Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα στο ρελαντί

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα στο ρελαντί

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 16 Απρ, 2013 15:42

fokion έγραψε:Αυτο ακριβως μου το εκανε οταν ειχα πολυ πλουσιο μιγμα...
Φαντασου οτι τωρα που ζεστανε ο καιρός το ξαναρχιζει..
.

το ιδιο και εχω αναγκαστει να μειωσω κατα 2-3 τους χρονους στο χαρτη, τωρα που ανεβαινουν οι θερμοκρασιες καποια επισημη εξηγηση δεν εχω ακουσει :thumbdown:
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό gandre » Τρί 16 Απρ, 2013 15:47

Αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Δηλαδή εαν "ξηλώσω" τον εγκέφαλο του υγραερίου, κάνω reset την ecu, και το δουλέψω μόνο με βενζίνη το πρόβλημα θα εξαφανιστεί;
Όσο αφορά τις θερμοκρασίες πάντως, σ' εμένα το θέμα ξεκίνησε τον αύγουστο και συνεχίζει ασταμάτητα μέχρι σήμερα.
gandre

Δημοσιευσεις: 23

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 16 Απρ, 2013 15:49

Αν την αρρυθμία κατ την επιστροφή στο ρελαντί στην κάνει και με βενζίνη, με το υγραέριο θα είναι ακόμη πιο έντονη. Η πεταλούδα του συγκεκριμένου AUDI είναι ηλεκτρική ή με ντιζα?
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό gandre » Τρί 16 Απρ, 2013 16:12

Η πεταλούδα είναι ηλεκτρική. Στο τελευταίο συνεργείο που πήγα, ο μηχανικός που θεωρώ πως είναι είναι γνώστης του αυτοκινήτου, λέει πως θα μπορούσε να φταίει η πεταλούδα ή ο εγκέφαλος. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει βλάβη καταγεγραμμένη και θα πρέπει να πάμε στα τυφλά!
Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγο μετά την εγκατάσταση του υγραερίου. Επειδή όμως δεν θέλω να είμαι απόλυτος με κανέναν, προσπαθώ να καταλάβω με την βοήθεια σας αν όντως φταίει το υγραέριο.
gandre

Δημοσίευσηαπό rover214 » Τρί 16 Απρ, 2013 17:05

Το ίδιο ακριβώς μου έκανε κι εμένα.Παιξήματα τέτοιου είδους στο ρελαντί στο φανάρι είτε κρύο είτε ζεστό. Τελικά ήταν επειδή το ένα μπουζοκαλώδιο ήταν στα τελευταία του.Αλλάχτηκε μαζί με το διανομέα και μετά όλα καλά.Για δες μήπως φταίει και σε εσένα τίποτα τέτοιο.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 16 Απρ, 2013 17:22

gandre έγραψε:Γειας σας,
Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε ένα μήνα μετά την εγκατάσταση συστήματος lovato σ' ένα audi A4 B6 1.6 2003.
Συγκεκριμένα οι στροφές του κινητήρα στιγμιαία πέφτουν από 800 στις 600, ανεβαίνουν στις 1400 και επανέρχονται στο φυσιολογικό χωρίς να σβήνει. (Σαν να πηγαίνει να σβήσει ο κινητήρας και να διορθώνει η πεταλούδα/ecu;)
Αυτό το κάνει περιοδικά (με κρύο και ζεστό κινητήρα) στο ρελαντί, ή καθώς πηγαίνει το αυτοκίνητο προς ακινητοποίηση και πάντα χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο.
Το θέμα είναι ότι το κάνει και στην βενζίνη με αποτέλεσμα να παιδεύομαι οκτώ μήνες.
Αρχικά αφαιρέθηκε ο εγκέφαλος του υγραερίου για μια εβδομάδα και το πρόβλημα υπήρχε αλλά με πολύ πολύ μικρότερη συχνότητα.
Με αφορμή αυτό, ο εγκαταστάτης του υγραερίου που πάντως είναι συνεργάσιμος, υποστηρίζει ότι δεν φταίει το υγραέριο.
Από τότε έχω πάει σε τρία συνεργεία (ένα εκ των οποίων και της αντιπροσωπείας), το αυτοκίνητο έχει γίνει φύλο-φτερό χωρίς να βρεθεί λύση. Έχουν αλλαχθεί μπουζί, βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων, βαλβίδα αναθυμιάσεων ρεζερβουάρ, έχει καθαριστεί η πεταλούδα και ελέγχθηκε το κύκλωμα για υποπίεση.
Καθώς το διαγνωστικό της audi δεν βρίσκει κανένα σφάλμα, υπάρχει ενδεχόμενο ενώ το αυτοκίνητο κινείται με βενζίνη, ο εγκέφαλος του υγραερίου να μπερδεύει την ecu του audi ή ακόμα και να της έχει προκαλέσει ζημία η εγκατάσταση του υγραερίου;
Ενημερωτικά όταν αφαιρέθηκε ο εγκέφαλος του υγραερίου, δυστυχώς δεν έγινε reset της ecu.
Περιττό να πω πως στην αντιπροσωπεία δηλώνουν ότι φταίει το υγραέριο.
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τι αλλο θα ελεγαν στην αντιπροσωπία .... θεμα ρύθμισης ειναι εχει τα trims θελουν ρυθμιση γύρνα βενζίνη για 50-100 χιλ και θα στρωσει ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gandre » Τρί 16 Απρ, 2013 20:12

Θα δοκιμάσω να το δουλέψω μόνο με βενζίνη. Αλλά όπως είχα γράψει, για μια εβδομάδα είχα αποσυνδέσει τον εγκέφαλο του υγραερίου και έκανα περίπου 400 χιλιόμετρα με βενζίνη με το πρόβλημα να υπάρχει αλλά με πολύ μικρότερη συχνότητα.
gandre

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 16 Απρ, 2013 21:51

gandre έγραψε:Γειας σας,
Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε ένα μήνα μετά την εγκατάσταση συστήματος lovato σ' ένα audi A4 B6 1.6 2003.
Συγκεκριμένα οι στροφές του κινητήρα στιγμιαία πέφτουν από 800 στις 600, ανεβαίνουν στις 1400 και επανέρχονται στο φυσιολογικό χωρίς να σβήνει. (Σαν να πηγαίνει να σβήσει ο κινητήρας και να διορθώνει η πεταλούδα/ecu;)
Αυτό το κάνει περιοδικά (με κρύο και ζεστό κινητήρα) στο ρελαντί, ή καθώς πηγαίνει το αυτοκίνητο προς ακινητοποίηση και πάντα χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο.
Το θέμα είναι ότι το κάνει και στην βενζίνη με αποτέλεσμα να παιδεύομαι οκτώ μήνες.
Αρχικά αφαιρέθηκε ο εγκέφαλος του υγραερίου για μια εβδομάδα και το πρόβλημα υπήρχε αλλά με πολύ πολύ μικρότερη συχνότητα.
Με αφορμή αυτό, ο εγκαταστάτης του υγραερίου που πάντως είναι συνεργάσιμος, υποστηρίζει ότι δεν φταίει το υγραέριο.

Από τότε έχω πάει σε τρία συνεργεία (ένα εκ των οποίων και της αντιπροσωπείας), το αυτοκίνητο έχει γίνει φύλο-φτερό χωρίς να βρεθεί λύση. Έχουν αλλαχθεί μπουζί, βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων, βαλβίδα αναθυμιάσεων ρεζερβουάρ, έχει καθαριστεί η πεταλούδα και ελέγχθηκε το κύκλωμα για υποπίεση.
Καθώς το διαγνωστικό της audi δεν βρίσκει κανένα σφάλμα, υπάρχει ενδεχόμενο ενώ το αυτοκίνητο κινείται με βενζίνη, ο εγκέφαλος του υγραερίου να μπερδεύει την ecu του audi ή ακόμα και να της έχει προκαλέσει ζημία η εγκατάσταση του υγραερίου;
Ενημερωτικά όταν αφαιρέθηκε ο εγκέφαλος του υγραερίου, δυστυχώς δεν έγινε reset της ecu.
Περιττό να πω πως στην αντιπροσωπεία δηλώνουν ότι φταίει το υγραέριο.
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

συμφωνω με την αποψη του εγκαταστατη σου. βασικη ρυθμιση ρελαντι κανατε ? αναβει το check ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gandre » Τρί 16 Απρ, 2013 22:54

Βασική ρύθμιση πεταλούδας έχει γίνει τουλάχιστον τρεις φορές. Λυχνία check engine δεν έχω αναμένη όπως και κανένα error code στο διαγνωστικό.
Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση αλλά η αρυθμία στο ρελαντί παρουσιάστηκε ένα μήνα μετά την εγκατάσταση του υγραερίου, όταν ο εγκαταστάτης άλλαξε την ρύθμιση γιατί μου έκανε μερικές φορές "διακοπές" κατά την επιτάχυνση.
gandre

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τετ 17 Απρ, 2013 14:46

to diagnostiko ths Audi den edeikse kanena sfalma? kai to relanti paizei?pos geinete? :problem:
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 66 επισκέπτες