Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Απ: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό skarpouzis » Τετ 02 Ιούλ, 2014 01:42

Σου προτείνω να αγοράσεις πολλαπλασιαστή μάρκας Beru. Είναι κοφυφαίας ποιότητας και πιθανότατα θα είναι φθηνότερος απο τον γνήσιο.
Ευχαριστώ
PRINS VSI 1.0 με VALVECARE
VW TOUAREG 3.2 V6 2004 κιν. AZZ
skarpouzis

Δημοσιευσεις: 60

Re: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 02 Ιούλ, 2014 10:12

hlias έγραψε:μαζι σου ετσι πρεπει να ειναι αλλα αντε βρες το δικιο σου στην χωρα μας, σαν τρανο παραδειγα οι μπαταριες bosch 1 χρονο και σε επαγγελματικα οχηματα 6 μηνες.

Πες του Τεχνικου Διευθυντη στη Bosch στο Κορωπί να κοψει τις παπατζες...
Να στο δωσει ΓΡΑΠΤΑ με κοινοποιηση στο ΙΝΚΑ...
Θα "ανακρουσει πρυμνα" σε χρονο dt πιστευω...

αυτες τις παπαριες κανουν κι εχει φυγει ο μισος κοσμος απο κει μεσα....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 02 Ιούλ, 2014 14:32

Προς admin ακολουθεί off topic ας μεταφερθεί να μην χαλάσει το θέμα.

Φωκίων οι μπαταρίες από όσο ξέρω θεωρούνται αναλώσιμα και έχουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Ηλία + Φωκίων αν ψάξω θα βρω πάλι τις διατάξεις. Ο νόμος ορίζει ότι την διετή εγγύηση για το προϊόν την δίνει το σημείο λιανικής όσο και αν φαίνεται παράξενο. Η εγγύηση που δίνει ο χονδρέμπορας στον λιανοπωλητή που αν θυμάμαι καλά λέγεται εμπορική μπορεί να είναι μικρότερη ή καθόλου όσο και αν σας κάνει εντύπωση και έχει να κάνει με την μεταξύ τους συνεργασία. Επίσης για επαγγελματική χρήση η εγγύηση πέφτει στον ένα χρόνο και για εργασίες σε σταθερές κατασκευές ανεβαίνει στα 5 έτη. (πχ αν βάλεις ένα κλιματιστικό ή εργασία της εγκατάστασης έχει 5 έτη εγγύηση αν δηλαδή στραβώσει η βάση και στάζει πχ)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 02 Ιούλ, 2014 14:46

Συνεχιζοντας το offtopic

Τσου
Μπαταρια optima με εγγυηση εφ ορου ζωης πουληθηκε απο καταστημα που εκλεισε, η Bosch υποχρεωθηκε με την χρηση της απειλης του ΙΝΚΑ ( δυστυχως...) να την αντικαταστησει, μεσω Bosch Car Service μια που δεν υπηρχε ο λιανοπωλητης οπως ειπαμε. Αποδειξη υπηρχε - δεν ζητηθηκε καν..

το ιδιο θα ισχυε αν η αγορα ειχε γινει απο το εξωτερικό. ο ΜΟΝΟΣ ελεγχος που εγινε ηταν μηπως ηταν μαϊμου.

τουλαχιστον απο οσο ξερω η εγγυηση ( 1 ή 2 ετων αναλλογως) προς τον λιανικό πελατη αρχιζει την ημερα ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και οχι το ποτε πηρε ο εμπορας το προιον απο την εισαγωγεα.

πχ. ΠΟΛΛΕΣ μπαταριες μοτοσυκλετων που καποιος ειχε επι χρονια στο ραφι πουληθηκαν λιανική, εληξαν ( γερασαν για την ακρηβεια) και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟς ΕΓΓΥΗΣΗς ( Varta = Bosch και παλι )

πουθενα δεν εχω δει ΓΡΑΠΤΑ διαφοροποιηση μεταξυ "ερασιτεχνικου" και "επαγγελματικου" σε αυτες τις κατηγοριες προιοντων. Αλλα μπορει να κανω και λαθος...
Ναι δε dvd player πχ το εχω δει οτι "προοριζεται για οικιακη χρηση"
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 02 Ιούλ, 2014 16:48

Δεκτό αυτό που λες αλλά πιθανός το προϊόν συνοδευότανε από συμπληρωματική εγγύηση (αυτό το φυλάδιο που έχει στην συσκευασία) είτε διαφημιζότανε σαν παροχή. Αυτό που λεω αν θυμάμαι καλά λέγεται νόμιμη εγγύηση.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Τρί 02 Σεπ, 2014 00:52

Πέρασαν δύο μήνες και 2.500 χλμ χωρίς να μπώ συνεργείο και είχα αρχίσει να ανησυχώ , μου περίσσευαν και λεφτά και δεν είχα τι να τα κάνω

Λαμπάκι μηχανής και η διάγνωση είναι : "Σπασμένος καταλύτης στο κάτω μέρος του. Δεν έχει λιώσιμο άρα δεν είναι θέμα θερμοκρασίας ή καυσίμου. Μάλλον από χτύπημα" .

Τι λέτε κι εσείς ; Κόρσα 10 ετών , 125 χιλιάδες χλμ , 32,500 με lpg
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 02 Σεπ, 2014 18:34

jojo77 έγραψε:Πέρασαν δύο μήνες και 2.500 χλμ χωρίς να μπώ συνεργείο και είχα αρχίσει να ανησυχώ , μου περίσσευαν και λεφτά και δεν είχα τι να τα κάνω

Λαμπάκι μηχανής και η διάγνωση είναι : "Σπασμένος καταλύτης στο κάτω μέρος του. Δεν έχει λιώσιμο άρα δεν είναι θέμα θερμοκρασίας ή καυσίμου. Μάλλον από χτύπημα" .

Τι λέτε κι εσείς ; Κόρσα 10 ετών , 125 χιλιάδες χλμ , 32,500 με lpg

Το λιώσιμο το βλέπεις μόνο αν τον ανοίξεις από μέσα το καταλύτη να δεις τις κηρήθρες ή έμμεσα από τους ο2 σένσορες. Διάγνωση από λαμπάκι μηχανής που να ορίζει και το μέρος του καταλύτη που έγινε ζημιά δε νομίζω/γνωρίζω να υπάρχει. Αν είναι εκτίμηση του μηχανικού που το είδε οκ. Γερό χτύπημα μπορεί να τον σακατέψει το καταλύτη αλλά λίγο δύσκολο το φαντάζομαι να χτυπηθεί από πίσω όταν το όχημα κινείται προς τα μπρός! Σε καμιά όπισθεν ίσως να έγινε; Πάντως πολλά σου έχουν πέσει σε έξοδα/ταλαιπωρία, και ο καταλύτης είναι ακριβό εξάρτημα. Τουλάχιστον το αμάξι πάει καλά πλέον;
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Τετ 03 Σεπ, 2014 02:22

Η αρχική διαγνωση δεν έγινε μόνο απ΄το λαμπάκι , άνοιξε καπό , έπεσε και κάτω ανάσκελα και καθώς το χτύπαγε έπεφταν κομματάκια (κεραμικού;) . Σήμερα τον αλλάξαμε , δεν φαίνεται εξωτερικό χτύπημα αλλά ούτε και λιώσιμο . Τι να πω. Κατά τ άλλα το αμάξι πάει μια χαρά . Παρατηρησα μια ελαφρά αύξηση στην κατανάλωση , ειδικά σε κύκλο πόλης , αλλά ίσως ήταν θέμα στρωσίματος
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Σάβ 13 Σεπ, 2014 08:29

Βάζω μπροστά το Corsa 1.2 D και μου κάνει ρεταρισμα στην βενζίνη και μόνο. Το πάω στο συνεργείο η διάγνωση είναι βουλωμένα μπεκ. Σε ενα ποτήρι νερού που τραβήξαμε λίγη βενζίνη είχε μέσα κάτι σαν λάσπη. Το αυτοκίνητο έχει κάνει 24000 χλμ με LPG και τηρώ πίστα το να βάζω 20€ κάθε μήνα για να ανανεώνεται η βενζίνη.

Παίζει να μαζεύτηκαν τόσα ιζήματα απλά και μόνο γιατί η βενζίνη μένει στο ντεπόζιτο; Ή ημπυν τυχερός και έβαλα απο "καλό" πρατήριο;

Ο δε μηχανικός μου ειπε πως θα πρέπει να έχω μόνο 5€ μέσα και να πηγαίνω με λαμπάκι. Όταν τον ρώτησα για την τρομπα αν κάνω κάτι τέτοιο μου εξήγησε αναλυτικά το πως λειτουργεί και πραγματικά μου κάνει λογικότερο το 5€ βενζίνη παρά το μισό με 1/4 που έκανα μέχρι τώρα.
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Δευτ 15 Σεπ, 2014 14:39

splitapsou έγραψε:Βάζω μπροστά το Corsa 1.2 D και μου κάνει ρετάρισμα στην βενζίνη και μόνο. Το πάω στο συνεργείο η διάγνωση είναι βουλωμένα μπεκ. Σε ενα ποτήρι νερού που τραβήξαμε λίγη βενζίνη είχε μέσα κάτι σαν λάσπη. Το αυτοκίνητο έχει κάνει 24000 χλμ με LPG και τηρώ πίστα το να βάζω 20€ κάθε μήνα για να ανανεώνεται η βενζίνη.

Παίζει να μαζεύτηκαν τόσα ιζήματα απλά και μόνο γιατί η βενζίνη μένει στο ντεπόζιτο; Ή ημπυν τυχερός και έβαλα απο "καλό" πρατήριο;

Ο δε μηχανικός μου ειπε πως θα πρέπει να έχω μόνο 5€ μέσα και να πηγαίνω με λαμπάκι. Όταν τον ρώτησα για την τρομπα αν κάνω κάτι τέτοιο μου εξήγησε αναλυτικά το πως λειτουργεί και πραγματικά μου κάνει λογικότερο το 5€ βενζίνη παρά το μισό με 1/4 που έκανα μέχρι τώρα.

Και ιδού ο ένοχος:
https://imageshack.com/i/idt6iJbWj
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 48 επισκέπτες