Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

πρόβλημα με ICOM JTG 5ης γενιάς

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

πρόβλημα με ICOM JTG 5ης γενιάς

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Σάβ 10 Σεπ, 2011 20:34

Αν και έχω αλλάξει τρόμπα υγραερίου πέρσυ το Δεκέμβρη, μετά απο 13.000χλμ άρχισαν πάλι τα προβλήματα στην τρόμπα. Συγκεκριμένα μετά απο 15-20 λεπτά στην κίνηση, αρχίζουν τα "σκασίματα" στην εξάτμιση, και η εκκίνηση απο στάση να είναι αρκετά δύσκολη. Δεν ανεβάζει στροφές απο στάση. Για να ξεκινήσω σηκώνω χειρόφρενο, και πατάω πιο πολυ μέσα το γκάζι για να τραβήξει υγραέριο και να φύγω. Με νορμάλ και απαλές κινήσεις, κρεμάει.
Το πήγα στον εγκαταστάτη στης Αγ.Αννης, οπου του εξήγησα το πρόβλημα, και μου είπε οτι είναι πολλαπλασιαστής!!!
Πολλαπλασιαστής ΔΕΝ είναι, διοτι :
α) το πρόβλημα εμφανίζεται ΜΟΝΟ στο ρελαντί β) γυρνώντας το σε βενζίνη το πρόβλημα σταματάει γ) Ξέρω πως είναι να μένεις απο πολλαπλασιαστή μιας κ τον άλλαξα πέρσυ τον Ιουνιο. Το αυτοκίνητο είτε με υγραέριο είτε χωρίς, ανεβάζει στροφές (ενω με καμμένο πολλαπλασιαστή πήγαινα max με 60-70χλμ με 5η, και δεν μπορούσα ούτε απο φανάρι να ξεκινήσω).
Ο εγκαταστάτης μου άλλαξε τα 4 μπεκ, αλλα δεν είδα καμια αλλαγή. Θα του το ξαναπάω.

Σχόλιο : Με μια ματιά που του έριξε ο εγκαταστάτης, όχι μόνο είπε οτι φταίει ο πολλαπλασιαστής, αλλα άκουσε τον κινητήρα να το κάνει και όταν καίει βενζίνη. Ο,τι νάναι!!!! Εχω την εντύπωση οτι με τρενάρει μόνο κ μόνο για να περάσουν τα 2 χρόνια της εγγύησης (λήγουν τον Ιανουάριο) και μετά να μπορεί να με χρεώνει κανονικά και με τον νόμο. Εγω δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω καινούργιο πολλαπλασιαστή (έχω αυτόν εδώ http://www.rpc.gr/product_search.jsp?ac ... 5&extLang= τον τελευταίο με τα 165 ευρώ) αρκεί να μου αποδείξει οτι φταίει αυτός. Και αν τον βάλω επάνω και δεν φταίει, να με αποζημιώσει. Πράγμα που δεν θα κάνει φυσικά. Οταν του είπα οτι φταίει η τρόμπα, μου είπε με σιγουριά οτι δεν φταίει. Το οτι τα συμπτώματα είναι ίδια με τότε που έκανα την πρώτη αλλαγή, αυτο δεν το σκέφτηκε...

Περαιτέρω ερωτήσεις :
Απο την αλλαγή τρόμπας τον Δεκέμβρη, δεν έχω χαρτιά που να αποδεικνύει οτι πραγματι έκανα την αλλαγή. Αρα αυτο σημαίνει οτι η εγγύηση λήγει τον Ιανουάριο του 2012? Η επειδη τη έβαλα πέρσυ το Δεκέμβρη πέρνει η τρόμπα μόνο 1 χρόνο εγγύηση, άρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 ? Μάλλον είναι στη διακριτική ευχέρια του εγκαταστάτη να με κοροιδέψει με την εγγύηση ή όχι!!!
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Re: πρόβλημα με ICOM JTG 5ης γενιάς

Δημοσίευσηαπό tgi » Σάβ 10 Σεπ, 2011 23:53

Καλησπέρα MeddlingMageGR,
καταλαβαίνω τον πόνο σου.... εγώ έχω μάθει να ζω με αυτά τα προβλήματα!!!
προσπαθώ να βρω την λύση αλλά λύση δεν υπάρχει...
Όμως θα σου προτείνω κάτι.....
δεν πάς στον άλλο συνεργάτη του εγκαταστάτη σου που είναι κάπου στου Ζωγράφου??
είναι καλά παιδιά και να πάς να συζητήσεις...
Νομίζω πως αξίζει τον κόπο.

αν θέλεις πολλαπλασιαστή, ρώτα την αντιπροσωπία αν το αυτοκίνητο σου φοράει τον ίδιο πολλαπλασιαστή με τον δικό μου!!
είχα πρόβλημα, πήγα σε συνεργείο και μου είπε πολλαπλασιαστής... τελικά ήταν οι φύσες για τα μπεκάκια (δεν ήταν καλά κουμπωμένες) και αυτό έκανε το πρόβλημα... τις κούμπωσα καλά και τώρα είναι οκ με το θέμα αυτό!!! μου περισσεύει καινούργιος πολλαπλασιαστής! Ξέρεις τι αμάξι έχω!

