Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα εκκίνησης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα εκκίνησης

Δημοσίευσηαπό nickL » Τρί 29 Αύγ, 2017 10:32

anikologr έγραψε:
nickL έγραψε:Γιατί πριν το υγραέριο τα αυτοκίνητα δούλευαν ρολόι; Τα πάντα μπορεί να έχουν προβλήματα, το θέμα είναι κατά πόσο είναι διαχειρίσιμα και κατά πόσο υπερισχύουν την καθημερινής χρήσης.

Όχι αλλά σίγουρα αυξάνεις τις πιθανότητες να δημιουργηθούν προβλήματα... Αυτό πρέπει να το σταθμιζει κάποιος σε συνδυασμό με το μελλοντικό κέρδος...

Για τη στάθμιση κέρδους - κόστους - ρίσκου ακριβώς το ίδιο είπα κι εγώ με άλλες λέξεις.
Το ''σίγουρα'' πάντως για τις βλάβες σηκώνει πολύ συζήτηση και είναι και λίγο απόλυτο. Οι πιθανότητες βλάβης αυξάνονται υπό την έννοια ότι μπαίνουν νέα εξαρτήματα πάνω στο αυτοκίνητο που δεν υπήρχαν πριν. Αλλά μέχρι εκεί. Ο καταναλωτής είναι εκείνος που αυξάνει κυρίως τις πιθανότητες βλάβης πχ όταν επιλέγει κακούς μάστορες ή όταν δεν συντηρεί σωστά το αυτοκίνητο ή το σύστημα.
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό referravag » Τετ 30 Αύγ, 2017 11:16

nickL έγραψε:
anikologr έγραψε:
nickL έγραψε:Γιατί πριν το υγραέριο τα αυτοκίνητα δούλευαν ρολόι; Τα πάντα μπορεί να έχουν προβλήματα, το θέμα είναι κατά πόσο είναι διαχειρίσιμα και κατά πόσο υπερισχύουν την καθημερινής χρήσης.

Όχι αλλά σίγουρα αυξάνεις τις πιθανότητες να δημιουργηθούν προβλήματα... Αυτό πρέπει να το σταθμιζει κάποιος σε συνδυασμό με το μελλοντικό κέρδος...

Για τη στάθμιση κέρδους - κόστους - ρίσκου ακριβώς το ίδιο είπα κι εγώ με άλλες λέξεις.
Το ''σίγουρα'' πάντως για τις βλάβες σηκώνει πολύ συζήτηση και είναι και λίγο απόλυτο. Οι πιθανότητες βλάβης αυξάνονται υπό την έννοια ότι μπαίνουν νέα εξαρτήματα πάνω στο αυτοκίνητο που δεν υπήρχαν πριν. Αλλά μέχρι εκεί. Ο καταναλωτής είναι εκείνος που αυξάνει κυρίως τις πιθανότητες βλάβης πχ όταν επιλέγει κακούς μάστορες ή όταν δεν συντηρεί σωστά το αυτοκίνητο ή το σύστημα.

