Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πέφτει η πίεση του Υγραερίου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πέφτει η πίεση του Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 31 Ιαν, 2013 15:11

antonis132 έγραψε:
stargazer έγραψε:Εγγύηση έχω από τον εγκαταστάτη ή από την Lovato γενικά; Γιατί εκτός απο τα χαρτιά που παρέδωσα στο κτεο δεν μου έδωσε κανένα χαρτί, manual η κάτι άλλο που να βεβαιώνει κάτι... Δεν έχω σκοπό να ανοίξω την δεξαμενή ακόμα ούτε θα ανοίξω τον πνεύμονα ποτέ. Μπορεί να ήταν και το φίλτρο που τα έκανε αυτά γιατί είχε μαζέψει κεράκι. Αν δεν διορθωθεί θα πάω στον εγκαταστάτη αν και δεν τον εμπιστεύομαι μόνο και μόνο για να είμαι μέσα στην εγγύηση

ΥΓ Τον MAP τον αντικατέστησε ο εγκαταστάτης γιατί δεν μετρούσε θερμοκρασία αέρα το αυτοκίνητο ,φυσικά του είπα ότι δεν μετράει θερμοκρασία ο map μιας που είναι στην δικιά μου ειδικότητα την ηλεκτρονική αλλά επέμενε και τον άλλαξε με μεταχειρισμένο , φυσικά αποδείχθηκε λάθος αφού είχε ξεχάσει να συνδέσει τον αισθητήρα όταν τοποθέτησε την πεταλούδα.

σημερα ανοιξα και καθαρισα το φιλτρο υγραεριου δεν ειχε πολυ βρωμια, τελικα ο πνευμονας στα lovato δεν εχει μεσα φιλτρο απλα καθαρισα τις επιφανειες επειδη ειχε μαζεψει πολυ λαδι στεγνο σαν σκουρια και τις τσιμουχες ενα προσεκτικο καθαρισμο απο αυτες τις επικαθισεις μην κανει τον κοπο και τον ανοιξει καποιος ειναι μεγαλη μανουρα για να τον δεσεις στο θεμα κυριως 2 o-ring ενα μικρο που μπηκε σε 4-5λεπτα και ενα μεγαλο το τελευταιο προς τα πανω που με ταλαιπωρει ακομη να μπει στη θεση του, τωρα που το σκεφτομαι μαλλον θελει τεχνικη να αφησω να κανει κοιλια σε 2-3σημεια και να το πιεσω σε αυτα να μπει

ο πνευμονας του lovato εχει μεσα φιλτρο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 31 Ιαν, 2013 15:25

μηπως ο πνευμονας που βαλαμε για 75αλογα ειναι ο μικρος και δεν εχει, ανοιξα τις 5torx βιδες βρηκα το ελατηριο, ενα καπακι με φλατζα ξανα καπακι μεταλλικο που παταει πιο μεσα ελυσα ακομη μια βιδα τορξ με ενα κυλινδρικο κομματι με ελατηριο, δηλαδη μεσα σε αυτο το χωρο επρεπε να υπαρχει φιλτρο, μηπως επειδη το συστημα το δικο μου ειναι made in poland δεν εβαζαν η παρελειψαν να βαλουν;
Εικόνα
Εικόνα
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό dennis » Σάβ 23 Φεβ, 2013 21:25

Οταν αφηνεις το γκαζι κοιτα στον υπολογιστη τα ms.Ισως το αυτοκινητο να κατεβαζει κατω απο 1.5 ms και ο χαρτης να εχει κατοτατο 2 ms.

Με αποτελεσμα να μπλοκαρει το μπεκ του υγραεριου.Αυτο φαινεται απο τους ms του υγραεριου.Κατεβαζεις τα ορια του χαρτη σου.
dennis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 51

Δημοσίευσηαπό malageos » Δευτ 11 Μαρ, 2013 20:29

ginakos έγραψε:η πλευρά της πολυβαλβίδας που είναι μέσα στη δεξαμενή πρέπει να κοιτάει προς τον προφυλακτήρα. αυτό που βλέπεις στα περισσότερα site είναι όντως για ευκολία στην εγκατάσταση, και εντελώς λάθος. οπως σου έγραψα και πριν, όλα τα map υγραερίου που είναι πάνω στη μπεκιέρα (eltek bosch), η lovato τα έχει βγάλει αντικατάσταση στην εγγύηση με τα fsu που είναι ενσωματωμένα πάνω στο φίλτρο υγραερίου που είναι ανάμεσα στον πνεύμονα και στις μπεκιέρες. πήγαινε στον εγκαταστάτη σου και απαίτησε να στο αλλάξει. δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι ούτε εσύ ούτε και ο εγκαταστάτης. κάνοντας όμως την αλλαγή του map, θα πρέπει να αλλάξει και την επιλογή στο πρόγραμμα από eltek σε fsu.

φιλε αυτη την επιλογη απο eltec σε fsu που θα την βρω στο προγραμμα γιατι μετα την αντικατασταση του map εχω προβλημα στον χρονο αλλαγης απο αεριο σε βενζινη και λεω μηπως φταει αυτο
malageos

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τετ 13 Μαρ, 2013 11:20

ερωτηση σε αυτοκινητο citroen xsara 1400 mod 2003 συστημα lovato με δ/ξ στην ρεζερβα αλλα την πολυβαλβιδα εχει τοποθετηθει εμπρος διοτι πισω ηταν εκτεθειμενη σε πεζοδρομια εξαλλου το καλυμα που μπηκε απο κατω εχει τρυπα εμπρος δεξια εχω το εξης προβλημα...
οταν πας να αλλαξεις ταχυτητα απο 3 σε 2 για να μπει σε καποια στροφη καποιες φορες ο κινητηρας σβηνει
οταν πας να σταματησεις σε φαναρι και βγαζω ταχυτητα και παταω φρενο εχω παλι το ιδιο συμπτωμα
εντυπωση μου κανει οτι αν ηταν απωλεια πιεσης λογω θεσης πολυβαλβιδας λογικα θα γυριζε σε βενζινα
Το συμπτωμα ειναι εντονο οταν η σταθμη καυσιμου φτασει περιπου στο ενα πρασινο λαμπακι αλλα και στην ρεζερβα
μπουζι εχω της μαμας μηπως πρεπει να μικρινω λιγο το διακενο?εχει να κανει με τον πολ/στη μου?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 13 Μαρ, 2013 13:01

manoliss έγραψε:ερωτηση σε αυτοκινητο citroen xsara 1400 mod 2003 συστημα lovato με δ/ξ στην ρεζερβα αλλα την πολυβαλβιδα εχει τοποθετηθει εμπρος διοτι πισω ηταν εκτεθειμενη σε πεζοδρομια εξαλλου το καλυμα που μπηκε απο κατω εχει τρυπα εμπρος δεξια εχω το εξης προβλημα...
οταν πας να αλλαξεις ταχυτητα απο 3 σε 2 για να μπει σε καποια στροφη καποιες φορες ο κινητηρας σβηνει
οταν πας να σταματησεις σε φαναρι και βγαζω ταχυτητα και παταω φρενο εχω παλι το ιδιο συμπτωμα
εντυπωση μου κανει οτι αν ηταν απωλεια πιεσης λογω θεσης πολυβαλβιδας λογικα θα γυριζε σε βενζινα
Το συμπτωμα ειναι εντονο οταν η σταθμη καυσιμου φτασει περιπου στο ενα πρασινο λαμπακι αλλα και στην ρεζερβα
μπουζι εχω της μαμας μηπως πρεπει να μικρινω λιγο το διακενο?εχει να κανει με τον πολ/στη μου?

Στην βενζίνη σου κάνει το ίδιο; Αν ναι τότε το πρόβλημά σου είναι ηλεκτρικό και άρα ελέγχεις τη σειρά μπουζί μπουζοκαλώδια πολλαπλασιαστής. Αν το κάνει μόνο στο υγραέριο τότε είναι θέμα ρύθμισης μίγματος ή ακόμα και πρόβλημα σε κάποιο μπεκ και όχι πίεσης γιατί τότε όπως είπες και εσύ θα σε πέταγε στη βενζίνη και δε θα έσβηνε. Δούλεψε το για δυο μέρες μόνο με βενζίνη και δες.Όσο για το θέμα μπουζί εγώ στο δικό μου έχω υγραερίου και λειτουργεί καλά. Αλλά από όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ τα περισσότερα προβήματα έχουν παρουσιαστεί από τα μπουζί υγραερίου που τελικά δεν ταίριαξαν παρά από τα μαμά.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 14 Μαρ, 2013 09:20

labro κοιταξε να δεις εντυπωση μου κανει οτι το κανει μονο οταν πεφτει η σταθμη του υγραεριου
σε πρωτη φαση θα αλλαξω το διακενο των μπουζι θα το μικρυνω λιγο απο 0,9 (αν θυμαμε καλα ) θα το παω στο 0,7 και βλεπω.....
Η ρυθμιση ειναι ενταξει μετρημενο
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 46 επισκέπτες