Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρωινά προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό xampos79 » Δευτ 01 Οκτ, 2012 20:47

το εχω κανει και αυτο με βενζινι για δυο μερεσ σηνεχομενα αλλα ξανα τα ιδια τι να πω εγω απλωσ ρωταω αν το βρηκε καποιοσ και απαντω αν εχω δοκιμασει κατι που προτινετε σε γενικεσ γραμεσ εχω σταματισει να τασχολουμε και το αγνοω πλεων αν ομωσ βρεθει λυση θα το φτιαξω εχω δοσει μεχρη τωρα αρκετα λεφτα σε δοκιμεσ και τιποτα ετσι περιμενω τωρα διαβαστε πριν κανετε η βαλετε λεφτα αυτα που εχουμε κανει ειμαστε πολοι που πληροσαμε μεχρι τωρα χορισ αποτελεσματα !!!!!
xampos79

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό tedd » Δευτ 01 Οκτ, 2012 21:34

Παρομοιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω εδω και καμμια εβδομαδα+, καθε πρωι ζοριζεται να παρει μπρος, αφου παρει ομως και το σβυσω μετα παιρνει μπρος αμεσως το ιδιο ομως συμβαινει και αν περασουν 3-4 ωρες με σβηστο κινητηρα.
Στην αρχη υπεθεσα οτι ισως να εφταιγε ενας ODB2 ΒΤ card reader που εβαλα καθως το προβλημα αρχισε να εμφανιζεται αφοτου τον εβαλα, τον αποσυνδεσα αλλα το προβλημα συνεχιζεται. Υπεθεσα μετα μη τυχον εχει θεμα μπαταρια, πηγα για ελεγχο αλλα τιποτα μια χαρα ειναι.
Το προηγουμενο βραδυ ομως δοκιμασα και δεν οπλισα τον συναγερμο και σημερα το πρωι πηρε μπρος κανονικα χωρις δυσκολια, ο μπαταριας μου ειπε οτι οι (καποιοι?) συναγερμοι εχουν ενσωματωνεμη μπαταρια και πιθανον να "τελειωσε" (ειναι και 7 ετων το αυτοκινητο) και να τραβαει ρευμα απο την μπαταρια, δεν ξερω...τα πειραματα συνεχιζονται... όποια συμβουλη, σκεψη ευπροσθεκτη.

Αν εχω κατι νεοτερο θα ενημερωσω.
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τρί 02 Οκτ, 2012 15:10

Το πρόβλημα με τα ρεταρίσματα αρχίζει και μου εμφανίζεται ακόμα και με γεμάτο ντεπόζιτο.
Πριν κανα 2μηνο δεν είχα θέμα όταν είχα γεμάτο ντεπόζιτο (πάνω από 85-90%) Είχα μόνο μπουκώματα
στο ξεκίνημα (με βενζίνη πάντα) στα 2-3 λεπτά που κινούταν το αμάξι έστρωνε. Και μετά έμπαινε το υγραέριο αλλά ακόμα
και στη βενζίνη να μενε θα δούλευε μια χαρά
Τώρα αρχίζει και ρετάρει ακόμα και με γεμάτο ντεπόζιτο και παρατήρησα ότι αν το βάλω μπρος και αρχίσει να ρετάρει και
εκείνη τη στιγμή το σβήσω και το ξαναβάλω μπρος αμέσως δε συνεχίζει τα ρεταρίσματα αλλά συνεχίζει τα μπουκώματα όπως πριν όμως.
Αν δεν το σβήσω και το ξαναψω με το κλειδί την ώρα που ρετάρει θα κάνει καμια 10δευτερόλεπτα ρετάρισμα και μετά θα στρώσει.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό frequent » Σάβ 06 Οκτ, 2012 10:37

ιδια προβληματα με lancia y (ιδιος κινητηρας με το stilo - 1.4 95 hp) και landi renzo.
μεγαλη δυσκολια στο να παρει το πρωι τους τελευταιους 2 μηνες και κομπιασματα - πεσιμο στροφων μεχρι να γυρισει στο αεριο / μετα ολα ενταξει.(συνολο εχω κανει γυρω στα 13500 χλμ με αεριο)
μιλησα την τριτη με ενα τεχνικο απο τον εγκαταστατη και μου προτεινε να κανω 2 χιλιομετρα το βραδυ πριν το σβησω με βενζινη για μερικες μερες και να μιλησουμε απο βδομαδα γιατι εχουν πολυ δουλεια.ειδα μια μικρη βελτιωση, αλλα την παρασκευη δυσκολευτηκα πολυ να βαλω μπρος και το απογευμα μου εμεινε στη δουλεια.Δεν παιρνει μπρος με τιποτα.Μενει αναμενο και το check engine.Δευτερα πρεπει να πληρωσω οδικη να το παω μεταμορφωση να τους τ αφησω.
Εχω αλλαξει τον τελευταιο χρονο πλεξουδα, πολλαπλασιαστη, μπουζοκαλωδια, μπουζι κλπ αφου εκανα τη μετατροπη μετα απο ολα τα μεγαλα σερβις.Πριν 10 μερες αλλαξα και μπαταρια αφου ηταν πεσμενη πολυ και ισως εκει να χαθηκαν τα settings της ECU.Ειχα κανει και επαναπρογραμματισμο το σεπτεμβριο γιατι καπως σερνοτανε.
Αρα τα ηλεκτρικης φυσεως θεματα μαλλον αποκλειονται αλλα μενουν οι ρυθμισεις/αισθητηρες/αντλια βενζινης/μπεκ...
Τελος παντων προβλημα.Θα σας ενημερωσω απο βδομαδα τι γινεται.
:-ss
frequent

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό panagoss » Δευτ 08 Οκτ, 2012 09:09

Και γω ομοιοπαθής FIAT DOBLO 1.2 τα πρώτα 30.000 κμ -μετά την εγκατάσταση πολωνικού συστήματος- δεν υπήρχε πρόβλημα. Σιγά σιγά όλο και πιό έντονο ρετάρισμα το πρωί. Δεν έχω αγγιξει τίποτα ούτε καν ετήσιο έλεγχο για αλλαγή φίλτρου. Ο εγκαταστάτης μηχανοπειρατής με αλλουνού άδεια εχει κλείσει πλέον. Είδωμεν...
panagoss

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό frequent » Δευτ 08 Οκτ, 2012 09:49

frequent έγραψε:ιδια προβληματα με lancia y (ιδιος κινητηρας με το stilo - 1.4 95 hp) και landi renzo.
μεγαλη δυσκολια στο να παρει το πρωι τους τελευταιους 2 μηνες και κομπιασματα - πεσιμο στροφων μεχρι να γυρισει στο αεριο / μετα ολα ενταξει.(συνολο εχω κανει γυρω στα 13500 χλμ με αεριο)
μιλησα την τριτη με ενα τεχνικο απο τον εγκαταστατη και μου προτεινε να κανω 2 χιλιομετρα το βραδυ πριν το σβησω με βενζινη για μερικες μερες και να μιλησουμε απο βδομαδα γιατι εχουν πολυ δουλεια.ειδα μια μικρη βελτιωση, αλλα την παρασκευη δυσκολευτηκα πολυ να βαλω μπρος και το απογευμα μου εμεινε στη δουλεια.Δεν παιρνει μπρος με τιποτα.Μενει αναμενο και το check engine.Δευτερα πρεπει να πληρωσω οδικη να το παω μεταμορφωση να τους τ αφησω.
Εχω αλλαξει τον τελευταιο χρονο πλεξουδα, πολλαπλασιαστη, μπουζοκαλωδια, μπουζι κλπ αφου εκανα τη μετατροπη μετα απο ολα τα μεγαλα σερβις.Πριν 10 μερες αλλαξα και μπαταρια αφου ηταν πεσμενη πολυ και ισως εκει να χαθηκαν τα settings της ECU.Ειχα κανει και επαναπρογραμματισμο το σεπτεμβριο γιατι καπως σερνοτανε.
Αρα τα ηλεκτρικης φυσεως θεματα μαλλον αποκλειονται αλλα μενουν οι ρυθμισεις/αισθητηρες/αντλια βενζινης/μπεκ...

μιλησα με τον εγκαταστατη και δεν θελει να το δει γιατι λεει οτι ειναι μηχανικο προβλημα και οχι υγραεριου... θα δοκιμασω και την εκκινηση με αεριο και θα δω
EDIT: ουτε με εξαναγκασμενη τροφοδοσια αεριου πηρε μπροστα.
Τελικα εκλεισα ραντεβου τεταρτη στον εγκαταστατη. Θα δουμε.
frequent

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Δευτ 08 Οκτ, 2012 15:51

εκεινη τη στιγμη που ρεταρει δοκιμασε να κανεις το εξης: να πατησεις το γκαζι και το κρατησεις σταθερα στις 1500στρ. η 2000στρ. για 20δευτερολεπτα και μετα το αφηνεις ρελαντι δουλευει ομαλα;
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό panagoss » Δευτ 08 Οκτ, 2012 15:59

panagoss έγραψε:Και γω ομοιοπαθής FIAT DOBLO 1.2 τα πρώτα 30.000 κμ -μετά την εγκατάσταση πολωνικού συστήματος- δεν υπήρχε πρόβλημα. Σιγά σιγά όλο και πιό έντονο ρετάρισμα το πρωί. Δεν έχω αγγιξει τίποτα ούτε καν ετήσιο έλεγχο για αλλαγή φίλτρου. Ο εγκαταστάτης μηχανοπειρατής με αλλουνού άδεια εχει κλείσει πλέον. Είδωμεν...

Μερικά βράδια όποτε θυμάμαι γυρίζω σε βενζίνη και το πρωί το πρόβλημα ειναι ελαχιστιποιημένο. Ισα ίσα μηδαμινό ρετάρισμα και σε 3" όλα καλά. Αρα πολ/στής οκ,μπέκ οκ. Ο αισθητήρας ψυχρής εκκίνησης μήπως έχει πρόβλημα?
panagoss

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Δευτ 08 Οκτ, 2012 16:05

frequent έγραψε:
frequent έγραψε:ιδια προβληματα με lancia y (ιδιος κινητηρας με το stilo - 1.4 95 hp) και landi renzo.

μιλησα με τον εγκαταστατη και δεν θελει να το δει γιατι λεει οτι ειναι μηχανικο προβλημα και οχι υγραεριου... θα δοκιμασω και την εκκινηση με αεριο και θα δω
EDIT: ουτε με εξαναγκασμενη τροφοδοσια αεριου πηρε μπροστα.
Τελικα εκλεισα ραντεβου τεταρτη στον εγκαταστατη. Θα δουμε.

Eάν δεν βγάλεις άκρη,μην το σκέφτεσαι και πολύ ,έλενξε δίακενα βαλβίδων...και βαλβίδες...
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό frequent » Δευτ 08 Οκτ, 2012 17:06

BMW1796 έγραψε:Eάν δεν βγάλεις άκρη,μην το σκέφτεσαι και πολύ ,έλενξε δίακενα βαλβίδων...και βαλβίδες...

ακριβως πριν κανω τη μετατροπη ειχα τσεκαρει βαλβιδες κλπ / κατι σαν μικρο ρεκτιφιε στη μηχανη γιατι μου εκαιγε πολλα λαδια.(Καθαρισμα στο καπακι, τσιμουχες ελατηρια εμβολων κουζινετα)

Υπαρχει και η περιπτωση να τα χει παιξει ο κινητηρας γενικως ή πολλα μικρα. Προς το τελος της βδομαδας ελπιζω να ξερω.
frequent

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες