Σίγουρα το δικό μου μικροπρόβλημα σε ζεστό ξεκίνημα με βενζίνα δεν οφείλετε στον εγκαταστάτη.
Μέχρι τα 70-80 χιλιάδες χιλιόμετρα ήταν άψογο (όχι ότι τώρα δεν είναι) απλά εμφανίζει και όχι πάντα όπως είπα αυτό το προβληματάκι.
Του έχουμε ρίξει κάποιες ματιές και έλεγχο τόσο με τον εγκαταστάτη όσο και με τον μηχανικό αλλά δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε την αιτία.
Το έχουμε βγάλει και στο δρόμο δύο φορές για ρύθμιση με τον εγκαταστάτη.
Πιστεύω πως είναι κάπου στο κύκλο αντλία βενζίνης, αισθητήρες λ , μικροδιαροή νερού και όχι πάντα σε φλάντζα κεφαλής - βαλβίδες ,γιατί ορισμένες
φορές και όχι πάντα χάνω λίγα νερά,ή μπέρδεμα εγκεφάλων.
Το αυτοκίνητο δεν καίει λάδια,παίρνει μπροστά με το πρώτο μιζάρισμα , φοβερά οικονομικό στο υγραέριο ,η συμπίεση είναι άριστη.
Τελευταία μεσημεριανές ώρες με υπερβολική ζέστη 2 φορές σαν να κόλλαγε την πρώτη φορά η μίζα πήρε με τη δεύτερη,και άλλη μία δεν γύριζε
καθόλου η μίζα σαν να ήταν κολημένη και μετά από 2-3 ώρες που κρύωσε.πήρε χωρίς πρόβλημα.
Υποθέτοντας καρβουνάκια πήγα στον ηλεκτρολόγο όπου από εξωτερικό έλεγχο και 10-15 δοκιμές που το έβαλε μπροστά και έπαιρνε με την πρώτη
μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν οφείλετε στη μίζα που δεν μου έπαιρνε μπροστά αλλά εκεί μου μίλησε μήπως έχω μικροδιαροή νερού από
τη φλάντζα και μπλοκάρει στις μεγάλες θερμοκρασίες τους κυλίνδρους.
Τώρα αν αρχίσω επισκευές ή αλλαγές θα ξεφύγω οικονομικά και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο αυτή τη στιγμή.Αν το πρόβλημα στο μέλλον
μεγαλώσει τότε βλέπουμε.
Σίγουρα στην πορεία αν τυχαία και χωρίς περιτά έξοδα εντοπιστεί θα το λύσουμε και θα ενημερώσω σχετικά.
Εκείνο που σκέφτομαι τελευταία μετά από 105.000 χιλιόμετρα με lpg είναι να ανοίξω κεφαλή να δω κατάσταση βαλβίδων.
Θα το συζητήσω και με το μάστορα να δω τι θα πει καθώς και το κόστος.
Μήπως είναι λάθος αυτό που σκέφτομαι;;;;;;;
Ακούω γνώμες - απόψεις γιατί δεν το κατέχω και πολύ το άθλημα.