Αν και έχω αλλάξει τρόμπα υγραερίου πέρσυ το Δεκέμβρη, μετά απο 13.000χλμ άρχισαν πάλι τα προβλήματα στην τρόμπα. Συγκεκριμένα μετά απο 15-20 λεπτά στην κίνηση, αρχίζουν τα "σκασίματα" στην εξάτμιση, και η εκκίνηση απο στάση να είναι αρκετά δύσκολη. Δεν ανεβάζει στροφές απο στάση. Για να ξεκινήσω σηκώνω χειρόφρενο, και πατάω πιο πολυ μέσα το γκάζι για να τραβήξει υγραέριο και να φύγω. Με νορμάλ και απαλές κινήσεις, κρεμάει.
Το πήγα στον εγκαταστάτη στης Αγ.Αννης, οπου του εξήγησα το πρόβλημα, και μου είπε οτι είναι πολλαπλασιαστής!!!
Πολλαπλασιαστής ΔΕΝ είναι, διοτι :
α) το πρόβλημα εμφανίζεται ΜΟΝΟ στο ρελαντί β) γυρνώντας το σε βενζίνη το πρόβλημα σταματάει γ) Ξέρω πως είναι να μένεις απο πολλαπλασιαστή μιας κ τον άλλαξα πέρσυ τον Ιουνιο. Το αυτοκίνητο είτε με υγραέριο είτε χωρίς, ανεβάζει στροφές (ενω με καμμένο πολλαπλασιαστή πήγαινα max με 60-70χλμ με 5η, και δεν μπορούσα ούτε απο φανάρι να ξεκινήσω).
Ο εγκαταστάτης μου άλλαξε τα 4 μπεκ, αλλα δεν είδα καμια αλλαγή. Θα του το ξαναπάω.
Σχόλιο : Με μια ματιά που του έριξε ο εγκαταστάτης, όχι μόνο είπε οτι φταίει ο πολλαπλασιαστής, αλλα άκουσε τον κινητήρα να το κάνει και όταν καίει βενζίνη. Ο,τι νάναι!!!! Εχω την εντύπωση οτι με τρενάρει μόνο κ μόνο για να περάσουν τα 2 χρόνια της εγγύησης (λήγουν τον Ιανουάριο) και μετά να μπορεί να με χρεώνει κανονικά και με τον νόμο. Εγω δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω καινούργιο πολλαπλασιαστή (έχω αυτόν εδώ http://www.rpc.gr/product_search.jsp?ac ... 5&extLang= τον τελευταίο με τα 165 ευρώ) αρκεί να μου αποδείξει οτι φταίει αυτός. Και αν τον βάλω επάνω και δεν φταίει, να με αποζημιώσει. Πράγμα που δεν θα κάνει φυσικά. Οταν του είπα οτι φταίει η τρόμπα, μου είπε με σιγουριά οτι δεν φταίει. Το οτι τα συμπτώματα είναι ίδια με τότε που έκανα την πρώτη αλλαγή, αυτο δεν το σκέφτηκε...
Περαιτέρω ερωτήσεις :
Απο την αλλαγή τρόμπας τον Δεκέμβρη, δεν έχω χαρτιά που να αποδεικνύει οτι πραγματι έκανα την αλλαγή. Αρα αυτο σημαίνει οτι η εγγύηση λήγει τον Ιανουάριο του 2012? Η επειδη τη έβαλα πέρσυ το Δεκέμβρη πέρνει η τρόμπα μόνο 1 χρόνο εγγύηση, άρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 ? Μάλλον είναι στη διακριτική ευχέρια του εγκαταστάτη να με κοροιδέψει με την εγγύηση ή όχι!!!