Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 10 Οκτ, 2014 19:21

H prins γραφει το αοριστο
Honda
All models
2003>
Excessive wear of valves/seats
Και η BRC επισης το γενικο και αοριστο Honda CRV 2000 B20Z1 16V 1999> Valves Valves!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 10 Οκτ, 2014 21:25

παλληκαρια ολα σχετικα ειναι, σημερινο περιστατικο, φιλος με σχολη οδηγων αγορασε ενα swift του 2006 με 110.000km, που το οδηγουσε ενας παππους στην χαλκιδα, μου το εφερε για υγραεριο, ειχε μια μικρη αρρυθμια στο ρελαντι, για να μην μακρυγορω τελικα κατεβασα καπακι οι βαλβιδες εισαγωγης ειναι κωλος και το καπακι πηγε στο ρεκτιφιε.
το αυτοκινητο αυτο δεν εχει πιεστει απο εναν ηλικιωμενο και δεν ειχε και υγραεριο, πειτε μου σας παρακαλω ετσι και του εβαζα υγραεριο και σε 10, 15000km τα εφτυνε τελικα, ποιος θα εφταιγε και γιατι, το υγραεριο? η βενζινη? κατι αλλο?
τελιωνοντας πολλες φορες υπαρχουν και οι συγκυριες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 10 Οκτ, 2014 21:51

Τι ειδους βαλβιδες ειχε το swift? Αυτορυθμιζομενες? ή καπελωτα?

Και πως βγαινει το συμπερασμα οτι οι γεροι δεν κακοδιαχειριζονται τα αμαξια? Εχεις δει λιγους παππουδες στο δρομο που πανε με ξεχασμενη ταχυτητα μεσα να μουγκριζει ή να εχουν ξεχασμενη 5η μεσα στη πολη να κοπαναει ο κινητηρας?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 11 Οκτ, 2014 02:19

hlias έγραψε:παλληκαρια ολα σχετικα ειναι, σημερινο περιστατικο, φιλος με σχολη οδηγων αγορασε ενα swift του 2006 με 110.000km, που το οδηγουσε ενας παππους στην χαλκιδα, μου το εφερε για υγραεριο, ειχε μια μικρη αρρυθμια στο ρελαντι, για να μην μακρυγορω τελικα κατεβασα καπακι οι βαλβιδες εισαγωγης ειναι κωλος και το καπακι πηγε στο ρεκτιφιε.
το αυτοκινητο αυτο δεν εχει πιεστει απο εναν ηλικιωμενο και δεν ειχε και υγραεριο, πειτε μου σας παρακαλω ετσι και του εβαζα υγραεριο και σε 10, 15000km τα εφτυνε τελικα, ποιος θα εφταιγε και γιατι, το υγραεριο? η βενζινη? κατι αλλο?
τελιωνοντας πολλες φορες υπαρχουν και οι συγκυριες.

Συγκυριες Ηλια ναι υπαρχουν, δεν ειναι συγκυρια ομως που μου εβγαλε το crv προβλημα ειναι γεγονος,οπως γεγονος ειναι οτι ειναι και στην λιστα με τα ευαισθητα ,τυχαιο,δεν νομιζω, συγκυρια δεν ειναι τα maverick των φιλων μου που και αυτα εβγαλαν προβλημα,γεγονος ειναι οτι το υγραεριο το γ@μαει το αυτοκινητο περισσοτερο απο την βενζινη ,αλλα πολυ και αλλα λιγο αυτο δηλ. το αμφισβητεις?
valsam

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 11 Οκτ, 2014 07:05

Θεωρώ σωστά και λογικά αυτά που λέει ο Ηλίας.

Ποιός από όλους μας που κάναμε μετατροπή στις 100, 150 ή 200 χιλιάδες χιλιόμετρα πριν τη μετατροπή ανοίξαμε το
καπάκι να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι βαλβίδες.???
Κανένας.Και αν κάποιος το έκανε θα είναι εξαίρεση του κανόνα.
Και αν οι βαλβίδες κάποιου ήταν στην κατάσαση που λέει ο Ηλίας τι θα γίνει μετά από λίγες χιλ. χιλιομετρα.???

Φυσικά το υγραέριο επιβαρύνει περισσότερο τις βαλβίδες.Αλλά μην τα ρίχνουμε όλα σε αυτό.
Οι κύριοι υπεύθυνοι νομίζω είμαστε εμείς με τις επιλογές μας , τον τρόπο οδήσησής και συντήρησης του
αυτοκινήτου μας.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό george7009 » Σάβ 11 Οκτ, 2014 07:55

papoys έγραψε:Θεωρώ σωστά και λογικά αυτά που λέει ο Ηλίας.

Ποιός από όλους μας που κάναμε μετατροπή στις 100, 150 ή 200 χιλιάδες χιλιόμετρα πριν τη μετατροπή ανοίξαμε το
καπάκι να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι βαλβίδες.???
Κανένας.Και αν κάποιος το έκανε θα είναι εξαίρεση του κανόνα.
Και αν οι βαλβίδες κάποιου ήταν στην κατάσαση που λέει ο Ηλίας τι θα γίνει μετά από λίγες χιλ. χιλιομετρα.???

Φυσικά το υγραέριο επιβαρύνει περισσότερο τις βαλβίδες.Αλλά μην τα ρίχνουμε όλα σε αυτό.
Οι κύριοι υπεύθυνοι νομίζω είμαστε εμείς με τις επιλογές μας , τον τρόπο οδήσησής και συντήρησης του
αυτοκινήτου μας.

Και πόσο μάλλον εαν έχουμε ένα ευπαθές αυτοκίνητο και βρίσκεται στη μαύρη λίστα .
Εμένα το peugeot μου είχε 77400 όταν το έκανα μετατροπή . Σχετικά καινούργιο .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό NickSt » Σάβ 11 Οκτ, 2014 14:25

valsam έγραψε:H prins γραφει το αοριστο
Honda
All models
2003>
Excessive wear of valves/seats
Και η BRC επισης το γενικο και αοριστο Honda CRV 2000 B20Z1 16V 1999> Valves Valves!

H Prins μάλλον είναι ξεκάθαρη . "Υπερβολική φθορά βαλβίδων - εδρών". Η Brc όντως δεν διευκρινίζει . Πιστεύω αν τους θέσεις ερώτημα μέσω της ιστοσελίδας τους , θα σου απαντήσουν με απόλυτη σαφήνεια ..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 12 Οκτ, 2014 10:42

Μετα απο ψαξιμο email κτλ εχω βρει στοκ ολοκαινουργιο καπακι στο κουτι του κομπλε με οδηγους και εδρες , βαλβιδες oem,ημισετ oem,βιδες κεφαλης oem(γνησια δηλ.!),κουζινετα και ελατηρια,τα ανταλακτικα ολα μαζι βγαινουν κοντα στα 900 ευρω,αρα ρεκτιφιε κτλ δεν χρειαζετε,μενουν τα του μηχανικου και με λιγο πανω απο 1000ρικο φτιαχνω καινουργιο σχεδον μοτερ,φτιαγμενο ομως για να καιει βενζινη!!!

Αν το φτιαξω ετσι ναι μεν καινουργιο θα γινει παλι στην μπλακ λιστ θα ειναι για να μπορεσω να καψω υγραεριο,υπαρχουν εγγυημενα υλικα καλυτερα απο τα μαμα τελικα για να καψω υγραεριο,το ερωτημα μου αυτο ακομη παραμενει ανεξηγητο!
Αν δεν υπαρχουν τελικα μου ειναι συμφορο να το κανω το αυτοκινητο μιας και με βενζινη και τα 20,000 χλμ που κανω περιπου τον χρονο θελω 3400 ευρω για βενζινη μονο+τα τελη αλλα 660 = 4060 ευρω!
valsam

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 12 Οκτ, 2014 17:12

απλα πραγματα φιλε μου...αν υπαρχουν ενισχυμενα μεταλλα βαλβιδες εδρες για το αμαξι σου εστω και 1000ρικο να φτασει φτιαχτο....
αν δεν υπαρχουν η το φτιαχνεις και το πουλας οσο οσο...η το πας αποσυρση
είναι ομα όλα αυτά όπως σου τα λεω αλλα ετσι είναι η αληθεια...
αμαξι 2000 κυβικων χωρις υγραεριο.....είναι θεμα να το εχεις από θεμα κοστους...
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 12 Οκτ, 2014 18:18

Φιλε δεν υπαρχει περιπτωση να το φτιαξω το αυτοκινητο για να καιω 10,5-11 λιτρα βενζινης τα 100χλμ με αυγο στο ποδι (αν πατησω και 13-15 !)και να δινω και 660 τελη,μονο αν γινετε οπως ειπα σωστη τροποποιηση για να μπορει να καιει υγραεριο για πολλα ακομη χλμ,πραγμα δυσκολο απ'οτι καταλαβα απο το κεφαλαρι απο ιδιο αυτοκινητο που μεσα στον χρονο ξαναεβγαλε ζημια,διαβασα και αυτο: http://www.amrautos.co.uk/index.php/lpg-systems
και ηρθε και εδεσε το γλυκο!

"Caution must be used with Flashlube or similar systems as excess dosing will severely damage oxygen sensors and catalytic convertors. In the past we have experimented fitting hardened valve seats at great expense to Vauxhalls, Nissan X Trails and Primeras along with Flashlube kits and all have suffered valve recession damage within 20k miles the Vauxhall Zafira in fewer than 12k miles"
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες