Αγαπητοί φιλοι έχω εγκατεστημένο εδώ και περίπου δυόμιση χρόνια σύστημα υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητό μου Renault Megane classic 1400cc του 2000 το Autogas Aitalia γιά να είμαι ειλικρινής χωρίς προβλήματα, τώρα βέβαια
θα μου πείτε πως είναι δυνατόν να λέω χωρίς και παράλληλα να σας παρουσιάζω ένα πρόβλημά μου.
Τέλος πάντων άς αναφερθώ συγκεκριμμένα:
1. Μετά από 8 μήνες από την εγκατάσταση ένα πρωινό διαπιστώνω άδεια τελείως την μπαταρία, λογικό να υποθέσω
ότι κάποιο φορτίο έμεινε αναμμένω και μου την άδειασε ή η μπαταρία έφτασε στο τέλος της ζωής της.
α. Αφού έγιναν οι απαραίτοι έλεγχοι σε ηλεκτρολόγο καθώς και αντικατάσταση μπαταρίας μέσα σε μιά βδομάδα
ξανά τα ίδια ο φίλος ηλεκτρολόγος προθυμοποιήθηκε να μου αντικαταστήση την μπαταρία με μία δεύτερη καινούργια
υποθέτοντας ότι βγήκε ελλατωματική.
2. Μετά από δύο μήνες ξανά τα ίδια, έλεγχος σε δύο διαφορετικά ηλεκτρολογία δεν βρέθηκε κάτι ανώμαλο και αυτό
λέγοντας ότι εάν το πρόβλημα όταν είναι συμπτωματικό είναι αδύνατον βα βρεθεί η λύσις.
3. Στην λύση που κατέληξα ήταν να έχω πάντα μία δεύτερη μπαταρία φορτισμένη στο πορτπαγκάζ καθώς και καλώδια.
4. Έτσι παρήλθαν οι μήνες ενώ κατά διαστήματα πρωινά ήμουν υποχρεωμένος να κάνω χρήση της εφεδρικής μπαταρίας.
5. Πρίν από δύο μήνες όλως τυχαία ανακάλυψα το πρόβλημα.
6. Μετά από σβήσιμο του κινητήρα παρατήρησα ότι τα ενδεικτικά leds γέμισης δεξαμενής υγραερίου παρέμεναν αναμμένα αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άλλη μέρα να είναι άδεια η μπαταρία.
7. Ετσι μετά από κάθε σβήσιμο του κινητήρα εάν τα leds έχουν σβήσει αποχωρώ από το αυτοκίνητο ειδάλως είμαι
υποχρεωμένος να βάζω μπρός τον κινητήρα μέχρι να πετύχω jackpot.
8. Δυστυχώς το συνεργείο που μου τοποθέτησε την συσκευή υγραεριοκίνησης έκλεισε και ο Αρχιμάστορας έιναι
από ότι έμαθα στο Βέλγιο, μέχρι τώρα δεν επιχείρησα να πάω σε κάποιον άλλον άν και εδώ που ζώ στο Αλιβέρι
υπάρχουν δύο που ασχολούνται με τοποθέτηση και αυτό γιατί στην επαρχία η εύκολη απάντηση είναι "να πας εκεί που στο βάλανε".
Όλα τα παραπάνω τα έγραψα πρώτον εάν είναι δυνατόν να βρεθεί η λύση και δεύτερον να βοηθήσω τυχόν άλλους
χρήστες υγραεριοκίνησης.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
και συγνώμη γιά την πολυλογία
Φιλικά
Κωστής