Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραέριο και τρόμπα βενζίνας...

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Υγραέριο και τρόμπα βενζίνας...

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 03 Μάιος, 2013 11:52

Εγώ θα πω ότι χθες μιλούσα με μια φίλη μου που έχει ένα fiat panda, δεν έχει καμιά σχέση με υγραέριο (δεν έχει βάλει), το αμάξι μαμα, και μου έλεγε ότι έχει αλλάξει 3(!) φορές τρόμπα βενζίνης στα τελευταία 2 χρόνια και έχει φρίξει. Υποψιάζεται ότι φταίει η βενζίνη που βάζει. Είναι να σου τύχει.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό fotisly » Παρ 03 Μάιος, 2013 18:48

μαλον καπως ετσι πρεπει να ειναι κ εμενα γνωστος με skoda 1.8tsi στις 40.000χλμ 3ετη οχημα αλλαξε αντλια βενζινης χωρις να εχει lpg κ.λ
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Δευτ 13 Μάιος, 2013 10:48

Η ποιότητα της βενζίνης είναι η εύκολη δικαιολογία για τις τρόμπες βενζίνης. Πετάει ο μάστορας π.χ. ένα, "φταίει η βενζίνη" και καθάρισε.
Τρέχα μετά εσύ πελάτη στα χημεία να σου πει ο χημικός αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος, ότι οι βενζίνες δεν είναι αγιασμός.
Το θέμα μου όμως με το υγραέριο έχει να κάνει με τις άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις τρόμπες και την ωχαδερφίστικη αντιμετώπιση από τους εγκαταστάτες.
Είναι πανεύκολο εφ' όσον υπάρχει σωματείο εγκαταστατών υγραερίου και δημιουργηθεί μια βάση βλαβών που μπορεί να σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις αερίου, όχι μόνο τις τις αντλίες, αλλά για όλες τις ζημίες και να αρχίσουν ο ένας με τον άλλον να ανταλλάσσουν τεχνογνωσία, για την επίλυση τους.
Θα μου πείτε τι ψάχνεις τώρα ρε μεγάλε, δίκιο θα έχετε, αλλά δεν ξέρω πόσο συμφέρει τους επαγγελματίες του χώρου να μου πάρουν άλλα 200€ ευρώ σε δυο χρόνια, αλλά να χάσουν 5-6000€ από υποψήφιους πελάτες τους, οι οποίοι ενημερώθηκαν από έναν παθόντα ότι μαζί με τα 800€ της εγκατάστασης, καλό είναι να έχουν καβάτζα και άλλα 400€ για κανα-δυο τρομπίτσες και βάλε.
MITSOS

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 13 Μάιος, 2013 10:58

Δεν εχουν καταφερει - παρα μονο μολις προσφατα και στην Θεσσαλονικη - οι επαγγελματιες να "συννενοηθουν" και να κανουν εναν συλογο ωστε να πεταξουν τους αλεξιπτωτιστες που καταστρεφουν τα αυτοκινητα και συνεπαγωμενα την αγορα του υγραεριου....
Να ανταλλαξουν και τεχνογνωσια???? Τι λεμε τωρα...

απο κει και περα
ειτε ετσι ειτε αλλιως η τρομπα κανει αυτο για το οποιο σχεδιαστικε.
τι σημασία εχει αν κανει το καυσιμο γυρο γυρο ολοι απο την γραμή επιστροφής ή μολις ανεβει η πιεση σε ενα χ σημειο κοβει, κι αν ξαναπεσει κανα αναβει κ.λ.π.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό sarakats85 » Σάβ 31 Μάιος, 2014 21:23

Μπράβο για τις απαντήσεις...και εγω άλλαξα τρόμπα βενζίνης citroen saxo 1.1 μετά από 40000 χλμ με lpg..το παρατήρησα ότι συνέχεια δουλεύει η τρόμπα όταν έχει γυρίσει σε lpg... με τη μία θα βάλω διακοπτάκι και όχι ρελέ..δεν υπάρχει λόγος για ρελέ αν δουλεύει καλά το υγραέριο... άσε που θα είναι και αντικλεπτικόοο το διακοπτάκι..
χαχαχαχα τι να κλέψουν θα μου πέιτε..

Χίλια μπράβο και πάλι μας ανοίγετε τα μάτια εδώ...
sarakats85

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό NickSt » Σάβ 31 Μάιος, 2014 22:00

sarakats85 έγραψε:Μπράβο για τις απαντήσεις...και εγω άλλαξα τρόμπα βενζίνης citroen saxo 1.1 μετά από 40000 χλμ με lpg..το παρατήρησα ότι συνέχεια δουλεύει η τρόμπα όταν έχει γυρίσει σε lpg... με τη μία θα βάλω διακοπτάκι και όχι ρελέ..δεν υπάρχει λόγος για ρελέ αν δουλεύει καλά το υγραέριο... άσε που θα είναι και αντικλεπτικόοο το διακοπτάκι..
χαχαχαχα τι να κλέψουν θα μου πέιτε..

Χίλια μπράβο και πάλι μας ανοίγετε τα μάτια εδώ...

Φίλε καλησπέρα...πρίν βάλεις το διακοπτάκι που λές σκέψου το παρακάτω - δεν λέω ότι θα συμβεί , αλλά δές το σαν μιά πιθανότητα - . Σκέψου λοιπόν ότι επιχειρείς μια προσπέραση και την κρίσιμη "στιγμή" για τον α ή β λόγο κόβεται η παροχή υγραερίου !!!!!...θέλεις να συνεχίσω ????...μάλλον όχι έτσι ????..
Εσύ αποφασίζεις για την συνέχεια....
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό sarakats85 » Σάβ 31 Μάιος, 2014 22:05

Σωστά σκέφτεσαι φίλε μου και σε ευχαριστώ για την παρατηρησή σου αλλά όπως και να έχει το θέμα με 1.1 αμάξι δεν βγαίνεις όπου να'ναι για προσπέραση και βασικά μόνο σε ευθεία και κάτω από 70 χλμ...
φιλικά πάντα Σταύρος
sarakats85

Δημοσιευσεις: 37

Re: Απ: Υγραέριο και τρόμπα βενζίνας...

Δημοσίευσηαπό kos25k » Κυρ 01 Ιουν, 2014 16:41

Παιδια ομως αν βαλουμε διακοπτακι και απενεργοποιησουμε την αντλια,δεν θα υπαρχει θεμα με τη βενζινη;Διοτι σε εμενα και σε πολλους φανταζομαι ψεκαζει βενζινη για 1+ δευτερολεπτα οταν πεφτουν οι στροφες στο ρελαντι..
kos25k

Δημοσιευσεις: 61

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 01 Ιουν, 2014 17:00

Ο καθένας κάνει ότι βλακεία του κατέβει στο κεφάλι. Φυσικά και δεν πρέπει να απενεργοποιείς την αντλία.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό drspiros » Κυρ 01 Ιουν, 2014 17:41

Δε μας έφτανε η έγνοια για τις βαλβίδες και τις έδρες τους, έχουμε και την αντλία βενζίνης. Στα εργοστασιακά bifuel αυτοκίνητα, πώς προστατεύεται η αντλία; Είναι καλύτερα σύστημα με ψεκασμό βενζίνης ή χωρίς;
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες