Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρεταρίσματα και μείωση διάκενου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ρεταρίσματα και μείωση διάκενου

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Σάβ 03 Δεκ, 2011 00:38

Εδώ και 1 μήνα περίπου έχω έντονο πρόβλημα με κομπιάσματα στον κινητήρα. Τα περισσότερα εμφανίζονται ανάμεσα στις 1.500 και 2.000 στροφές. Μετά τίποτα.

Αφού ξαναέκανα προγραμματισμό και δεν λύθηκε το πρόβλημα, αποφάσισα να αλλάξω μπουζί και μπουζοκαλώδια. Δίνω λοιπόν 175 ευρώ στη Mazda. Με χαρά διαπίστωσα ότι το πρόβλημα λύθηκε. Χαλάλι τα λεφτά, σκέφτηκα.

Η ηρεμία μου όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς μετά από 1.000 περίπου χιλιόμετρα, άρχισε πάλι ακριβώς τα ίδια. Προγραμματισμός άλλες 4 φορές, με διαφορετικές συνθήκες. Την τελευταία φορά με τον τεχνικό της αντιπροσωπείας ανεβήκαμε μέχρι τα ραντάρ στο Υμητό, αφου συνήθως το πρόβλημα παρατηρείται όταν η μηχανή δέχεται φορτίο. Και ενώ ανεβήκαμε μέχρι πάνω και δεν έκανε τίποτα, χαρούμενος αφήνω τον τεχνικό στην αντιπροσωπεία. Δεν προλαβαίνω να φτάσω μέχρι το φανάρι και μουλαρώνει στις 2.000 στροφές πάλι.

Αποτέλεσμα από όλα αυτά τα ρεταρίσματα, μία κομμένη βάση μηχανής, που την είδαμε στον γενικό έλεγχο στη Mazda.

Να σημειώσω ότι ο κάθε προγραμματισμός διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ και οι δύο τεχνικοί που το έχουν κοιτάξει φαίνονται να ξέρουν τι κάνουν και παίζουν με τις ρυθμίσεις, χωρίς να περιορίζονται στο auto configuration.

Θέλω να οδηγώ με ηρεμία και πλέον έχω μισήσει το αυτοκίνητο μου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΟΔΗΓΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ... ΠΑΡΑΝΟΙΑ
Τελευταία επεξεργασία από mazda323F και Πέμ 08 Δεκ, 2011 18:38, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Mazda 323F 1.5, Σύστημα Europegas Oscar N-Plus Αέριου ψεκασμού
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσιευσεις: 63

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ. ΟΔΗΓΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ...

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 03 Δεκ, 2011 02:08

Αληθεύει ότι οι wankel κινητήρες θέλουν πέταμα μετά από 200.000-250.000 χιλιόμετρα;; Mazda γαρ, και αν έχεις τέτοιον κινητήρα.

Δηλαδή αν το ανοίξεις (3.000-4.000-5.000 σ.α.λ.) δεν εμφανίζονται; Λειτουργεί κανονικά ο κινητήρας;

Κάτι τέτοια μου έκανε κι εμένα (σε άκυρο χρόνο έπιανε τρέμουλο όλο το αμάξι και έκοβε) και διαπιστώθηκε χαλασμένο μπεκ υγραερίου. Ευτυχώς ήταν μέσα στην εγγύηση.

Μήπως δεν είναι πρόβλημα προγραμματισμού, αλλά φταίει κανένα υλικό μέρος; Αλλαγή κομμάτι-κομμάτι και έλεγχο σου έκαναν;
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 03 Δεκ, 2011 02:36

φιλε μου δεν γραφεις τι συστημα εχεις ποιος το τοποθετησε κτλ ... φανταζομαι οτι εχεις το 323F και το εβαλες στην αντιπροσωπεια σωστα ? Απο ότι ειδα στον καταλογο της prins www.prins.eu το αμαξι σου ειναι απολυτα συμβατο με το υγραεριο οποτε ή αλλαξε συστημα ή αλλαξε εγκαταστατη

Mazda 323f 1500cc 1997-
General information
System kind Universal system
LPG system type VSI-LPG
Emission code G3
Engine specification
Valves
Engine code
Transmission MT / AT
Turbo no
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 03 Δεκ, 2011 10:44

