Το γιατί σου κάνει προβλήματα στην βενζίνη δεν μπορώ να το γνωρίζω. Πολλά μπορεί να είναι πολλά και διάφορα.
Αυτό που μπορώ να γνωρίζω είναι ότι προκειμένου να μην βγουν προβλήματα στο μέλλον χρειάζεται ρύθμιση στον δρόμο ώστε ο χάρτης του αερίου να λειτουργεί το ίδιο απροβλημάτιστα όπως αυτός της βενζίνης. Και μόνο στον δρόμο με φορτία μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στην τροφοδοσία/ανάφλεξη.
Αν δεν γίνει αυτό είναι κακοτεχνία στην εγκατάσταση.
Ένα ενδεχόμενο είναι να έχει γίνει σαλάτα ο χάρτης και της βενζίνης. Αυτό το έχω ακούσει ως πρόβλημα πολλές φορές όταν δεν έγινε ρύθμιση στον δρόμο. Ψάξε μέσα στο φόρουμ. Προσωπικά ξαναλέω το "γίνεται αυτορύθμιση" ως απάντηση του εγκαταστάτη σου εμένα θα με ανησυχούσε.
Αν ο κινητήρας θα δουλεύει με πτωχό ή με πλούσιο μείγμα δεν είναι καλό ούτε για την μακροημέρευση του κινητήρα , ούτε για απροβλημάτιστα χλμ.
Το επιχείρημα με την σούπερ βενζίνη δεν το πολυκαταλαβαίνω. Εκτός αν εννοείς ότι είναι αντίστοιχα με το υγραέριο, διαφορετικό καύσιμο από την απλή αμόλυβδη. Δεν είναι. Ενώ το υγραέριο έχει αρκετά διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά καύσης σε σχέση με την βενζίνη.
profitiss έγραψε:NIKOSP έγραψε:Καλημέρα καλό μήνα.
Το αυτορυθμιζόμενο που σου είπε ο εγκαταστάτης σου είναι το autocalibration.
Καμία εγκατάσταση δεν γίνεται μόνο με autocalibration. Οι ρυθμίσεις ανάφλεξης/τροφοδοσίας χρειάζεται να γίνουν χειροκίνητα σε πορεία στον δρόμο, όπως σου ανέφερε ο Μελέτης, και στις περισσότερες δυνατές συνθήκες φορτίου του κινητήρα.
Με όλο τον σεβασμό ο εγκαταστάτης, αν ισχύει αυτή η κουβέντα που μεταφέρεις, δεν είναι σωστός επαγγελματίας.
Προσωπικά θα πρότεινα να ψαχτείς σε 2ο εγκαταστάτη, κάποιον που να στον συστήσουν άνθρωποι που έχουν εγκαταστήσει αέριο για τουλάχιστον 20.000-30.000 χλμ.
Πολύ χονδρικά μου φαίνεται θέμα ρυθμίσεων ή/και κακής εγκατάστασης.
Για την ιστορία το αυτοκίνητο μου (Fiat Bravo 1.2) φοράει τα απλά μονάκιδα NGK μπουζί της μάνας του, δίχως προβλήματα μετά από 17.000+ χλμ. Με επίμονη επισήμανση από τον εγκαταστάτη μου να μην βάλω μπουζί διπλής ή τριπλής ακίδας ή τα ακριβότερα ιριδίου.profitiss έγραψε:Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιγραφικός μπορώ, χωρίς να σας κουράσω.
Τι μπορεί να είναι ρε παιδιά?
Το αέριο είναι brc και είπα στον μάστορα να το ρυθμίσει, και μου είπε δεν ρυθμίζονται αυτά, είναι αυτορυθμιζόμενα.
Ακούω γνώμες, εμπειρίες σε ίδια συμπτώματα και συμβουλές.
καλημέρα φίλε.
δεν ξέρω καν τι σημαίνει autocalibration.
Από την προσωπική μου πείρα ξέρω ότι είναι το 3ο αυτοκίνητο με αέριο brc και στα προηγούμενα 2, δεν είχαν κάνει κάτι με χάρτες στην πορεία. Απ ότι κατάλαβα κάνεις πορεία με τον laptop για καμμιά 50ριά χιλιόμετρα. Αυτό δεν έγινε ποτέ σε εμένα. Τα άλλα 2 αυτοκίνητα παρόλα αυτα ήταν μια χαρά.
Αν για σένα σημαίνει θέμα ρυθμίσεων η εγκατάστασης, τότε πως εξηγείς ότι αρχικά και για πολύ καιρό το έκανε μόνο στο αέριο και μετά από πολύ καιρό και στην βενζίνα πλέον?
Κι εγώ στα άλλα 2 αυτοκίνητα απλά μπουζί φορούσα. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Και σουπερ να βάλεις στο αυτοκίνητό σου θα πηγαίνει μια χαρά και ακόμα καλύτερα κιόλας. Τι σημαίνει αυτό? Ότι αφού κινείται το αμαξι είναι οκ?