Καλησπέρα παιδιά!!!! Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το forum, γιατί πιστεύω ότι θα βοηθηθούν πολλοί μέσα από τις δημόσιες συζητήσεις.
Προ 3μήνου εγκατέστησα στο IBIZA της γυναίκας σύστημα υγραερίου και μέχρι πριν από ένα μήνα κανένα πρόβλημα. Τα πρώτα προβλήματα ήρθαν με τα πολλά κρύα. Στην αλλαγή από βενζίνη σε αέριο άναψε check και δούλευε τρικύλινδρο το αυτοκίνητο. Αφού το έσβησα και έβαλα πάλι μπρος όλα καλά. Απευθύνθηκα στον εγκαταστάτη μου, ο οποίος μου είπε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω του κρύου. Μετά από δύο εβδομάδες και χωρίς να έχει τόσο κρύο, ξανά τα ίδια, μόνο που αυτή τη φορά αν και το έσβησα εξακολουθούσε να δουλεύει τρικύλινδρο. Στο διαγνωστικό μας έβγαλε απώλεια ανάφλεξης στον 2ο κύλινδρο. Αλλάζουμε πολλαπλασιαστή και το πρόβλημα λύνεται για 3-4 ημέρες. Μετά ξανά τα ίδια. Σημειωτέον ότι μετά την αντικατάσταση πολλαπλασιαστή όταν το αυτοκίνητο δούλευε με βενζίνη no problem. Με το που γυρνούσε σε αέριο τσουπ να το check και μαζί το ρετάρισμα. Πηγαίνω πάλι στον εγκαταστάτη μου και μου λέει πως το σύστημα του αερίου δεν έχει πρόβλημα και απλά αλλάζουμε μπουζί. Καινούργιος πολλαπλασιαστής λοιπόν, καινούργια μπουζί και πάλι όταν γυρνούσε σε αέριο πάλι ρετάριζε το αμάξι. "Πιθανόν να έχεις χαμηλή συμπίεση στο 2ο κύλινδρο ή θέλει ρύθμιση βαλβίδων το αυτοκίνητο" μου είπε ο εγκαταστάτης μη γνωρίζοντας πως οι βαλβίδες είναι αυτορυθμιζόμενες. Πήγα στην αντιπροσωπία να ελέγξω συμπίεση με τον φόβο αλλαγής κεφαλής. Εκεί μου είπαν πως δεν μου έβαλαν μπουζί που προβλέπονται από τον κατασκευαστή "seat" και άλλαξα ξανά μπουζί. Από τα νεύρα μου αλλάζω και τους υπόλοιπους πολλαπλασιαστές. Φεύγω από το συνεργείο και πάλι τα ίδια. Με το που άλλαζε από βενζίνη σε αέριο ρετάριζε. Σήμερα το άφησα στον εγκαταστάτη του συστήματος υγραεριοκίνησης με την ελπίδα ότι θα λυθεί επιτέλους το πρόβλημα.
Γνωρίζει κάποιος να μου πει σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Σε λάθος εγκατάσταση-ρυθμίσεις ή σε κάτι άλλο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!