+1 στα γραφόμενα του φίλου nickL

Πέρα από το γεγονός ότι προστίθενται νέα εξαρτήματα, γίνονται τρύπες κλπ, πολύ μεγάλο ρόλο πέρα από τα εξαρτήματα σαν εξαρτήματα παίζει και ο μάστορας που θα πας για εγκατάσταση... Δεν κάνουν όλοι την ίδια δουλειά και δεν είναι το ίδιο προσεκτικοί και σχολαστικοί όλοι... Και εμάς ο ένας στο ΧαΪδάρι (GK νομίζω λέγεται) μας είχε πει πιο χαμηλή τιμή από τον LPGas αλλά μας έλεγε κάτι κουλά του στυλ ότι δεν μπορούμε να βάλουμε το Plug n Drive γιατί έχει μεγάλο εγκέφαλο και δεν θα χωράει μέσα στο χώρο του κινητήρα. Μετά αφού πήρε τηλ και ρώταγε μας είπε ότι θα χωράει... Μετά ήρθε ένα εγκαταστάτης του να του κάνω ερωτήσεις... Τον ρώτησα αν θα ανοιχτεί καινούρια τρύπα για τον MAP που έχει το KIT. "ααα", μου λέει, "δεν θα το βάλουμε καν αυτόν τον αισθητήρα... θα παίρνει σήμα από αυτόν του αυτοκινήτου.." :o Όπα λέω από μέσα μου; Άντε έτσι δηλ αποφασίζουμε ότι δεν θα βάλουμε όλα τα εξαρτήματα που λέει η BRC να εγκατασταθούν κατά την τοποθέτηση; Αααα μας είχε πει και το άλλο. Ότι στο ρελαντί θα το ρυθμίσει να καίει βενζίνη γιατί αλλιώς θα σβήνει... Αστεία πράγματα μετά την συνεργασία μας με τον LPGas... Πήγαμε και στον μπαρμπα Γρηγόρη για προσφορά στον AGN κι αυτός για BRC μας είπε 100-150€ φθηνότερα από τον LPGas, αλλά σε ερώτησή μου για το αν θα βγει το αυτοκίνητο για ρύθμιση στον δρόμο (εγώ ήξερα ότι δεν τα βγάζει στο δρόμο για ρύθμιση), μου απάντησε ως εξής: "Το αυτοκίνητο είναι πιο δύσκολο να ρυθμιστεί στο σταματημένο. Σταματημένο θα ρυθμιστεί. Άκουσε να δεις Β. εγώ θα σε βάλω μέσα στο αυτοκίνητο και θα σου δέσω τα μάτια και θα σε ρωτάω να μου πεις με τι καύσιμο κινείται το αυτοκίνητο... Δεν θα καταλαβαίνεις καμία διαφορά." Οκ λέω, μας κάλυψες κι εσύ... Και έτσι ξεκινήσαμε για LPGas όπου στον δρόμο λέγαμε με την φίλη μου (δικό της είναι το αυτοκίνητο της υπογραφής) ότι αν δεν μας πείσει και ο LPGas και μας λέει ότι να 'ναι δεν επρόκειτο να το κάνουμε υγραέριο το αυτοκίνητο...

Ποιο ακριβός σίγουρα και αρκετά από τους υπόλοιπους 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα, αλλά οι απαντήσεις του ήταν τεχνικές όπως αυτές που περίμενα. Και τον πέρασα από κανονική συνέντευξη. Όταν είναι κάνεις μια τέτοια μετατροπή στο αυτοκίνητό σου θέλει ψάξιμο και σίγουρα οι φθηνές λύσεις και οι φθηνοί μάστοροι δεν είναι πάντα οι καλύτερες... Γι' αυτό και όσοι βάζουν ΚΙΤ των 600-700€ μετά λένε έχω μεγάλη κατανάλωση, μου κάνει εκείνο το χουσούρι ξαφνικά, άλλαξα σε μπεκ τύπου βενζίνης και είδα τεράστια διαφορά... Γι αυτό καλό είναι να τα πληρώνεις όλα αυτά μια ώρα αρχύτερα βάζοντας στα σωστά εξαρτήματα για το αυτοκίνητο από την αρχή και σε σωστό μάστορα για να μην ταλαιπωρείσαι ούτε εσύ ούτε το αυτοκίνητο...

Συνάδελφος της φίλης μου είχε βάλει μαζί με εμάς υγραέριο στο Panda του σε ένα εγκαταστάτη στο Κιάτο νομίζω... 600€ του είχε κοστίσει. Κάθε τρεις και λίγο του άναβε check... Και δεν του το διόρθωνε ο εγκαταστάτης του... Του έλεγε ότι δεν είναι τίποτα. Επίσης κάτι ψιλοπαράνομο πρέπει να είχε παιχτεί γιατί δεν του έδινε χαρτιά για να περάσει ΚΤΕΟ και καθυστέρησε πάνω από μήνα για να του τα δώσει... Δεν ξέρω ποιος είναι ο εγκαταστάτης του.

Το υγραέριο είναι η λύση του φτωχού δυστυχώς ή ευτυχώς. Και επειδή για τους περισσότερους είναι "του φτωχού" οι οποίοι φτωχοί δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν το αυτοκίνητο με ένα πετρέλαιο και γι' αυτό καταφεύγουν στην λύση του υγραερίου, θέλουν και όλοι θέλουμε να κάνουμε μια εγκατάσταση που θα είναι απροβλημάτιστη και δεν δημιουργήσει ζημιά στο αυτοκίνητο... Από εκεί και πέρα καθένας είναι υπεύθυνος για να αποφασίσει μόνος του τι θα ξοδέψει και σε ποιον... ;) Πάντως θέλει έρευνα. Το φόρουμ εδώ εμένα προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ να καταλάβω κάποια θεμελιώδη πράγματα πριν πάρουμε τους εγκαταστάτες σβάρνα για ερωτήσεις και προσφορές. :thumbup: :clap:
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 01 Σεπ, 2017 07:18

Σίγουρα το δικό μου μικροπρόβλημα σε ζεστό ξεκίνημα με βενζίνα δεν οφείλετε στον εγκαταστάτη.
Μέχρι τα 70-80 χιλιάδες χιλιόμετρα ήταν άψογο (όχι ότι τώρα δεν είναι) απλά εμφανίζει και όχι πάντα όπως είπα αυτό το προβληματάκι.

Του έχουμε ρίξει κάποιες ματιές και έλεγχο τόσο με τον εγκαταστάτη όσο και με τον μηχανικό αλλά δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε την αιτία.
Το έχουμε βγάλει και στο δρόμο δύο φορές για ρύθμιση με τον εγκαταστάτη.
Πιστεύω πως είναι κάπου στο κύκλο αντλία βενζίνης, αισθητήρες λ , μικροδιαροή νερού και όχι πάντα σε φλάντζα κεφαλής - βαλβίδες ,γιατί ορισμένες
φορές και όχι πάντα χάνω λίγα νερά,ή μπέρδεμα εγκεφάλων.

Το αυτοκίνητο δεν καίει λάδια,παίρνει μπροστά με το πρώτο μιζάρισμα , φοβερά οικονομικό στο υγραέριο ,η συμπίεση είναι άριστη.
Τελευταία μεσημεριανές ώρες με υπερβολική ζέστη 2 φορές σαν να κόλλαγε την πρώτη φορά η μίζα πήρε με τη δεύτερη,και άλλη μία δεν γύριζε
καθόλου η μίζα σαν να ήταν κολημένη και μετά από 2-3 ώρες που κρύωσε.πήρε χωρίς πρόβλημα.
Υποθέτοντας καρβουνάκια πήγα στον ηλεκτρολόγο όπου από εξωτερικό έλεγχο και 10-15 δοκιμές που το έβαλε μπροστά και έπαιρνε με την πρώτη
μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν οφείλετε στη μίζα που δεν μου έπαιρνε μπροστά αλλά εκεί μου μίλησε μήπως έχω μικροδιαροή νερού από
τη φλάντζα και μπλοκάρει στις μεγάλες θερμοκρασίες τους κυλίνδρους.

Τώρα αν αρχίσω επισκευές ή αλλαγές θα ξεφύγω οικονομικά και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο αυτή τη στιγμή.Αν το πρόβλημα στο μέλλον
μεγαλώσει τότε βλέπουμε.
Σίγουρα στην πορεία αν τυχαία και χωρίς περιτά έξοδα εντοπιστεί θα το λύσουμε και θα ενημερώσω σχετικά.

Εκείνο που σκέφτομαι τελευταία μετά από 105.000 χιλιόμετρα με lpg είναι να ανοίξω κεφαλή να δω κατάσταση βαλβίδων.
Θα το συζητήσω και με το μάστορα να δω τι θα πει καθώς και το κόστος.

Μήπως είναι λάθος αυτό που σκέφτομαι;;;;;;;
Ακούω γνώμες - απόψεις γιατί δεν το κατέχω και πολύ το άθλημα. :lol: :P
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Παρ 01 Σεπ, 2017 09:42

papoys έγραψε:
Εκείνο που σκέφτομαι τελευταία μετά από 105.000 χιλιόμετρα με lpg είναι να ανοίξω κεφαλή να δω κατάσταση βαλβίδων.
Θα το συζητήσω και με το μάστορα να δω τι θα πει καθώς και το κόστος.

Μήπως είναι λάθος αυτό που σκέφτομαι;;;;;;;
Ακούω γνώμες - απόψεις γιατί δεν το κατέχω και πολύ το άθλημα. :lol: :P

120.000 εχω εγώ παππού σε σύνολο 320.000
Αν η συμπίεση ειναι καλή και το αμάξι δουλεύει σωστά να μη το ανοίξεις...(φαντάζομαι μιλάμε για υδραυλικές βαλβίδες)
Μια κ καλή θα γίνει η δουλειά όταν τα φτύσει...

Είμαι της απόψης "Οτι δουλεύει σωστά δεν το πειράζουμε" :lol: :lol: :lol:
Πλέον γιατί και γώ ψαχνόμουν και πείραζα πράγματα που ήταν μια χαρά και μονο σε κακό μου εβγαίνε.... :roll: :roll:
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 58 επισκέπτες