Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Jeep Cherokee 2.4 Κατανάλωση Αεριο

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Jeep Cherokee 2.4 Κατανάλωση Αεριο

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 01 Ιαν, 2014 17:55

Qgas έγραψε:Καλη χρονια valsam χρονια πολλα 30 - 40 % δεν υπαρχει θα ορίσει το 20 % συν το πολυ αλλα μπορει να παει στο 15 συν .. Αυτο που λες μονο όταν το χειμώνα εχεις βιομηχανικό μείγμα 20-80 αντι των 30-70 που δίνει ο νόμος του κράτους ενω θα επρεπε να ειναι στο 40-80 ή 50-50 στς πολυ κρύα κλίματα ...

Καλη χρονια και σε εσενα Qgas!
Τι με κανεις ρε Qgas και με μπριζωνεις γιορταρα μερα και δεν θα κρατηθω και θα αρχισω παλι τους χαρακτηρισμους οπως κοπροσυλα του κερατα,λαμογια κ.τ.λ που τους εχω χαρακτηρισει ουκ ολιγες φορες τους πρατηριουχους τους προμυθευτες κ.τ.λ,γιατι ετσι πως τα λες φιλε ο μονος λογος που εχω αυτην την τεραστια αυξηση καταναλωσης αφου το συστημα μου ειναι σωστα ρυθμισμενο ειναι γιατι αντι να μου βαζουν κινησης μου βαζουν βιομηχανικο!
Στον Ηλια να τα πεις αυτα φιλε που παιρνει το μερος τους,που δεν τους φτανει που εχουν κανει μοντα στην τιμη μας κλεβουν και πουλοντας μας βιομηχανικο αντι για κινησης,κλεβουν και το κρατος επισης(αυτο καλα το κανουν για να μαθει να μην τον παιζει και τους αφηνει να κανουν οτι θελουν!)!
Βρε μια χαρα ειμαι λοιπον με την Σκοπιανη βενζινουλα μου με τα 1,27 ,αλλα να ξερεις φιλε Qgas αν σημερα ειχε εδω Θεσ/νικη η τιμη του υγραεριου 0,88-0,89 οσο δηλ. εχει σημερα στα Τρικαλα στα Γιαννενα και στην Κατερινη και ειχα και καλο μιγμα, δηλ. αυτο το 20% μαξ αυξηση καταναλωσης που ειχα μεχρι πριν λιγο καιρο θα ξαναεβαζα και υγραεριο γιατι θα ειχα εστο και αυτο το πενιχρο κερδος της ταξεως του 15% συγκρητικα με την Σκοπιανη βενζινη!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Haf » Τετ 01 Ιαν, 2014 20:49

Motorstar έγραψε:Καλησπερα σας
Θα ήθελα να μου λυσετε μια απορια
Αν οι τιμες θεωρουντε λογικες ή λιγο τσιμπιμένες και χρειαζεται κάποια ρυθμιση

Εχω συστημα Zavolli με 55αρα μικρη μπουκαλα , μετρημένη ποσότητα 50λιτρα
σε αδεια δεξαμενη (1ο γυρισμα σε βενζινη) βγάζουν μετρημένα 250χλμ.
χρηση πάντα εντος/εκτος ίδια διαδρομη δουλεια-σπιτι

20λτ/100χλμ θεωρείται ικανοποιητικό για cherokee?

αρχίζει και με πειραζει το 20ρικο ανα 100χλμ μιας και το αεριο φτάνει τα 1.00€/λτ

σημειώνω ότι το πόδι μου είναι το ελαφρύτερο που υπάρχει :p

ευχαριστω

Καλή Χρονια

Στο δικό μου cherokee αλλα 3,7 κινητήρας, σε αστικές κινήσεις μονο,ειμαι με 18-19λιτρα/100 ΚΜ
Haf

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 01 Ιαν, 2014 22:16

Ναι και στο δικο μας το 3,7 18-19 ειναι λιτρα / 100 το 2.4 εχει χειροκίνητο κιβώτιο .. Και εμεις εχουμε ξαφνιαστει με την πολυ χαμηλη καταναλωση που μας δήλωσε ο πελάτης μας γιατι εινσι μικρότερη της βενζινης εκτος και αν κατι δε μετρα σωστα η εχει τοσο ελαφρύ πόδι ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό Motorstar » Σάβ 04 Ιαν, 2014 06:13

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά , συγνώμη που άργησα να απαντήσω
Επίσης Χρόνια Πολλά και καλό χρόνο να έχουμε

Α.)η κατανάλωση σε βενζίνη είναι 12 λίτρα (20€) , περίπου στα 70χλμ
τα λάστιχα είναι 245/70/16 38psi (καλά φουσκωμένα)
την κατανάλωση με βενζίνη την έχω μετρήσει αρκετές φορές με το λαμπάκι της ρεζέρβας
μόλις άναβε έβαζα και μετρούσα μέχρι να ξαναναψει.
Γρίλιες και τα σχετικά δεν έχω

Qgas έγραψε:
cmax έγραψε:
Qgas έγραψε:Σε δικο μας με ΑΕΒ με 35 € κανει 300 χιλιόμετρα χθες έγινε ο πρώτος επανέλεγχος

To 35 ευρω δεν μας λεει τιποτα,αλλο να βαζεις με 0,90 αλλο να βαζεις με 0,99. Τα λιτρα ειναι που ενδιαφερουν.

