Εδώ και 1 μήνα περίπου έχω έντονο πρόβλημα με κομπιάσματα στον κινητήρα. Τα περισσότερα εμφανίζονται ανάμεσα στις 1.500 και 2.000 στροφές. Μετά τίποτα.
Αφού ξαναέκανα προγραμματισμό και δεν λύθηκε το πρόβλημα, αποφάσισα να αλλάξω μπουζί και μπουζοκαλώδια. Δίνω λοιπόν 175 ευρώ στη Mazda. Με χαρά διαπίστωσα ότι το πρόβλημα λύθηκε. Χαλάλι τα λεφτά, σκέφτηκα.
Η ηρεμία μου όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς μετά από 1.000 περίπου χιλιόμετρα, άρχισε πάλι ακριβώς τα ίδια. Προγραμματισμός άλλες 4 φορές, με διαφορετικές συνθήκες. Την τελευταία φορά με τον τεχνικό της αντιπροσωπείας ανεβήκαμε μέχρι τα ραντάρ στο Υμητό, αφου συνήθως το πρόβλημα παρατηρείται όταν η μηχανή δέχεται φορτίο. Και ενώ ανεβήκαμε μέχρι πάνω και δεν έκανε τίποτα, χαρούμενος αφήνω τον τεχνικό στην αντιπροσωπεία. Δεν προλαβαίνω να φτάσω μέχρι το φανάρι και μουλαρώνει στις 2.000 στροφές πάλι.
Αποτέλεσμα από όλα αυτά τα ρεταρίσματα, μία κομμένη βάση μηχανής, που την είδαμε στον γενικό έλεγχο στη Mazda.
Να σημειώσω ότι ο κάθε προγραμματισμός διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ και οι δύο τεχνικοί που το έχουν κοιτάξει φαίνονται να ξέρουν τι κάνουν και παίζουν με τις ρυθμίσεις, χωρίς να περιορίζονται στο auto configuration.
Θέλω να οδηγώ με ηρεμία και πλέον έχω μισήσει το αυτοκίνητο μου.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΟΔΗΓΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ... ΠΑΡΑΝΟΙΑ