Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Στιγμιαίο Κόμπιασμα κατά το πάτημα γκαζιού από αρχική θέση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Στιγμιαίο Κόμπιασμα κατά το πάτημα γκαζιού από αρχική θέ

Δημοσίευσηαπό NIKOSP » Τρί 02 Απρ, 2019 09:56

Καλημέρα η σωστή εγκατάσταση χρειάζεται ρύθμιση στον δρόμο, όπως την περιέγραψες και όπως την περιέγραψε ο Μελέτης.
Το γιατί σου κάνει προβλήματα στην βενζίνη δεν μπορώ να το γνωρίζω. Πολλά μπορεί να είναι πολλά και διάφορα.

Αυτό που μπορώ να γνωρίζω είναι ότι προκειμένου να μην βγουν προβλήματα στο μέλλον χρειάζεται ρύθμιση στον δρόμο ώστε ο χάρτης του αερίου να λειτουργεί το ίδιο απροβλημάτιστα όπως αυτός της βενζίνης. Και μόνο στον δρόμο με φορτία μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στην τροφοδοσία/ανάφλεξη.
Αν δεν γίνει αυτό είναι κακοτεχνία στην εγκατάσταση.

Ένα ενδεχόμενο είναι να έχει γίνει σαλάτα ο χάρτης και της βενζίνης. Αυτό το έχω ακούσει ως πρόβλημα πολλές φορές όταν δεν έγινε ρύθμιση στον δρόμο. Ψάξε μέσα στο φόρουμ. Προσωπικά ξαναλέω το "γίνεται αυτορύθμιση" ως απάντηση του εγκαταστάτη σου εμένα θα με ανησυχούσε.
Αν ο κινητήρας θα δουλεύει με πτωχό ή με πλούσιο μείγμα δεν είναι καλό ούτε για την μακροημέρευση του κινητήρα , ούτε για απροβλημάτιστα χλμ.
Το επιχείρημα με την σούπερ βενζίνη δεν το πολυκαταλαβαίνω. Εκτός αν εννοείς ότι είναι αντίστοιχα με το υγραέριο, διαφορετικό καύσιμο από την απλή αμόλυβδη. Δεν είναι. Ενώ το υγραέριο έχει αρκετά διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά καύσης σε σχέση με την βενζίνη.

profitiss έγραψε:
NIKOSP έγραψε:Καλημέρα καλό μήνα.
Το αυτορυθμιζόμενο που σου είπε ο εγκαταστάτης σου είναι το autocalibration.
Καμία εγκατάσταση δεν γίνεται μόνο με autocalibration. Οι ρυθμίσεις ανάφλεξης/τροφοδοσίας χρειάζεται να γίνουν χειροκίνητα σε πορεία στον δρόμο, όπως σου ανέφερε ο Μελέτης, και στις περισσότερες δυνατές συνθήκες φορτίου του κινητήρα.
Με όλο τον σεβασμό ο εγκαταστάτης, αν ισχύει αυτή η κουβέντα που μεταφέρεις, δεν είναι σωστός επαγγελματίας.
Προσωπικά θα πρότεινα να ψαχτείς σε 2ο εγκαταστάτη, κάποιον που να στον συστήσουν άνθρωποι που έχουν εγκαταστήσει αέριο για τουλάχιστον 20.000-30.000 χλμ.
Πολύ χονδρικά μου φαίνεται θέμα ρυθμίσεων ή/και κακής εγκατάστασης.
Για την ιστορία το αυτοκίνητο μου (Fiat Bravo 1.2) φοράει τα απλά μονάκιδα NGK μπουζί της μάνας του, δίχως προβλήματα μετά από 17.000+ χλμ. Με επίμονη επισήμανση από τον εγκαταστάτη μου να μην βάλω μπουζί διπλής ή τριπλής ακίδας ή τα ακριβότερα ιριδίου.

profitiss έγραψε:Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιγραφικός μπορώ, χωρίς να σας κουράσω.

Τι μπορεί να είναι ρε παιδιά?
Το αέριο είναι brc και είπα στον μάστορα να το ρυθμίσει, και μου είπε δεν ρυθμίζονται αυτά, είναι αυτορυθμιζόμενα.

Ακούω γνώμες, εμπειρίες σε ίδια συμπτώματα και συμβουλές.

καλημέρα φίλε.
δεν ξέρω καν τι σημαίνει autocalibration.
Από την προσωπική μου πείρα ξέρω ότι είναι το 3ο αυτοκίνητο με αέριο brc και στα προηγούμενα 2, δεν είχαν κάνει κάτι με χάρτες στην πορεία. Απ ότι κατάλαβα κάνεις πορεία με τον laptop για καμμιά 50ριά χιλιόμετρα. Αυτό δεν έγινε ποτέ σε εμένα. Τα άλλα 2 αυτοκίνητα παρόλα αυτα ήταν μια χαρά.
Αν για σένα σημαίνει θέμα ρυθμίσεων η εγκατάστασης, τότε πως εξηγείς ότι αρχικά και για πολύ καιρό το έκανε μόνο στο αέριο και μετά από πολύ καιρό και στην βενζίνα πλέον?
Κι εγώ στα άλλα 2 αυτοκίνητα απλά μπουζί φορούσα. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Και σουπερ να βάλεις στο αυτοκίνητό σου θα πηγαίνει μια χαρά και ακόμα καλύτερα κιόλας. Τι σημαίνει αυτό? Ότι αφού κινείται το αμαξι είναι οκ?
Fiat Bravo 1.2SX Lovato easy Fast, με ψεκασμούς βενζίνης στο φορτίο.
30.000+ χλμ 113.000+ συνολικά
NIKOSP

Δημοσιευσεις: 78

Δημοσίευσηαπό profitiss » Τρί 02 Απρ, 2019 15:46

gkazakias έγραψε:Ρεύματα είναι . Άλλαξε πολλαπλασιαστές και μπουζοκαλωδια. Είναι αναλώσιμα αυτά.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε σου έχει τύχει κάτι παρόμοιο? Επειδή μου κάνει εντύπωση που είσαι τόσο σίγουρος.
Πάντως όπως φαίνεται θα ξεκινήσω με μπουζοκαλώδια και βλέπουμε.
profitiss

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 02 Απρ, 2019 16:32

profitiss έγραψε:
gkazakias έγραψε:Ρεύματα είναι . Άλλαξε πολλαπλασιαστές και μπουζοκαλωδια. Είναι αναλώσιμα αυτά.

Φίλε σου έχει τύχει κάτι παρόμοιο? Επειδή μου κάνει εντύπωση που είσαι τόσο σίγουρος.
Ναι μου έχει τύχει σε 3 οχήματα μου. Έχω αέριο σε όλα. Το πρόβλημα ρευματος ξεκινάει να φένεται πάντα από ότι αέριο καύσιμο.

gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό profitiss » Τετ 03 Απρ, 2019 12:15

gkazakias έγραψε:
profitiss έγραψε:

Ναι μου έχει τύχει σε 3 οχήματα μου. Έχω αέριο σε όλα. Το πρόβλημα ρευματος ξεκινάει να φένεται πάντα από ότι αέριο καύσιμο.

Ευχαριστώ πολύ φίλε, κυρίως για την ξεκάθαρη απάντηση, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς "αυτό είναι.." "αλλά δεν ξέρω γιατί στο κάνει και στην βενζίνα..." κτλ κτλ
Ξεκινάω με μπουζοκαλώδια και μετά πολλαπλασιαστές. Αν δεν είναι αυτά, τι άλλο σε σχέση με τα ρεύματα να κοιτάξω?
profitiss

Δημοσίευσηαπό psilos33 » Σάβ 06 Απρ, 2019 16:15

Προσωπικά θα πήγαινα σε εναν αλλο εγκαταστάτη να ρίξει μια ματιά και να αφιερώσει μια ωρα στο συστημα...ο πνευμονας εχει δυνατοτητα παροχής για το αυτοκίνητο? δουλευει πλούσιο ή φτωχό η κανονικό σε βενζίνη και αέριο(τουτέστι ελεγχος fuel trims που προαναφερθηκε)? το κανει οταν γυρίσεις απο αεριο σε βενζινη μονο στην αρχή ή και μετα απο πολλά χιλιόμετρα σε βενζίνη?(που σημαινει μεγάλη διαφορά στα fuel trims μεταξύ καυσίμων)το πρώτο που θα με οδηγούσε σε αυτήν την κατέυθυνση είναι το σχόλιο του μηχανικού οτι ειναι μονο αυτορρυθμιζόμενο το συστημα...οτι ναναι δλδ
psilos33

Δημοσιευσεις: 47

Δημοσίευσηαπό profitiss » Κυρ 07 Απρ, 2019 00:04

psilos33 έγραψε:Προσωπικά θα πήγαινα σε εναν αλλο εγκαταστάτη να ρίξει μια ματιά και να αφιερώσει μια ωρα στο συστημα...ο πνευμονας εχει δυνατοτητα παροχής για το αυτοκίνητο? δουλευει πλούσιο ή φτωχό η κανονικό σε βενζίνη και αέριο(τουτέστι ελεγχος fuel trims που προαναφερθηκε)? το κανει οταν γυρίσεις απο αεριο σε βενζινη μονο στην αρχή ή και μετα απο πολλά χιλιόμετρα σε βενζίνη?(που σημαινει μεγάλη διαφορά στα fuel trims μεταξύ καυσίμων)το πρώτο που θα με οδηγούσε σε αυτήν την κατέυθυνση είναι το σχόλιο του μηχανικού οτι ειναι μονο αυτορρυθμιζόμενο το συστημα...οτι ναναι δλδ

Μήπως μπορείς να μου πεις, σε ποιο σημείο αναφέρω ότι ο μηχανικός μου είπε ότι το σύστημα είναι μόνο αυτορυθμιζόμενο?
Μόλις μου απαντήσεις σε αυτό θα σου απαντήσω και στο υπόλοιπο μήνυμα σου.
Ξέρεις δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνουν πολλοί, να διαστρεβλώνουν τα λόγια κάποιου, επειδή έτσι τους βολεύει, ώστε να τεκμηριώσουν κάτι που απλά τους κατέβηκε απ το μυαλό.
Είναι τουλάχιστον ελεϊνό.
profitiss

Δημοσίευσηαπό NIKOSP » Κυρ 07 Απρ, 2019 15:14

"Δημοσίευσηαπό profitiss » Κυρ 31 Μαρ, 2019 15:03
[...]

ΑΥΤΑ δεν τα έκανε το αυτοκίνητο για να προλάβω κάποιους που πιθανόν το θεωρήσουν φυσιολογικό.
Η κατάσταση χειροτερεύει και το ρελαντί σε οδήγηση μες στην πόλη είναι δύσκολο να κρατηθεί.

Τι μπορεί να είναι ρε παιδιά?
Το αέριο είναι brc και είπα στον μάστορα να το ρυθμίσει, και μου είπε δεν ρυθμίζονται αυτά, είναι αυτορυθμιζόμενα.
[...]"

profitiss έγραψε:
psilos33 έγραψε:Προσωπικά θα πήγαινα σε εναν αλλο εγκαταστάτη να ρίξει μια ματιά και να αφιερώσει μια ωρα στο συστημα...ο πνευμονας εχει δυνατοτητα παροχής για το αυτοκίνητο? δουλευει πλούσιο ή φτωχό η κανονικό σε βενζίνη και αέριο(τουτέστι ελεγχος fuel trims που προαναφερθηκε)? το κανει οταν γυρίσεις απο αεριο σε βενζινη μονο στην αρχή ή και μετα απο πολλά χιλιόμετρα σε βενζίνη?(που σημαινει μεγάλη διαφορά στα fuel trims μεταξύ καυσίμων)το πρώτο που θα με οδηγούσε σε αυτήν την κατέυθυνση είναι το σχόλιο του μηχανικού οτι ειναι μονο αυτορρυθμιζόμενο το συστημα...οτι ναναι δλδ

Μήπως μπορείς να μου πεις, σε ποιο σημείο αναφέρω ότι ο μηχανικός μου είπε ότι το σύστημα είναι μόνο αυτορυθμιζόμενο?
Μόλις μου απαντήσεις σε αυτό θα σου απαντήσω και στο υπόλοιπο μήνυμα σου.
Ξέρεις δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνουν πολλοί, να διαστρεβλώνουν τα λόγια κάποιου, επειδή έτσι τους βολεύει, ώστε να τεκμηριώσουν κάτι που απλά τους κατέβηκε απ το μυαλό.
Είναι τουλάχιστον ελεϊνό.
Fiat Bravo 1.2SX Lovato easy Fast, με ψεκασμούς βενζίνης στο φορτίο.
30.000+ χλμ 113.000+ συνολικά
NIKOSP

Δημοσιευσεις: 78

Δημοσίευσηαπό Candyman » Κυρ 07 Απρ, 2019 15:32

Αυτό το πράγμα που μπαίνει κάποιος σε ένα forum, γράφει μόνος του πράγματα και μετά λέει οτι δεν τα είπε (ενώ είναι γραμμένα), παραδέχεται ότι είναι άσχετος αλλά μετά κάνει τον έξυπνο σε αυτούς που πάνε να τον βοηθήσουν, ακόμα δεν το έχω καταλάβει γιατί συμβαίνει. Ειλικρινά είναι μια από τις απορίες ζωής που έχω.
Candyman

Δημοσιευσεις: 33

Δημοσίευσηαπό psilos33 » Κυρ 07 Απρ, 2019 16:38

Ευχαριστώ τους Candyman και NIKOSP για την ηθική υποστήριξη και γιατί με βγάζουν απο τον κόπο να αποδείξω οτι ...δεν ειμαι ελέφαντας! :D
Profitiss ακόμα και να ημουν λάθος και να μην το ειχες γράψει και να το ειχα κατεβάσει απο το μυαλό μου, ναι, θα μπορούσα να είμαι ελεεινά επικριτικός απέναντι στον χ μηχανικό που σε εχει αφήσει να βιώνεις αυτήν την ψυχική οδύνη οδηγώντας ενα αυτοκίνητο που κομπιάζει οταν πατάς γρήγορα το γκάζι....φαντάζομαι το θρίλερ που βιώνεις με την σκέψη να προσπεράσεις την προπορευόμενη νταλίκα σε επαρχιακό δρόμο..θα προλάβω ή.... θα ρετάρει! :o
Μπορεί ισως να εχεις μια ιδιαίτερη εκτίμηση προς τον μηχανικο που αναφέρεις, αλλα εγω δεν τον γνωρίζω και μαλλον θελω να βοηθήσω ΕΣΕΝΑ, οσο μπορω-αν μπορώ, απο το πληκτρολογιο, να λύσεις το πρόβλημά σου! το δικό σου πρόβλημα!
Τωρα που απάντησα στο επίμαχο ερώτημα ( :?: ), ας επιστρέψουμε στην τεχνική πλευρά του προβλήματος....
psilos33

Δημοσιευσεις: 47

Δημοσίευσηαπό ili77 » Κυρ 14 Απρ, 2019 18:15

Ένας απ τους καλύτερους αν όχι ο μόνος που μπορεί να ρυθμίσει σωστά brc είναι ο LPgas στον Πειραιά. Δε χάνεις τίποτα να πας από κει μια βόλτα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ili77

Δημοσιευσεις: 61

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 46 επισκέπτες