είμαι εντλώς νέος στον χώρο, και απο επαρχία. Μόλις πριν δύο μέρες έβαλα LPG σε ένα Nissan X-TRIAL του 2005 και έκανα τα πρώτα 460 περίπου χιλιόμετρα. Το σύστημα είναι Lοvato, νομίζω τρίτης γενιάς (με πνεύμονα). Τη στιγμή που τελείωσε το LPG σε πορεία, το αμάξι έκανε ένα κόψιμο, και γύρισε σε βενζίνα με τα σχετικά προειδοποιητικά μπιπ. Μαζί, άναψε και το προειδοποιητικό λαμπάκι στο ταμπλώ που είναι ένδειξη ελέγχου του κινητήρα, δίχως όμως εμφανές πρόβλημα στην πορεία. Συνέχισα για περίπου 80 χιλιόμετρα (ήμουν μακρυά). Σήμερα πήγα το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία (Nissan) και μου είπαν ότι ο "προκαταλύτης" έχει πρόβλημα και θέλει αντικατάσταση (κόστος 2.200 euro !!!!!) και να παρακαλάω να μην έχει δημιουργήσει και άλλο πρόβλημα μέσα !!!!. Η αντιπροσωπεία της Nissan ισχυρίζεται ότι ΚΑΚΩΣ έβαλα LPG, επειδή καταστρέφει την μηχανή (υπερθέρμανση προκαταλύτη, θραύση, ρινίσματα, εισρόφηση ρινισμάτων, βλάβη στα ελατήρια, πιστόνια κλπ. κλπ). Ο μηχανικός που τοποθέτησε το σύστημα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ανοίχτηκε ο προκαταλύτης, και τώρα ... τσακώνονται ! (Η εταιρεία λέει ότι είναι κατεστραμμένος, ο μηχανικός του LPG λέει όχι).
Εγώ ξέρω ότι έχω ένα αμάξι που δεν είχε πρόβλημα στο συνεργείο ... με ζημιά !!!
Βοήθεια κανείς ??????????
Υπάρχει εμπειρία ?????
Ευχαριστώ