Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

NGIS Zanardi σε Fiat Stilo - ρετάρισμα όταν ζεσταθεί

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: NGIS Zanardi σε Fiat Stilo - ρετάρισμα όταν ζεσταθεί

Δημοσίευσηαπό pank » Πέμ 05 Δεκ, 2013 00:34

apagogeas έγραψε:Αφού το κάνει σε βενζίνη πριν καν το γυρίσεις σε lpg, τι σχέση έχει η χαρτογράφηση του lpg και γενικά το lpg στο πρόβλημα; 99% ηλεκτρικό θέμα είναι, πιθανότατα κάτι που να σχετίζεται με το close loop του λ όταν μπαίνει σε λειτουργία αλλιώς θα το είχες και στο κρύο ξεκίνημα. Βασικά έλεγξε μπουζί, πολ/σιαστή και τους σένσορες λ, MAP και ότι άλλο σχετίζεται με τη close loop, αλλιώς ύποπτος είναι ο εγκέφαλος. Τον ακριβή κωδικό βλάβης τον έχεις; Γιατί δεν υπάρχει βλάβη "πολλαπλασιαστής".

Προσοχή ! Στη δική μου περίπτωση, ρετάρισμα σε βενζίνη και όχι στο υγραέριο, έφταιγε ο εγκέφαλος του LPG. Έκοβε τον παλμό στο μπεκ της βενζίνης του 1ου κυλίνδρου. Μόλις αλλάχτηκε έφτιαξε η βενζίνη. Εμένα αντίθετα το έκανε όταν ήταν κρύο. Άρα μην αλλάζετε τζάμπα εξαρτήματα αφού έχετε εγγύηση για την εγκατάσταση του υγραερίου. Εγώ την πάτησα και άλλαξα μπουζί, πολλαπλασιαστεί μέχρι να φιλοτιμηθεί ο εγκαταστάτης να το ψάξει καλύτερα. Αν επιμένει ότι δεν φταίει το υγραέριο ζητήστε εγγράφως να σας υποδείξει ποιό ανταλλακτικό του αυτοκινήτου να αλλάξετε και αν τελικά δεν είναι αυτό να πληρώσει αυτός την αντικατάσταση.
pank

Δημοσιευσεις: 110

Δημοσίευσηαπό elias34 » Πέμ 05 Δεκ, 2013 09:37

apagogeas έγραψε:Τους κωδικούς λάθους τους έχεις όμως; Και είναι συγκεκριμένος κύλινδρος που δε δουλεύει ή αλλάζει ή γενικά λέτε ότι δουλεύει σαν τρικύλινδρο χωρίς να έχετε βρει ποιος συγκεκριμένος κύλινδρος φταίει; Το άσχημο είναι ότι αφού σου δουλεύει οκ μέχρι να ζεσταθεί, τότε δεν είναι μπουζί ούτε πολ/σιαστής και επειδή οι εντολές για τα ρεύματα φεύγουν από τη CPU, με αυτό το σκεπτικό φαντάζομαι σου είπε ο εγκαταστάτης για βλάβη στον εγκέφαλο, οτι τρελαίνεται και κόβει το σήμα που μέχρι εκείνη τη στιγμή (μέχρι να ζεσταθεί) το έδινε χωρίς πρόβλημα.

Θα τους ζητήσω από το μηχανικό. Ναι απ'ότι τσεκάραμε δεν δουλεύει ο ένας κύλινδρος από τους τέσσερεις αφού ζεσταθεί. Όταν είναι κρύο μέχρι να κατεβάσει στροφές δουλεύει μια χαρά. Μου φαίνεται ότι τα λες μια χαρά για την CPU. Μηχανολόγος είσαι;
elias34

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό elias34 » Πέμ 05 Δεκ, 2013 09:39

pank έγραψε:
apagogeas έγραψε:Αφού το κάνει σε βενζίνη πριν καν το γυρίσεις σε lpg, τι σχέση έχει η χαρτογράφηση του lpg και γενικά το lpg στο πρόβλημα; 99% ηλεκτρικό θέμα είναι, πιθανότατα κάτι που να σχετίζεται με το close loop του λ όταν μπαίνει σε λειτουργία αλλιώς θα το είχες και στο κρύο ξεκίνημα. Βασικά έλεγξε μπουζί, πολ/σιαστή και τους σένσορες λ, MAP και ότι άλλο σχετίζεται με τη close loop, αλλιώς ύποπτος είναι ο εγκέφαλος. Τον ακριβή κωδικό βλάβης τον έχεις; Γιατί δεν υπάρχει βλάβη "πολλαπλασιαστής".

Προσοχή ! Στη δική μου περίπτωση, ρετάρισμα σε βενζίνη και όχι στο υγραέριο, έφταιγε ο εγκέφαλος του LPG. Έκοβε τον παλμό στο μπεκ της βενζίνης του 1ου κυλίνδρου. Μόλις αλλάχτηκε έφτιαξε η βενζίνη. Εμένα αντίθετα το έκανε όταν ήταν κρύο. Άρα μην αλλάζετε τζάμπα εξαρτήματα αφού έχετε εγγύηση για την εγκατάσταση του υγραερίου. Εγώ την πάτησα και άλλαξα μπουζί, πολλαπλασιαστεί μέχρι να φιλοτιμηθεί ο εγκαταστάτης να το ψάξει καλύτερα. Αν επιμένει ότι δεν φταίει το υγραέριο ζητήστε εγγράφως να σας υποδείξει ποιό ανταλλακτικό του αυτοκινήτου να αλλάξετε και αν τελικά δεν είναι αυτό να πληρώσει αυτός την αντικατάσταση.