α) Με βενζίνη στο κάνει;
β) Ακούγονται πολλά για τα μείγματα τελευταία, αν και προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι, έχεις δοκιμάσει άλλο πρατήριο;
γ) Αν υποθέσουμε ότι φταίει το υγραέριο και λες επαναπρογραμματισμό, εννοείς την αυτόματη ρύθμσιση; Αν ναι μήπως χρειάζεται να ανεβάσεις το κάυσιμο στην συγκεκριμμένη περιοχή των στροφών;
δ) Μήπως παίζει ρόλο η θερμοκρασία του κινητήρα (άρα και του πνεύμονα) και στο κάνει μόνο όταν είναι κρύο ή μήπως έχεις πρόβλημα με τον θερμοστάτη και δεν σηκώνει θερμοκρασία; Το βλέπεις εύκολα από την θερμοκρασία ψυκτικού υγρού στο ταμπλώ, Πρέπει να ανεβαίνει όταν ζεσταθεί ο κιινητήρας και να μένει σταθερός (συνήθως στην μέση) δεν πρέπει να κατεβαίνει από το κανονικό. Αν είναι θα το δεις έντονα σε ρολάριμμα με σταθερές ταχύτητες (πχ εθνική με 100-120 χλμ) μέσα στην πόλη και στην ανηφόρα ποιο δύσκολα θα το διαπιστώσεις. Ένα άλλο σημάδι είναι το καλοριφέρ που μπορεί να μην βγάζει τόσο καυτό αέρα. (στο τέρμα κόκκινο εννοείτε)

Πάντως ψυχραιμία
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό Giannis » Σάβ 03 Δεκ, 2011 16:20

Μην τρελαινεσαι! Φοραμε το ίδιο σύστημα, αν θυμάμαι καλά. Κάθε πότε το κάνει; Αν το κάνει για παράδειγμα κάθε βδομάδα, γυρνα το μόνιμα σε βενζίνη για περίπου 2, για να εισαι σιγουρος και δες αν στο ξανακάνει. Αν ναι, ψάξε με τον μηχανικό σου για πολλαπλασιαστες. Αν όχι, πήγαινε στον υγραερα και απαιτησε να φτιαχτεί.
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 03 Δεκ, 2011 18:38

Δοκιμαστε να αλλαξετε μπεκιερα υγραεριου εφοσον στην βενζινη δεν εχεις προβλημα..Δοκιμαστε διαφορα zigler..
Οι wankel δεν βγαζουνε 200.000km ουτε με τον πιο ηρεμο οδηγο που υπαρχει..80.000 των rx7 και καμια 150.000-170.000 του rx8 με ευλαβια στα service,καυσιμα,οδηγηση.
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό Giannis » Σάβ 03 Δεκ, 2011 20:00

Δεν λέει ότι δεν το κάνει στη βενζίνη ούτε ότι φοράει wankel..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 03 Δεκ, 2011 20:27

Μόνο τα RX έχουν κινητήρες wankel
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Σάβ 03 Δεκ, 2011 22:35

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσω να λύσω τις απορίες που έχουν προκύψει, μήπως και βγάλουμε συμπέρασμα με το πρόβλημα.

- Ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι συμβατικός και όχι wankel
- Το σύστημα υγραερίου είναι της Europegas και το έχει ξανακοιτάξει τόσο ο εγκαταστάτης όσο και η αντιπροσωπέια
- Η θερμοκρασία του αυτοκινήτου είναι φυσιολογική (δεν τίθεται θέμα θερμοστάτη)
- Στην βενζίνη δεν εμφανίζει καμία απολύτως διακοπή
- Έχω δοκιμάσει υγραέριο από 3 διαφορετικά πρατήρια, πάντα με τα ίδια αποτελέσματα
- Φιλότιμες προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος με επαναπρογραμματισμό έχουν γίνει 4 φορές

Σήμερα μείωσα με φίλερ που αγόρασα από το Praktiker το διάκενο των μπουζί από 1mm σε 0,9mm. Αφού το άφησα να ζεσταθεί ένα μία βόλτα γύρω στα 20 χλμ. και μπορώ να πω ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνο δύο φορές. Τα μπουζί είναι καινούργια, έχουν κάνει μόνο 1.000 χλμ. Μήπως είναι ο πολλαπλασιαστής που ρετάρει και με τη μείωση του διάκενου, το προβλημα ψιλοδιορθώθηκε; Υπάρχει κίνδυνος να πάθει τίποτα ο κινητήρας, γιατί σκέφτομαι να κλείσω λίγο ακόμα το διάκενο σε 0,8mm.

Όποιος μπορεί να βγάλει συμπέρασμα, ας βοηθήσει! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Mazda 323F 1.5, Σύστημα Europegas Oscar N-Plus Αέριου ψεκασμού
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό Giannis » Σάβ 03 Δεκ, 2011 23:23

Κάθε πότε το κάνει; Τον πολλαπλασιαστη, τον απεκλεισες;
Άβαταρ μέλους
Giannis

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες