Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλεισιμο βαλιδων!

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 01 Οκτ, 2014 00:51

Λυπαμε για τη ζημια αλλα εισαι ομως ξεροκεφαλος , το flash lube δεν βοηθα λογω φορμουλας και η λιπανση πρεπει να γινετε ανα κυλινδρο επισης καθε 20000 χιλ ρυθμιση βαλβιδων ... Τωρα ρυθμισε τες και αλλαξε το λιπαντικο ME JLM ....
Μετα απο 20000-30000 χιλιαδες χιλιομετρα θα σου πουμε πως θα το μαζεψεις με βαλβιδες & εδρες τιπανιου .. Ωστε να μην ξανασυμβει ., οπως σου γραφει στα 300.000 χιλ θα το εκανε και με την βενζινη ..
Το καπακι στο αμαξι αυτο δεν το γλυτωνεις με τοσα χιλιομετρα ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 01 Οκτ, 2014 01:25

εναν προβληματισμο εχω μονο, φανταζομαι οτι θα μπορεις να μου τον λυσεις.
απο καινουργιος αυτος ο κινητηρας εχει περιθωριο για ρυθμιση βαλβιδων απο τις βιδες της πιανολας περιπου 3 mm αν θυμαμαι καλα το διακενο των βαλβιδων εξαγωγης ειναι 0,30 εως 0,35 mm, αν υποθεσουμε οτι και τις δυο φορες που εκανες την ρυθμιση μετα την εγκατασταση υγραεριου οτι το διακενο ειχε γινει 0 τοτε συνολικα εχετε πατησει την βιδα ρυθμισης 0,70 mm, τα υπολοιπα που πηγαν?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 01 Οκτ, 2014 07:41

Καταλαβαίνω το χοντρό πακέτο που έχεις φάει αλλά από την άλλη εσύ είπες ότι το ήξερες ότι δεν κάνει το συγκεκριμένο αμάξι για αέριο και η τιμή επίσης ήταν γνωστή. Τώρα βλέπεις το ΦΑ σαν σωτηρία ενώ ΞΕΡΕΙΣ ότι είναι το συγκεκριμένο καύσιμο χειρότερο για φθορά βαλβίδων, δεν έχεις καμία απολύτως για την τιμή στο μέλλον από πάνω και έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι κάνοντας την μετατροπή θα πας Αθήνα - Θεσσαλονικη με επιστροφή και θα έχεις και ρέστα από 50€ αφού δεν θα κάψεις καθόλου βενζίνη μιας και μένεις δίπλα στο πρατήριο. Αν δεν σου βγουν οι υπολογισμοί σου πόσα θέματα θα ανοίξεις να μας πεις ότι την πάτησες κλπ κλπ. :shock:

Όσο το ότι ο μάστορας δεν βάζει αέριο στο δικό του μάλλον το ακούω βερεσέ και ράδιο αρβύλα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 01 Οκτ, 2014 08:42

Qgas έγραψε:Λυπαμε για τη ζημια αλλα εισαι ομως ξεροκεφαλος , το flash lube δεν βοηθα λογω φορμουλας και η λιπανση πρεπει να γινετε ανα κυλινδρο επισης καθε 20000 χιλ ρυθμιση βαλβιδων ... Τωρα ρυθμισε τες και αλλαξε το λιπαντικο ME JLM ....
Μετα απο 20000-30000 χιλιαδες χιλιομετρα θα σου πουμε πως θα το μαζεψεις με βαλβιδες & εδρες τιπανιου .. Ωστε να μην ξανασυμβει ., οπως σου γραφει στα 300.000 χιλ θα το εκανε και με την βενζινη ..
Το καπακι στο αμαξι αυτο δεν το γλυτωνεις με τοσα χιλιομετρα ..

To λιπαντικο το εχω αλλαξει εδω και καιρο και ηδη εχω καψει 1.5 λιτρα JLM(σορρυ αλλα ολα flashlube τα λεω!),δηλ. τα τελευταια 10,000 χλμ με jlm τα εκανα,και τις βαλβιδες ανα 10,000 τις κανω,αν τιςειχα κανει στις 20,000 θα ηταν πολυ αργα!
Για εδρες και βαλβιδες για πες μου λιγο Qgas για αυτες του τιπανιου ,εγω μεχρι τωρα ακουγα για στελιτη οτι ηταν οι καλυτερες ,τωρα ειναι τιτανιου?
Και που τις βρισκουμε και ποσο παει το μαλι?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 01 Οκτ, 2014 08:56

hlias έγραψε:εναν προβληματισμο εχω μονο, φανταζομαι οτι θα μπορεις να μου τον λυσεις.
απο καινουργιος αυτος ο κινητηρας εχει περιθωριο για ρυθμιση βαλβιδων απο τις βιδες της πιανολας περιπου 3 mm αν θυμαμαι καλα το διακενο των βαλβιδων εξαγωγης ειναι 0,30 εως 0,35 mm, αν υποθεσουμε οτι και τις δυο φορες που εκανες την ρυθμιση μετα την εγκατασταση υγραεριου οτι το διακενο ειχε γινει 0 τοτε συνολικα εχετε πατησει την βιδα ρυθμισης 0,70 mm, τα υπολοιπα που πηγαν?

Ηλια θα σε παρακαλουσα να μην μου την πεις γιατι τα εχω παρει χοντρα και δεν ειναι ωρα για ειρωνειες και κοντρες οπως συνηθος κανουμε,για αυτο που ρωτας δεν ξερω δεν ειμαι μηχανικος αλλα αν εχει συνολικα οπως λες εσυ περιθωριο να μαζεχουν 3 mm και μαζεψαμε τις 2 τελευταιες φορες τα 0,70 mm και εχουν μεινει για αλλη μια φορα ρυθμισης αλλα 0,30mm ,στα 14 χρονια βενζινης δηλ. μαζεψαμε 2mm, και στα 2χρονια με υγραεριο θα εχουμε μαζεψει και το τελευταιο 1mm,,αυτο θελεις να πεις,και τι με αυτο?
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 01 Οκτ, 2014 09:04

gakost έγραψε:Καταλαβαίνω το χοντρό πακέτο που έχεις φάει αλλά από την άλλη εσύ είπες ότι το ήξερες ότι δεν κάνει το συγκεκριμένο αμάξι για αέριο και η τιμή επίσης ήταν γνωστή. Τώρα βλέπεις το ΦΑ σαν σωτηρία ενώ ΞΕΡΕΙΣ ότι είναι το συγκεκριμένο καύσιμο χειρότερο για φθορά βαλβίδων, δεν έχεις καμία απολύτως για την τιμή στο μέλλον από πάνω και έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι κάνοντας την μετατροπή θα πας Αθήνα - Θεσσαλονικη με επιστροφή και θα έχεις και ρέστα από 50€ αφού δεν θα κάψεις καθόλου βενζίνη μιας και μένεις δίπλα στο πρατήριο. Αν δεν σου βγουν οι υπολογισμοί σου πόσα θέματα θα ανοίξεις να μας πεις ότι την πάτησες κλπ κλπ. :shock:

Όσο το ότι ο μάστορας δεν βάζει αέριο στο δικό του μάλλον το ακούω βερεσέ και ράδιο αρβύλα.

Φιλε τωρα δεν θελω να βαλω τιποτα,ουτε φυσικο αεριο ουτε να παρω ντιζελ,αλλα αν ειχα βαλει φυσικο αεριο αντι υγραεριου θα ειχα βγαλει και τα γ@μησιατικα του vsr!
Αν εισαι θεσσαλονικη στειλε μου π.μ και παμε ενα στοιχηματακι π.χ μια κασα μπυρες ,θα παμε απο τα 2 συνεργεια του μαστορα και θα ρωτησουμε εναν εναν τα μαστορια και το αφεντικο να μας δειξουν τα αυτοκινητα τους να δουμε ποσα εχουν υγραεριο,κανενα φιλε και αμα θελεις το διαπιστωνεις και μονος σου οπως σου ειπα!
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 01 Οκτ, 2014 10:44

valsam έγραψε:
hlias έγραψε:εναν προβληματισμο εχω μονο, φανταζομαι οτι θα μπορεις να μου τον λυσεις.

Ηλια θα σε παρακαλουσα να μην μου την πεις γιατι τα εχω παρει χοντρα και δεν ειναι ωρα για ειρωνειες και κοντρες οπως συνηθος κανουμε,για αυτο που ρωτας δεν ξερω δεν ειμαι μηχανικος αλλα αν εχει συνολικα οπως λες εσυ περιθωριο να μαζεχουν 3 mm και μαζεψαμε τις 2 τελευταιες φορες τα 0,70 mm και εχουν μεινει για αλλη μια φορα ρυθμισης αλλα 0,30mm ,στα 14 χρονια βενζινης δηλ. μαζεψαμε 2mm, και στα 2χρονια με υγραεριο θα εχουμε μαζεψει και το τελευταιο 1mm,,αυτο θελεις να πεις,και τι με αυτο?

που ειδες την ειρωνια?
απλα παραθεσα καποια τεχνικα στοιχεια και σχολιασα το γεγονος
"240,000 χλμ,και ξερω τι θα πεις ,μηπως η ζημια προηλθε και απο τα τοσα χλμ με βενζινη,την ιδια ερωτηση εκανα και'γω στον μαστορα μου που το πηγαινω αποκλειστικα τα τελευταια 13 χρονια και μου ειπε οτι οσο κλειστες ηταν τις 2 τελευταιες φορες δεν εχουν κλεισει συνολικα σε ολα τα σερβις που τις εχουμε κανει των τελευταιων πολλων χρονων!"
το ρημαδι δεν μου καθετε καλα, κατι του λειπει.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 01 Οκτ, 2014 14:19

Ελα μου ντε,και'μενα κατι δεν μου καθετε καλα,Ηλια μακαρι να ηξερα να σου απαντησω,δεν ειμαι μαστορας εσυ εισαι,αντε πες μου,συγκεκριμενα ο μαστορας μου μου ειπε " με βενζινη οταν καναμε τις βαλβιδες πολλες φορες δεν χρειαζοταν να τις ακουμπισω,δηλ. ηταν οπως τις ειχαμε αφησει πριν 40.000 χλμ
, τις τελευταιες 2 φορες με υγραεριο ολοκληρους κυκλους εκανα για να τις φερω"!
Πες μου αν ξερεις τι ακριβος χρειαζετε για την επισκευη μιας τετοιας ζημιας,δηλ. περα απο τα ανταλακτικα δηλ. τις εδρες και βαλβιδες και την φλαντζα κεφαλης (που απότι εμαθα ειναι τσουχτερη απο honda Σαρακακη γυρο στα 160-180 ευρω μου ειπε ο μαστορας αλλα εχω βρει ηδη απο Αμερικη με 100$ και τα μεταφορικα μεσα,ρητα με τιποτα φλαντζα aftermarket μου ειπε επισης!) το τι θα μου παρει περιπου ο μηχανικος και το μηχανουργιο,αν χρειαζετε δηλ. τιποτα αλλο?
Επισης τις βαλβιδες αυτες τις τιτανιου που τις βρισκουμε και ποσο κανουν στο περιπου,και ειναι αν στανταρ οι διαστασεις τους η παιζουμε αναλογα τις εργασιες που θα γινουν στο μηχανουργειο,δηλ. παει πρωτα μηχανουργειο το καπακι και μετα παραγγελνω βαλβιδες και εδρες?
(τιτανιου δεν βρηκα αλλα κατι αλλες που βρηκα για NASCAR, Drag, Oval & Sprint Car - racing teams Nitro Fuels, Supercharged, Turbocharged, Nitrous Oxide, and Marine race motors,με λιγα λογια για extreme καταστασεις αυτοκινητα οι 8 βαλβιδες εξαγωγης βγαινουν 276$ χωρις τα μεταφορικα,μιλαμε για πολυ τσουξιμο!)
http://www.ferrea.com/Honda-Engine-Valv ... odel1=5567
valsam

Δημοσίευσηαπό panosopel » Τετ 01 Οκτ, 2014 17:15

Σε opel astra h twinport δηλαδη blacklist και σε 83000+χιλιομετρα με υγραεριο και δεν εχω παθει θεμα με βαλβιδες και τα σχετικα
Η πλακα ειναι οτι δεν ειχα ψεκασμο βενζινης η λαδιερα,ξυδιερα παροτι ετσι νομιζα(ψεκασμο βενζινης) και εβαλα τωρα απο 2500στροφες και πανω ψεκασμο αλλα τι καταναλωση πανω θα εχω?το σκεφτομαι αμα δινω πολλα σε βενζινες να βγαλω ψεκασμους και να μαι οπως πρωτα αφου δεν επαθα ζημια

Καταληγω τελικα επειδη εχω και φιλο με mazda πολυ ευαισθητο αμαξι με 100000 με υγραεριο οτι ειναι
πρωτον θεμα εγκαταστασης και δευτερο χιλιομετρων

Εχετε παρατηρησει οτι οσοι παθαινουν βαλβιδες με υγραεριο εχουν και 200,000 χιλιομετρα και φορτωμενα στο αμαξι??
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 01 Οκτ, 2014 17:19

panosopel έγραψε:Σε opel astra h twinport δηλαδη blacklist και σε 83000+χιλιομετρα με υγραεριο και δεν εχω παθει θεμα με βαλβιδες και τα σχετικα
Η πλακα ειναι οτι δεν ειχα ψεκασμο βενζινης η λαδιερα,ξυδιερα παροτι ετσι νομιζα(ψεκασμο βενζινης) και εβαλα τωρα απο 2500στροφες και πανω ψεκασμο αλλα τι καταναλωση πανω θα εχω?το σκεφτομαι αμα δινω πολλα σε βενζινες να βγαλω ψεκασμους και να μαι οπως πρωτα αφου δεν επαθα ζημια

Καταληγω τελικα επειδη εχω και φιλο με mazda πολυ ευαισθητο αμαξι με 100000 με υγραεριο οτι ειναι
πρωτον θεμα εγκαταστασης και δευτερο χιλιομετρων

Εχετε παρατηρησει οτι οσοι παθαινουν βαλβιδες με υγραεριο εχουν και 200,000 χιλιομετρα και φορτωμενα στο αμαξι??

Εχεις κανει ελεγχο στα διακενα και τα βρηκες τελεια? Αν εχεις αυτορυθμιζομενες, οταν κλεισουν θα ειναι πλεον πολυ αργα, απλα στη πορεια δεν θα δεις ποτε την φθορα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 69 επισκέπτες