Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρεταρίσματα ΜΟΝΟ με το αέριο- Απώλεια ανάφλεξης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ρεταρίσματα ΜΟΝΟ με το αέριο- Απώλεια ανάφλεξης

Δημοσίευσηαπό kobocool » Παρ 09 Μαρ, 2012 01:40

Καλησπέρα παιδιά!!!! Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το forum, γιατί πιστεύω ότι θα βοηθηθούν πολλοί μέσα από τις δημόσιες συζητήσεις.
Προ 3μήνου εγκατέστησα στο IBIZA της γυναίκας σύστημα υγραερίου και μέχρι πριν από ένα μήνα κανένα πρόβλημα. Τα πρώτα προβλήματα ήρθαν με τα πολλά κρύα. Στην αλλαγή από βενζίνη σε αέριο άναψε check και δούλευε τρικύλινδρο το αυτοκίνητο. Αφού το έσβησα και έβαλα πάλι μπρος όλα καλά. Απευθύνθηκα στον εγκαταστάτη μου, ο οποίος μου είπε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω του κρύου. Μετά από δύο εβδομάδες και χωρίς να έχει τόσο κρύο, ξανά τα ίδια, μόνο που αυτή τη φορά αν και το έσβησα εξακολουθούσε να δουλεύει τρικύλινδρο. Στο διαγνωστικό μας έβγαλε απώλεια ανάφλεξης στον 2ο κύλινδρο. Αλλάζουμε πολλαπλασιαστή και το πρόβλημα λύνεται για 3-4 ημέρες. Μετά ξανά τα ίδια. Σημειωτέον ότι μετά την αντικατάσταση πολλαπλασιαστή όταν το αυτοκίνητο δούλευε με βενζίνη no problem. Με το που γυρνούσε σε αέριο τσουπ να το check και μαζί το ρετάρισμα. Πηγαίνω πάλι στον εγκαταστάτη μου και μου λέει πως το σύστημα του αερίου δεν έχει πρόβλημα και απλά αλλάζουμε μπουζί. Καινούργιος πολλαπλασιαστής λοιπόν, καινούργια μπουζί και πάλι όταν γυρνούσε σε αέριο πάλι ρετάριζε το αμάξι. "Πιθανόν να έχεις χαμηλή συμπίεση στο 2ο κύλινδρο ή θέλει ρύθμιση βαλβίδων το αυτοκίνητο" μου είπε ο εγκαταστάτης μη γνωρίζοντας πως οι βαλβίδες είναι αυτορυθμιζόμενες. Πήγα στην αντιπροσωπία να ελέγξω συμπίεση με τον φόβο αλλαγής κεφαλής. Εκεί μου είπαν πως δεν μου έβαλαν μπουζί που προβλέπονται από τον κατασκευαστή "seat" και άλλαξα ξανά μπουζί. Από τα νεύρα μου αλλάζω και τους υπόλοιπους πολλαπλασιαστές. Φεύγω από το συνεργείο και πάλι τα ίδια. Με το που άλλαζε από βενζίνη σε αέριο ρετάριζε. Σήμερα το άφησα στον εγκαταστάτη του συστήματος υγραεριοκίνησης με την ελπίδα ότι θα λυθεί επιτέλους το πρόβλημα.
Γνωρίζει κάποιος να μου πει σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Σε λάθος εγκατάσταση-ρυθμίσεις ή σε κάτι άλλο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
kobocool

Δημοσιευσεις: 2

Re: Ρεταρίσματα ΜΟΝΟ με το αέριο- Απώλεια ανάφλεξης

Δημοσίευσηαπό bpel86 » Παρ 09 Μαρ, 2012 02:04

Φιλε μου επειδη εχω κι εγω Ibiza και δοκιμαζα προσφατα με τον εγκαταστατη μου διαφορες ρυθμισεις για ενα αλλο προβλημα που εχω ειχαμε δοκιμασει οταν μπαινει το αεριο να μη μπαινει ταυτοχρονα και στους τεσσερις κυλινδρους αλλα να ενεργοποιείται ενας καθε λιγα δευτερολεπτα. Αποτελεσμα ηταν μολις καναμε αυτη τη ρυθμιση και γυριζοντας ο πρωτος κυλινδρος σε αεριο ολα καλα αλλα μολις εμπαινε και ο δευτερος το αμαξι ρεταριζε. Για τσεκαρε μηπως εχει καμια τετοια ρυθμιση
bpel86

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό kobocool » Παρ 09 Μαρ, 2012 02:50

bpel86 έγραψε:Φιλε μου επειδη εχω κι εγω Ibiza και δοκιμαζα προσφατα με τον εγκαταστατη μου διαφορες ρυθμισεις για ενα αλλο προβλημα που εχω ειχαμε δοκιμασει οταν μπαινει το αεριο να μη μπαινει ταυτοχρονα και στους τεσσερις κυλινδρους αλλα να ενεργοποιείται ενας καθε λιγα δευτερολεπτα. Αποτελεσμα ηταν μολις καναμε αυτη τη ρυθμιση και γυριζοντας ο πρωτος κυλινδρος σε αεριο ολα καλα αλλα μολις εμπαινε και ο δευτερος το αμαξι ρεταριζε. Για τσεκαρε μηπως εχει καμια τετοια ρυθμιση

Ευχαριστώ φίλε, αύριο που θα έχω νεότερα (ελπίζω ευχάριστα) εάν δεν έχει λυθεί το πρόβλημα θα το θέσω στον εγκαταστάτη μου. Καλό βράδυ!!
kobocool

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό 1NIKOS1 » Παρ 09 Μαρ, 2012 18:17

Παρόμοιο πρόβλημα όπου δεν έχω βρει ακόμα λύση σε ΣΕΑΤ CORDOBA 101

2 φόρες σε ένα μηνά μου ανάβει λαμπάκι και το vag com μου δείχνει 16688 , p0304 αναγνώριση διακοπών καύσης 4 κυλίνδρου
όταν το κάνει ρετάρει και αναβοσβήνει το λαμπάκι του κινητήρα το σβήνω και βγάζω τα κλειδιά μετά βάζω κανονικά μπροστά και είναι μια χαρά κρατεί αναμμένο το λαμπάκι του κινητήρα και σε λίγο σβήνει

τι να κοιτάξω ?

έγινε γενικός έλεγχος του κινητήρα και έδειξε ΧΑΜΗΛΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ 4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 1 κυλ. 12,5 2 κυλ. 12,2 3 κυλ 12 4 κυλ 9,5

για αρχή θα μπει ένα καθαριστικό μπεκ στην βενζίνη μήπως και καθαρίσουν οι βαλβίδες από μακα και πατήσουν σωστά αν δεν πετυχει πάμε για άνοιγμα κινητήρα με κόστος πολύ υψηλό

γνώμες τι να κάνω ?
υπάρχει περιπτώσει να φταίει το υγραέριο αφού δεν είχα προβλήματα με μείγματα και λαμπάκια ποτέ
1NIKOS1

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό ginakos » Κυρ 11 Μαρ, 2012 12:44

δεν εχεις προβλημα με το μοτερ.Ολα τα group VW ετσι δουλευουν γιατι ο τεταρτος κανει σαροση μετα την αναφλεξη και δεν ανεβαζει συμπιεση.Πες στον εγκαταστατη σου να ελεγξει οχι μονο για φτωχο αλλα και για πλουσιο μιγμα.Αν ολα ειναι ενταξει, θα πρέπει να δει στον συγκεκριμένο κύλινδρο που σου κάνει απώλεια ανάφλεξης, αν το μπεκ του υγραερίου ψεκάζει την ίδια ποσότητα καυσίμου με τα υπόλοιπα. Αν κι από κει είσαι οκ θα πρέπει να δει αν έχει σωστό παλμό στο μόνιτορ του εγκεφάλου υγραερίου γι αυτόν τον κύλινδρο. Μια ερώτηση: τι μπεκάκια σου έχει βάλει; είναι ρυθμιζόμενα;
ΑΦΟΙ ΧΑΪΔΟΥ Ο.Ε. - HLGAS
16ο χλμ. Λ.Λαυρίου, Παιανία
τηλ.: 210 6643490
ginakos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 11 Μαρ, 2012 14:06

θεμα να φταιει το μπεκ υγραεριου ή να εχει τρυπησει λαθος την εισαγωγη να εχει προβλημα το σωληνακι ?
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό 1NIKOS1 » Κυρ 11 Μαρ, 2012 16:01

Λύση στο πρόβλημα πιθανών βρήκα το Σάββατο
Ήταν τσακισμένο το σωληνάκι του 4 μπεκ από την μπεκιερα στην πολλαπλή έγινε αντικατάσταση και στα 4 σωληνάκια θέλω να κάνω καπια χιλιόμετρα για να δω
Ερώτηση
Μπορώ να ανακοινώσω το όνομα αυτού που το βρήκε ?
Μπορώ να ανακοινώσω το όνομα αυτού που μου έβαλε το σύστημα και έλεγε ότι θέλει άνοιγμα το καπάκι για να μην πατήσει κανένας εκεί ?
Θα σας στείλω φωτογραφίες με την λύση του προβλήματος

mod: Δεν έχουμε πρόβλημα να αναφέρεις ποιος έλυσε το πρόβλημα (αρκεί να μην είσαι το ίδιο πρόσωπο :lol:). Αν όμως πρόκειται να κατηγορήσεις κάποιον εγκαταστάτη επιβάλλεται να δώσεις αρκετά στοιχεία ώστε να μπορέσει ο συγκεκριμένος να καταλάβει για ποια περίπτωση πρόκειται και να απαντήσει (αν το επιθυμεί). Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε δημόσια είτε με pm. Το θέμα σε αυτή την περίπτωση θα μεταφερθεί στις Γνώμες για Εγκαταστάτες.
1NIKOS1

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό dti » Κυρ 11 Μαρ, 2012 16:08

Καλό είναι να αναφέρονται και οι επιτυχίες και οι αποτυχίες που έχουν οι εγκαταστάτες.
Επίσης, επειδή ο καλός μάστορας φαίνεται στα δύσκολα και στην υποστήριξη που οφείλει να παρέχει προς τον πελάτη, νομίζω οτι επιβάλλεται να πεις έστω και έμμεσα από ποιον έγινε τι.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 11 Μαρ, 2012 22:04

dathens έγραψε:θεμα να φταιει το μπεκ υγραεριου ή να εχει τρυπησει λαθος την εισαγωγη, να εχει προβλημα το σωληνακι ?

Δηλαδη εγω που δεν είμαι εγκαταστατης πως το βρήκα ;
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 57 επισκέπτες