Τώρα όσον αφορά τα χρήματα, θα σου πω από την δική μου μεριά.
Εμένα η εγγύηση έχει λήξει.....!!!
αν το σύστημα μου ζητήσει χρήματα, σκέφτομαι να τα δώσω... ούτως ή αλλιώς μου βγάζει τα έξοδα του!
Από την άλλη, μετά από πολλές φορές που πήγα και εγώ στον εγκαταστάτη, μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να του το πηγαίνεις εκεί το αυτοκίνητο κάθε μέρα... δεν έχει πρόβλημα να το βλέπει.... όμως έχει μεγάλο πρόβλημα στο να σου αφαιρέσει το σύστημα εντός εγγύησης!! Εγώ του το ζήτησα 1 χρόνο μετά την εγκατάσταση και μου το αρνήθηκε και μου είπε ότι φέρνε το εδώ και θα σου λύνουμε τα προβλήματα!

Οπότε νομίζω πως πρέπει να κάνεις και τα δύο... και να πηγαίνεις στον εγκαταστάτη σου αλλά και να πάς να ακούσεις μια άλλη άποψη στον άλλο!

Καλό κουράγιο...
Σημείωση : εγώ 2 χρόνια μετά (με αλλαγές σε τρόμπα, φιάλη, μπεκάκια, καλιμπρατόρους, ρυθμιστή πίεσης, εγκέφαλο) το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει...
Αν βρεις άκρη, πες στην στο forum μπας και την ακολουθήσουμε και βγούμε από το τούνελ!
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Κυρ 11 Σεπ, 2011 00:04

Μα δεν εχω πρόβλημα πολλαπλασιαστή. Και τα μπουζί μου είναι ειδικά μπουζί για LPG απο την Bosch. 12 ευρω το κομμάτι έχουν, και τα έφερα απ έξω. Στείλε μου Τασο τη διέυθυνση του συνεργάτη του στου Ζωγράφου. Αν δεν δω προκοπή απο εκει, θα τον επισκευτώ. Αυτο που σκέφτομαι, είναι οτι άμα το πρόβλημα είναι στην τρόμπα, θα μου την αλλάξουν? Και κάθε χρόνο τα ίδια θα έχω ? Αυτο το ριμάδι το σύστημα δε θα παίξει ποτέ καλα ?
MeddlingMageGR

Δημοσίευσηαπό tgi » Κυρ 11 Σεπ, 2011 08:07

Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 11 Σεπ, 2011 12:50

πάρτε ένα τηλέφωνο στο 1520 είναι η γενική γραμματεία καταναλωτή και θα σας ενημερώσουν υπεύθυνα για τα δικαιώματα σας, αν δικαιούστε αντικατάσταση ή τι μπορείτε να κάντε. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ICOM στην Ιταλία , Αν είναι σοβαρή εταιρεία θα σας δώσει μια ικανοποιητική απάντηση ή λύση στα προβλήματα σας.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tgi » Κυρ 11 Σεπ, 2011 18:35

gakost έγραψε:πάρτε ένα τηλέφωνο στο 1520 είναι η γενική γραμματεία καταναλωτή και θα σας ενημερώσουν υπεύθυνα για τα δικαιώματα σας, αν δικαιούστε αντικατάσταση ή τι μπορείτε να κάντε. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ICOM στην Ιταλία , Αν είναι σοβαρή εταιρεία θα σας δώσει μια ικανοποιητική απάντηση ή λύση στα προβλήματα σας.

δεν ξέρω για την γενική γραμματεία καταναλωτή αλλά όσον αφορά την ICOM Ιταλίας, όταν τους έστειλα μια ερώτηση, η απάντησή τους ήταν να απευθυνθώ στον αντιπρόσωπο εδώ στην Ελλάδα !!!!!!
οπότε και αυτοί νίπτουν τας χείρας τους! :thumbdown:
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 12 Σεπ, 2011 01:22

Για τον κύριο μπιρμπο ρε παιδια όλα αυτα ; Αυτός θεωρει εαυτόν Σωκράτη της υγραεριοκινησης !! Δεν μπορει να λυσει δυο τρία προβληματακια ; Υγρος καταβρεγμενος ψεκασμός με τόσα λεφτά και ιταλικος δεν γίνετε !!!

Μακάρι να βρείτε άκρη χλωμο το βλέπω αν αλλαξε αντλία πάντως η εγγύηση ξεκινά απο την μέρα της αλλαγής
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό ili77 » Παρ 16 Σεπ, 2011 21:53

περισσότερα για το θέμα εδώ: viewtopic.php?f=15&t=483
ili77

Δημοσιευσεις: 61

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Κυρ 25 Σεπ, 2011 11:17

o μόνος λόγος που δεν έχω γραψει εδω και 12-15 μέρες, είναι επειδη το πρόβλημα αυτό όσο ξαφνικά εμφανίστηκε, άλλο τόσο ξαφνικά εξαφανίστηκε. Τι να πω, μπορει να φταίει η αλλαγή του καιρού!!! Πλεον δεν κάνει κανενα πρόβλημα στο ρελαντί. Ολα ακούγονται και συμπεριφέρονται τέλεια!!!.
MeddlingMageGR

Δημοσίευσηαπό dti » Κυρ 25 Σεπ, 2011 15:53

Σ' αυτό το διάστημα γέμισες πάλι υγραέριο; Στο ίδιο ή σε άλλο πρατήριο;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 52 επισκέπτες