Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να αναφέρω κάποια προβλήματα που αντιμετώπισα με το σύστημα της BRC που εγκατέστησα στο SKODA OCTAVIA GT μου σε εγκαταστάτη στην Ορεστιάδα, όπου βρισκόμουν λόγω της εργασίας μου:
1. Μετά την εγκατάσταση που έγινε τον Ιούλιο του 2012, χρειάστηκε να γίνουν πολλές επισκέψεις στον εγκαταστάτη για σωστή ρύθμιση, γύρω στις 5. Το βασικότερο ήταν ότι όταν χρειαζόταν να γκαζώσω απότομα, και η δεξαμενή ήταν κάτω από το μισό, μου γυρνούσε στην βενζίνη. Λύθηκε τελικά μετά από πολλές ρυθμίσεις, συγκράτησα όμως τα λεγόμενα του τεχνίτη ότι ανέβασε την πίεση στο σύστημα.
2. Πριν από ενάμιση χρόνο, βρισκόμενος πλέον στον Βόλο ,διαπίστωσα σε τυχαίο σβήσιμο του αυτοκινήτου, μου έσβησε με ταχύτητα σε ξεκίνημα, δεν έπαιρνε μετά εμπρός εύκολα. Δοκιμάζοντας το μετά στο σπίτι, είδα ότι σε σβήσιμο με ταχύτητα, συνεχίζουν να ψεκάζουν τα μπεκ, μέχρι να κλείσω τα ρεύματα, να γυρίσω δηλαδή το κλειδί στο off, με αποτέλεσμα να μπουκώνει ο κινητήρας. Το θεωρώ και το σημαντικότερο πρόβλημα γιατί σε περίπτωση ατυχήματος δεν κόβεται η τροφοδοσία, με αποτέλεσμα κίνδυνο πυρκαγιάς.
3. Προ εξαμήνου, είχα πρόβλημα με μπούκωμα στην εκκίνηση όταν ήταν κρύο, διαπιστώθηκε από τεχνίτη στον Βόλο τρύπια μεμβράνη πνεύμονα και έγινε αλλαγή σετ πνεύμονα. Άλλαξε την ρύθμιση χαμηλώνοντας την πίεση στο σύστημα, διότι όπως μου είπε η υψηλή πίεση έφταιγε για τη βλάβη αυτή.Σε ερώτησή μου αν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα Νο2 που αναφέρω , με παρέπεμψε στον εγκαταστάτη ότι έχει πάρει λάθος παλμό ή πρόβλημα στον εγκέφαλο.Το μόνο περίεργο που είδα μετά την επισκευή του πνεύμονα, είναι ότι μέσα στο εξάμηνο αυτό, συμπλήρωσα 3 φορές ψυκτικό υγρό, συνολικά γύρω στα 2 λίτρα, δεν ξέρω αν σχετίζεται αυτό.Επίσης βλέπω πολλές φορές καπνό στην εξάτμιση, σαν υδρατμούς.
4. Απο χτές καταλαβαίνω κάποια μυρωδιά αερίου μέσα στην καμπίνα κατά το ξεκίνημα. Επίσης με το που άνοιξα την πόρτα του οδηγού για να μπω, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος σαν εκτόνωση ένα πράγμα και μετά μυρωδιά στην καμπίνα αλλά και στο διαμέρισα του κινητήρα.
Κατόπιν όλων αυτών άρχισα να απογοητεύομαι σχετικά με την αξιοπιστία των συστημάτων αυτών ή των τεχνιτών που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Αναφέρω τις εμπειρίες μου αυτές, χωρίς να θέλω βασικά να προσβάλλω τους εγκαταστάτες, αλλά για συλλογή απόψεων από κάποιους έμπειρους του θέματος αυτού σε αυτό το forum. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.