Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ερωτηση για αποφυγη προβληματων

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Ερωτηση για αποφυγη προβληματων

Δημοσίευσηαπό meletis » Σάβ 20 Ιούλ, 2019 13:19

Qgas έγραψε:
vayio έγραψε:Με σωστή εγκατάσταση και μικροψεκασμους βενζίνης από κάποιες στροφές και πάνω, λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια να ξέρεις, ότι σε οτιδήποτε συμβεί, ακόμη και σε προβλήματα που έτσι και αλλιώς μπορεί να έβγαζε το αυτοκίνητο, ο μηχανικός θα τα ρίχνει στο υγραέριο και από την άλλη ο εγκαστατατης υγραερίου θα τα ρίχνει στον μηχανικό. Είναι κοινή πρακτική... Για ο,τι συμβαίνει πάντα να φταίει το υγραέριο. Γι'αυτό έιναι σημαντικό και ο εγκαταστατης lpg και ο μηχανικός να μην είναι παπατζηδες και να ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

Η καραμέλα των μικροψεκασμων για πάσα νόσο πιο καλά να λες σωστά συντηρημένο ένα μοτέρ βασικό για μηδέν πρόβλημα με το αέριο λίπανση με βενζίνη δεν κάνεις με 2-3 %

Στον αέριο ψεκασμό το σωστό μείγμα υγραέριου μέχρι τις 2500-3000 στροφές έχει 118 οκτανια μετά κατεβαίνει στα 100 και πιο κάτω .. με 10 μοίρες πιο αργή καύση .. στον υγρό ψεκασμό τα οκτανια παραμένουν στο ίδιο επίπεδο σε όλες τις στροφές !! Η βενζίνη πρόσθετει γρηγορότερη ανάφλεξη και επιπλέον οκτανια στα ψηλά !! Πάντα με σωστη αναλογία ρύθμιση

Έχεις δίκιο.
Το αμάξι στη βενζίνη , πριν τη τοποθέτηση υγραεριου ( ανεξάρτητα εάν θα τοποθετηθεί υγρός ψεκασμός ή όχι) πρέπει να δουλεύει άριστα.
Για αυτό ο εγκαταστάτης υγραερίου πρέπει να το λέει στον ιδιοκτήτη.
Που να ξέρει ο καθένας τι γίνεται με τη εγκατάστατη υγραεριου.
Τώρα όσο αφορά το ποσοστό βενζίνης εγώ έχω διαβάσει ότι βοηθάει στη ανάφλεξη όπως και στη συντήρηση των μπεκ βενζίνης του οχήματος.

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό socratesb » Σάβ 20 Ιούλ, 2019 20:16

Pkos76 έγραψε:Ενδιαφερομαι να βαλω στο αμαξι γκαζι.ο μηχανικος μου μου λεει να μην βαλω γιατι μακροπροθεσμα θα εχω προβλημα το ρισκαρω πολυ.ανεβαινει πολυ η θερμοκρασια ακομα και με λιπανση και τα λιωνει ολα εσεις τι λετε;