Τοσα κυβικα μονο 12λ στα 100 χλμ καταναλωση; (με 0,95 το λιτρο)

Σωστά με 39 λιτρα κανει 300 χιλιόμετρα .. 35 € είπε ο κάτοχος εινσι καθε γέμισμα του

Β.)Άρα έχω θέμα , δε μπορεί -λογικά- ένα 6-κύλινδρο 3.7 να καίει πιό λίγο από ένα 4-κυλινδρο 2.4

Γ.)Eπισης πως ειναι δυνατον να δείχνουν reviews/specifications 11λτ/100χλμ ?
http://www.automobile-catalog.com/car/2 ... t_2_4.html

Δ.) Σημειωτέο ότι η μεγαλύτερη τελική που έχω πιάσει με αεριο ή βενζίνη είνα τα 140χλμ.
ήξερα ότι είναι αργά μοντέλα αλλά τόσο?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε άλλο θέμα μου είχα αναφέρει ότι έχω ένα θέμα με κομπιάσματα στις χαμηλές
θέλει λίγο γκάζι παραπάνω απ'οτι με βενζίνη για να ξεκινήσω με 1η στο φανάρι
αν δε πατήσω/συμπλεκταρω κάνει κομπιάσματα το μοτέρ
επίσης αν κινούμε με λίγα χιλιόμετρα 2α ή 3η ταχύτητα και πατήσω αρκετό γκάζι επίσης
σκορτσαρει και αναγκάζομαι να κατεβάσω ταχύτητα να πάρει στροφές ο κινητήρας για να
συνεχίσω , ορισμένες φορές μου ανάβει το check αλλά σβήνει την επόμενη ήμερα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ελπίζω να μην μπέρδεψα πολύ την κρίση σας
Motorstar

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 04 Ιαν, 2014 07:52

Motorstar έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά , συγνώμη που άργησα να απαντήσω
Επίσης Χρόνια Πολλά και καλό χρόνο να έχουμε

Α.)η κατανάλωση σε βενζίνη είναι 12 λίτρα (20€) , περίπου στα 70χλμ
τα λάστιχα είναι 245/70/16 38psi (καλά φουσκωμένα)
την κατανάλωση με βενζίνη την έχω μετρήσει αρκετές φορές με το λαμπάκι της ρεζέρβας
μόλις άναβε έβαζα και μετρούσα μέχρι να ξαναναψει.
Γρίλιες και τα σχετικά δεν έχω

Qgas έγραψε:
cmax έγραψε:
Qgas έγραψε:Σε δικο μας με ΑΕΒ με 35 € κανει 300 χιλιόμετρα χθες έγινε ο πρώτος επανέλεγχος

To 35 ευρω δεν μας λεει τιποτα,αλλο να βαζεις με 0,90 αλλο να βαζεις με 0,99. Τα λιτρα ειναι που ενδιαφερουν.

Τοσα κυβικα μονο 12λ στα 100 χλμ καταναλωση; (με 0,95 το λιτρο)

Σωστά με 39 λιτρα κανει 300 χιλιόμετρα .. 35 € είπε ο κάτοχος εινσι καθε γέμισμα του

Β.)Άρα έχω θέμα , δε μπορεί -λογικά- ένα 6-κύλινδρο 3.7 να καίει πιό λίγο από ένα 4-κυλινδρο 2.4

Γ.)Eπισης πως ειναι δυνατον να δείχνουν reviews/specifications 11λτ/100χλμ ?
http://www.automobile-catalog.com/car/2 ... t_2_4.html

Δ.) Σημειωτέο ότι η μεγαλύτερη τελική που έχω πιάσει με αεριο ή βενζίνη είνα τα 140χλμ.
ήξερα ότι είναι αργά μοντέλα αλλά τόσο?
Σε άλλο θέμα μου είχα αναφέρει ότι έχω ένα θέμα με κομπιάσματα στις χαμηλές
θέλει λίγο γκάζι παραπάνω απ'οτι με βενζίνη για να ξεκινήσω με 1η στο φανάρι
αν δε πατήσω/συμπλεκταρω κάνει κομπιάσματα το μοτέρ
επίσης αν κινούμε με λίγα χιλιόμετρα 2α ή 3η ταχύτητα και πατήσω αρκετό γκάζι επίσης
σκορτσαρει και αναγκάζομαι να κατεβάσω ταχύτητα να πάρει στροφές ο κινητήρας για να
συνεχίσω , ορισμένες φορές μου ανάβει το check αλλά σβήνει την επόμενη ήμερα

Ελπίζω να μην μπέρδεψα πολύ την κρίση σας

12l στα 70 είναι πάνω από 16/100 κοντά στα 17, άρα 20/100 με αέριο δεν είναι παράλογο.

Τα άλλα περί κομπιαμάτων, λαμπάκια κλπ υποδηλώνουν πρόβλημα στις ρυθμίσεις ή στην εγκατάσταση και πρέπει να πας στον εγκαταστάτη να στο φτιάξει να δουλεύει όπως βενζίνη.

Οι καταναλώσεις που δίνει ο κατασκευαστής σε όλα τα αυτοκίνητα είναι βάση τυποποιημένων μετρήσεων (όπως και οι ρύποι) στο εργαστήριο και χειραγωγούνται για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερα νούμερα οπότε μην περιμένεις σε καμία περίπτωση να πετύχεις τα νούμερα που λέει.

Αν και πιστεύω ότι μπορεί να πάει το αυτοκίνητο με υπομονή και λίγο φορτίο και πάνω από 140, θα σου πρότεινα να μην το κάνει συνήθεια γιατί το αυτοκίνητο σου έχει φτιαχτεί για να πηγαίνει στο χώμα άνετα και όχι να ταξιδεύει σε υψηλές ταχύτητες.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 57 επισκέπτες