει το ρευμα πιθανον και ο ιδιος ο εγκεφαλος του υγραεριου
απο εκει που θα πρεπει να ξεκινησεις ειναι να βγαλεις την ασφαλεια του υγραεριου για 3-4μερες, με το που τη βγαζεις ολη η εγκατασταση υγραεριου ειναι νεκρη δεν λειτουργει και δεν διαπερναται καθολου ρευμα μεσα απο αυτη ωστε να αποκλεισεις το ενδεχομενο οτι δεν ειναι ωφειλεται σε ηλεκτρικες καταναλωσεις του ιδιου του αυτοκινητου και αν συνεχιζει ψαχνεις της εγκαταστασης υγραεριου
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό rets » Τρί 26 Αύγ, 2014 21:33

Αγαπητέ antonis132 έχεις δίκιο ουδέποτε έκαψε κάποια ασφάλεια, όσο γιά την τροφοδοσία του συστήματος υγραεριοκίνησης πράγματι υπάρχει μία ασφάλεια που υπάρχει κατευθείαν στο σύν (+) της μπαταρίας αυτό που
σκέπτομαι ότι ακόμη και γιά μία εβδομάδα να διακόψω την λειτουργία του όλου συστήματος τίποτα δεν μου
εγγυάται ότι δεν θα το ξαναπαρουσιάσει από την στιγμή που η συχνότητα εμφάνισης της βλάβης είναι ολως τυχαία
μπορεί να μην εμφανισθεί η να την εμφανίσει μετά από δύο μήνες και βάλε.
Εγώ πάντως για παν ενδεχόμενο διαθέτω εφεδρική μπαταρία και καλώδια όπως ανάφερω στο αρχικό μου μήνυμα.
rets

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 27 Αύγ, 2014 01:46

αλλες φορες το κανει και αλλες οχι?
δεν εχεις βρει καποιον να σου φορτωσει μια αναβαθμιση στο λογισμικο του εγκεφαλου?
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό rets » Τετ 27 Αύγ, 2014 02:03

Σωστά το κάνει όποτε του καπνίσει.
Όσο για την αναβάθμιση μπορεί να είναι αυτό, γι'αυτό το λόγο και εγώ ανέβασα αυτό το θέμα μπας και κάποιος
το έχει αντιμετωπίσει και μπορούσε να μου υποδείξη κάτι παραπάνω.
rets

Re: Απ: Άδειασμα (εκφόρτιση) μπαταρίας

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 27 Αύγ, 2014 08:13

rets έγραψε:Αγαπητέ antonis132 έχεις δίκιο ουδέποτε έκαψε κάποια ασφάλεια, όσο γιά την τροφοδοσία του συστήματος υγραεριοκίνησης πράγματι υπάρχει μία ασφάλεια που υπάρχει κατευθείαν στο σύν (+) της μπαταρίας αυτό που
σκέπτομαι ότι ακόμη και γιά μία εβδομάδα να διακόψω την λειτουργία του όλου συστήματος τίποτα δεν μου
εγγυάται ότι δεν θα το ξαναπαρουσιάσει από την στιγμή που η συχνότητα εμφάνισης της βλάβης είναι ολως τυχαία
μπορεί να μην εμφανισθεί η να την εμφανίσει μετά από δύο μήνες και βάλε.
Εγώ πάντως για παν ενδεχόμενο διαθέτω εφεδρική μπαταρία και καλώδια όπως ανάφερω στο αρχικό μου μήνυμα.

Οι κλασσικού τύπου μπαταρίες απαγορεύεται να μεταφέρονται στο πορτ παγκαζ αν δεν κάνω λάθος.. Βέβαια εσύ την έχεις ασυνδετη αλλά και πάλι θέλει ψαξιμο.
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό jkapet » Τρί 09 Σεπ, 2014 22:44

αντιμετωπιζω κ εγω ακριβως το ιδιο προβλημα.. εχω βαλει ενα brc plug and drive μηπως βρηκες τι παιζει?
jkapet

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό rets » Τετ 10 Σεπ, 2014 13:49

Όχι φιλε μου δυστυχώς, όπως κατάλαβες βασικά το έγραψα όχι τόσο γιά αυτούς που θα είχανε το ίδιο πρόβλημα με εμένα και να τους βοηθήσω έτσι ώστε να μην παιδεύονται να βρουν τι φταίει αλλά περισσότερο γιά αυτές τις περίφημες εταιρίες που διαφημίζονται κατά κόρον στα περιοδικά καθώς και στο διαδίκτυο μπας και φιλοτιμηθεί
κάποιος και μου πεί έλα εδώ και θα στο φτιάξουμε "γιατί εμείς ξέρουμε από που προέρχεται το πρόβλημα" αλλά πολύ φοβάμαι ή δεν το διαβάσανε που δεν το πιστεύω ή όλοι ψάχνονται γιατί δεν ξέρουνε, το μόνο που θέλουν να σε βάλουνε στο χέρι να βάλεις υγραριοκίνηση από
αυτούς τους "ειδικούς".
Είμαι ακόμη σε αναμονή.
rets

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 64 επισκέπτες