Καλησπέρα σε Όλους!
Μετά από τόσα χρόνια και τόσες χιλ χλμ και εγκαταστάσεις lpg σε όλες τις μάρκες, να υπάρχει κάποιος που να λέει ότι θα ρισκάρεις για μένα δεν είναι μηχανικός.
Κάνε μια σοβαρή έρευνα αγοράς σε όσους εγκαταστάτες έχουν εμπειρία στην τοποθέτηση και ποιοτικά συστήματα.
Και για citroen ειδικά έχω ακούσει ότι είναι από τα πλέον ανθεκτικά στις έδρες των βαλβίδων για το φαινόμενο vsr. Ακόμα και στα ευαίσθητα πχ Suzuki, αυτοκίνητα που έχουν γνωστοί μου και είναι απόλυτα συνεπής στην συντήρηση με έλεγχο στα διάκενα βαλβίδων και ότι προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου + τις οδηγίες του εγκαταστάτη δεν έχουν πρόβλημα με κινητήρες με 120 χιλ χλμ με lpg και πάνω από 200 χιλ συνολικά.
Εγώ σε VW Golf Gti 1,8 20VT μοντ 2003 έχω από το 2014 lpg και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να το έχω κάνει νωρίτερα. Τώρα με 206 χιλ χλμ εκ των οποίων οι 72 χιλ με lpg το αυτοκίνητο δουλεύει ιδανικά. Σαφώς και έχω πάντα το νου μου να τηρώ το πρόγραμμα συντήρησης καθώς και τα προβλήματα που εμφανίζονται λόγω ηλικίας πχ διαρροές ψυκτικού από τους τόσους πλαστικούς συνδέσμους που έχει το μοτέρ στο σύστημα ψύξης.
Λόγω δε που το lpg δεν αφήνει τόσα κατάλοιπα στα λιπαντικά του αυτοκινήτου, να έρχεται η ώρα για άλλαγή πχ στις 7500 χιλ χλμ και να βλέπεις το λάδι ακόμα διαυγέστατο μήπως είναι απόδειξη ότι ο κινητήρας θα αντέξει περισσότερο σε σχέση με το να ήταν βενζινοκίνητο;;
Όσο δε για το κόστος απόσβεσης θα σου έλεγα μην το υπολογίζεις. Το αυτοκίνητο αλλάζει χρήση και με φθηνότερο καύσιμο σχεδόν κατά 50% κάνεις χλμ που δεν θα τολμούσες να αποφασίσεις. Άρα θα ξοδέψεις χρήματα σε καύσιμο γιατί θα κυκλοφορείς πολύ περισσότερο.
Golf MK4 GTi AUM - King by AEB lpg kit
socratesb

Δημοσιευσεις: 96

Δημοσίευσηαπό Tasos19s » Δευτ 22 Ιούλ, 2019 17:29

Να πούμε στον φίλο μας ότι πολλοί έχουν κάνει πάνω από 300.000χμ με αέριο
Αυτό ανάλογα με το αμάξι και την κατανάλωση και λοιπά και λοιπά σημαίνει τι έχουν κάνει απόσβεση το αμάξι τους, το κιτ του αερίου, τα λάστιχα, άλλο ένα αμάξι, και μισό εξοχικό

Όποιος σου λέει μην βάζεις αέριο απλά μην ξανά πας και μην τον ακούς γιατί δεν έχει καθόλου μα καθόλου γνώσεις

Να βρεις κάποιον να σου περάσει ενα Κιτ που είναι για το αυτοκίνητο σου και να το περάσει σωστα. Δηλαδή που θα μπει ο πνεύμονας, τι μπεκ χρειάζεται το αμάξι, που θα κόψει το κύκλωμα ψύξης, τι ρύθμιση θα γίνει στο πρόγραμμα και όλα αυτά είναι πολύ βασικές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες

Και να θυμάσαι. Δεν φταίει το αέριο για ότι συμβαίνει στο αυτοκίνητο
Ελάχιστες φορές θα χρειαστεί κάτι το αέριο εάν είναι όλα σωστά

Όταν κάνεις απόσβεση το αμάξι και λίγο αργότερα πήγαινε ξανά στον ίδιο μάστορα και πες του την ιστορία σου και ευχαρίστησε τον που σου έδωσε το έναυσμα για να μπεις εδώ μέσα και να μάθεις 2 πράγματα γιατί από κάτι τέτοιους μην ψάχνεις βοήθεια

Ο θείος μου σε ένα Micra έκανε 300.000χμ με αέριο
Λίγο πριν το πουλήσει έκαψε μια βαλβίδα
Εάν καθίσεις να το υπολογίσεις έκανε απόσβεση όλα τα έξοδα και 3 Micra των 3-4000€. Οπότε λες να τον ένοιαξε που έδωσε 500€ να το φτιάξει;
Να σημειώσω ότι μετά το πούλησε και 3000€ οπότε τι να λέμε παραπάνω;
Tasos19s

Δημοσιευσεις: 49

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 66 επισκέπτες