Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε μπεκ βενζίνης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα σε μπεκ βενζίνης

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 04 Ιούλ, 2012 22:53

Να μην αφήνεις την βενζίνη να μένει μέσα πάνω απο μήνα παλιωνει !! Να την καταναλωνεις μέχρι γραμαριου μόνο έτσι θα τα γλυτωνεις !! Και την αντλία
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Σάβ 14 Ιούλ, 2012 03:02

dathens έγραψε:Να μην αφήνεις την βενζίνη να μένει μέσα πάνω απο μήνα παλιωνει !! Να την καταναλωνεις μέχρι γραμαριου μόνο έτσι θα τα γλυτωνεις !! Και την αντλία

Βρε φίλε, το Α3 που το έχω παρατημένο και έχει μέσα βενζίνη από τον Οκτώβρη του 2011 δεν έπρεπε να ξεκινάει καν!

Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Επειδή τα συμπτώματα ξανάρχισαν και επειδή δεν ήθελα να ξαναπληρώσω κανένα διακοσάρι ευρώ πάλι, το πήγα αλλού το αυτοκίνητο και όχι στην αντιπροσωπεία αφού διαπιστωμένα είχε θέμα με την τροφοδοσία της βενζίνης και όχι του υγραερίου.
Μου έβγαλε τα μπουζί λέγοντάς μου ότι είναι σε πολύ κακή κατάσταση, βάζοντάς μου κάτι Bosch ιριδίου! Δεν ξέρω αν έκανα καλά αν και είχα δει και τις καλύτερες γνώμες εδώ μέσα... Πάντως από αυτά που άλλαξα ήταν πιο μικρό το διάκενο και λίγο πιο μυτερή η ακίδα...Μου είπε επίσης να τα αλλάξω, γιατί θα γινόταν ζημιά! Να πω την αλήθεια πάντως ότι είδα λίγο καλύτερη συμπεριφορά, αλλά δεν μπορώ να κρίνω από τη στιγμή που δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόταν αν μου έβαζε καινούργια συμβατικά μπουζί.
Ξαναβγήκε βλάβη στα μπεκ, αλλά αυτή τη φορά έδειξε πρόβλημα στο 4ο και όχι στο πρώτο που το είχα αλλάξει το Μάρτιο. Αυτή τη φορά όμως δεν θα βάλω καινούργιο, αλλά μεταχειρισμένο. 50 ευρώ η τετράδα, και πιθανότατα να μου μείνουν άλλα τρία για το επόμενο ''θέμα''.
Ελπίζω να σταματήσει εκεί η ιστορία, γιατί αλλιώς πάμε για αντλία βενζίνης.... τι να πω...

Από ότι μιλήσαμε εκεί με τον μηχανικό, μου είπε ότι τα μπεκ μου ήταν μέσα στο όριο της αλλαγής (120.000χλμ τα διανυθέντα χιλιόμετρα και κάπου στα 100-150 χιλιάδες αλλάζονται) και ότι ήταν φυσιολογική φθορά για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Το πρόβλημα εστιάζεται στο ηλεκτρικό κομμάτι του μπεκ και όχι τόσο από την ποιότητα της βενζίνης, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει σε σχέση με το αυτοκίνητό μου...

Αυτά τα νέα μου! :)

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας! :)
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Δευτ 04 Νοέμ, 2013 15:32

Τα νέα μου, σχετικά με τα μπεκ...

Έχουν αλλαχτει τα 3 από τα 4 μπεκ και τα χιλιόμετρα που έχω κάνει είναι 45.000χλμ με υγραέριο...

Ας μου αλλάξει κάποιος την γνώμη ότι δεν φταίει η χρήση του υγραερίου! :)
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 07 Νοέμ, 2013 03:11

l3g3nd έγραψε:Τα νέα μου, σχετικά με τα μπεκ...

Έχουν αλλαχτει τα 3 από τα 4 μπεκ και τα χιλιόμετρα που έχω κάνει είναι 45.000χλμ με υγραέριο...

Ας μου αλλάξει κάποιος την γνώμη ότι δεν φταίει η χρήση του υγραερίου! :)

αν καταλαβα μιλαμε για μπεκ βενζινας? σε αουντι Α3?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 07 Νοέμ, 2013 13:29

Αν είναι tsi το μοτέρ φταίει μάλλον το αέριο

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513