Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με σύστημα tartarini...Έλεος...Βοήθεια

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα με σύστημα tartarini...Έλεος...Βοήθεια

Δημοσίευσηαπό BEBYS28 » Δευτ 29 Αύγ, 2011 06:37

ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΒΜW 116 2005 ΜΟΝΤΕΛΟ Κ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΥΓΡΑΕΡΙΟ. ΕΜΠΕΙΣΤΕΥΤΗΚΑ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ Κ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΥΣΤΗΜΑ TARTARINI...ΑΠΟ ΜΑΜΑ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΚΑΙΓΕ ΚΑΠΟΥ 9 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100. Κ ΑΦΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
1. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΛΙΤΡΑ.
2.ΛΑΜΠΑΚΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΘΕ 300 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ (ΤΑ ΣΒΗΝΑΜΕ Κ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ).
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΒΓΑΖΕ ΑΤΡΟΦΙΑ... ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ Κ ΠΑΛΙ ΑΚΡΗ ΔΕ ΒΓΑΛΑΜΕ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ.) ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΟΥ ΛΕΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 300 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΝΤΑΝ ΤΟ ΤΣΕΚ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ Λ. ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΤΗΛ. ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΠΕΚΕΡΑ (ΣΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΠΗΡΑΜΕ Κ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΛΟΓΟ ΠΑΛΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ. ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ BMW Κ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΣΤΑ 300 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΝΤΑΝ ΠΑΛΙ ΛΑΜΠΑΚΙ. ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΕΛΕΙΨΗ ΑΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ.) ΤΟ ΓΥΡΝΑΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 600 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.ΤΟ ΓΥΡΙΖΩ ΣΕ ΑΕΡΙΟ ΠΑΛΙ ΤΣΕΚ...ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΕΔΩ Κ 5 ΜΗΝΕΣ... ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙ...Κ ΑΝ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΤΣΕΚ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ...ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑGIK... ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΑΕΡΙΟ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?????????
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑGIK ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΠΤ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ή ΘΑ ΕΧΩ ΤΑ ΙΔΙΑ???????
BEBYS28

Δημοσιευσεις: 3

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑRTATINI...EΛΕΟΣ...ΒΟΗΘΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό dti » Δευτ 29 Αύγ, 2011 16:23

BEBYS28 έγραψε:ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΒΜW 116 2005 ΜΟΝΤΕΛΟ Κ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΥΓΡΑΕΡΙΟ. ΕΜΠΕΙΣΤΕΥΤΗΚΑ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ Κ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΥΣΤΗΜΑ TARTARINI...ΑΠΟ ΜΑΜΑ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΚΑΙΓΕ ΚΑΠΟΥ 9 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100. Κ ΑΦΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
1. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΛΙΤΡΑ.

Αυτή η διαφορά κρίνεται φυσιολογική. Τώρα αν άλλα σου είχε πει ο εγκαταστάτης, προφανώς δεν ήξερε ή σου έλεγε σκόπιμα ψέματα...

Πάντως για να κρατά τόσο διάστημα το πρόβλημα και να μη βρίσκεται λύση, με βάζει σε σκέψη για την όλη εγκατάσταση.
Τελευταία επεξεργασία από dti και Δευτ 29 Αύγ, 2011 18:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 29 Αύγ, 2011 17:11

Φιλε μου βρωμαει η δουλεια με την εγκατασταση........το μονο που θεωρω φυσιολογικο ειναι η αυξηση καταναλωσης.
Ας στα ξηλωσει ολα και να βαλει καινουργια να δει τα μπεκ μηπως δεν τα εβαλε καλα; Γιατι αν οντως το ειδε ο ιταλος (και δεν το ειδε ο φιλος του ο λευτερακης) θα επρεπε να λυθει. Αρα μακακια στην εγκατασταη - τοποθετηση εκανε που δεν λυνεται με λαπτοπ. Τοσα συγχρονα αυτοκινητα εχουν βαλει TARTARINI χωρις προβλημα. Υποψην οτι το πιο κοινο προβλημα στο υγραεριο ειναι το λαμπακι μηχανης αισθητηρας λ που εχει αμεση σχεση με τον προγραμματισμο-χαρογραφηση-ρυθμιση μειγματος (Λαθος εγκατασταη δηλαδη).
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό BEBYS28 » Τρί 30 Αύγ, 2011 00:53

ANTE NA ΠΑΡΑΒΛΕΨΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΕ Κ Ο ΙΤΑΛΟΣ... ΑΚΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΟΤΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ... ΑΛΛΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΡΙΝΙ??????? ΜΠΕΚΕΡΑ ΑΛΛΑΞΑΜΕ Κ ΒΑΛΑΜΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΜΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ... ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΚΑΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ?????????? ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ Κ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΑΤΖΙΚ ΛΕΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ??????? Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Κ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΕΡΙΟ Κ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΑ 320 Κ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ???????????? ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΕΙ.... ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΤΟ ΛΥΚΟ ΓΙΝΕΤΕ??????????? ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ...ΒΑΡΕΘΗΚΑ...ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΠΑΙΖΕΙ???????/
BEBYS28

