Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με το δυναμό

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με το δυναμό

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Κυρ 29 Ιουν, 2014 12:21

unstoppablegr έγραψε:Οταν το πηγα στο συνεργειο επειδη πηγα ας πουμε περαστικος του εδειξα απλα τι εκανε ακριβως και μου λεει εμπειρικα δυναμο ειναι λογικα. Μετα ο πατερας μου το πηγε σε αυτον τον ηλεκτρολογο και του ειπε οτι ολα τα ηλεκτρικα του δουλεουν πολυ καλα. Θα το παω στο συνεργειο μες στη βδομαδα να το δουν και εκει στο διαγνωστικο. Εκανα καιγω μερικα τεστ μονος μου χτες. Ας πουμε ειδα με υγραεριο το κανει αυτο το τρεμουλιασμα.
Το γυρισα στη βενζινη ιιισως ναναι ιδεα μου αλλα το κανει καπως λιγοτερο μου φανηκε αλλα το κανει και παλι ισως κατα 10% λιγοτερο ;;; αλλα και παλι σιγουρα δεν νομιζω οτι ειναι σωστος τροπος να το δεις αυτο μπορει και να ετυχε εκεινη τη στιγμη ! το υγραεριο δεν μου φαινεται οτι μπορει να φταιει σε αυτο το πραγμα. Μπορει να κανω και λαθος αλλα εχω διαβασει γενικα μεσα στο φορουμ οτι αν το αμαξι εχει καποιο προβλημα στη βενζινη στο υγραεριο συνηθως φαινεται παραπανω. Ισχυει ;
Και εχω την εντυπωση χτες το βραδυ που το εβαλα μπρος επεσαν τοσο οι στροφες που μου εσβησε...ισως να αφησα το κλειδι πιο γρηγορα αλλα δε ξερω...
Απλα εχει καταντησει λιγο κουραστικο αυτο το πραγμα να εχω το aircondition στο 1 και να ζοριζετε το αμαξι.

Ahilleas αμα σου τραβηξω μια κοντινη φωτογραφια του κινητηρα μπορεις να μου πεις που περιπου ειναι το δυναμο ; δεν μπορω να το βρω.

( Παιδια θελω να κανω και μια offtopic ερωτηση τωρα για να μην ανοιγω θεμα για κατι τοσο χαζο που μου συνεβει σημερα το πρωι....καποιος μου βουτηξε την ταπα που γεμιζει το υγραεριο...δεν υπαρχει καποιο προβλημα ετσι ??? θα παω την δευτερα στον εγκαταστατη να μου δωσει αλλη...το κοστος ποσο ειναι περιπου ; )

το πρωτο ειναι να πας αμεσως σε ενα καλο συνεργειο και να τσεκαρεις την σωστη λειτουργεια του κινητηρα σε βενζινη μετα κοιτας για το υγραεριο.οι λογοι που μπορει να εχεις τρεμουλο στον κινητηρα πολλοι και το αυτοκηνιτο θελει ψαξιμο απο εμπειρο τεχνιτη για αποφυγη περαιτερω βλαβων και λαθος αγορα ανταλακτικων απο την μερια σου !καλο ειναι το foroum για μια συμβουλη οχι ομως να και να κανουμε τηλεπισκευες με ολεθρεια για σενα αποτελεσματα λογω του οτι δεν εχεις ουτε τις βασικες γνωσεις ενος αυτοκινητου .
ΖΟΡΜΠΑΣ AUTO SERVICE ΤΗΛ.6972333401
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 71

Δημοσίευσηαπό MK20G250AIR2 » Κυρ 29 Ιουν, 2014 19:56

Εγώ είχα πρόβλημα στο ''δυναμό '' του αυτοκινητου μου. Σαφώς στην πρόβλεψη του κατασκευαστή δεν υπήρχε η τοποθέτηση συστήματος διαχείρησης αερίου καυσίμου. Όταν δουλεύουν όλα ή σχεδόν όλα, τότε δεν φτάνει το ρεύμα και αρχίζουν διάφορα προβλήματα. Και μην ξεχνάμε ότι, με την πάροδο του χρόνου, συνήθως μετά από 5ετία, πεύτει η απόδοση του ''δυναμό'. Με την τοποθέτηση μεγαλύτερου ''δυναμό'' το αμάξι πήρε τα 'πάνω του.
Για να μετρήσει κάποιος σωστά την επάρκεια του ''δυναμό'', πρέπει να το κάνει με ό,τι καταναλώνει ρεύμα σε λειτουργία, όπως φώτα, στερεοφωνικό, κλιματιστικό, το αμάξι να λειτουργεί με το αέριο κλπ.
MK20G250AIR2

Δημοσιευσεις: 38

Δημοσίευσηαπό mudkia » Κυρ 29 Ιουν, 2014 20:26

Αν το δυναμο τα εχει πεξει σηνιθος δεν παει μια και εξω καποιες φορες μπορει να φορτιζει και αν η μπαταρια είναι αρκατα καλη αυτό μπορει να "ξεγαλασει" καποιον που θα ρηξει απλα μια ματια,παντος αν παιζει το στροφομετρο η καποιο άλλο οργανο καλο θα ηταν να δειτε και τα φυσακια (κανα καλοδιο κομενο)
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Δευτ 30 Ιουν, 2014 01:38

Τωρα μεσα στη βδομαδα θα παω στο συνεργειο να το δουνε. Απλα παρατηρω οτι αμα επιταχυνω ομαλα ακουω τη μηχανη οτι κανει κατι σαν κοψιματα δεν ξερω πως να το περιγραψω, σαν να μην ακουγετε συνεχομενος ο ηχος.
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τρί 01 Ιούλ, 2014 02:09

Ειναι λιγο εκτος θεματος αλλα θα ηθελα να ακουσω μια γνωμη μετα απο το σοκ που εφαγα πριν λιγο. Επειδη στη βενζινη κανει και κοψιματα το πατησα λιγο παραπανω το γκαζι στην 1η αν θυμαμαι καλα λιγο βιαια βεβαια,χωρις να αγγιξω τον λεβιε γυρισε σε νεκρα μονο του εν κινησει και ενιωσα ενα πραγμα λες και στουκαρα πανω σε κατι(αλλα δεν !) και εκει που λεω απλα μεσα μου "το εσπασα το κιβωτιο..." βαζω πρωτη και ξαναφευγω χωρις καποιο προβλημα. Και παει μια χαρα παλι το αμαξι. Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως στο καλο εγινε αυτο το πραγμα ; πραγματικα τον λεβιε δεν τον αγγιξα ! γενικα οταν παταω γκαζι βλεπω τον λεβιε να μετακινητε 1 εκατοστο αλλα οχι να μου γυρναει σε νεκρα μονο του !
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 01 Ιούλ, 2014 11:27

Το πιθανότερο , δεν είχε "κουμπώσει" καλά η πρώτη../..όμως καλό θα ήταν να κοίταζες λίγο τη βάση του σασμάν , δεν είναι φυσιολογικό να μετακινείται ο λεβιές απο τη θέση του . Αν η βάση είναι "πεσμένη" , κάνει όμως αυτό που περιγράφεις...η άλλη πιο σπάνια περίπτωση είναι να αρχίζει εσωτερική φθορά στο σασμάν...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τρί 01 Ιούλ, 2014 11:56

για να δουμε... εχω την εντυπωση θα ειναι μεγαλο το κουστουμι παντος.
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 01 Ιούλ, 2014 11:56

Ως ορθως λεει ο Nik δεν ειχε κουμπωσει καλα η ταχυτητα για καποιον απο τους ακολουθους λογους...

Φαγωμενες φουρκετες σαζμαν
Φαγωμενο καποιο κοματι του λεβγιε με συνεπεια μεγαλυτερους τζογους στην κινηση του.
Πεσμενη/κομμενη λαστιχενια βαση σαζμαν ή και ακομα και μηχανης με συνεπεια η μηχανη μαζι με το σαζμαν να εχουν "γειρει" κατα καποιες ελαχιστες μοιρες με συνεποια και παλι να μην κουμπωνει καλα καποια ταχητητα.

Για το 3ο λογο αυριο το Ibiza της συζηγου μπαινει συνεργειο γιατι δεν παιρνει την 5η καθολου ( βρισκει ο λεβγιες στη κονσολα :D )
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 01 Ιούλ, 2014 13:25

Fokiona , μη πας καθόλου στο συνεργείο το Ibiza..υπάρχει πιο απλή και ανέξοδη λύση ../..ξήλωσε την ..κονσόλα !!!! και θα κουμπώνει μιά χαρά η 5η !!!!...χέχέχεεεεε..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 02 Ιούλ, 2014 10:25

:D :D :D :D :D :D :D :D

Σωστο κι αυτο!!!
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες