apagogeas έγραψε:Αφού το κάνει σε βενζίνη πριν καν το γυρίσεις σε lpg, τι σχέση έχει η χαρτογράφηση του lpg και γενικά το lpg στο πρόβλημα; 99% ηλεκτρικό θέμα είναι, πιθανότατα κάτι που να σχετίζεται με το close loop του λ όταν μπαίνει σε λειτουργία αλλιώς θα το είχες και στο κρύο ξεκίνημα. Βασικά έλεγξε μπουζί, πολ/σιαστή και τους σένσορες λ, MAP και ότι άλλο σχετίζεται με τη close loop, αλλιώς ύποπτος είναι ο εγκέφαλος. Τον ακριβή κωδικό βλάβης τον έχεις; Γιατί δεν υπάρχει βλάβη "πολλαπλασιαστής".
Προσοχή ! Στη δική μου περίπτωση, ρετάρισμα σε βενζίνη και όχι στο υγραέριο, έφταιγε ο εγκέφαλος του LPG. Έκοβε τον παλμό στο μπεκ της βενζίνης του 1ου κυλίνδρου. Μόλις αλλάχτηκε έφτιαξε η βενζίνη. Εμένα αντίθετα το έκανε όταν ήταν κρύο. Άρα μην αλλάζετε τζάμπα εξαρτήματα αφού έχετε εγγύηση για την εγκατάσταση του υγραερίου. Εγώ την πάτησα και άλλαξα μπουζί, πολλαπλασιαστεί μέχρι να φιλοτιμηθεί ο εγκαταστάτης να το ψάξει καλύτερα. Αν επιμένει ότι δεν φταίει το υγραέριο ζητήστε εγγράφως να σας υποδείξει ποιό ανταλλακτικό του αυτοκινήτου να αλλάξετε και αν τελικά δεν είναι αυτό να πληρώσει αυτός την αντικατάσταση.

. Μην αλλάξετε ανταλλακτικά (μπουζί, πολλαπλασιαστές κλπ) αν δεν είστε σίγουροι. Ένα καλό κόλπο είναι σκάντζα τα ανταλλακτικά από άλλο κύλιδρο πριν την αντικατάσταση κάποιου ανταλλακτικού !