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Τρί 30 Αύγ, 2011 16:06

BEBYS28 έγραψε:ANTE NA ΠΑΡΑΒΛΕΨΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΕ Κ Ο ΙΤΑΛΟΣ... ΑΚΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΟΤΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ... ΑΛΛΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΡΙΝΙ??????? ΜΠΕΚΕΡΑ ΑΛΛΑΞΑΜΕ Κ ΒΑΛΑΜΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΜΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ... ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΚΑΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ?????????? ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ Κ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΑΤΖΙΚ ΛΕΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ??????? Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Κ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΕΡΙΟ Κ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΑ 320 Κ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ???????????? ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΕΙ.... ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΤΟ ΛΥΚΟ ΓΙΝΕΤΕ??????????? ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ...ΒΑΡΕΘΗΚΑ...ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΠΑΙΖΕΙ???????/

Γραφουμε μονο με μικρους χαρακτηρες
mod
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό Nikolas » Τετ 31 Αύγ, 2011 20:29

Καλησπέρα
πόσα άλογα έχει ο κινητήρας;
έχει την κατάλληλη διατομή ο σωλήνας παροχής υγραερίου;
έγινε έλεγχος για πατημένο-βουλωμένο σωλήνα παροχής υγραερίου προς τον πνεύμονα;
έγινε έλεγχος για πατημένο-βουλωμένο σωλήνα παροχής αερίου προς την μπεκιέρα;
παίρνει κανονικά ζεστό νερό ο πνεύμονας;
τί απόσταση υπάρχει μεταξύ μπεκιέρας και ακροφυσίων;
μερικές φορές οι χάλκινοι σωλήνες <<βουλώνουν>> κατά την τοποθέτηση στα άκρα.
Και εννοείται ότι σε λειτουργία με βενζίνη, δεν έχει πρόβλημα.
Nikolas

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 01 Σεπ, 2011 18:22

Τι κωδικό βλάβης βγάζει ακριβώς?
Αν ο κωδικός είναι φτωχό ή πλούσιο μίγμα τότε δεν φταίει ο λάμδα ούτε το λογισμικό της BMW.
Τσεκάρετε και για διαρροές αέρα στην εισαγωγή.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Παρ 02 Σεπ, 2011 20:59

Το "καλή εγκατάσταση" είναι από τα πιο σύντομα ανέκδοτα στο αντικείμενο που συζητάμε.

Ειδικά, επειδή ορισμένοι περιγράφουν μια εγκατάσταση ως "καλή" ή και ως "τέλεια" επειδή δεν φαίνεται τίποτε, δηλαδή δεν έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τις λεπτομέρειες και άρα δεν βλέπουν τι ακριβώς έκανε ο εγκαταστάτης. Και ως γνωστόν, ότι δεν βλέπεις, μπορεί κάλλιστα να είναι "τέλειο" (στον ύπνο σου).

Επίσης, ενδεχομένως δεν έτυχε να ακούσουν συνομιλίες εντός συνεργείου, όπου ένας μαθητευόμενος "τεχνικός" ρωτάει άλλον πιο έμπειρο <<Γιατί το κάνεις έτσι;>> και του απαντάει ο άλλος <<Σιγά ρε μ@λ@κ@, δεν το βλέπει ο πελάτης αυτό!>> για να μαθαίνει ο νέος την τέχνη σωστά.

Υπόψιν, οτι αναφερόμαστε σε σχεδόν καθ' ολοκληρία αγράμματους, που οι εισαγωγείς δεν τους δίνουν καν οδηγίες εγκατάστασης (όχι οτι θα τις ακολουθούσαν, αφού αυτοί "ξέρουν" καλύτερα) αλλά τους ενημερώνουν με "σεμινάρια", δηλαδή κάποιος (που υποτίθεται οτι ξέρει) τους δείχνει και ότι καταλάβουν.

Όταν μάλιστα έρχεται και "Ιταλός τεχνικός", σκεφτείτε λίγο ποιόν "Ιταλό" θα στείλουν στο Ελλαδιστάν για να δείξει τι στους αγράμματους και τι θα καταλάβουν οι αγράμματοι από όλα αυτά...

Βέβαια, κάποια εποχή ήταν πιο απλό να ρυθμίσεις ένα σύστημα, είχε δυο βίδες, τις σκάλιζες όσο ήθελες, ένα κατσαβίδι χρειαζόταν μόνο και όλοι αυτοί οι τύποι έχουν κατσαβίδι.

Εικόνα

Και καλά, τότε με το κατσαβίδι έπεφτε πολύ σκάλισμα, στο τέλος μπορεί να μάθαινε και ο "μάστορας" πώς να τα ρυθμίζει, αλλά την σήμερον ημέρα που τα έφτιαξαν έτσι, τώρα τι να ρυθμίσεις; Και πού μπαίνει το κατσαβίδι;

Εικόνα

Και δεν λέμε καν για την περίπτωση να έχει και "γραμμές" η οθόνη, τώρα μάλιστα...

Εικόνα

Επειδή λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, οι κατασκευαστές επινόησαν την αυτόματη ρύθμιση (και ότι ήθελε προκύψει) και αυτό είναι το μόνο πράγμα που μαθαίνουν τα μαστόρια στα "σεμινάρια" της "εκπαίδευσης" από "Ιταλούς" και από μη "Ιταλούς".

Εικόνα

Αυτό! Εκεί πάτα στο πράσινο, το βλέπεις το πράσινο, εκεί θα πατάς...
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Δευτ 05 Σεπ, 2011 22:44

η αποτύπωση της πραγματικότητας..
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Δευτ 05 Σεπ, 2011 22:44

η αποτύπωση της πραγματικότητας..
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 69 επισκέπτες