Όταν γύριζε σε υγραέριο δούλευει εντάξει ή πάλι ρέταρε; Θα την τσεκάρω και αυτή την περίπτωση.Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Τι kit lpg φοράει το δικό σου αυτοκίνητο;
elias34

Δημοσίευσηαπό pank » Πέμ 05 Δεκ, 2013 15:18

elias34 έγραψε:
pank έγραψε:

Όταν γύριζε σε υγραέριο δούλευει εντάξει ή πάλι ρέταρε; Θα την τσεκάρω και αυτή την περίπτωση.Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Τι kit lpg φοράει το δικό σου αυτοκίνητο;

Στη δική μου περίπτωση το ρετάρισμα ήταν μόνο στη βενζίνη και όχι στο υγραέριο. Μόλις αλλάχτηκε ο εγκέφαλος του υγραερίου, όλα ok ! Άρα προβλήματα μετά την εγκατάσταση που εμφανίζονται μόνο στη βενζίνη μπορεί να οφείλονται στο υγραέριο X( . Μην αλλάξετε ανταλλακτικά (μπουζί, πολλαπλασιαστές κλπ) αν δεν είστε σίγουροι. Ένα καλό κόλπο είναι σκάντζα τα ανταλλακτικά από άλλο κύλιδρο πριν την αντικατάσταση κάποιου ανταλλακτικού !
pank

Δημοσιευσεις: 110

Δημοσίευσηαπό elias34 » Πέμ 05 Δεκ, 2013 20:28

Πολύ σωστός ο φίλος!
Για να δούμε τελικά τι θα δούμε στην περίπτωσή μου!
elias34

Δημοσίευσηαπό elias34 » Τετ 18 Δεκ, 2013 10:48

Τελικά μετά από αρκετή ταλαιπωρία το αμάξι πήγε στην αντιπροσωπεία αφού 3 συνεργεία σήκωσαν ψηλά τα χέρια.
Καθαρίστηκαν όλες οι φύσες, ξεκουμπώσανε ecu engine και την ξανακουμπώσανε και όλα ok στη βενζίνη.
Στο υγραέριο μου είπανε ότι το αμάξι δεν έχει την απόκριση που πρέπει στο γκάζι σε αντιστοιχία με τη βενζίνη και πιθανότατα είναι θέμα ρύθμισης.
Επίσης διαπίστωσα ότι στο ρελαντί στο lpg ψιλορετάρει.
Υπάρχει κανένας ΣΟΒΑΡΟΣ εγκαταστάτης που να αναλάβει να το ρυθμίσει τελικά ρε παιδιά και να απαλλαγώ από τον κάθε άσχετο που θα με πηγαινοφέρνει;
elias34

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Παρ 27 Δεκ, 2013 11:49

Από αυτά που αναφέρεις μου φαίνεται ότι μάλλον φταίνε τα μπεκ σου. Πες του να τσεκάρει τα μπεκ αν είναι τα κατάλληλα για την ιπποδύναμή σου. Από απόκριση πως είναι;Όπως με τη βενζίνη;
Mazda MX5 με NIGS Zanardi
tirbouson

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό elias34 » Σάβ 28 Δεκ, 2013 19:02

Στο lpg υστερεί σε απόκριση συγκρινόμενο με τη βενζίνη. Πιθανότατα να είναι θέμα ρύθμισης ή ίσως και κακής επιλογής μπεκ.
Πως μπορώ να καταλάβω αν έχω μπεκιέρα ή ηλεκτροβαλβίδες ρε παιδιά;
elias34

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Σάβ 28 Δεκ, 2013 20:28

elias34 έγραψε:Στο lpg υστερεί σε απόκριση συγκρινόμενο με τη βενζίνη. Πιθανότατα να είναι θέμα ρύθμισης ή ίσως και κακής επιλογής μπεκ.
Πως μπορώ να καταλάβω αν έχω μπεκιέρα ή ηλεκτροβαλβίδες ρε παιδιά;

http://autogaz.gr/index.php?SCREEN=prod ... uctID=3345 μπεκ ηλεκτροβαλβίδας.......

http://autogaz.gr/index.php?SCREEN=prod ... uctID=3588 τύπου βενζίνας...

Δές και πές μας ;) ;)
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό elias34 » Πέμ 02 Ιαν, 2014 10:00

Τελικά μάλλον έχω ηλεκτροβαλβίδες.
Παραθέτω σχετικά φωτογραφίες.
http://tinypic.com/view.php?pic=ffcp77&s=5
http://tinypic.com/view.php?pic=s31tut&s=5
Θυμάμαι ότι κατά τη ρύθμιση που είχε ξανακάνει ο εγκαταστάτης και παρατηρώντας το pc έβγαλε ένδειξη:
Πιθανό πρόβλημα στο ρελαντί λόγω μεγάλου μεγέθους μπεκ.
Λέτε να φταίει αυτό ρε παιδιά τελικά;
elias34

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 76 επισκέπτες