Qgas έγραψε:vayio έγραψε:Με σωστή εγκατάσταση και μικροψεκασμους βενζίνης από κάποιες στροφές και πάνω, λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια να ξέρεις, ότι σε οτιδήποτε συμβεί, ακόμη και σε προβλήματα που έτσι και αλλιώς μπορεί να έβγαζε το αυτοκίνητο, ο μηχανικός θα τα ρίχνει στο υγραέριο και από την άλλη ο εγκαστατατης υγραερίου θα τα ρίχνει στον μηχανικό. Είναι κοινή πρακτική... Για ο,τι συμβαίνει πάντα να φταίει το υγραέριο. Γι'αυτό έιναι σημαντικό και ο εγκαταστατης lpg και ο μηχανικός να μην είναι παπατζηδες και να ξέρουν καλά τη δουλειά τους.
Η καραμέλα των μικροψεκασμων για πάσα νόσο πιο καλά να λες σωστά συντηρημένο ένα μοτέρ βασικό για μηδέν πρόβλημα με το αέριο λίπανση με βενζίνη δεν κάνεις με 2-3 %
Στον αέριο ψεκασμό το σωστό μείγμα υγραέριου μέχρι τις 2500-3000 στροφές έχει 118 οκτανια μετά κατεβαίνει στα 100 και πιο κάτω .. με 10 μοίρες πιο αργή καύση .. στον υγρό ψεκασμό τα οκτανια παραμένουν στο ίδιο επίπεδο σε όλες τις στροφές !! Η βενζίνη πρόσθετει γρηγορότερη ανάφλεξη και επιπλέον οκτανια στα ψηλά !! Πάντα με σωστη αναλογία ρύθμιση
Έχεις δίκιο.
Το αμάξι στη βενζίνη , πριν τη τοποθέτηση υγραεριου ( ανεξάρτητα εάν θα τοποθετηθεί υγρός ψεκασμός ή όχι) πρέπει να δουλεύει άριστα.
Για αυτό ο εγκαταστάτης υγραερίου πρέπει να το λέει στον ιδιοκτήτη.
Που να ξέρει ο καθένας τι γίνεται με τη εγκατάστατη υγραεριου.
Τώρα όσο αφορά το ποσοστό βενζίνης εγώ έχω διαβάσει ότι βοηθάει στη ανάφλεξη όπως και στη συντήρηση των μπεκ βενζίνης του οχήματος.
Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk