Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 22 Οκτ, 2014 11:25

Αποκλειεις το οτι η τσαπατσουλια βοηθαει???
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 22 Οκτ, 2014 13:26

Oχι φυσικα,αλλα το χοντρο το προβλημα δεν ειναι η τσαπατσουλια το προβλημα ειναι το μοτερ το ιδιο που δεν σηκωνει υγραεριο η τσαπατσουλια απλα βοηθαει στο να βγει λιγο πιο νωρις το προλημα,ο ενας ο φιλος εχει συστημα landienzo με ηλεκτρονικη λαδιερα και πολυ λουλουδι δουλεια,(ταηερ απς πουθενα!)και με αυγο στο ποδι του ξανα κλεισαν οι βαλβιδες στις 60,000 χλμ ,την πρωτη φορα του ειχαν κλεισει εντελος στις 17,000 αλλα μην ξεχναμε οτι το αμαξι ειχε και 150,000 χλμ στην πλατη του,τελικα κανει δουλεια η ηλεκτρονικη λαδιερα?
Η μηπως δεν κανει απολυτος τιποτα και τωρα του πηγε 60,000 (ακομη εχει λεει,αντε να του παει 80,000 λεω!) επειδη δεν εχουν στην πλατη τους οι βαλβιδες και οι εδρες αυτες 150,000 χλμ , οδηγει με αυγο στο ποδι πια και μπορει αυτες οι εδρες και βαλβιδες που μπηκαν να ειναι και λιγο ανθεκτικοτερες,το θεμα ειναι οτι το μοτερ δεν κανει καθολου για υγραεριο,και αρχιζω και πιστευω οτι μαλλον κανενα δεν κανει,απλα μερικα μοτεραντεχουν περισσοτερο και αλλα λιγοτερο εως σχεδον καθολου,και το λεω αυτο γιατι τωρα που την εψαξα ακουω συνεχεια για μοτερ που δεν ειναι σε καμια μπλακ λιστ!!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 22 Οκτ, 2014 16:43

Στον ιδιο χρονο θα κρακαρει ενα λουλουδι μοτερ με ενα παρταλι??? Ειναι δεν ειναι σε μαυρη λιστα....

Βαλε τωρα και την τσαπατσουλια του μαστορα
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 31 Οκτ, 2014 01:39

Επανελεγχος σημερα μετα απο 20.000 χλμ χιλιομετρα(με λαδιερα jlm & διακλαδωτη) στα διακενα των βαλβιδων στο hyundai tucson. Οι εξαγωγης αθικτες μετα την τελευταια ρυθμιση. Οι εισαγωγης επισης αθικτες(δεν εχουν ρυθμιστει ποτε). Οι εξαγωγης ειχαν ρυθμιστει πριν 20.000χλμ καθως ηταν εντελως κλειστες(χωρις κανενα ειδος λιπανσης), και ηταν η πρωτη και τελευταια ρυθμιση. Τωρα αν ειχαν κλεισει παλι θα πηγαινα για καπακι.

Συνολικα το αμαξι εχει 135.000χλμ. Τα 90.000 με υγραεριο.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 31 Οκτ, 2014 10:53

Χαιρομαι πες τα στους λαδιερες ξυδιερες τυροκαφτερες !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό famas1 » Παρ 31 Οκτ, 2014 12:13

Μπράβο gkazakias. :D
Γιατί όμως λες ότι θα πήγαινες για καπάκι από τη στιγμή που είχες κάνει μόνο μια ρύθμιση; Δηλαδή δεν έπαιρνε άλλη ρύθμιση Τώρα πότε προβλέπεις να πας πάλι για έλεγχο ;
Άβαταρ μέλους
famas1

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 31 Οκτ, 2014 13:53

Γιατι ειχαν κλεισει τοσο πολυ 3-4 βαλβιδες που δεν υπαρχει καπελωτο με μεγαλυτερο νουμερο για να ξαναρυθμιστουν. Σε 20.000 θα ξανακανω ελεγχο.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 31 Οκτ, 2014 17:03

Qgas έγραψε:Χαιρομαι πες τα στους λαδιερες ξυδιερες τυροκαφτερες !!

Υποψιν μου εχει βγει η παναγια να το ρεγουλαρω καθε τοσο. Αν το ξεχασω και δεν το κοιταξω καιρο καποια στιγμη σχεδον σταματαει η ροη. Θελει ελαχιστο πειραγμα αρκετα συχνα. Το διατηρω περιπου 10 σταγονες το λεπτο με καταναλωση 1,2 ml λαδι ανα 1 λιτρο υγραεριου. Επισης λυσαμε καταλυτη και προκαταλυτη και τους 2 λαμδα να δω αν εχουν πιασει μουργα απο τη χρηση της λαδιερας, δεν ειχε κανενα θεμα ολα ηταν φυσιολογικα ''βρωμικα''
gkazakias

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 31 Οκτ, 2014 17:54

Εγω ημουν απο αυτους που ελεγαν οτι οι λαδιερες πρεπει να κανουν δουλεια,οχι γιατι το ηξερα ντεφακτο αλλα απο αυτα που διαβαζα στο ιντερνετ απο κατι τεστ που ελεγαν οτι ειχαν κανει διαφοροι,μετα απο 20.000 χλμ με λαδιερα και πολυ περισσοτερη δοση απο το 1ml-1litre υγραεριου οι βαλβιδες μου εκλεισαν εντελος,γιατι σστο δικο μου δεν εκανε δηλ. δουλεια η λαδιερα?
Ξερω τι θα μου απαντησεις,θα μου πεις οτι για να κανει δουλεια πρεπει να εχω ηλεκτρονικη λαδιερα με διακλαδοτη σε καθε κυλινδρο!
Συμφωνω οτι με την απλη λαδιερα δεν παει η ιδια αναλογια και ποσοτητα σε καθε κυλινδρο ξεχωριστα και αλλου πηγαινει περισσοτερο και αλλου λιγοτερο ψυκτελαιο,και ετσι θα επρεπε αλλες βαλβιδες να ειναι εντελος κλειστες και αλλες ανοιχτες!
Εμενα τοτε γιατι ηταν ολες τελειος κλειστες?
Δηλ. εμενα τα 3+ λιτρα ψυκαελαιου που εχω καψει σε αυτα τα 20,000 χλμ που πηγαν,δεν πηγαινε το λαδι στις βαλβιδες,δεν θα επρεπε αν εκανε δουλεια το λαδι να ειχα εστο και μια βαλβιδα που να μην ειχε κλεισει εντελος?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 31 Οκτ, 2014 18:25

valsam έγραψε:

Εγω ημουν απο αυτους που ελεγαν οτι οι λαδιερες πρεπει να κανουν δουλεια,οχι γιατι το ηξερα ντεφακτο αλλα απο αυτα που διαβαζα στο ιντερνετ απο κατι τεστ που ελεγαν οτι ειχαν κανει διαφοροι,μετα απο 20.000 χλμ με λαδιερα και πολυ περισσοτερη δοση απο το 1ml-1litre υγραεριου οι βαλβιδες μου εκλεισαν εντελος,γιατι σστο δικο μου δεν εκανε δηλ. δουλεια η λαδιερα?
Ξερω τι θα μου απαντησεις,θα μου πεις οτι για να κανει δουλεια πρεπει να εχω ηλεκτρονικη λαδιερα με διακλαδοτη σε καθε κυλινδρο!
Συμφωνω οτι με την απλη λαδιερα δεν παει η ιδια αναλογια και ποσοτητα σε καθε κυλινδρο ξεχωριστα και αλλου πηγαινει περισσοτερο και αλλου λιγοτερο ψυκτελαιο,και ετσι θα επρεπε αλλες βαλβιδες να ειναι εντελος κλειστες και αλλες ανοιχτες!
Εμενα τοτε γιατι ηταν ολες τελειος κλειστες?
Δηλ. εμενα τα 3+ λιτρα ψυκαελαιου που εχω καψει σε αυτα τα 20,000 χλμ που πηγαν,δεν πηγαινε το λαδι στις βαλβιδες,δεν θα επρεπε αν εκανε δουλεια το λαδι να ειχα εστο και μια βαλβιδα που να μην ειχε κλεισει εντελος?

Διοτι εσενα οι βαλβιδες ή οι εδρες σου εναι απο βουτυρο, δεν το σωζεις με τιποτα. Ουτε εγω το σωζω να ξερεις, απλα δινω μια παραταση. To τουσον δεν ειναι σε καμια μαυρη λιστα, και ομως φθορα ειχε υποστει και μαλιστα αρκετη σε 70.000 χωρις λιπανση.
gkazakias

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες